0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Με βάση τα μέχρι τώρα ισχύοντα, οι νεοδιόριστοι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάποια οριστική τοποθέτηση για τον τρίτο χρόνο. Εγώ, λοιπόν, αναρωτιέμαι: αυτό σημαίνει ότι του χρόνου -τη δεύτερη χρονιά δηλαδή- θα καλύψω οποιοδήποτε νέο λειτουργικό κενό προκύψει στην περιοχή τοποθέτησής μου ή θα παραμείνω στο σχολείο που δουλεύω φέτος; Γιατί στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας της περιοχής μου έχει έρθει μια ανακοίνωση που ορίζει ότι για τα δύο πρώτα χρόνια θα καλύψουν το ίδιο λειτουργικό κενό, επομένως ξέρουν ότι και του χρόνου θα βρίσκονται στο ίδιο σχολείο. Έχει έρθει σε κάποιον εκπαιδευτικό δευτεροβάθμιας κάποιο αντίστοιχο χαρτί , που να διευκρινίζει ότι εκεί που τοποθετήθηκαν φέτος υποχρεούνται να βρίσκονται και του χρόνου;
το χαρτί αυτό απο που ήρθε; απο τη δευτεροβάθμια;
Μου είπαν ότι δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε αίτηση για μετάθεση.Και ρωτάω αν συμβεί κάτι απρόοπτο κ αλλάξει ο νόμος, πως θα πάρουμε μετάθεση αν δεν έχουμε κάνει αίτηση;
Πιθανόν να μας δώσουν άλλη περίοδο για αιτήσεις. Ας αλλάξει πρώτα ο νόμος και τα υπόλοιπα θα βρεθούν.
Πέρισυ η ΝΔ ω κυβέρνηση είχε ψηφίσει την τριετία για όσους θα έπαιρναν απόσπαση ,βγήκαν οι αποσπάσεις και οι συνάδελφοι πήγαν στις αποσπάσεις τους , έχοντας την εντύπωση ότι θα μείνουν τρία χρόνια υποχρεωτικά μάλιστα!(το παράδειγμα με τις αποσπάσεις ήταν αλλαγή επι τα χείρω, με εσας μακάρι να είναι επι τα βελτίω!).
Παράθεση από: chris75 στις Νοεμβρίου 10, 2010, 04:13:51 pmΠέρισυ η ΝΔ ω κυβέρνηση είχε ψηφίσει την τριετία για όσους θα έπαιρναν απόσπαση ,βγήκαν οι αποσπάσεις και οι συνάδελφοι πήγαν στις αποσπάσεις τους , έχοντας την εντύπωση ότι θα μείνουν τρία χρόνια υποχρεωτικά μάλιστα!(το παράδειγμα με τις αποσπάσεις ήταν αλλαγή επι τα χείρω, με εσας μακάρι να είναι επι τα βελτίω!). off topic βέβαια, αλλά το λες σαν να τους χάλαγε όλους αυτούς που ήθελαν να αποσπαστούν 3 χρόνια στο Υπουργείο και να παίρνουν τα μόρια από το Καστελλόριζο πχ!!!!!!!όχι μόνο το ήθελαν, αλλά λυτούς και δεμένους έβαζαν για να ξενοιάσουν 3 χρονάκια!!!Άρα δεν ήταν επί τα χείρω η αλλαγή αυτή.Άλλωστε οι πιο πολλοί ξαναπήραν φέτος απόσπαση και πίστεψέ με, το 80 % είναι νέοι ελεύθεροι και ωραίοι, χωρίς υποχρεώσεις.Στο θέμα μας τώρα, ο νόμος μπορεί να αλλάξει,αλλά για φέτος αποκλείεται.Ίσως μόνο για άτομα με προβλήματα υγείας.Και παλιά τα δυσπρόσιτα ήταν 3ετία και μετά έγινε 2ετία, οπότε όλα συμβαίνουν.Και επειδή πιο παλιά ίσως φάνηκε ότι είμαι υπερ της τριετίας, δ ε ν ε ί μ α ι!!!Απλά δεν μπορώ όσους γκρινιάζουν χωρίς λόγο..Αυτά.
Δεν γκρινιάζουμε γιατί μας αρέσει . Γκρινιάζουμε γιατί μας υποχρεώνει άδικα να μείνουμε στον τόπο του πρώτου διορισμού (ΟΧΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ) για τρία χρόνια. Με το νόμο για τα δυσπρόσιτα έμενες 2 ή 3 χρόνια στο ίδιο σχολείο το οποίο επέλεγες. Άλλωστε πολλοί απο μας έχουν πάει σε δυσπρόσιτα σαν αναπληρωτές για την προϋπηρεσία για 3 και 4 χρόνια. Άρα σύνολο 6 με 7 χρόνια μακρυά απο τις οικογένειές τους. Δεν είναι άδικο;
Όμως δεν είναι σωστό να ξεχωρίσουμε ομάδες συναδέλφων, γιατί όλοι διοριστήκαμε με το ίδιο ΦΕΚ. Άλλωστε και οι ΑΣΕΠΙΤΕΣ έχουν μεγάλο δίκιο γιατί η προηγούμενη φουρνιά (Α φάση) διορίστηκε με άλλους κανόνες και η φετινή με διαφορετικούς. Αυτό είναι τελείως άδικο. Δεν υπάρχει ισονομία . Γι΄ αυτό υποστηρίζουμε οτι πρέπει για μερικά χρόνια να ισχύσει η τριετία προαιρετικά και με κίνητρα. Οι ξαφνικές ρυθμίσεις δεν οδηγούν πουθενά. Μόνο προβλήματα δημιουργούν.