*

Ψηφοφορία

ΠΩΣ ΘΑ

Θετικά
38 (80.9%)
Μάλλον θετικά
6 (12.8%)
Μάλλον αρνητικά
0 (0%)
Αρνητικά
3 (6.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 44

Αποστολέας Θέμα: Σύλλογος Αδιόριστων Φιλολόγων  (Αναγνώστηκε 28261 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

eleftheria

• Επισκέπτης
Απ: Σύλλογος Αδιόριστων Φιλολόγων
« Απάντηση #56 στις: Απριλίου 23, 2007, 01:42:01 pm »
Η συνάντηση θα γίνει απογευματινές ώρες γιατί τότε βολεύει και όσους δεν είναι από Αθήνα. Μένει να καθοριστεί η ημέρα. Όσο για το μέρος, μια και δεν είμαστε ακόμη "σύλλογος" ώστε να κλείνουμε επίσημα αίθουσες, είπαμε να βρεθούμε κάπου κεντρικά όπου θα πιούμε ένα καφέ και θα γίνει σε πρώτη φάση μία συζήτηση "κατατοπιστική" (ποιοι είμαστε, τί μπορούμε να κάνουμε, τι μπορούμε να πετύχουμε, κλπ). Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη τίτποτα, από τη συνάντηση και τη συζήτηση θα κριθεί σε πρώτη φάση το αν και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να δημιουργηθεί ο σύλλογος.
Τις επόμενες μέρες θα οριστικοποιηθεί η ημέρα, η ώρα και ο τόπος οπότε θα μπορέσεις να ενημερωθείς μέσα από αυτό το φόρουμ  ;)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:38:47 »

Αποσυνδεδεμένος BOEMISSA

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Απριλίου 23, 2007, 02:21:51 pm »
Καλό μεσημέρι σε όλους. Δεν ξέρω τι έχουμε πάθει και είμαστε αδρανείς. Άλλωστε όπως ειπώθηκε και από τη RICA είπαμε σε πρώτη φάση να γνωριστούμε, να έχουμε μιά πρώτη επαφή και φυσικά με απώτερο στόχο τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας, τα οποία πρέπει να θέσουμε. Μην ξεχνάμε πως όλοι μας περιμένουμε σε λίγο καιρό τα αποτελέσματα του Ασέπ, διατηρούμε μέσα μας την ελπίδα αλλά δε θα πρέπει να εγκαταλείπουμε και κάθε μορφής αγώνα. Καθώς βλέπω ότι η συνάντηση της Αθήνας είναι πιο πιθανή από αυτή της Θεσ/νίκης θα προσπαθήσω να παραβρεθώ αν γίνει Κυριακή απογευματινή ώρα. Νομίζω πως πρέπει να δηλώσουμε πόσοι είμαστε για την Αθήνα και πόσοι για τη Θεσ/νίκη. Αν οι περισσότεροι σηλώσουν Αθήνα ας γίνει αρχικά μία συνάντηση εκεί και την επόμενη την κανονίζουμε πιο κοντά στη Θεσ/νίκη. Γιατί όχι και στη Λάρισα (είναι και η πόλη μου) αλλά είναι και στο κέντρο των δύο μεγάλων αστικών πόλεων. Συνάδελφοι, δηλώστε σας παρακαλώ ποιοι θα έρθουν στις συναντήσεις που έχουμε ορίσει, για να το οριστικοποιήσουμε.
Η μάθηση για όσους ευτυχούν είναι στολίδι και και για όσους ατυχούν καταφύγιο

Αποσυνδεδεμένος CHRISOYLA

• Έμπειρο μέλος
  • "Κάτω από την άσφαλτο, υπάρχει παραλία"
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Απριλίου 23, 2007, 03:00:59 pm »
Δηλώνω διαθεσιμότητα και ήδη έχω μιλήσει με άλλους τρεις συναδέλφους, οι οποίοι είπαν ότι θα παραβρεθούν στη συνάντηση της Αθήνας. Εφόσον πηγαίνει μάλλον Κυριακή, αν δεν είναι διαλυτικό, θα πρότεινα να γίνει τουλάχιστον 5.00μ.μ. και όχι αργότερα μια και η συζήτηση φαίνεται ότι θα είναι πλούσια και θα κρατήσει ώρα

