*

Ψηφοφορία

ΠΩΣ ΘΑ

Θετικά
38 (80.9%)
Μάλλον θετικά
6 (12.8%)
Μάλλον αρνητικά
0 (0%)
Αρνητικά
3 (6.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 44

Αποστολέας Θέμα: Σύλλογος Αδιόριστων Φιλολόγων  (Αναγνώστηκε 28219 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Pixie

  • Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 3041
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: Σύλλογος Αδιόριστων Φιλολόγων
« Απάντηση #70 στις: Μαΐου 16, 2007, 08:17:52 pm »
nikosp, έχω αναφερθεί παλιότερα σε κάποια από τα θέματα που θέτεις. Αν θες, ρίξε μια ματιά:
http://www.pde.gr/index.php?topic=1213.msg10794#msg10794
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 16, 2007, 08:21:11 pm από ioanna89 »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Σύλλογος Αδιόριστων Φιλολόγων
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:03:59 »

Αποσυνδεδεμένος nikosp

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 77
  • Φύλο: Άντρας
  • Μπα, λατρεύω άλλα πράγματα
    • Προφίλ
Απ: Σύλλογος Αδιόριστων Φιλολόγων
« Απάντηση #71 στις: Μαΐου 16, 2007, 08:31:31 pm »
Μόλις μπήκα στο site των αναπληρωτών, και νομιζω ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε τη συζήτηση με βάση τα αιτήματα κάποιου άλλου συλλόγου μη-διορισμένων εκπαιδευτικών.
Η ΠΕΑ των αναπληρωτών, λοιπόν, ζητάει μεταξύ άλλων    (  βλ στο   www.anaplirotes.gr/DirectoryItemView.asp?did=190&c=79  )
αύξηση των διορισμών από τον πίνακα των αναπληρωτών (αντί των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ), προσλήψεις κατ' εξαίρεσιν 30μηνιτών, και μετά από 2 χρόνια αναπληρωτής να γίνεσαι μόνιμος. Λέει κι άλλα πράγματα, που δεν μπορώ να τα αποκρυπτογραφήσω όλα -όποιος μπορεί ας βοηθήσει.
Όσοι δεν είμαστε αναπληρωτές αλλά ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε στον διαγωνισμό σίγουρα θιγόμαστε και τσινάμε μ' αυτά τα αιτήματα -μέχρι βέβαια να γίνουμε κι εμείς αναπληρωτές. Πώς μπορεί να το χειριστεί αυτό ένας σύλλογος αδιορίστων; Νομίζω ότι θα πρέπει να ξεκινάει όχι από μια λογική μαλλιοτραβήγματος για τις λίγες θέσεις εργασίας, αλλά πρώτα και κύρια από την απαίτηση αύξησης των θέσεων εργασίας.
Έπειτα, θα πρέπει να έχει μια άποψη για το πώς θα πρέπει να γίνονται οι διορισμοί στο δημόσιο. Με διαγωνισμό; με επετηρίδα; με βάση την προϋπηρεσία; Θα πρέπει λοιπόν να ζητάει διαφανείς τρόπους απόκτησης προϋπηρεσίας;
Τέλος, δεν πρέπει να έχει μια άποψη για τις σχέσεις εργασίας εν γένει; Εννοώ ότι το κράτος σήμερα προωθεί τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Μήπως όμως πρέπει εμείς να βάζουμε στο τραπέζι μια λογική που να αμφισβητεί τη δουλειά-μια-ζωή-με-σύμβαση; Απ' αυτή την άποψη, συμφωνώ με το αίτημα των αναπληρωτών μετά από 2 χρόνια να μονιμοποιούνται.
Κι ακόμα περισσότερο, θα συμφωνούσα με ένα αίτημα κατάργησης του θεσμού του ωρομισθίου (εκτός από κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις, ίσως), και της αντικατάστασης των ωρομισθίων με αναπληρωτές. Έτσι κι αλλιώς, κανείς δεν δουλεύει ωρομίσθιος για τα λεφτά: μόνο για την προϋπηρεσία. Αν όμως ζητάμε την κατάργηση της ωρομισθίας, δεν πρέπει να έχουμε να αντιπροτείνουμε κάτι όσον αφορά τον διορισμό με βάση την προϋπηρεσία (ή να ζητάμε την κατάργησή του);

