*

Αποστολέας Θέμα: Νεοδιόριστοι και τριετία  (Αναγνώστηκε 226816 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mary02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Νεοδιόριστοι και τριετία
« Απάντηση #1064 στις: Νοεμβρίου 04, 2010, 03:39:59 pm »
Ναι, καλά! Όσο ο συνδικαλισμός θα είναι επάγγελμα, τόσο οι συνδικαλιστές θα είναι υπάλληλοι της εκάστοτε υπουργού. Αν δεν πάρουμε μόνοι μας τη μοίρα μας στα χέρια μας, κανένας δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί για εμάς. Δε βλέπετε ποια στάση κρατούν οι ίδιοι οι συνάδελφοί μας που είχαν την τύχη να μη διοριστούν την τρέχουσα σχολική χρονιά αλλά παλιότερα;;; Ακόμα και μέσα σε αυτό εδώ το forum. Η λογική που επικρατεί είναι "να ψοφήσει η γίδα του διπλανού" (φαντάζομαι το γνωρίζετε το ανέκδοτο...). Όλοι αυτοί όμως ας μην περιμένουν να μας βρουν συμπαραστάτες στα προσωπικά τους ζητήματα με το Υπουργείο (όλο και κάτι θα προκύψει στην επαγγελματική τους πορεία, ας μην το ξεχνούν αυτό ποτέ). Καλό μας κουράγιο. Πιστεύω (πραγματικά το πιστεύω) ότι θα πετύχουμε, γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας. Απλά... θα το κάνουμε μόνοι μας, αφού... η ΟΛΜΕ είναι αλλού!
Καλύτερα να κατανοείς λίγα παρά να παρανοείς πολλά...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:42:57 »

Αποσυνδεδεμένος giannis_ΠΕ 04.01

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1065 στις: Νοεμβρίου 04, 2010, 04:32:18 pm »
Καλησπέρα σε όλους......

Ενημερώνομαι  καθημερινά από το forum για τις εξελίξεις και φυσικά συμμετέχω στον αγώνα για κατάργηση της τριετίας. Επειδή δεν τυχαίνει να γράφω συχνά στο forum θα ήθελα να ενημερώσω τους συναδέλφους για μια πρωτοβουλία που πήρα λίγες μέρες πριν κατά την διεξαγωγή των ΠΕΚ στα Δωδεκάνησα.

Υπάρχουν συνάδελφοι που υπηρετούν σε δυσπρόσιτα και πριν ένα χρόνο, λόγω βουλευτικών εκλογών, η πρόσληψη τους με υπαιτιότητα του υπουργείου έγινε μετά τις 30 Σεπτεμβρίου. Τώρα δεν τους δίνεται το δικαίωμα να αιτηθούν μετάθεση γιατί για λίγες μέρες δεν έχουν κλείσει διετία. Τους αναγκάζει έτσι να μείνουν τρία χρόνια σε δυσπρόσιτα και χωρίς διπλασιασμό μορίων. Μάζεψαν πολλές υπογραφές συμπαράστασης στον αγώνα τους, από νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς κατά την διάρκεια των ΠΕΚ.

Ήρθα σε επαφή μαζί τους και τους πρότεινα να ενώσουμε τις φωνές μας. Τους προέτρεψα να έρθουν σε επαφή με το velis (λόγω άμεσης επαφής του με τον δικηγόρο) για να βρούμε μια φόρμουλα κοινής δράσης. Έχω ενημερώσει και τον velis για το θέμα αυτό αλλά δεν έχω λάβει καμία απάντηση για τον αν υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Επιπλέον ενημέρωσα για την δράση μας συναδέλφους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω του προφίλ στο facebook (με μεγάλη επισκεψιμότητα) ενός αιρετού του ΠΥΣΠΕ στην Κρήτη. Κάποιοι ήρθαν σε επαφή μαζί μου για να ενισχύσουν την προσπάθεια μας.

Έχω επίσης ενημερωθεί ότι έχει γίνει προσπάθεια από συναδέλφους να ασκήσουν πιέσεις σε πολιτικά πρόσωπα εκμεταλλευόμενοι την προεκλογική περίοδο.

Κουράγιο συνάδελφοι ! Στον αγώνα αυτό δεν είστε μόνοι......! Ας επιστρατεύσει ο καθένας μας ότι ΄΄μέσον΄΄  ;) διαθέτει για το καλό όλων μας.