Αποσυνδεδεμένος ovidius

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
    • Ασεπάδικο2
« Απάντηση #59 στις: Απριλίου 23, 2007, 03:25:20 pm »
Επειδή οι σύλλογοι, οι διεκδικίσεις, οι προσπάθειες μπορούν να ξεκινούν από διάφορους χώρους αλλά δεν πρέπει να μένουν και να περιορίζονται στο συνδικαλισμό του ίντερνετ και του καναπέ,΄καλό θα ήταν όποιος έθει στη συνάντηση να μπορέσει να φέρει κι έναν δυό φίλους που ενδιαφέρονται έστω να ανταλλάξουν απόψεις για τα θέματα που μας απασχολούν .
Όσον αφορά την ημέρα, το μέρος και την ώρα δεν έχω κάποια προτίμηση. Αν βολεύει όλους Κυριακή, ΟΚ. Το σημαντικό είναι να υπάρχει παρουσία και θεματολογία.
CARPE DIEM

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:38:47 »

Αποσυνδεδεμένος ovidius

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
    • Ασεπάδικο2
« Απάντηση #60 στις: Μαΐου 04, 2007, 01:20:43 am »
Συμφωνώ με την αναβολή για τα μέσα Ιουνίου. Αν όλα πάνε καλά μέχρι το φθινόπωρο θα πρέπει τουλάχιστον να μπουν οι βάσεις του συλλόγου. Θα πρότεινα για την καλύτερη οργάνωση να ξεκινήσει και πάλι η συζήτηση για το ποια θα μπορούσαν να είναι τα αιτήματα του Συλλόγου. Να πληροφορήσω ότι πρόσφατα η ΔΟΕ πίεσε ώστε να μη γίνει δεκτό το αίτημα να εργάζονται φιλόλογοι σε ιδιωτικά δημοτικά σχολεία (κάτι που έχουν πετύχει οι νηπιαγωγοί). Οι λύσεις στα μεγάλα προβλήματα των αδιόριστων δε δίνονται με συντεχνιακούς αγώνες, αλλά σίγουρα δεν πρέπει  να καταντήσουμε ο κλάδος της σφαλιάρας.
CARPE DIEM

Αποσυνδεδεμένος VICA

• Πλήρες μέλος
  • "...κάθε αναπνοή είναι νοσταλγία..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Μαΐου 04, 2007, 01:54:47 am »
Aν δείχνουμε "της σφαλιάρας", είναι λόγω της ιδιομορφίας του κλάδου και- τουλάχιστον οι σχετικά παλιοί- καταλαβαίνουν τι εννοώ...Παρά την  αδιοριστία, ασαφής η ανεργία μας-έως αμφίβολη. Αναμφισβήτητη, βέβαια, η εργασιακή τυραννία που βιώνουμε.Και μια που το διαδίκτυο θρέφει και συλλογικές συνειδήσεις -αυτό συμβαίνει εδώ- πρέπει να γίνει συνάντηση,συναντήσεις , κάτι τέλος πάντων για να μην καταντήσουμε μίζεροι αδιόριστοι ή βολεμένοι -και τελειωμένοι- διορισμένοι...Είμαστε ούτως ή άλλως στο "εμείς"...
Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Μαΐου 04, 2007, 08:31:43 am »
Προφανώς και δεν εννοούσα πως ένας καφές θα είναι και αποφασιστικός. Ως εκ τούτου δεν είναι επιτακτικό να έρθεις από την Κρήτη, Λουλου, εφόσον δεν μπορείς. Μια μαζική διαδικασία ας γίνει στα μέσα Ιουνίου, δε διαφωνώ. Αυτό που δε θέλω είναι αν και τότε για κάποιο λόγο είμαστε λίγοι (10 άτομα) να πούμε πως δεν τραβάει η κατάσταση. Μέχρι να φτάσουμε στη συγκρότηση συλλόγου νομίζω πως θα υπάρξουν παραπάνω από μία συζητήσεις. Ο λόγος για τον οποίο είπα να βρεθούμε όσοι μπορούμε αυτό το ΣΚ ήταν για μια πρώτη κουβέντα και ανταλλαγή απόψεων όσων μπορούν, κάτι το οποίο φυσικά και δε γίνεται μέσω mails. Δε θέλω να προκαταβάλω κάτι. Α