Αναφέρω και την άποψη ενός φίλου για το τί δράση μπορεί να έχει ένας σύλλογος αδιορίστων: ο ΑΣΕΠ φαίνεται ότι θα καθιερώσει μία επιπλέον εξέταση, το τεστ δεξιοτήτων -χωρίς να αντικαθιστά αυτό κάποια άλλη πτυχή του διαγωνισμού. Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε αντίθετοι σ' αυτό το νέο τεστ (όσο εύκολα κι αν διαρρέεται ότι θα είναι τα θέματά του): έλεος, όχι άλλες εξετάσεις. Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να μπλοκάρουμε την εφαρμογή του, όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς;

Αποσυνδεδεμένος ovidius

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 559
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
    • Ασεπάδικο2
Απ: Σύλλογος Αδιόριστων Φιλολόγων
« Απάντηση #72 στις: Μαΐου 16, 2007, 09:19:35 pm »
Παράθεση
Έπειτα, θα πρέπει να έχει μια άποψη για το πώς θα πρέπει να γίνονται οι διορισμοί στο δημόσιο. Με διαγωνισμό; με επετηρίδα; με βάση την προϋπηρεσία; Θα πρέπει λοιπόν να ζητάει διαφανείς τρόπους απόκτησης προϋπηρεσίας;

Η προσωπική μου άποψη πάνω στο θέμα που θίγεις είναι η εξής : Είτε ΑΣΕΠ έχουμε, είτε επετηρίδα όσο δεν ανοίγουν θέσεις στα σχολεία το πρόβλημα θα υπάρχει. Άρα ξεκινάμε από το αίτημα : Μαζικοί διορισμοί
Πώς;
1. Με μείωση των μαθητών ανά τμήμα
2. Με υποχρεωτική 12χρονη φοίτηση
3. Με μείωση του ορίου συνταξιοδότησης
4. Με ξεκαθάρισμα του δημοσίου από τύπους που καπαρώνουν μια θέση και την κάνουν για γραφεία και ισόβιες εκπαιδευτικές άδειες με αποδοχές
Για τους φιλόλογους μπορούμε να συζητήσουμε και άλλες 2 προτάσεις :
1. Το διαχωρισμό του κλάδου
2. Το διορισμό φιλόλογων στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού
Και για τα 2 κρατάω κάποιες επιφυλάξεις (ιδιαίτερα για το 2ο)

Από εκεί και πέρα :
Εγώ (προσωπική άποψη)  πιστεύω ότι το πτυχίο θα πρέπει συνδέεται με την αγορά εργασίας. Αλλά πρέπει το πτυχίο να ενισχυθεί για να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της μαθησιακής διαδικάσίας. Έτσι νομίζω ότι θα ήταν καλό να επαναπροσδιοριστεί ο σχεδιασμός των Πανεπιστημιακών σχολών και να δοθεί έμφαση στα Παιδαγωγικά. Για εμάς που είμαστε απόφοιτοι θα μπορούσαν να υπάρχουν υποχρεωτικά σεμινάρια (με εργασίες κλπ) που δε θα ξεπερνούσαν το 6μηνο (νομίζω κάτι αντίστοιχο ισχύει στην Κύπρο). Αν ισχύσουν αυτά το ΑΣΕΠ μπορεί να αντικατασταθεί από την Επετηρίδα.
Αλλά ξαναλέω ότι το πιο σημαντικό είναι η αύξηση των θέσων διορισμού. Σε διαφορετική περίπτωση : η Επετηρίδα θα καταδικάσει σε ανεργία διαρκείας και το ΑΣΕΠ θα έχει διακοσμητικό χαρακτήρα (δηλαδή απλά θα νομιμοποιεί την ανεργία της πλειοψηφίας)
CARPE DIEM