Αποσυνδεδεμένος chris75

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #1066 στις: Νοεμβρίου 04, 2010, 05:26:30 pm »
Ναι, καλά! Όσο ο συνδικαλισμός θα είναι επάγγελμα, τόσο οι συνδικαλιστές θα είναι υπάλληλοι της εκάστοτε υπουργού. Αν δεν πάρουμε μόνοι μας τη μοίρα μας στα χέρια μας, κανένας δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί για εμάς. Δε βλέπετε ποια στάση κρατούν οι ίδιοι οι συνάδελφοί μας που είχαν την τύχη να μη διοριστούν την τρέχουσα σχολική χρονιά αλλά παλιότερα;;; Ακόμα και μέσα σε αυτό εδώ το forum. Η λογική που επικρατεί είναι "να ψοφήσει η γίδα του διπλανού" (φαντάζομαι το γνωρίζετε το ανέκδοτο...). Όλοι αυτοί όμως ας μην περιμένουν να μας βρουν συμπαραστάτες στα προσωπικά τους ζητήματα με το Υπουργείο (όλο και κάτι θα προκύψει στην επαγγελματική τους πορεία, ας μην το ξεχνούν αυτό ποτέ). Καλό μας κουράγιο. Πιστεύω (πραγματικά το πιστεύω) ότι θα πετύχουμε, γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας. Απλά... θα το κάνουμε μόνοι μας, αφού... η ΟΛΜΕ είναι αλλού!

Mary02 συμφωνώ ότι υπάρχει η νοοτροπία του ατομικισμού στην χώρα μας, ωστόσο μην γενικεύεις ότι όλοι οι παλιότεροι στπο φόρουμ δεν νοιάζονται ή αδιαφορούν, μην βλέπεις παντού εχθρούς, διότι αυτό είναι επιχείρημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από αυτούς που είναι κοντά στην υπουργό, ότι δηλαδή είστε μόνοι σας και κανείς δεν σας υποστηρίζει, πράγμα που δεν ισχύει.Είναι αλήθεια ότι λόγω της έντασης γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα ίσως ειπώθηκαν και κάποιες υπερβολές, αλλά γενικώς δεν διάβασα κανένα κείμενο παλιού συναδέλφου που να σας εχθρεύεται.Αυτό το οποίο έγραψαν κάποιοι συνάδελφοι και ίσως παρερμηνεύθηκε είναι ότι πάντοτε δυστυχώς ίσχυε ότι πιθανόν να πηγαίναμε για πολλά χρόνια μακρυά από σπίτι και οικογένειες, ασχέτως τριετίας.Και αυτό ακόμη ισχύει.Πόλλοι νεοδιόριστοι υπο την φόρτιση της στιγμής φτάνουν να ταυτίσουν την κατάργηση της τριετίας με μετάθεση και μην μου πεις ότι κάποια μηνύματα νεοδιορίστων δεν σου έδωσαν αυτήν την εντύπωση!Επίσης, παραπάνω κάποιος έγραψε ότι παλιότερα υπήρχαν και άλλοι τρόποι για φύγεις πχ. αποσπάσεις. Σύμφωνοι, άλλα πόσοι μπορούσαν να το κάνουν αυτό.Πλήθος φιλολόγων (έχουμε την ίδια ειδικότητα)περιμένει χρόνια για μία μετάθεση είτε διότι δεν πιάνει τις δυσθεώρητες βάσεις μεταθέσεων, τουλάχιστον για Αττική, Αθήνα και Πειραιά που ξέρω εγώ(οι χαμηλές βάσεις για Αθήνα του 2008 και 2009 ήταν εξαίρεση πίστεψε με!), είτε γιατί δεν είχε μέσο για απόσπαση ή κάτι άλλο!Και όλοι αυτοί έχουν οικογένειες, παιδιά,προβλήματα κλπ. Συμφωνώ ότι με σας το πρόβλημα είναι η υποχρεωτικότητα της τριετίας και έχετε απόλυτο δίκιο!Ωστόσο, πρέπει να παραδεχτείς ότι χρειάζεται ψυχραιμία από όλους και να μην μπαίνουμε στη λογική του διαίρει και βασίλευε, γιατί δεν συμφέρει τον κλάδο μας!Ίσως η επιθετικότητα κάποιων μηνυμάτων να φόβισε παλιούς συναδέλφους και για αυτό αποφεύγουν να γράψουν!Ψυχραιμία από όλες τις πλευρές!

