*

Αποστολέας Θέμα: Αναπληρωτής και εφημερία  (Αναγνώστηκε 16563 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Joanna Bear

• Ιστορικό μέλος
  • ...and the Truth shall set you free.
    • Προφίλ
Απ: Αναπληρωτής και εφημερία
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 06:58:23 pm »
Καλησπερα!Θα μπορουσε καποιος συναδελφος να με διαφωτισει σχετικα με τις εφημεριες αναπληρωτων σε τρια σχολεια εκ των οποιων το ενα ειναι σε διαφορετικο σχολικο συγκροτημα απο τα αλλα δυο;Ειμαι αναπληρωτρια στη δευτ/μια και μου ειπαν οτι το ΦΕΚ που αναφερεται στο θεμα αυτο εχει να κανει με την πρωτ/μια.Ισχυει κατι τετοιο;Ευχαριστω πολυ...
Ευαγγελία, είμαι ακριβώς η ίδια περίπτωση. Πάω σε 3 σχολεία, από τα οποία τα δύο (Γυμνάσιο και Λύκειο), είναι δίπλα-δίπλα. Εμείς απαλλασσόμαστε από τις εφημερίες, είναι απολύτως βέβαιο.
Όταν με έβαλαν εφημερία και τους είπα για το ΦΕΚ, δεν με πίστεψαν και τους άφησα να κάνουν μια φορά και τη δουλειά τους και να ψάξουν να το βρουν οι ίδιοι. Το βρήκαν, μου είπαν ότι έχω όντως δίκιο και με παρακάλεσαν να κάνω εγώ παραχώρηση και να κάνω εφημερία στο σχολείο τους. Επειδή μου το είπαν έτσι, δέχτηκα. Δεν ξέρω αν έκανα καλά ούτε ξέρω αν όντως δεν το ήξεραν. Αυτό που ξέρω είναι ότι θέλουν να με χώνουν παντού και νομίζω ότι θα αλλάξω τακτική. Τι να σου πω, άλλοι το εκτιμούν, άλλοι όχι. Ζύγισέ τα και η απόφαση είναι δική σου, ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, κάνεις.
Όλοι θα δώσουμε λόγο μια μέρα για όσα λέμε και κάνουμε, κρυφά και φανερά, μικρά και μεγάλα, το πιστεύουμε δεν το πιστεύουμε. Γι'αυτό, προσοχή.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:50:35 »

Αποσυνδεδεμένος Evangelie

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Another brick on the wall....
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 25, 2012, 09:45:20 pm »
Έχω την εντύπωση ότι οι αναπληρωτές που είναι τοποθετημένοι σε περισσότερα από 2 σχολεία, εξαιρούνται της εφημερίας. Αυτό ίσχυε σίγουρα για τους ωρομίσθιους. Συνήθως κάνεις εφημερία στο σχολείο που έχεις τις περισσότερες ώρες.

ο νομος αναφερει οτι κανεις την εφημερια στο σχολειο το οποιο εχεις τοποθετηθει. Εαν θελεις κανεις και στα αλλα σχολεια μονο με δικη σου θεληση , που πιστευω οτι ολοι εχουμε τη θεληση να βοηθησουμε..Σε καθε αλλη περιπτωση τηλ στο υπουργειο...(ΠΔ 201/1998, άρθρο 13, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2)
http://edu.klimaka.gr/ekpaideytikoi-anakoinvseis/monimoi-ekpaideytikoi/plhrofories/330-efhmeries-ekpaidevtikoi-orismos-kathhkonta-efhmerevonta.html

Από τη θέληση να βοηθήσουμε μέχρι την ευθύνη του αν κάποιος χτυπήσει υπάρχει μεγάλη απόσταση, δυστυχως...
Σ'ευχαριστω πολυ