Αποσυνδεδεμένος mat

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 2134
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Σύλλογος Αδιόριστων Φιλολόγων
« Απάντηση #73 στις: Μαΐου 16, 2007, 11:41:34 pm »
Είναι καιρός τώρα που σας παρακολουθώ σχετικά με το σύλλογο αδιόριστων φιλολόγων που θέλετε να φτιάξετε.
Η αλήθεια είναι ότι έχω αρκετά ενοχληθεί από το γεγονός πως το όλο ζήτημα το θεωρείται αποκλειστικά δικό σας. Σήμερα όμως ενοχλήθηκα πολύ περισσότερο από το επιθετικό στυλ της ifilitisvikys και αποφάσισα να μιλήσω. Όχι για να σας "χαϊδέψω" τα αυτιά αλλά γιατι πιστεύω πως οι όποιες αντιρρήσεις μας μπορούν να διατυπωθούν με ένα εποικοδομητικό τρόπο.
Τόσο καιρό που σας διαβάζω είναι αλήθεια ότι μοιάζει να σας ενδιαφέρει μόνο ο δικός σας κλάδος κι αυτό για μένα προσωπικά είναι αρκετά ενοχλητικό και αντισυναδελφικό. Παρόλα αυτά όμως οφείλω να αναγνωρίσω πως είναι απόλυτα θεμιτό και επιτρεπτό να επιδιώκεται έναν καθαρά κλαδικό σύλλογο..
Έπειτα  ακόμη κι αν δεν γίνει ο σύλλογος σας πιστεύω πως είναι μια διαδικασία που κανείς μπορεί να ακούσει και να δει ενδιαφέροντες προτάσεις που τελικά μπορεί να αφορούν όλους όσους θέλουν να εργαστούν στη δημόσια εκπαίδευση. Και το πιο σημαντικό ίσως ότι μπορεί από τις κουβέντες σας να καλλιεργηθεί ένας προβληματισμός και στους υπόλοιπου. Για αυτούς τους λόγους είχα, μέχρι σήμερα πριν να διαβάσω τις προτάσεις του ovidius  αποφασίσει απλά να σας παρακολουθώ για να δω που θα μπορούσε να καταλήξει μια τέτοια κίνηση.
Μετά όμως από αυτά που προτείνει σήμερα ο ovidius  μπαίνω στον πειρασμό να διατυπώσω τις εξής απορίες μου.
Μιλάς για Μαζικούς Διορισμούς  ως ένα στόχο επιτεύξιμο αν μειωθεί καταρχήν ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τάξη.
Αλλά:
α) έχεις σκεφτεί πως η μείωση του αριθμού των μαθητών κάθε τάξης είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία η οποία, συμβαίνει στις επαρχιακές πόλεις και τα χωριά διότι ο μαθητικός πληθυσμός της χώρα έχει μειωθεί δραματικά? Γνωρίζεις ότι σε αρκετά σχολεία δεν λειτουργούν όλες οι τάξεις του Γυμνασίου και Λυκείου? Ότι κλείνουν σχολειά (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) και κάποια γλιτώνουν το λουκέτο εξαιτίας των οικονομικών μεταναστών?

β) Αν η 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση δεν εμπόδισε την μαθητική διαρροή και δεν οδήγησε στην αύξηση της ζήτησης για εκπαιδευτικό προσωπικό γιατί θα επιτύχει η 12χρονη υποχρεωτική?

γ) Καλώς ή κακώς το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας έχει φαλίρει. Πόσο εφικτό είναι να ζητούν οι εκπαιδευτικοί μείωση του ορίου συνταξιοδότησης?

δ) μήπως οι τύποι
Παράθεση
που καπαρώνουν μια θέση και την κάνουν για γραφεία και ισόβιες εκπαιδευτικές άδειες με αποδοχές
υφίστανται γιατί υπάρχουν υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί και με αυτό τον τρόπο το κράτος καλύπτει τις δικές του αδυναμίες και συντηρεί της πελατειακές του σχέσεις άθικτες?

Και τώρα να διατυπώσω ειδικότερα τις απορίες μου για τις προτάσεις σου σε ότι αφορά στον κλάδο σας:
Παρόλο που λες και εσύ ότι είσαι επιφυλακτικός και προσωπικά για την πρώτη σου πρόταση δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να έχω άποψη. Αλλά ελπίζω να μην καταλήξει σε παρόμοια κατάσταση με αυτή μεταξύ των πληροφορικών.