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Μαΐου 04, 2007, 09:03:05 am »
...και επειδή κάτι λάθος έκανα κάτι και κόπηκε το mail, να πω ότι δε διαφωνώ με την απόφαση της ΔΟΕ. Η ομοσπονδία έκανε κάτι που προασπίζει τα δικαιώμτα του κλάδου των δασκάλων. Εργασιακά δικαιώματα έχουμε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα κενά υπάρχουν, απλώς είτε δεν καλύπτονται είτε ένα μέρος τους καλύπτεται με ωρομίσθιους και αναπληρωτές και όχι με μόνιμους εκπαιδευτικούς. Κι αν θέλουμε παραπάνω θέσεις ας μιλήσουμε για το όριο συνταξιοδότησης, για τον αριθμό μαθητών ανά τάξη, για την κατάργηση της διπλής βάρδιας στα σχολεία κ.ο.κ.  και όχι για το πού θα ανοίξουμε νέες τρύπες για δουλειά...
Μακάρι και η δική μας ομοσπονδία να έθετε ζητήματα προάσπισης του κλάδου!

eleftheria

• Επισκέπτης
« Απάντηση #64 στις: Μαΐου 13, 2007, 01:30:05 pm »
Χτες παραβρέθηκα σε μια συνάντηση ωρομισθίων και ενημέρωσα τρεις φιλολόγους για τις σκέψεις μας σχετικά με το σύλλογο. Ήταν όλοι τους θετικοί και πιθανόν να κατέβουν και Αθήνα τον Ιούνιο. Πιστεύω ότι σιγά σιγά πρέπει να αρχίσουμε να θέτουμε θέματα προς συζήτηση.

Αποσυνδεδεμένος ifilitisvikys

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • We rock!
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Μαΐου 16, 2007, 04:52:58 pm »
Όλος ο καημός σας είναι ο σύλλογος αδιόριστων και πώς θα βρεθείτε για καφέ. Δε μιλάτε λέω εγώ για τίποτα πιο σοβαρό, όπως το πότε θα βγούν τα αποτελέσματα; Ο συνδικαλισμός δεν γίνεται ούτε στο Ίντερνετ, ούτε στις καφετέριες. Αναρωτιέμαι, στα φροντιστήρια και τους ιδιώτες που δουλεύετε, που πληρώνουν 5 και 6 ευρώ την ώρα και χωρίς ασφάλεια, τα λέτε αυτά; Σε εκείνες τις σφαλιάρες σηκώνετε ανάστημα; Αυτά είναι τα προβλήματα. Και όσο για σύλλογο αδιόριστων, δεν ψαρεύεις τα μέλη μέσα από ένα φόρουμ 30 ατόμων, άντε να το δουν κι άλλοι 30. Ο συνδικαλισμός θέλει τρέξιμο και πανελλαδικό συντονισμό. Για να μην προσθέσω "και καλές γνωριμίες", γιατί όποιος έχει ανακατευτεί τα ξέρει αυτά.
«Η αριθμητική καταλήγει στη Φιλολογία, κι η Φιλολογία στο έγκλημα...»
Ε. Ιονέσκο, "Το μάθημα"

eleftheria

• Επισκέπτης
« Απάντηση #66 στις: Μαΐου 16, 2007, 05:43:45 pm »
Θα στο πω όσο πιο απλά και λαϊκά γίνεται: εσύ τι ζόρι τραβάς;;;

Αποσυνδεδεμένος ovidius

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
    • Ασεπάδικο2
« Απάντηση #67 στις: Μαΐου 16, 2007, 05:51:28 pm »
Παράθεση
Όλος ο καημός σας είναι ο σύλλογος αδιόριστων και πώς θα βρεθείτε για καφέ. Δε μιλάτε λέω εγώ για τίποτα πιο σοβαρό, όπως το πότε θα βγούν τα αποτελέσματα;

Διακρίνω ένα επιθετικό υφάκι. Από τις συζητήσεις που έχουν γίνει εδώ, εγώ τουλάχιστον δεν διαπίστωσα ότι υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν ως μοναδικό καημό να δημιουργήσουν σύλλογο. Συζητάμε αυτή την ιδέα ως μοχλό πίεσης προς τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο μας τα οποία είτε αγνοείς, είτε θα θελες να τα αγνοείς. Ο σύλλογος είναι το μέσο και όχι ο σκοπός. Φιλόλογοι είμαστε όχι συνδικαλοπατέρες.

Παράθεση
Ο συνδικαλισμός δεν γίνεται ούτε στο Ίντερνετ, ούτε στις καφετέριες.

Συμφωνώ απολύτως. Μπορεί όμως να πάρει ερεθίσματα και να ξεκινήσει από εκεί.
Να σου θυμήσω ότι από μπυραρίες και σφαιριστήρια ξεκίνησαν ιστορικά γεγονότα.