Αποσυνδεδεμένος Evangelie

• Νέο μέλος
  • *
  • Another brick on the wall....
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 25, 2012, 09:53:05 pm »
Καλησπερα!Θα μπορουσε καποιος συναδελφος να με διαφωτισει σχετικα με τις εφημεριες αναπληρωτων σε τρια σχολεια εκ των οποιων το ενα ειναι σε διαφορετικο σχολικο συγκροτημα απο τα αλλα δυο;Ειμαι αναπληρωτρια στη δευτ/μια και μου ειπαν οτι το ΦΕΚ που αναφερεται στο θεμα αυτο εχει να κανει με την πρωτ/μια.Ισχυει κατι τετοιο;Ευχαριστω πολυ...
Ευαγγελία, είμαι ακριβώς η ίδια περίπτωση. Πάω σε 3 σχολεία, από τα οποία τα δύο (Γυμνάσιο και Λύκειο), είναι δίπλα-δίπλα. Εμείς απαλλασσόμαστε από τις εφημερίες, είναι απολύτως βέβαιο.
Όταν με έβαλαν εφημερία και τους είπα για το ΦΕΚ, δεν με πίστεψαν και τους άφησα να κάνουν μια φορά και τη δουλειά τους και να ψάξουν να το βρουν οι ίδιοι. Το βρήκαν, μου είπαν ότι έχω όντως δίκιο και με παρακάλεσαν να κάνω εγώ παραχώρηση και να κάνω εφημερία στο σχολείο τους. Επειδή μου το είπαν έτσι, δέχτηκα. Δεν ξέρω αν έκανα καλά ούτε ξέρω αν όντως δεν το ήξεραν. Αυτό που ξέρω είναι ότι θέλουν να με χώνουν παντού και νομίζω ότι θα αλλάξω τακτική. Τι να σου πω, άλλοι το εκτιμούν, άλλοι όχι. Ζύγισέ τα και η απόφαση είναι δική σου, ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, κάνεις.
Η αλήθεια είναι οτι έχω να κάνω με πολύ καλό υποδιευθυντή ο οποίος και μου το ζήτησε,απλά υπάρχει πάντα ο φόβος της ευθύνης γιατί η εφημερία ειναι σε Λύκειο όπου είναι λίγο άγρια τα πράγματα.Όπως και να 'χει σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

Αποσυνδεδεμένος fotini18

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 25, 2012, 10:04:20 pm »
Επίσης: στα καθήκοντα των αναπληρωτών είναι να αναλάβουμε τα πρακτικά του σχολείου; Μου το "φόρτωσαν" αλλά κάποιος συνάδελφος μου είπε ότι δεν είναι στις δικές μας υποχρεώσεις...
Αχ, Ελλάδα σ' αγαπώ...!!!

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Συνεχώς ξεψυχάει...(Δημήτρης Χορν)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:50:35 »

Αποσυνδεδεμένος germar

• Νέο μέλος
  • *
  • πε02
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 25, 2012, 10:17:59 pm »
Οι αναπληρωτές έχουν τα ίδια καθήκοντα με τους μόνιμους. Πρακτικά,τμήματα κλπ.

Αποσυνδεδεμένος fotini18

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 25, 2012, 10:22:23 pm »
Ναι...για τα τμήματα και τις εφημερίες και επιτηρήσεις το ήξερα. Απλώς νόμιζα όχι πρακτικό και Μητρώο μαθητών. Έτσι μου είχαν πει. Τέλος πάντων! Ευχαριστώ για την απάντηση...
Αχ, Ελλάδα σ' αγαπώ...!!!

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Συνεχώς ξεψυχάει...(Δημήτρης Χορν)

Αποσυνδεδεμένος why

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 15, 2012, 09:24:56 pm »
αυτο το παω σε δυο σχολεία και απαλλασσομαι απο την εφημερια δεν μοορώ να το καταλάβω. ειμαι σε μικρό σχολείο όλοι οι καθηγητές πανε και σε άλλο σχολείο για να συμπληρώσουν ωράριο και δυο ατομα μόνο που εχουν πλήρες ωράριο κανουν όλες τις αφημεριες και οι άλλοι πινουν τον καφέ τους..... ειλικρινα δεν το καταλαβαίνω όταν κάποιος ειναι όλη τη μέρα σε ένα σχολείο και τα διαλείμματα καθεται.........γιατι να μη κανει μια εφημερία; ;

Αποσυνδεδεμένος ahgioma

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 15, 2012, 10:12:37 pm »
αναπληρωτης μειωμενου ωραριου αναλαμβανει υπευθυνος τμηματος?καταχωριση απουσιων κλπ στο σχολειο ειναι για 6 ωρες ενω στο αλλο  για 8 τι ισχυει?