Στη δεύτερη όμως, πρόταση σου θα ήθελα να σταθώ και να σε ρωτήσω αν έχεις σκεφτεί τι θα κάνουν οι φιλόλογοι στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού? (Μη μου πεις και συ ότι θα διδάσκουν αρχαία ελληνικά γιατί κάπου το ξαναδιάβασα αυτό και έφριξα. Και όταν το ανέφερα σε γνωστό μου παιδοψυχολόγο ο άνθρωπος τράβαγε τα μαλλιά του. Δεν μπορεί επειδή κάποιοι θέλουμε να λύσουμε το βιοποριστικό μας πρόβλημα να την πληρώσουν τα παιδάκια. Το θέμα το συζήτησα και με συνάδελφό σας φιλόλογο χρόνια στην εκπαίδευση και τράβαγε κι αυτή τα μαλλιά της)
Έχεις σκεφτεί επίσης, ότι κάτι τέτοιο αντιτίθεται στα συμφέροντα χιλιάδων δασκάλων που θα σκεφτούν και δικαίως ότι απειλούνται οι θέσεις τους? Γιατί μέχρι τώρα ίσως να έχουν «καταπιεί» την εισβολή των γυμναστών και των πληροφορικών στα δημοτικά με την εφαρμογή του ολοήμερου αλλά με τι προϋποθέσεις θα δεχθούν τους φιλολόγους?
Αυτά ήθελα να καταθέσω ως δικό μου προβληματισμό σε όσα σας βλέπω να γράφεται τόσο καιρό. :)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 16, 2007, 11:48:28 pm από mat »
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Σύλλογος Αδιόριστων Φιλολόγων
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:03:59 »

Αποσυνδεδεμένος ovidius

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 559
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
    • Ασεπάδικο2
Απ: Σύλλογος Αδιόριστων Φιλολόγων
« Απάντηση #74 στις: Μαΐου 17, 2007, 12:13:28 am »
mat , αν και δεν ανήκεις στον κλάδο είναι ευπρόσδεκτες οι παρατηρήσεις σου πάνω στο θέμα (όπως και όλων των συναδέλφων φιλολογων και μη ακολουθήσουν).Να μου επιτρέψεις όμως να διαφωνήσω σε αρκετά σημεία :
Παράθεση
Τόσο καιρό που σας διαβάζω είναι αλήθεια ότι μοιάζει να σας ενδιαφέρει μόνο ο δικός σας κλάδος κι αυτό για μένα προσωπικά είναι αρκετά ενοχλητικό και αντισυναδελφικό.
Το να ενδιαφέρεσαι για τον κλάδο σου δε νομίζω ότι είναι αντισυναδελφικό. Άλλωστε οι περισσότεροι κλάδοι έχουν σωματεία (Γυμναστές, Γαλλικοί, Γερμανικοί κλπ) Επίσης θέλω να μου εξηγήσεις γιατί είναι ενοχλητικό και συγκεκριμένα ποιον και γιατί τον ενοχλεί;

Παράθεση
Μιλάς για Μαζικούς Διορισμούς  ως ένα στόχο επιτεύξιμο αν μειωθεί καταρχήν ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τάξη.
Αλλά:
α) έχεις σκεφτεί πως η μείωση του αριθμού των μαθητών κάθε τάξης είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία η οποία συμβαίνει στις επαρχιακές πόλεις και τα χωριά διότι ο μαθητικός πληθυσμός της χώρα έχει μειωθεί δραματικά? Γνωρίζεται ότι σε αρκετά σχολεία δεν λειτουργούν όλες οι τάξεις του Γυμνασίου και Λυκείου? Ότι κλείνουν σχολειά (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) και κάποια γλιτώνουν το λουκέτο εξαιτίας των οικονομικών μεταναστών?

Στην επαρχία (στις μικρές πόλεις) υπάρχουν σχολεία με περισσότερους καθηγητές από μαθητές. Όμως στις πρωτεύουσες νομών, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στις περισσότερες πρωτεύουσες νησιών ο καθηγητής διδάσκει σε τάξεις που έχουν πάνω από 20 μαθητές. ΄
Το κράτος έχει καθήκον να διατηρήσει πλήρως επανδρομένα τα σχολεία των περιοχών που έχουν έστω και 3 μαθητές στην τάξη και παράλληλα να μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανα τάξη όπου χρειάζεται, προκειμένου να συμμορφωθεί και ουσιαστικά με αυτά που λέει η Παιδαγωγική (κι αν δεν κάνω λάθος εξετάζονται από το ΑΣΕΠ και λειτουργούν ως κριτήριο αξιολόγησής μας)

Παράθεση
γ) Καλώς ή κακώς το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας έχει φαλίρει πόσο εφικτό είναι να ζητούν οι εκπαιδευτικοί μείωση του ορίου συνταξιοδότησης?

