*

Αποστολέας Θέμα: Νεοδιόριστοι και τριετία  (Αναγνώστηκε 227310 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος knaison

• Έμπειρο μέλος
  • no comments
    • Προφίλ
    • Goolge
Απ: Νεοδιόριστοι και τριετία
« Απάντηση #1106 στις: Νοεμβρίου 09, 2010, 11:29:03 pm »
    Με βάση τα μέχρι τώρα ισχύοντα, οι νεοδιόριστοι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάποια οριστική τοποθέτηση για τον τρίτο χρόνο.  Εγώ, λοιπόν, αναρωτιέμαι: αυτό σημαίνει ότι του χρόνου -τη δεύτερη χρονιά δηλαδή- θα καλύψω οποιοδήποτε νέο λειτουργικό κενό προκύψει στην περιοχή τοποθέτησής μου ή θα παραμείνω στο σχολείο που δουλεύω φέτος; Γιατί στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας της περιοχής μου έχει έρθει μια ανακοίνωση που ορίζει ότι για τα δύο πρώτα χρόνια θα καλύψουν το ίδιο λειτουργικό κενό, επομένως ξέρουν ότι και του χρόνου θα βρίσκονται στο ίδιο σχολείο.  Έχει έρθει σε κάποιον εκπαιδευτικό δευτεροβάθμιας κάποιο αντίστοιχο χαρτί , που να διευκρινίζει  ότι εκεί που τοποθετήθηκαν φέτος υποχρεούνται να βρίσκονται και του χρόνου; 

Στη δευτεροβάθμια θα καλύψεις οποιοδήποτε νέο λειτουργικό κενό προκύψει στην περιοχή τοποθέτησής σου συγκρινόμενη με αυτούς που θα βρεθούν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και τους αποσπασμένους εντός ΠΥΣΔΕ.
Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες.
Σύστημα διδασκαλίας είναι η διδασκαλία του συστήματος.
Το lifestyle είναι μαγικό : Από μηδενικό σε κάνει νούμερο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:13:41 »

Αποσυνδεδεμένος despoina25

• Συνδρομητής
  • Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1107 στις: Νοεμβρίου 10, 2010, 12:42:02 am »
το χαρτί αυτό απο που ήρθε; απο τη δευτεροβάθμια;

Μέχρι στιγμής αφορά αυτούς της πρωτοβάθμιας. Ωστόσο, μια γνωστή μου νηπιαγωγός μίλησε με τα γραφεία της πρωτοβάθμιας και από εκεί τη διαβεβαίωσαν ότι το ίδιο θα ισχύσει και για τη δευτεροβάθμια.

Να ρωτήσω και τους παλαιότερους:  Εμείς δε δικαιούμαστε να κάνουμε κανενός είδους δήλωση με τις προτιμήσεις μας, όπως κάναμε όταν διοριστήκαμε; Το ρωτάω αυτό, γιατί πραγματικά θα ήθελα και του χρόνου να βρίσκομαι στο ίδιο σχολείο, αλλά δε ξέρω πώς θα μπορέσω να διεκδικήσω κάτι τέτοιο, εφόσον δεν κάνουμε δήλωση οριστικής τοποθέτησης. 

Αποσυνδεδεμένος velis

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1108 στις: Νοεμβρίου 10, 2010, 09:23:38 am »
Ναι, περιμένω από τη mAry2 α μου στείλει ταχυδρομικά την επιστολή για το συνήγορο του πολίτη (θα έχει όλα τα ονόματα του εξώδικου και αυτούς που εκ των υστέρων δήλωσαν ότι επιθυμούν να συμμετέχουν σε όποια δραστηριότητα κατά της τριετίας, για να την καταθέσω ΄και να πάρψ το πρωτόκολλο.