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 16, 2012, 07:58:57 pm »
αυτο το παω σε δυο σχολεία και απαλλασσομαι απο την εφημερια δεν μοορώ να το καταλάβω. ειμαι σε μικρό σχολείο όλοι οι καθηγητές πανε και σε άλλο σχολείο για να συμπληρώσουν ωράριο και δυο ατομα μόνο που εχουν πλήρες ωράριο κανουν όλες τις αφημεριες και οι άλλοι πινουν τον καφέ τους..... ειλικρινα δεν το καταλαβαίνω όταν κάποιος ειναι όλη τη μέρα σε ένα σχολείο και τα διαλείμματα καθεται.........γιατι να μη κανει μια εφημερία; ;
why η ρύθμιση αυτή υπάρχει για τους εξής λόγους:
1ον οι συνάδελφοι που διατίθονται σε περισσότερα σχολεία, πρώτα απ' όλα, ταλαιπωρούνται περισσότερο από αυτούς που συμπληρώνουν ωράριο σε ένα
2ον οι συνάδελφοι που διατίθονται σε 2 σχολεία κάνουν εφημερία σε ένα μόνο από αυτά, αλλιώς θα καταλήγαν να έχουν περισσότερες μέρες εφημερίας από αυτούς που συμπληρώνουν ωράριο σε ένα.
3ον οι συνάδελφοι που διατίθονται σε 3 σχολεία και πάνω, δεν κάνουν εφημερίες γιατί κάτι τέτοιο στις περισσότερες περιπτώσεις θα ήταν αδύνατο, αφού είναι πολύ πιθανό να χρειάζονται να αλλάζουν σχολείο μέσα στην ίδια μέρα.

Στο σχολείο σου δεν ξέρω γιατί οι περισσότεροι συνάδελφοι δεν κάνουν εφημερία σε αυτό. Αν πηγαίνουν σε 2 σχοελία, τότε κάνουν προφανώς στο άλλο, αφού εκεί θα είναι η κύρια τοποθέτησή τους. Αν πηγαίνουν σε 3 δεν κάνουν πουθενά εφημερία. Δυστυχώς οι λίγοι που συμπληρώνουν ωράριο ταλαιπωρούνται σε αυτή την περίπτωση, η οποία όμως είνα σπάνια. Ίσως ένα προφορικό παράπονο στον διευθυντή

Αποσυνδεδεμένος kxrysa

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 16, 2012, 09:09:13 pm »
http://edu.klimaka.gr/ekpaideytikoi-anakoinvseis/monimoi-ekpaideytikoi/plhrofories/330-efhmeries-ekpaidevtikoi-orismos-kathhkonta-efhmerevonta.html

Διαβάστε και ερμηνευστε λίγο σωστά το νόμο.....πιστευω πως απάντησα πότε γίνεται απαλλαγή εφημερίας...
Αγάπα αυτό που έχεις τώρα που είναι κοντά σου πριν σε διδάξει η ζωή να το αγαπήσεις όταν θα είναι μακρυά σου....