Όχι μόνο οι εκπαιδευτικοί, αλλά όλος ο κόσμος πρέπει να το διεκδικεί. Το ότι το ασφαλιστικό βρίσκεται σε μαύρα χάλια δε σημαίνει ότι θα πρέπει να πάψουμε να διεκδικούμε ανθρώπινη ζωή. Άλλωστε ούτε εγώ ούτε εσύ φταίμε για το κατάντημά του.
Αν κυνηγάς τα δύσκολα και ανέφικτα το πολύ πολύ να σε πουν ρομαντικό, ονειροπαρμένο, κομμουνιστή ή γραφικό
Αν σκύβεις το κεφάλι και ταυτίζεσαι με το σύστημα, πώς σε λένε;

Παράθεση
Στη δεύτερη όμως πρόταση σου θα ήθελα να σταθώ και να σε ρωτήσω αν έχεις σκεφτεί τι θα κάνουν οι φιλόλογοι στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού? (Μη μου πεις και συ ότι θα διδάσκουν αρχαία ελληνικά γιατί κάπου το ξαναδιάβασα αυτό και έφριξα. Και όταν το ανέφερα σε γνωστό μου παιδοψυχολόγο ο άνθρωπος τράβαγε τα μαλλιά του. Δεν μπορεί επειδή κάποιοι θέλουμε να λύσουμε το βιοποριστικό μας πρόβλημα να την πληρώσουν τα παιδάκια. Το θέμα το συζήτησα και με συνάδελφό σας φιλόλογο χρόνια στην εκπαίδευση και τράβαγε κι αυτή τα μαλλιά της)

Διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις για το διορισμό φιλόλογων στα δημοτικά. Σε καμία περίπτωση όμως δε θα ήμουν υπέρ του να διδάσκονται Αρχαία. Όπως επίσης διαφωνώ με το να διδάσκονται τόσες ξένες γλώσσες (με τον τρόπο που διδάσκονται) χωρίς τα παιδιά να ξέρουν να γράφουν και να μιλούν καλά καλά τα ελληνικά.

Παράθεση
Έχεις σκεφτεί επίσης, ότι κάτι τέτοιο αντιτίθεται στα συμφέροντα χιλιάδων δασκάλων που θα σκεφτούν και δικαίως ότι απειλούνται οι θέσεις τους? Γιατί μέχρι τώρα ίσως να έχουν «καταπιεί» την εισβολή των γυμναστών και των πληροφορικών στα δημοτικά με την εφαρμογή του ολοήμερου αλλά με τι προϋποθέσεις θα δεχθούν τους φιλολόγους?

Το έχω σκεφτεί και γι'αυτό έχω επιφυλάξεις.
CARPE DIEM

Αποσυνδεδεμένος agg

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 79
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
Απ: Σύλλογος Αδιόριστων Φιλολόγων
« Απάντηση #75 στις: Μαΐου 17, 2007, 12:38:00 am »
Για την πρόταση να δουλεύουν φιλόλογοι στα δημοτικά, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στην Κύπρο. Εκεί τους παίρνουν αναπληρωτές στα δημοτικά. Οπότε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι συνάδελφοι 'τράβαγαν τα μαλλιά τους'; Μήπως επειδή οι ίδιοι ήταν διορισμένοι;
Επίσης, ο κάθε κλάδος έχει δικαίωμα να συσπειρωθεί και να προβάλει διεκδικήσεις. Δεν καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα και ούτε είδα άλλους να κάνουν ανάλογες προτάσεις. Από την άλλη, οι φιλόλογοι είναι ο κλάδος που υποφέρει περισσότερο τόσα χρόνια λόγω του μεγάλου αριθμού αποφοίτων.

Αποσυνδεδεμένος ifilitisvikys

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 69
  • Φύλο: Γυναίκα
  • We rock!
    • Προφίλ
Απ: Σύλλογος Αδιόριστων Φιλολόγων
« Απάντηση #76 στις: Μαΐου 17, 2007, 02:08:53 pm »
Εμένα μου έκανε εντύπωση αφενός το ύφος της, αφετέρου το β'πληθυντικό που χρησιμοποίησε (άρα θέτει τον εαυτό της απ'έξω) και τέλος το γεγονός ότι ήταν μόνο μομφές χωρίς να έχει κάτι να πει, κάτι να προτείνει. Το επιθετικό και δεικτικό ύφος καλά θα κάνει να το αφήσει κατά μέρος γιατί δεν νομίζω ότι της κάναμε και τίποτα.