Εχω κι εγώ τις επιφυλάξεις μου κατά πόσο θα απαντήσει επί της ουσίας ο Συνήγορος του Πολίτη λόγω της δημοσιουπαλληλικής μας σχέσης. Αν μας απαντήσει τυπικά ότι είναι αναρμόδιος, θα ζητήσουμε τη βοήθεια των συναδέλφων της 3ης φουρνιάς να προσφύγουν αυτοί για το ίδιο θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mbit

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1109 στις: Νοεμβρίου 10, 2010, 12:07:45 pm »
ο προιστάμενος μου που μίλησα σήμερα ήταν κατηγορηματικός ότι δεν επιτρέπεται να κάνουμε αίτηση για μετάθεση,αλλά μόνο αίτηση προτιμήσεως για το ποιό σχολείο εντός ΠΥΣΔΕ επιθυμούμε να είμαστε του χρόνου (όχι  βέβαια ότι κάτι τέτοιο θα είναι δεσμευτικό για το ΠΥΣΔΕ).οπότε;;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:13:41 »

Αποσυνδεδεμένος iex

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1110 στις: Νοεμβρίου 10, 2010, 02:10:22 pm »
Μου είπαν ότι δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε αίτηση για μετάθεση.
Και ρωτάω αν συμβεί κάτι απρόοπτο κ αλλάξει ο νόμος, πως θα πάρουμε μετάθεση αν δεν έχουμε κάνει αίτηση;

Αποσυνδεδεμένος dsouras

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1111 στις: Νοεμβρίου 10, 2010, 02:14:11 pm »
Πιθανόν να μας δώσουν άλλη περίοδο για αιτήσεις. Ας αλλάξει πρώτα ο νόμος και τα υπόλοιπα θα βρεθούν.

Αποσυνδεδεμένος chris75

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #1112 στις: Νοεμβρίου 10, 2010, 04:13:51 pm »
Μου είπαν ότι δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε αίτηση για μετάθεση.
Και ρωτάω αν συμβεί κάτι απρόοπτο κ αλλάξει ο νόμος, πως θα πάρουμε μετάθεση αν δεν έχουμε κάνει αίτηση;
Πιθανόν να μας δώσουν άλλη περίοδο για αιτήσεις. Ας αλλάξει πρώτα ο νόμος και τα υπόλοιπα θα βρεθούν.

Αυτό που λέει ο dsouras είναι σωστό, ωστόσο τόσο ξαφνική αλλαγή νόμου ακόμη κι αν γίνει δεν έχει  αναδρομική ισχύ, εκτός και αν γίνει κάτι τώρα κοντά και προλάβετε. Οι νέοι νόμοι ισχύουν από την ημερομηνία έκδοσης τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.Επίσης, όπως τους βλέπετε δεν έχουν καμμία διάθεση να σας βοηθήσουν ή να αλλάξουν την σχετική διάταξη, αφού όχι μόνον σας αποκλείουν με την εγκύκλιο μεταθέσεων, αλλά στη συνέχεια εκδίδουν και διευκρινιστική εγκύκλιο απαγορευτική ειδικά για σας!  Μόνον μία αλλαγή κυβέρνησης πιθανόν να σας βοηθούσε.Και σε κάθε περίπτωση, όπως λέει και ο dsouras, ας αλλάξει ο νόμος και ... βλέπουμε, στην Ελλάδα είμαστε,όλα αλλάζουν!Πέρισυ η ΝΔ ω κυβέρνηση είχε ψηφίσει την τριετία για όσους θα έπαιρναν απόσπαση ,βγήκαν οι αποσπάσεις και οι συνάδελφοι πήγαν στις αποσπάσεις τους , έχοντας την εντύπωση ότι θα μείνουν  τρία χρόνια υποχρεωτικά μάλιστα!Έλα όμως που ζούμε στη χώρα των μεγάλων αλλαγών και με το που γίνονται εκλογές τον Οκτώβριο πέρισυ έρχεται  η Αννούλα και καταργεί την τριετία για αυτούς που την υπηρετούσαν, αποφασίζοντας οι αποσπάσεις που έγιναν με ισχύ τριών χρόνων, να ισχύουν μόνο για... μία χρονιά!Επομένως, πάντοτε υπάρχει ελπίδα, κάτι να αλλάξει προς όφελος σας!(το παράδειγμα με τις αποσπάσεις ήταν αλλαγή επι τα χείρω, με εσας μακάρι να είναι επι τα βελτίω!).