Αποσυνδεδεμένος Skywalker

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 20, 2013, 02:05:10 am »
γεια σας,εχω μια αντιπαραθεση με τον διευθυντη του 2ου σχολειου απο τα 3 στα οποια πηγαινω. (ως πρωτο θεωρω αυτο που τοποθετηθηκα κ κανω τις περισσοτερες ωρες), οποιος γνωριζει ας ενημερωσει για επισημο εγγραφο που λεει ποιες τελικα εφημεριες και που ειναι υποχρεωμενος να κανει αναπληρωτης που πηγαινει σε 3 σχολεια ! εγω παντου στο ιντερνετ βρισκω το προεδρ.διαταγ. 201/1998 οπου στο αρθρο 13 παραγραφος 2 λεει : "οι εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν το ωράριό τους σε δύο σχολεία κάνουν εφημερία μόνο στο ένα, σ' αυτό που είναι οργανικά τοποθετημένοι. καθήκοντα εφημερίας δεν ανατίθενται σε εκπ/κούς που διδάσκουν σε τρία και περισσότερα σχολεία, όταν τουλάχιστο το ένα από αυτά λειτουργεί σε χωριστό κτίριο." ο διευθυντης (του 2ου σχολειου που συμπληρωνω ωρες) μου εδειξε ενα εγγραφο του 2001 που μεσες-ακρες ελεγε οτι τελικα το αφηνει στην κριση του διευθυντη το πως θα "χειριζεται" το θεμα αυτο.....λεμε τωρα. τελικα τι ισχυει ? επισημα ? υπαρχει καποιο αλλο εγγραφο μετα το 2001 η' ποιο ειναι αυτο τελικα που καθοριζει τις εφημεριες μας στα "λοιπα" σχολεια περαν του 1ου? ας απαντησει καποιος παρακαλω να ξερουμε τελικα κ τι μας γινεται..... γιατι κ καθε χρονο οτι θελουν κανουν αυτα τα "δευτερα" σχολεια... δεν υπαρχει μια σειρα ? ευχαριστω.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 20, 2013, 08:32:00 am από Stelios »

Αποσυνδεδεμένος joannabear

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 20, 2013, 10:14:26 am »
Εάν πηγαίνεις σε 3 σχολεία τουλάχιστον, απαλλάσσεσαι από τις εφημερίες. Υπάρχει ΦΕΚ.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 20, 2013, 10:35:04 am από Love »
Και ξαφνικά ανοίγουν τα μάτια σου. Και βλέπεις καθαρά. Και είσαι ελεύθερος.

Αποσυνδεδεμένος lzdg

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 1010110
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 20, 2013, 10:51:44 am »
Μάλλον έχεις πέσει σε στραβόξυλο...Εγώ στη θέση σου, εφόσον επιμένει το άτομο, θα ζητούσα έγγραφη απάντηση από την Διεύθυνση για το θέμα και θα του την έδινα να την διαβάσει καλά.

Αποσυνδεδεμένος Skywalker

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 20, 2013, 11:25:43 pm »
"Love" ποιο ΦΕΚ εννοείς ότι υπάρχει  ? Μήπως το προεδρ.διαταγ. 201/1998 οπου στο αρθρο 13 παραγραφος 2 ?? Παιδιά ενημερώστε κάποιος, νομίζω το ΠΔ που αναφέρω καθώς είναι πλέον του 1998 δεν πολυ ισχύει ποια... Σίγουρα κάποιο άλλο θα παίζει που δεν το ξέρουμε... Αφήστε που πήρα τηλ. σε δύο άλλες δευτεροβάθμιες κ δεν ξέρανε να μου πούνε !!! Στην μία ειδικά προϊσταμένη σε θέματα αναπληρωτών μου απάντησε : "Μπα, δεν υπάρχει για αυτό μάλλον κανένα έγγραφο !" Ακούστε απάντηση !!! Σοβαρολογεί ? Δηλαδή τα καθήκοντά μας είναι στο έλεος του κάθε ενός κ δεν υπάρχει επίσημη θέση-έγγαρφο για αυτό το θέμα ? Όποιος γνωρίζει επίσημο Φ.Ε.Κ. ή κάτι μεταγενέστερο του 1998 ας ενημερώσει. Όσο για αυτό που διάβασα πάνω από κάποιον που τον απείλησε ο διευθυντής με "άσχημη" αξιολόγηση .... γιατί ? Φέτος μας αξιολογούν οι διευθυντές ??? Επειδή δεν ξέρω κάτι για αυτό ρωτάω. Thanks !

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182617
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)