Κι επειδή μάλλον θέτει και τον εαυτό της απέξω από το εργασιακό κατεστημένο των φροντιστηρίων, καλά θα κάνει, επίσης, να είναι περισσότερο ευγενική με εκείνους που βγάζουν το λαρύγγι τους για 5-6 ευρώ.
Το β' πληθυντικό γενικά μου έκατσε "κάπως"... Αν είσαι κοπέλα μου με τον α' ή β' τρόπο "βολεμένη" τότε γιατί εξάπτεσαι με μας που πάμε να κάνουμε σύλλογο;;;

Είδες που πήρε φωτιά το φόρουμ? Χαίρομαι που βλέπω αντιδράσεις. Δεν θέτω τον εαυτό μου απέναντι. Μπαίνω μέρες στο φόρουμ και βλέπω ομφαλοσκόπηση και υπνηλία. Χαίρομαι που έστω και με αυτό τον τρόπο κάποια πληκτρολόγια άναψαν. Και όχι, δεν θέτω τον εαυτό μου έξω από κανένα εργασιακό κατεστημένο. Κι ούτε βολεμένη είμαι. Αν ήμουν δεν θα καθόμουν να μπαίνω στα φόρουμ για νέα του ΑΣΕΠ. Θα έκανα εκδρομούλες με τα φράγκα που  βγάζω...
«Η αριθμητική καταλήγει στη Φιλολογία, κι η Φιλολογία στο έγκλημα...»
Ε. Ιονέσκο, "Το μάθημα"

eleftheria

  • Επισκέπτης
Απ: Σύλλογος Αδιόριστων Φιλολόγων
« Απάντηση #77 στις: Μαΐου 17, 2007, 02:50:57 pm »
ο ΑΣΕΠ φαίνεται ότι θα καθιερώσει μία επιπλέον εξέταση, το τεστ δεξιοτήτων -χωρίς να αντικαθιστά αυτό κάποια άλλη πτυχή του διαγωνισμού. Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε αντίθετοι σ' αυτό το νέο τεστ (όσο εύκολα κι αν διαρρέεται ότι θα είναι τα θέματά του): έλεος, όχι άλλες εξετάσεις.


Πληροφοριακά να πω, ότι το τεστ δεξιοτήτων δεν είναι καθόλου εύκολο. Έκανα ένα από περιέργεια και ήταν σκέτη απογοήτευση...

Αποσυνδεδεμένος VICA

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 401
  • "...κάθε αναπνοή είναι νοσταλγία..."
    • Προφίλ
Απ: Σύλλογος Αδιόριστων Φιλολόγων
« Απάντηση #78 στις: Μαΐου 17, 2007, 03:05:46 pm »
Ο υποτιμητικός θυμός των λέξεων "ομφαλοσκόπηση" και "υπνηλία" δυσχεραίνει -έως ακυρώνει- την όποια(υπαρκτή) σχετική συμφωνία...Αυτόκλητοι τιμητές όλων λοιπόν;  Δεκτό ως ελεύθερη επιλογή...Ενδιαφέρον θα ήταν, όμως, να γνωστοποιηθεί και το ζητούμενο της επιλογής εκτός από τη χαρά για την "εγρήγορση"(ή μάλλον  την "οριακή έξοδο από την ύπνωση") στην οποία τεθήκαμε όλοι...    
Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους