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #1113 στις: Νοεμβρίου 10, 2010, 05:48:03 pm »
Πέρισυ η ΝΔ ω κυβέρνηση είχε ψηφίσει την τριετία για όσους θα έπαιρναν απόσπαση ,βγήκαν οι αποσπάσεις και οι συνάδελφοι πήγαν στις αποσπάσεις τους , έχοντας την εντύπωση ότι θα μείνουν  τρία χρόνια υποχρεωτικά μάλιστα!(το παράδειγμα με τις αποσπάσεις ήταν αλλαγή επι τα χείρω, με εσας μακάρι να είναι επι τα βελτίω!).

off topic βέβαια, αλλά το λες σαν να τους χάλαγε όλους αυτούς που ήθελαν να αποσπαστούν 3 χρόνια στο Υπουργείο και να παίρνουν τα μόρια από το Καστελλόριζο πχ!!!!!!!
όχι μόνο το ήθελαν, αλλά λυτούς και δεμένους έβαζαν για να ξενοιάσουν 3 χρονάκια!!!Άρα δεν ήταν επί τα χείρω η αλλαγή αυτή.Άλλωστε οι πιο πολλοί ξαναπήραν φέτος απόσπαση και πίστεψέ με, το 80 % είναι νέοι ελεύθεροι και ωραίοι, χωρίς υποχρεώσεις.
Στο θέμα μας τώρα, ο νόμος μπορεί να αλλάξει,αλλά για φέτος αποκλείεται.Ίσως μόνο για άτομα με προβλήματα υγείας.Και παλιά τα δυσπρόσιτα ήταν 3ετία και μετά έγινε 2ετία, οπότε όλα συμβαίνουν.Και επειδή πιο παλιά ίσως φάνηκε ότι είμαι υπερ της τριετίας, δ ε ν    ε ί μ α ι!!!Απλά δεν μπορώ όσους γκρινιάζουν χωρίς λόγο..Αυτά.

Αποσυνδεδεμένος dsouras

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1114 στις: Νοεμβρίου 10, 2010, 07:19:47 pm »
Πέρισυ η ΝΔ ω κυβέρνηση είχε ψηφίσει την τριετία για όσους θα έπαιρναν απόσπαση ,βγήκαν οι αποσπάσεις και οι συνάδελφοι πήγαν στις αποσπάσεις τους , έχοντας την εντύπωση ότι θα μείνουν  τρία χρόνια υποχρεωτικά μάλιστα!(το παράδειγμα με τις αποσπάσεις ήταν αλλαγή επι τα χείρω, με εσας μακάρι να είναι επι τα βελτίω!).

off topic βέβαια, αλλά το λες σαν να τους χάλαγε όλους αυτούς που ήθελαν να αποσπαστούν 3 χρόνια στο Υπουργείο και να παίρνουν τα μόρια από το Καστελλόριζο πχ!!!!!!!
όχι μόνο το ήθελαν, αλλά λυτούς και δεμένους έβαζαν για να ξενοιάσουν 3 χρονάκια!!!Άρα δεν ήταν επί τα χείρω η αλλαγή αυτή.Άλλωστε οι πιο πολλοί ξαναπήραν φέτος απόσπαση και πίστεψέ με, το 80 % είναι νέοι ελεύθεροι και ωραίοι, χωρίς υποχρεώσεις.
Στο θέμα μας τώρα, ο νόμος μπορεί να αλλάξει,αλλά για φέτος αποκλείεται.Ίσως μόνο για άτομα με προβλήματα υγείας.Και παλιά τα δυσπρόσιτα ήταν 3ετία και μετά έγινε 2ετία, οπότε όλα συμβαίνουν.Και επειδή πιο παλιά ίσως φάνηκε ότι είμαι υπερ της τριετίας, δ ε ν    ε ί μ α ι!!!Απλά δεν μπορώ όσους γκρινιάζουν χωρίς λόγο..Αυτά.

Δεν γκρινιάζουμε γιατί μας αρέσει . Γκρινιάζουμε γιατί μας υποχρεώνει άδικα να μείνουμε στον τόπο του πρώτου διορισμού (ΟΧΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ) για τρία χρόνια. Με το νόμο για τα δυσπρόσιτα έμενες 2 ή 3 χρόνια στο ίδιο σχολείο το οποίο επέλεγες. Άλλωστε πολλοί απο μας έχουν πάει σε δυσπρόσιτα σαν αναπληρωτές για την προϋπηρεσία για 3 και 4 χρόνια. Άρα σύνολο 6 με 7 χρόνια μακρυά απο τις οικογένειές τους. Δεν είναι άδικο; 

