Σύνολο ψηφοφόρων: 44
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έπειτα, θα πρέπει να έχει μια άποψη για το πώς θα πρέπει να γίνονται οι διορισμοί στο δημόσιο. Με διαγωνισμό; με επετηρίδα; με βάση την προϋπηρεσία; Θα πρέπει λοιπόν να ζητάει διαφανείς τρόπους απόκτησης προϋπηρεσίας;
που καπαρώνουν μια θέση και την κάνουν για γραφεία και ισόβιες εκπαιδευτικές άδειες με αποδοχές
Τόσο καιρό που σας διαβάζω είναι αλήθεια ότι μοιάζει να σας ενδιαφέρει μόνο ο δικός σας κλάδος κι αυτό για μένα προσωπικά είναι αρκετά ενοχλητικό και αντισυναδελφικό.
Μιλάς για Μαζικούς Διορισμούς ως ένα στόχο επιτεύξιμο αν μειωθεί καταρχήν ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τάξη. Αλλά: α) έχεις σκεφτεί πως η μείωση του αριθμού των μαθητών κάθε τάξης είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία η οποία συμβαίνει στις επαρχιακές πόλεις και τα χωριά διότι ο μαθητικός πληθυσμός της χώρα έχει μειωθεί δραματικά? Γνωρίζεται ότι σε αρκετά σχολεία δεν λειτουργούν όλες οι τάξεις του Γυμνασίου και Λυκείου? Ότι κλείνουν σχολειά (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) και κάποια γλιτώνουν το λουκέτο εξαιτίας των οικονομικών μεταναστών?
γ) Καλώς ή κακώς το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας έχει φαλίρει πόσο εφικτό είναι να ζητούν οι εκπαιδευτικοί μείωση του ορίου συνταξιοδότησης?
Στη δεύτερη όμως πρόταση σου θα ήθελα να σταθώ και να σε ρωτήσω αν έχεις σκεφτεί τι θα κάνουν οι φιλόλογοι στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού? (Μη μου πεις και συ ότι θα διδάσκουν αρχαία ελληνικά γιατί κάπου το ξαναδιάβασα αυτό και έφριξα. Και όταν το ανέφερα σε γνωστό μου παιδοψυχολόγο ο άνθρωπος τράβαγε τα μαλλιά του. Δεν μπορεί επειδή κάποιοι θέλουμε να λύσουμε το βιοποριστικό μας πρόβλημα να την πληρώσουν τα παιδάκια. Το θέμα το συζήτησα και με συνάδελφό σας φιλόλογο χρόνια στην εκπαίδευση και τράβαγε κι αυτή τα μαλλιά της)
Έχεις σκεφτεί επίσης, ότι κάτι τέτοιο αντιτίθεται στα συμφέροντα χιλιάδων δασκάλων που θα σκεφτούν και δικαίως ότι απειλούνται οι θέσεις τους? Γιατί μέχρι τώρα ίσως να έχουν «καταπιεί» την εισβολή των γυμναστών και των πληροφορικών στα δημοτικά με την εφαρμογή του ολοήμερου αλλά με τι προϋποθέσεις θα δεχθούν τους φιλολόγους?
Εμένα μου έκανε εντύπωση αφενός το ύφος της, αφετέρου το β'πληθυντικό που χρησιμοποίησε (άρα θέτει τον εαυτό της απ'έξω) και τέλος το γεγονός ότι ήταν μόνο μομφές χωρίς να έχει κάτι να πει, κάτι να προτείνει. Το επιθετικό και δεικτικό ύφος καλά θα κάνει να το αφήσει κατά μέρος γιατί δεν νομίζω ότι της κάναμε και τίποτα. Κι επειδή μάλλον θέτει και τον εαυτό της απέξω από το εργασιακό κατεστημένο των φροντιστηρίων, καλά θα κάνει, επίσης, να είναι περισσότερο ευγενική με εκείνους που βγάζουν το λαρύγγι τους για 5-6 ευρώ. Το β' πληθυντικό γενικά μου έκατσε "κάπως"... Αν είσαι κοπέλα μου με τον α' ή β' τρόπο "βολεμένη" τότε γιατί εξάπτεσαι με μας που πάμε να κάνουμε σύλλογο;;;
ο ΑΣΕΠ φαίνεται ότι θα καθιερώσει μία επιπλέον εξέταση, το τεστ δεξιοτήτων -χωρίς να αντικαθιστά αυτό κάποια άλλη πτυχή του διαγωνισμού. Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε αντίθετοι σ' αυτό το νέο τεστ (όσο εύκολα κι αν διαρρέεται ότι θα είναι τα θέματά του): έλεος, όχι άλλες εξετάσεις.