Αποσυνδεδεμένος Syllas

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1893
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
Απ: Σύλλογος Αδιόριστων Φιλολόγων
« Απάντηση #79 στις: Μαΐου 17, 2007, 04:23:49 pm »
Πιστεύω ότι το σημαντικότερο αίτημα ενός συλλόγου αδιορίστων είτε φιλολόγων είτε όλων των κλάδων θα έπρεπε να είναι το ολοήμερο γυμνάσιο γιατί: 1) ο θεσμός έχει πετύχει στο Δημοτικό 2) θα ανοίξει πραγματικά τον κλάδο τον φιλολόγων και άλλων με πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας απ' ότι θα έδινε οποιαδήποτε άλλη λύση 3) ένα ολοήμερο Γυμνάσιο θα προσφέρει πολύ περισσότερα σε έναν μαθητή από αυτά που προσφέρει το ολοήμερο Δημοτικό. Επίσης μαζί με αυτό πιστεύω απόλυτα και στη διεκδίκηση της μείωσης του αριθμού μαθητών στην τάξη. Όσο για τους φιλολόγους σε Δημοτικά νομίζω ότι ένας παιδαγωγικά καταρτισμένος και καλός φιλόλογος καλύτερα θα δίδασκε γλώσσα και ιστορία στην 6η Δημοτικού, αλλά έχω και εγώ τις επιφυλάξεις μου για το ότι θα θιγούν τα δικαιώματα των δασκάλων. Για τον διαχωρισμό του κλάδου, Ovidius, μπορείς να παραθέσεις τα επιχειρήματα, νομίζω παλιά σε άλλο τόπικ οι περισσότεροι είχατε εκφραστεί κατά αυτής της λύσης. Τέλος, για σένα IfilitisVikys, επειδή θεωρείς πιο σημαντικό να ασχολούμαστε με το πότε θα βγούν τα αποτελέσματα και επειδή εμείς εδώ δεν ασχολούμαστε με αυτό όσο θα ήθελες εσύ, σύντομα θα βγούν και μετά αν περάσεις κοιμήσου ήσυχα τον ύπνο που εμείς κοιμόμαστε, αν δεν περάσεις περίμενε τα επόμενα αποτελέσματα, σύντομα θα έρθουν και αυτά. Καλά που μας ξύπνησες και εκεί που ήμασταν 30 του διαδικτύου, τώρα θα γίνουμε 1013. 

Αποσυνδεδεμένος Λουλου

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 453
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 02
    • Προφίλ
Απ: Σύλλογος Αδιόριστων Φιλολόγων
« Απάντηση #80 στις: Μαΐου 17, 2007, 04:45:47 pm »
Γιατι βρε παιδια δεν φωναζουμε και για την αναθεση μαθηματων οπως η ιστορια σε καθηγητες αγγλικης φιλολογιας?Να δειτε εκει ασχετοσυνη,η κορη μιας φιλης μου εχει στην ιστορια μια τετοια καθηγητρια που ουτε μια στοιχειωδη αναγνωση δεν κανει στο βιβλιο πριν μπει στην ταξη.Να διδαξω στα παιδια της ΣΤ δημοτικου νεα και ιστορια δεν το βλεπω καθολου παραλλογο και οχι τουλαχιστον πιο παραλλογο απο το να διδασκει ο καθηγητης των αγγλικων την ιστορια.Σημερα στο Ρεθυμνο συναντηθηκαμε με τον συναδελφοNikop και ειχαμε μια ενδιαφερουσα συζητηση για την δημιουργια συλλογου ,πιστευω οτι θα ειμαστε ετοιμοι εδω για μια μαζικη ανοδο στην Αθηνα τον Ιουνιο ,φυσικα μετα τα αναμενομενα αποτελεσματα.Επισης μαθατε οτι δικαιωθηκαν οι δυο συναδελφοι για την αρνητικη βαθμολογια στις ερωτησεις πολλαπλης?Η γνωμη μου ειναι οτι αν υπηρχε τοτε συλλογος και εκανε προσφυγη ομαδικα ,τωρα θα διοριζονταν και αλλοι πολλοι συναδελφοι ,διοτι θα κερδιζαν με αυτον τον τροπο μορια.