Αποσυνδεδεμένος mary02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1067 στις: Νοεμβρίου 05, 2010, 01:22:07 am »
Φυσικά και δεν το γενικεύω (ίσως η φόρτιση της στιγμής - μετά από συνομιλία με έναν "συνάδελφο" που ούτε λίγο ούτε πολύ μου είπε "κι εμένα τι με νοιάζει που εσείς θα μείνετε τρία χρόνια; εμένα με συμφέρει!' - να έκανε το μήνυμά μου οξύ). Υπάρχουν συνάδελφοι που μας στηρίζουν με κάθε τρόπο, ακόμη και αν δεν τους τους αφορά άμεσα το ζήτημα. Δεν είναι όλοι όπως τους περιέγραψα... Δεν είχα πρόθεση να θίξω κανέναν. Απλώς αυτή η κυρίαρχη λογική του "διαίρει και βασίλευε" είναι που με ενοχλεί κι εμένα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:42:57 »

Αποσυνδεδεμένος asterix

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1068 στις: Νοεμβρίου 05, 2010, 08:30:36 am »
Κοιταζω γυρω μου και βλεπω, που θαλεγε κ ο Γ/κης, ενα νομο που εχει προβλημα - απο αυτα που διαβαζω, μια ΟΛΜΕ που μου απαντησε προσωπικα μα αυτος ειναι ο νομος τι φωναζετε(!!!!), συναδελφους να μας την πεφτουν επειδη λεει αντιδρουμε...Να κατσουμε και 5 και 10 χρονια....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!λενε, αφου μας εκαναν την χαρη και μας διορισαν!
Καποιοι θυμηθηκαν τους απολυμενους του ΟΑΕΔ και καλα να παθουν και αυτοι!!!Που ηθελαν διορισμο!!!!! ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ.
 Η λογικη μου επιασε κοκκινο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ε ρε γλεντια!!!!Καραγκιοζ......
Οταν δεν υπαρχει λογικη και δικαιοσυνη η τρελλα χαιρεται.
ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Αποσυνδεδεμένος chris75

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #1069 στις: Νοεμβρίου 05, 2010, 10:48:46 am »
Φυσικά και δεν το γενικεύω (ίσως η φόρτιση της στιγμής - μετά από συνομιλία με έναν "συνάδελφο" που ούτε λίγο ούτε πολύ μου είπε "κι εμένα τι με νοιάζει που εσείς θα μείνετε τρία χρόνια; εμένα με συμφέρει!' - να έκανε το μήνυμά μου οξύ). Υπάρχουν συνάδελφοι που μας στηρίζουν με κάθε τρόπο, ακόμη και αν δεν τους τους αφορά άμεσα το ζήτημα. Δεν είναι όλοι όπως τους περιέγραψα... Δεν είχα πρόθεση να θίξω κανέναν. Απλώς αυτή η κυρίαρχη λογική του "διαίρει και βασίλευε" είναι που με ενοχλεί κι εμένα.

Δυστυχώς, Mary02 αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα,όπως το παράδειγμα που ανέφερες με τον συνάδελφο που σου είπε "και μενα τι με νοιάζει!".Και εγώ έχω ακούσει παλιότερους υπηρεσιακώς συναδέλφους, είναι η εξαίρεση βέβαια, να λένε ότι τους  συμφέρει  το γεγονός ότι εσείς  θα καθηλωθείτε για τρία χρόνια.Αυτό είναι απαράδεκτη νοοτροπία και για αυτό φτάσαμε ως χώρα εκεί που φτάσαμε: δεν κοιτάμε απλώς το συμφέρον μας αλλά ταυτόχρονα και αυτό είναι το απαράδεκτο, κοιτάμε να βουλιάξουμε τον υποτιθέμενο άλλο ανταγωνιστή διπλανό μας(βλ. την κατσίκα του γείτονα που σωστά και εύστοχα ανέφερες!). Πάντως, οι περισσότεροι παλιοί συνάδελφοι, να είστε βέβαιοι, δεν αυντασσόμαστε με την άποψη "καθηλωθείτε εσείς για να μετατεθούμε εμείς!".Και κάτι άλλo: ίσως το πρόβλημα έχει μια πιο ευοίωνη λύση σε περίπτωση κυβερνητικής αλλαγής, λόγω εκλογών βουλευτικών πρόωρων(Δεκέμβριος), όπως ακούγεται τον τελευταίο καιρό. Όψόμεθα!

