0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ναι, καλά! Όσο ο συνδικαλισμός θα είναι επάγγελμα, τόσο οι συνδικαλιστές θα είναι υπάλληλοι της εκάστοτε υπουργού. Αν δεν πάρουμε μόνοι μας τη μοίρα μας στα χέρια μας, κανένας δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί για εμάς. Δε βλέπετε ποια στάση κρατούν οι ίδιοι οι συνάδελφοί μας που είχαν την τύχη να μη διοριστούν την τρέχουσα σχολική χρονιά αλλά παλιότερα;;; Ακόμα και μέσα σε αυτό εδώ το forum. Η λογική που επικρατεί είναι "να ψοφήσει η γίδα του διπλανού" (φαντάζομαι το γνωρίζετε το ανέκδοτο...). Όλοι αυτοί όμως ας μην περιμένουν να μας βρουν συμπαραστάτες στα προσωπικά τους ζητήματα με το Υπουργείο (όλο και κάτι θα προκύψει στην επαγγελματική τους πορεία, ας μην το ξεχνούν αυτό ποτέ). Καλό μας κουράγιο. Πιστεύω (πραγματικά το πιστεύω) ότι θα πετύχουμε, γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας. Απλά... θα το κάνουμε μόνοι μας, αφού... η ΟΛΜΕ είναι αλλού!
Φυσικά και δεν το γενικεύω (ίσως η φόρτιση της στιγμής - μετά από συνομιλία με έναν "συνάδελφο" που ούτε λίγο ούτε πολύ μου είπε "κι εμένα τι με νοιάζει που εσείς θα μείνετε τρία χρόνια; εμένα με συμφέρει!' - να έκανε το μήνυμά μου οξύ). Υπάρχουν συνάδελφοι που μας στηρίζουν με κάθε τρόπο, ακόμη και αν δεν τους τους αφορά άμεσα το ζήτημα. Δεν είναι όλοι όπως τους περιέγραψα... Δεν είχα πρόθεση να θίξω κανέναν. Απλώς αυτή η κυρίαρχη λογική του "διαίρει και βασίλευε" είναι που με ενοχλεί κι εμένα.
Δυστυχώς, Mary02 αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα,όπως το παράδειγμα που ανέφερες με τον συνάδελφο που σου είπε "και μενα τι με νοιάζει!".Και εγώ έχω ακούσει παλιότερους υπηρεσιακώς συναδέλφους, είναι η εξαίρεση βέβαια, να λένε ότι τους συμφέρει το γεγονός ότι εσείς θα καθηλωθείτε για τρία χρόνια.Αυτό είναι απαράδεκτη νοοτροπία και για αυτό φτάσαμε ως χώρα εκεί που φτάσαμε: δεν κοιτάμε απλώς το συμφέρον μας αλλά ταυτόχρονα και αυτό είναι το απαράδεκτο, κοιτάμε να βουλιάξουμε τον υποτιθέμενο άλλο ανταγωνιστή διπλανό μας(βλ. την κατσίκα του γείτονα που σωστά και εύστοχα ανέφερες!). Πάντως, οι περισσότεροι παλιοί συνάδελφοι, να είστε βέβαιοι, δεν αυντασσόμαστε με την άποψη "καθηλωθείτε εσείς για να μετατεθούμε εμείς!".Και κάτι άλλo: ίσως το πρόβλημα έχει μια πιο ευοίωνη λύση σε περίπτωση κυβερνητικής αλλαγής, λόγω εκλογών βουλευτικών πρόωρων(Δεκέμβριος), όπως ακούγεται τον τελευταίο καιρό. Όψόμεθα!
Η εγκύκλιος αναμενεται αυτη την εβδομάδα. Αργησε λογω αλλαγων, οι οποίες δεν εχουν ολοκληρωθει ακομα.
Συνάδελφοι διαβάστε αυτό. Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.http://olme-attik.att.sch.gr/files/ypomn/pasxondesmetathesi26102010.pdf
Παράθεση από: eve85 στις Νοεμβρίου 06, 2010, 02:15:31 amΗ εγκύκλιος αναμενεται αυτη την εβδομάδα. Αργησε λογω αλλαγων, οι οποίες δεν εχουν ολοκληρωθει ακομα. Ποιές αλλαγές έχουν γίνει;
Παράθεση από: dsouras στις Νοεμβρίου 06, 2010, 10:27:28 amΠαράθεση από: eve85 στις Νοεμβρίου 06, 2010, 02:15:31 amΗ εγκύκλιος αναμενεται αυτη την εβδομάδα. Αργησε λογω αλλαγων, οι οποίες δεν εχουν ολοκληρωθει ακομα. Ποιές αλλαγές έχουν γίνει;Δε ξερω κι εγω...που ειπε καποια πραγματα καποιος που εχει ακρες και μαθαινει...θα αλλάξουν, λέει, κομματια μου εχουν να κανουν με το π.δ.50. αν προλάβουν, λέει, γιατι ξεκινησαν αργα τη διαδικασια...οψόμεθα...