PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα
(Συντονιστές:
Χριστίνα
,
MARKOS
)
Παρατυπίες και ειδικότητες του "πεταμού".
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Παρατυπίες και ειδικότητες του "πεταμού". (Αναγνώστηκε 1541 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
io
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
στις:
Νοεμβρίου 09, 2009, 08:22:18 pm »
Tweet
Έχει παρατηρηθεί οτι πρωτοβαθμιες περιοχών καποιες ειδικοτητες τις εχουν του "πεταματου". Κάθε Ιούνιο στις αιτησεις για τα ολοημερα οι γονεις και τα παιδια δηλωνουν καποια μαθηματα , όπως μουσικη, εικαστικα , θεατρικη αγωγη , αλλα οι διευθυντες των σχολειων είτε δεν ζητουν αυτες τις ειδικοτητες είτε οι πρωτοβαθμιες δεν ζητουν πιστωσεις γι αυτες στο υπουργειο . Αυτα συμβαινουν στην επαρχια φυσικα.
Εγω την πατησα φετος , γιατι ανηκω σε μια απο αυτες τις ειδικοτητες. Φετος ειναι πολυ πιθανο να μην δουλεψω, επειδη η πρωτοβαθμια στον νομο που ενδιαφερομαι ζητησε απο τους διευθυντες των σχολειων περισυ να μην ζητησουν την ειδικοτητα μου στα ολοημερα σχολεια (παρα μονο σε 2 μεγαλες πολεις του νομου) και να ζητησουν ειδικοτητες που θεωρουσε πιο σοβαρες και πιο εφικτο να βρεθουν ωρομισθιοι.
Το θεμα ειναι οτι επειδη η πρωτοβαθμια μου αρνηθηκε την περιπτωση να δουλεψω φετος , πηρα σβαρνα τα σχολεια του νομου και ανακαλυψα οτι σε αρκετα σχολεια οι γονεισ και τα παιδια εχουν ζητησει το μαθημα της ειδικοτητας μου (σε καποιο σχολειο σε ποσοστο 98%) αλλα οι διευθυντες ,υστερα απο παροτρυνση της πρωτοβαθμιας (οπως μου ειπαν οι ιδιοι), δεν ζητησαν την ειδικοτητα μου. Το θεμα ειναι οτι οι αιτησεις υπαρχουν και τις εχω δει με τα ιδια μου τα ματια. Η πρωτοβαθμια λεει οτι το μαθημα δεν εχει ζητηση στο ολοημερο και γι αυτο δεν το ζητησαν οι διευθυντες και αρα δεν μπορουν ν' ανοιξουν 2η θεση στον νομο.
ΤΙ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ ?
Διευθυντες και υπευθυνοι ολοημερων δημοτικων ,που πηγα, εδειξαν μεγαλη προθυμια και ενδιαφερον να εχουν και την ειδικοτητα μου στο σχολειο τους φετος και ειπαν οτι θα το ζητησουν εγγραφως απο την πρωτοβαθμια. Προφανως, ομως , πρεπει να κανω κι εγω καποιες κινησεις . Ποιες ?
«
Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 11, 2009, 01:11:39 pm από Lenazagor
»
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ "ΠΕΤΑΜΟΥ".
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 16:38:30 »
happiness
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
«
Απάντηση #1 στις:
Νοεμβρίου 10, 2009, 12:31:50 pm »
io άστα! και στην βθμια τα ίδια γίνονται. Γι αυτό στα μαθήματα επιλογής του λυκείου είναι "κουτσοί στραβοί στον άγιο ... πληροφορικό"
Καταγράφηκε
io
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #2 στις:
Νοεμβρίου 11, 2009, 01:01:36 pm »
παιδια τα εχω παρει και δεν σκοπευω να το αφησω ετσι. Ας μην δουλεψω φετος αλλα τουλαχιστον να μην ξαναγινει. Καταγγελιες και τα σχετικα που πρεπει να κανω ? Εμαθα οτι ο διευθυντης της αβαθμιας στον νομο ειναι πολυ σκληροπυρινικος και δεν δεχεται οποιαδηποτε αλλαγη. Το θεμα ειναι οτι οι αιτησεις των παιδιων υπαρχουν και τις εχω δει. Δεν πρεπει να το αφησω ετσι .
Καταγράφηκε
happiness
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
«
Απάντηση #3 στις:
Νοεμβρίου 11, 2009, 01:07:27 pm »
io δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά έχω την εντύπωση πως δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Δεν υπάρχει απ'όσο ξέρω νόμος που να ορίζει ρητά πως όταν γίνουν τόσες αιτήσεις, έρχεται υποχρεωτικά ο καθηγητής της ειδικότητας. Και άμα δεν ορίζεται ξεκάθαρα, θα σου βάλουν μπρος τα "εύρυθμη λειτουργία του σχολείου" και "έγκαιρη κάλυψη κενών" και δεν συμμαζεύεται.
Αυτό ίσως που θα μπορούσες να κάνεις, είναι να έρθεις σε επαφή με τους συλλόγους γονέων των σχολείων που λες πως ξέρεις ότι γίναν οι αιτήσεις και δεν πήγε καθηγητής, και να τους τσιγκλίσεις για να φωνάξουν.
Όλα τα παραπάνω με επιφύλαξη γιατί όπως είπα δεν γνωρίζω τους σχετικούς νόμους.
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Παρατυπίες και ειδικότητες του "πεταμού".
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 16:38:30 »
io
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #4 στις:
Νοεμβρίου 13, 2009, 06:14:40 pm »
Όπως κι αν εχει, ευχαριστω. παντοτε του χεριου τους μας ειχαν, τωρα θ΄αλλαξει ?
Καταγράφηκε
utenar
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #5 στις:
Νοεμβρίου 14, 2009, 08:58:24 am »
Δεν ξερω τι μπορεις να κανεις, αλλά ετσι οπως εχουν καταντησει τα πραγματα, εγω στη θεση σου μπορει να εφτανα μεχρι και στα καναλια! (αφου πρωτα θα ειχα δοκιμασει μια κρουση απευθειας στο υπουργειο)
Αυτο το πραγμα με τον παραγκωνισμο καποιων ειδικοτητων εχει παραγινει! (στη ββαθμια, τουλαχιστον, που γνωριζω)
Καταγράφηκε
io
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #6 στις:
Νοεμβρίου 15, 2009, 12:50:06 pm »
Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!!! τώρα και στην Πρωτοβάθμια.
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα
(Συντονιστές:
Χριστίνα
,
MARKOS
)