Αποσυνδεδεμένος mat

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 2134
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Σύλλογος Αδιόριστων Φιλολόγων
« Απάντηση #81 στις: Μαΐου 17, 2007, 06:44:02 pm »
Οvidius καλησπέρα.
Νομίζω ήμουν ξεκάθαρη ότι εγώ προσωπικά αισθάνθηκα ενοχλημένη. Ωστόσο, είπα ότι είναι απόλυτα θεμιτό να ενδιαφέρεται κανείς για τον κλάδο του. Σε ότι αφορά το γιατί, και πάλι ο λόγος που ενοχλήθηκα οφείλεται σε μια καθαρά προσωπική εκτίμηση του τρόπου που βλέπω τα πράγματα σχετικά με τους εκπαιδευτικούς, το πώς και πόσοι διορίζονται.
Προσωπικά λοιπόν θεωρώ πως τα ζητήματα για τα οποία θέλετε να ασχοληθείτε ως σύλλογος αδιόριστων φιλολόγων δεν αφορούν μόνο τον κλάδο σας. Ακόμη πιστεύω πως τα ζητήματα που αφορούν στην εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς απαιτούν μια πιο ολιστική αντιμετώπιση που ξεπερνά τα όρια που θέτει η όποια συντεχνιακή και κλαδική οπτική. Άποψή μου είναι (χωρίς να σημαίνει ότι είναι και σωστή) πως όταν οι εκπαιδευτικοί, ή έστω οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί χωρίζονται σε υπό-ομάδες ελλοχεύει ο κίνδυνος της «φαγωμάρας» μεταξύ μας η οποία κάθε άλλο παρά προωθεί τα συμφέροντά μας ως σύνολο.
Ελπίζω να σε κάλυψα ως προς το ποιος και γιατί ενοχλήθηκε.

Α) Τώρα σε ότι αφορά το ζήτημα της μείωσης του μαθητικού πληθυσμού στα γυμνάσια και λύκεια νομίζω ότι μάλλον δεν θέλουμε να το δούμε. Σαφώς και το κράτος οφείλει να επανδρώνει πλήρως τα σχολεία με όλες τις ειδικότητες και να διατηρεί τον αριθμό των μαθητών κάθε τάξης σε επίπεδα τέτοια που προσδιορίζουν οι σύγχρονες παιδαγωγικές θεωρίες και πρακτικές. Αυτό όμως που επιμένω και πρέπει ώριμα να σταθούμε απέναντί του, είναι ότι σε μερικά χρόνια το πρόβλημα θα είναι πολύ πιο σοβαρό και με σοβαρές επιπτώσεις και στον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα απασχολούνται στην δημόσια εκπαίδευση. Και υποψιάζομαι, μιας και δεν έχουμε ακριβή στοιχεία για το πόσους εκπαιδευτικούς χρειαζόμαστε, ότι ήδη ως κοινωνία και κράτος κλείνουμε τα μάτια  μπροστά σε αυτό το πρόβλημα διότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να διαταράξουμε τη βολή μας και τις πελατειακές μας σχέσεις.
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

eleftheria

  • Επισκέπτης
Απ: Σύλλογος Αδιόριστων Φιλολόγων
« Απάντηση #82 στις: Μαΐου 25, 2007, 11:28:24 am »
Θεωρώ πως η δημιουργία συλλόγου είναι κάτι παραπάνω κι από αναγκαία. Στην προσπάθειά μου να γνωστοποιήσω αυτή μας την κίνηση και σε άλλους συναδέλφους στον τόπο μου συνάντησα και αντιρρήσεις του τύπου "κακώς επιδιώκετε διάσπαση του χώρου", κλπ. Είμαι της άποψης πως ναι μεν κάποια προβλήματα είναι κοινά, σίγουρα, όμως, ο κλάδος "χρήζει" ιδιαίτερης κινητοποίησης καθώς υπάρχουν ζητήματα που μας αφορούν αποκλειστικά και που μόνο με την σύσταση ενός ξεχωριστού σωματείου θα μπορούσαν να εισακουστούν προς τα άνω.

Μου γεννάται, όμως, το εύλογο ερώτημα-απορία κι επιτρέψτε μου να το διατυπώσω: έστω ότι δεν καταφέρνουμε να φέρουμε στη συνάντηση πολύ κόσμο κι έτσι τα "ηνία" στην όλη κίνηση αποφασίζουμε να τα κρατήσουμε εμείς, τα 10-15 άτομα, ας πούμε από αυτό το φόρουμ, μαζεύντας επιπλέον και κάποιες υπογραφές, φέρνοντας μέλη, κλπ. Έστω, όμως (λέω εγώ τώρα...) ότι γίνεται το θαύμα και όλοι εμείς είμαστε διοριστέοι (λέμε τώρα...). Απαντήστε μου, λοιπόν, στο εξής ερώτημα. Πώς θα μπορέσουν, θεσμικά κυρίως, διοριστέοι να συστήσουν σύλλογο αδιόριστων ;;;

 

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 1
Επισκέπτες: 614
Σύνολο: 615

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.062 δευτερόλεπτα. 36 ερωτήματα.