Αποσυνδεδεμένος dsouras

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1070 στις: Νοεμβρίου 05, 2010, 12:08:04 pm »
Συνάδελφοι καλημέρα.
1. Ο ρόλος της ΟΛΜΕ και γενικά του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού είναι γνωστός σε όλους μας. Το μόνο που ενδιαφέρει τους συνδικαλιστές είναι τα έχουν καλά με τον/την εκάστοτε υπουργό και το κόμμα τους ώστε κάποια στιγμή να γίνουν βουλευτές ή ακόμα και υπουργοί. Το έργο το έχουμε δεί πολλά χρόνια τώρα . Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Όπως είδαμε ενώ την έχουμε <<ενοχλήσει >> πολλές φορές επίσημη απάντηση δεν έχουμε πάρει. Μόνο μερικά μέλη του συμβουλίου μας απάντησαν ότι είναι υπέρ μας. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να τους ενοχλούμε ακόμα πιο έντονα.
2. Το οτι υπάρχουν συνάδελφοι του είδους "κι εμένα τι με νοιάζει" δεν μας αφορά . Ευτυχώς είναι ελάχιστοι. Δεν πρόκειται να πετύχουν απολύτως τίποτα ούτε για τον εαυτό τους ούτε για τον κλάδο γενικά. Ας τους αγνοήσουμε .
3. Δεν είμαστε κατα της εθελοντικής τριετίας. Είμαστε κατά της υποχρεωτικής τριετίας.  Η αλαζονική συμπεριφορά των κυβερνώντων παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα με δημοκρατικό μανδύα.
4. Η χρονική περίοδος είναι κατάλληλη για πιέσεις, λόγω των εκλογών . Ήδη το υπουργείο ξανασκέφτεται το μηχανογραφικό των μαθητών για το Μάρτιο μετά τις αντιδράσεις. Το καλύτερο για μας θα ήταν να πάμε σε βουλευτικές εκλογές το Δεκέμβρη. Σε προεκλογικές περιόδους και οι πιο αλαζόνες ξανασκέφτονται πολλά πεπραγμένα τους. 

Αποσυνδεδεμένος mary02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1071 στις: Νοεμβρίου 05, 2010, 10:23:31 pm »
Παράθεση από: chris75 link=topic=20878.msg398033#msg398033 date=128894
[/quote

Δυστυχώς, Mary02 αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα,όπως το παράδειγμα που ανέφερες με τον συνάδελφο που σου είπε "και μενα τι με νοιάζει!".Και εγώ έχω ακούσει παλιότερους υπηρεσιακώς συναδέλφους, είναι η εξαίρεση βέβαια, να λένε ότι τους  συμφέρει  το γεγονός ότι εσείς  θα καθηλωθείτε για τρία χρόνια.Αυτό είναι απαράδεκτη νοοτροπία και για αυτό φτάσαμε ως χώρα εκεί που φτάσαμε: δεν κοιτάμε απλώς το συμφέρον μας αλλά ταυτόχρονα και αυτό είναι το απαράδεκτο, κοιτάμε να βουλιάξουμε τον υποτιθέμενο άλλο ανταγωνιστή διπλανό μας(βλ. την κατσίκα του γείτονα που σωστά και εύστοχα ανέφερες!). Πάντως, οι περισσότεροι παλιοί συνάδελφοι, να είστε βέβαιοι, δεν αυντασσόμαστε με την άποψη "καθηλωθείτε εσείς για να μετατεθούμε εμείς!".Και κάτι άλλo: ίσως το πρόβλημα έχει μια πιο ευοίωνη λύση σε περίπτωση κυβερνητικής αλλαγής, λόγω εκλογών βουλευτικών πρόωρων(Δεκέμβριος), όπως ακούγεται τον τελευταίο καιρό. Όψόμεθα!