Παράθεση
Αναρωτιέμαι, στα φροντιστήρια και τους ιδιώτες που δουλεύετε, που πληρώνουν 5 και 6 ευρώ την ώρα και χωρίς ασφάλεια, τα λέτε αυτά; Σε εκείνες τις σφαλιάρες σηκώνετε ανάστημα; Αυτά είναι τα προβλήματα.

Φαντάζομαι άλλος σηκώνει ανάστημα κι άλλος όχι. Φυσικά θα συμφωνήσω ότι αυτό είναι από τα πιο σημαντικά προβλήματα. Προσωπικά πιστεύω ότι για να φτιάξουν οι συνθήκες στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να βελτιωθούν τα πράγματα στο δημόσιο. Πάρε παράδειγμα από τους δασκάλους. Τώρα που διορίζονται και οι πέτρες, οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων τους παρακαλάνε να αναλάβουν τάξη. Όταν ο φροντιστηριούχος ξέρει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 25.000 αδιόριστοι φιλόλογοι, θα κάτσει να διαπραγματευτεί μαζί σου;

Παράθεση
Και όσο για σύλλογο αδιόριστων, δεν ψαρεύεις τα μέλη μέσα από ένα φόρουμ 30 ατόμων, άντε να το δουν κι άλλοι 30. Ο συνδικαλισμός θέλει τρέξιμο και πανελλαδικό συντονισμό. Για να μην προσθέσω "και καλές γνωριμίες", γιατί όποιος έχει ανακατευτεί τα ξέρει αυτά.

Κι εδώ συμφωνώ, αλλά από κάπου δεν πρέπει να γίνει μια αρχή;

ifilitisvikys , θα παρακαλούσα τις όποιες καλοδεχούμενες αντιρρήσεις να τις διατυπώνεις με λιγότερο επιθετικό στυλ, γιατί έτσι ακόμα κι αν έχεις δίκιο (και επαναλαμβάνω ότι συμφωνούμε σε πολλά), το χάνεις
Εσύ τί προτείνεις για τα προβλήματα του κλάδου;
CARPE DIEM

eleftheria

• Επισκέπτης
« Απάντηση #68 στις: Μαΐου 16, 2007, 06:10:44 pm »
Εμένα μου έκανε εντύπωση αφενός το ύφος της, αφετέρου το β'πληθυντικό που χρησιμοποίησε (άρα θέτει τον εαυτό της απ'έξω) και τέλος το γεγονός ότι ήταν μόνο μομφές χωρίς να έχει κάτι να πει, κάτι να προτείνει. Το επιθετικό και δεικτικό ύφος καλά θα κάνει να το αφήσει κατά μέρος γιατί δεν νομίζω ότι της κάναμε και τίποτα.

Κι επειδή μάλλον θέτει και τον εαυτό της απέξω από το εργασιακό κατεστημένο των φροντιστηρίων, καλά θα κάνει, επίσης, να είναι περισσότερο ευγενική με εκείνους που βγάζουν το λαρύγγι τους για 5-6 ευρώ.
Το β' πληθυντικό γενικά μου έκατσε "κάπως"... Αν είσαι κοπέλα μου με τον α' ή β' τρόπο "βολεμένη" τότε γιατί εξάπτεσαι με μας που πάμε να κάνουμε σύλλογο;;;

Αποσυνδεδεμένος nikosp

• Νέο μέλος
  • *
  • Μπα, λατρεύω άλλα πράγματα
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Μαΐου 16, 2007, 07:28:29 pm »
Ίσως ένας τρόπος να προσδιορίσουμε τι θέλουμε από έναν καινούριο σύλλογο είναι να τοποθετηθούμε απέναντι σε κάποιους ήδη υπάρχοντες. Ομολογώ την ασχετοσύνη μου, και θα ήθελα τα φώτα όποιου ξέρει (πιο σωστά: όποιου έχει σχηματίσει κάποια άποψη).
Ο σύλλογος επιτυχόντων του ΑΣΕΠ [αλλά μη-διοριστέων] πώς λειτουργεί, ποια είναι η δράση του; είναι ένα μοντέλο που θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε;
Για την Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών έχω ακούσει ότι είναι εντελώς συντεχνιακός σύλλογος, αληθεύει; Τι πρέπει να αποφύγουμε;
Η παλιότερη Πανελλήνια Ένωση Αδιορίστων Εκπαιδευτικών γιατί διαλύθηκε; Ποιες ήταν οι θέσεις της, ξέρει κανείς; μπορούμε να τις υιοθετήσουμε; ποια είναι τα καινούρια δεδομένα που έχουν προκύψει από τότε που λειτουργούσε;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182563
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)