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1115 στις: Νοεμβρίου 10, 2010, 07:31:48 pm »
Δεν γκρινιάζουμε γιατί μας αρέσει . Γκρινιάζουμε γιατί μας υποχρεώνει άδικα να μείνουμε στον τόπο του πρώτου διορισμού (ΟΧΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ) για τρία χρόνια. Με το νόμο για τα δυσπρόσιτα έμενες 2 ή 3 χρόνια στο ίδιο σχολείο το οποίο επέλεγες. Άλλωστε πολλοί απο μας έχουν πάει σε δυσπρόσιτα σαν αναπληρωτές για την προϋπηρεσία για 3 και 4 χρόνια. Άρα σύνολο 6 με 7 χρόνια μακρυά απο τις οικογένειές τους. Δεν είναι άδικο; 

Αποσυνδεδεμένος dsouras

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1116 στις: Νοεμβρίου 10, 2010, 08:01:17 pm »
Όμως δεν είναι σωστό να ξεχωρίσουμε ομάδες συναδέλφων, γιατί όλοι διοριστήκαμε με το ίδιο ΦΕΚ. Άλλωστε και οι  ΑΣΕΠΙΤΕΣ έχουν μεγάλο δίκιο γιατί η προηγούμενη φουρνιά (Α φάση) διορίστηκε με άλλους κανόνες και η φετινή με διαφορετικούς. Αυτό είναι τελείως άδικο. Δεν υπάρχει ισονομία . Γι΄ αυτό υποστηρίζουμε οτι πρέπει για μερικά χρόνια να ισχύσει η τριετία προαιρετικά και με κίνητρα. Οι ξαφνικές ρυθμίσεις δεν οδηγούν πουθενά. Μόνο προβλήματα δημιουργούν.

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1117 στις: Νοεμβρίου 10, 2010, 08:46:47 pm »
Όμως δεν είναι σωστό να ξεχωρίσουμε ομάδες συναδέλφων, γιατί όλοι διοριστήκαμε με το ίδιο ΦΕΚ. Άλλωστε και οι  ΑΣΕΠΙΤΕΣ έχουν μεγάλο δίκιο γιατί η προηγούμενη φουρνιά (Α φάση) διορίστηκε με άλλους κανόνες και η φετινή με διαφορετικούς. Αυτό είναι τελείως άδικο. Δεν υπάρχει ισονομία . Γι΄ αυτό υποστηρίζουμε οτι πρέπει για μερικά χρόνια να ισχύσει η τριετία προαιρετικά και με κίνητρα. Οι ξαφνικές ρυθμίσεις δεν οδηγούν πουθενά. Μόνο προβλήματα δημιουργούν.

100 % δίκιο έχεις.Το πιο σωστό για όλους θα ήταν να αρθεί το μέτρο και να δίνεται έξτρα μοριοδότηση για κάθε εκπαιδευτικό που μενει  εθελοντικά περισσότερο.Νομίζω το σύνολο των εκπαιδευτικών θα συμφωνούσε σε αυτό,το έχω ξαναδεί να γράφεται εδώ.Εύχομαι ό,τι καλύτερο για όλους! :D

Αποσυνδεδεμένος mbit

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1118 στις: Νοεμβρίου 10, 2010, 10:59:22 pm »
ο προιστάμενος σήμερα μου είπε ότι τα δύο χρόνια της προσωρινής τοποθέτησης είμαστε στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ άρα μπορούν να μας μετακινήσουν σε οποιοδήποτε κενο.μου είπε επίσης να κάνω μια αίτηση προτιμήσεως, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου σχετικά με το σχολείο που θα ήθελα να βρίσκομαι την επόμενη χρονιά , χωρίς όμως αυτό να είναι δεσμευτικό για το ΠΥΣΔΕ που θα συνεδριάσει την άνοιξη

Αποσυνδεδεμένος nipiagwgos

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1119 στις: Νοεμβρίου 11, 2010, 08:45:55 am »
Καλημέρα
διαβάζοντας για την πιθανότητα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων,άρχσα να θεωρώ ακόμα πιο απίθανο το γεγονός να αλλάξει η 3ετία
Με το νέο νόμο είμαστε 2 χρόνια δόκιμοι,όχι μόνιμοι-άρα μπορεί να τους δίνει το δικαίωμα πιο έυκολα να μην μας νομιμοποιήσουν τελικά,
αφού δεν  θα έχουμε οργανικές θέσεις.
Η κατάσταση πλέον αλλάζει από μέρα σε μέρα,άρα μήπως και αυτό είναι ένα μέτρο για να γίνουν περικοπές?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182685
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)