Αυτό ακριβώς ελπίζω κι εγώ. Και το γεγονός ότι ακόμη δεν υπάρχει εγκύκλιος για τις μεταθέσεις, κάτι λέει. Ίσως τα πράγματα να βρουν το δρόμο τους από μόνα τους. Εξακολουθώ να αισιοδοξώ και να ελπίζω, κυρίως επειδή μιλάμε "εν δικαίω". Και αυτό κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Όσο για την ΟΛΜΕ που απάντησε στη συνάδελφο ότι "αυτός είναι ο νόμος", ας σκεφτούν πως αύριο ο νόμος θα μας κόψει το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης (που από αυτό ζούμε) και ίσως και πολύ περισσότερα. Οι νόμοι φτιάχνονται από ανθρώπους (και οι άνθρωποι, ως γνωστόν, κάνουν και λάθη) και οι άνθρωποι και πάλι τους αναιρούν. Αύριο μπορεί να εμφανιστεί νέος νόμος που να λέει ότι, προκειμένου να αρθεί η αδικία, όλοι οι εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν στις οργανικές τους και να τις υπηρετήσουν για δύο ακόμη χρόνια (για να καλύψουν και αυτοί την τριετία!). Ωραία δεν θα είναι;;; Όχι;;; Φυσικά και όχι... Αλλά τότε πολύ θα ήθελα να μπορούσα να σταθώ απέναντι από το "συνδικαλιστή" της ΟΛΜΕ και να του πως: "Αυτός είναι ο νόμος, τι φωνάζετε;;;" (και όχι, δεν είμαι εκδικητικός άνθρωπος. Απλώς θέλω να υποδείξω ότι η ζωή κάνει κύκλους και ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί, όπως εμείς θιγόμαστε σήμερα, να θιγεί κάποιος άλλος αύριο. Αλληλεγγύη, λοιπόν, συνάδελφοι -συνδικαλιστές ή μη. Φτάνει πια η διαίρεση)

Αποσυνδεδεμένος eve85

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1072 στις: Νοεμβρίου 06, 2010, 02:15:31 am »
Η εγκύκλιος αναμενεται αυτη την εβδομάδα. Αργησε λογω αλλαγων, οι οποίες δεν εχουν ολοκληρωθει ακομα.

Αποσυνδεδεμένος dsouras

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1073 στις: Νοεμβρίου 06, 2010, 10:27:28 am »
Η εγκύκλιος αναμενεται αυτη την εβδομάδα. Αργησε λογω αλλαγων, οι οποίες δεν εχουν ολοκληρωθει ακομα.
Ποιές αλλαγές έχουν γίνει;

Αποσυνδεδεμένος pa.liatsos

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • https://www.google.gr/search?q=%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%BF%CE%B9+%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B1&client=firefox-b&biw=1024&bih=639&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjyh8n4zpvQAhVLWRQKHQnoDgsQ_AUICCg
« Απάντηση #1074 στις: Νοεμβρίου 07, 2010, 01:45:30 pm »
Συνάδελφοι διαβάστε αυτό. Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

http://olme-attik.att.sch.gr/files/ypomn/pasxondesmetathesi26102010.pdf
ειναι καλο που σκεφτηκαν εστω κι αυτο οι συνδικαλιστες.καλυτερο θα ηταν να εξαφανιστει η 3τια!!!συν/φος στα ΠΕΚ αναρωτηθηκε γιατι το υπουργειο στελνει εκπ/κους στην επαρχια αφου θα ζητησουν να φυγουν απο το 1 ετος με αποσπαση.ΛΟΓΙΚΟ;;για την υπουργο δεν νομιζω...
Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων.
Αριστοτέλης

Αποσυνδεδεμένος eve85

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1075 στις: Νοεμβρίου 07, 2010, 02:27:12 pm »
Δε ξερω κι εγω...που ειπε καποια πραγματα καποιος που εχει ακρες και μαθαινει...θα αλλάξουν, λέει, κομματια μου εχουν να κανουν με το π.δ.50. αν προλάβουν, λέει, γιατι ξεκινησαν αργα τη διαδικασια...
οψόμεθα...

Αποσυνδεδεμένος mary02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1076 στις: Νοεμβρίου 07, 2010, 07:07:26 pm »
Δε ξερω κι εγω...που ειπε καποια πραγματα καποιος που εχει ακρες και μαθαινει...θα αλλάξουν, λέει, κομματια μου εχουν να κανουν με το π.δ.50. αν προλάβουν, λέει, γιατι ξεκινησαν αργα τη διαδικασια...
οψόμεθα...
Δηλαδή; (συγγνώμη αλλά δεν κατάλαβα τι εννοείς). Το Π.Δ.50 δεν είναι εκείνο που αφορά στα προσόντα πρόσληψης στο δημόσιο; Τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών;

Αποσυνδεδεμένος eve85

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1077 στις: Νοεμβρίου 07, 2010, 07:14:32 pm »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30