0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα ! Ευχαριστώ για την απάντηση σου! Η απορία μου ήταν το πόσο εύκολα μπορώ να γυρνάω στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του χειμώνα..ξέρεις μέχρι τη Χίο και από'κει αεροπλάνο.. Κατά τ'άλλα η ζωή εκεί θα πρέπει να είναι ήρεμη και λογικά και να υπάρχει ασφάλεια..ε???!! Ξέρεις τπτ από σπίτια για να νοικιάσουμε και σιγά - σιγά..Α! και κτ άσχετο ξέρει κανείς τι δικαολογητικά πρέπει να παρουσιάζουμε στη Δευτεροβάθμια τώρα που θα πάμε για να ορκιστούμε..Ευχαριστώ για όλα..!!
Καλησπέρα και από εμένα,1. επειδή διάβασα το θέμα σήμερα και βλέπω διάφορα θα ήθελα να πω πως στο φόρουμοι ήδη διορισμένοι συνήθως γνωρίζουμε καλύτερα τα περί νομοθεσίας/λειτουργίαςτου σχολείου και για αυτό το λόγο προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους νεότερουςσυναδέλφους μας. Άρα τα "να φύγετε να πατε αλλού" λογάκια δεν κολλάνε καιπαραβιάζουν τους κανόνες ενός ανοικτού και δημοκρατικού φόρουμ που αποδεχτήκατε με την εγγραφή σας σε αυτό.2. Η υποχρεωτική 3ετία, 5ετία ή οτιδήποτε ίσως είναι υπερβολική, ίσως καλύτερη θα ήταν μια μοριοδότηση των επιπλέονχρόνων στο ίδιο σχολείο που θα οδηγούσε τελικά σε ανάγκη για παραμονή σε όποιον θέλει μετάθεση.3. Ίσως ένα καλό κίνητρο θα ήταν και το χρηματικό αλλά τέτοιες εποχες ...4. Ολόσωστα τα σχόλια που λένε ότι όταν υπογράφεις σε ένα έντυπο διορισμού που αναφέρει στην εγκύκλιογια υποχρεωτική 3ετή παραμονη μετά το να μιλάς για κατάφωρη αδικία είναι το αντίστοιχο του στρατού: "εκτελείς και αν διαφωνείς βγες παραπονούμενος". Ήτοι δε θες, μήν κάνεις αίτηση δεν ανάγκασαν κανέναν,άλλο οι συνθήκες τι κάνουν.5. Επισης σωστό πως όταν πας για εκπαιδευτικός γνωρίζεις πως το να γυρίζεις την Ελλάδα είναι μια πιθανότητα, όπως και αν είσαι στρατιωτικός, δικαστικός κτλ, με άλλους όρους όμως.6. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και το χωριό σου, είναι και η υπέροχη Κάσος που αναφέρθηκε και το Καστελλόριζο και ο Έβρος, όσο για το αν πάρεις κυριολεκτικά τις φράσεις για το ποιοι νιώθουν πιο Έλληνεςπήγαινε μια βόλτα στο νησάκι της Ρω στο Καστελλόριζο, δες την Τουρκία, ρίξε το δάκρυ σου και σκέψου...
4. Ολόσωστα τα σχόλια που λένε ότι όταν υπογράφεις σε ένα έντυπο διορισμού που αναφέρει στην εγκύκλιογια υποχρεωτική 3ετή παραμονη μετά το να μιλάς για κατάφωρη αδικία είναι το αντίστοιχο του στρατού: "εκτελείς και αν διαφωνείς βγες παραπονούμενος". Ήτοι δε θες, μήν κάνεις αίτηση δεν ανάγκασαν κανέναν,άλλο οι συνθήκες τι κάνουν.
Παράθεση από: akoufou στις Αυγούστου 20, 2010, 05:18:13 pm4. Ολόσωστα τα σχόλια που λένε ότι όταν υπογράφεις σε ένα έντυπο διορισμού που αναφέρει στην εγκύκλιογια υποχρεωτική 3ετή παραμονη μετά το να μιλάς για κατάφωρη αδικία είναι το αντίστοιχο του στρατού: "εκτελείς και αν διαφωνείς βγες παραπονούμενος". Ήτοι δε θες, μήν κάνεις αίτηση δεν ανάγκασαν κανέναν,άλλο οι συνθήκες τι κάνουν.Φίλε μου ή δε σου τα είπανε καλά ή δε διάβασες κάποια σχόλια. Θα το πω με απλά ελληνικά:Πριν υπογράψω το έντυπο διορισμού στο οποίο αναφέρεσαι έδωσα 40 ευρώ παράβολο για να συμμετάσχω σε ένα διαγωνισμό, ο οποίος μου κόστισε 7 μήνες διαβάσματος, χρήμα και ψυχική δύναμη συν πολλά άλλα. Στην προκήρυξη δεν έλεγε πουθενά κάτι περί τριετίας για τη θέση την οποία διεκδίκησα και τελικά κέρδισα ανάμεσα σε 20.000 διαγωνισθέντες φιλολόγους. Μετά από ένα χρόνο έρχεται ο νομοθέτης και αλλάζει τα δεδομένα και τον προγραμματισμό μου. Θα διαμαρτύρομαι για αυτό όσο γουστάρω και αν δεν το καταλαβαίνεις να στο κάνω πιο λιανά:Δώσε μου πίσω τον ένα χρόνο που έχασα διαβάζοντας και τις δουλειές που έχασα 2 χρόνια μέχρι την τοποθέτησή μου, πες στην κόρη μου ότι θα λείψω τρία χρόνια, αποζημίωσέ με για αυτά και εγώ τη σκίζω την αίτηση διορισμού.ΓΚΕΓΚΕ;Όσο για τον ατυχέστατο παραλληλισμό των εκπαιδευτικών με τους στρατιωτικούς και τους δικαστικούς θα σου επισημάνω ξανά κάτι που επίσης κάνεις πως δε διάβασες στα σχόλια όσων επιθυμούν να κινητοποιηθούν κατά της τριετίας:ας δώσει κίνητρα όπως σε δικαστικούς και στρατιωτικούς και να δεις πως θα βρεθούν χιλιάδες πρόθυμοι να πάνε να κάνουν τη "θητεία" τους στο όμορφο Καστελόριζο. Άκουσες κάτι για κίνητρα; Εγώ μόνο μειώσεις μισθών, αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, υποχρεωτικές υπερωρίες και 30αρια τμήματα ακούω. Ή μήπως στον παράδεισο του Καστελόριζου (ή όπου βρίσκεσαι) δε φτάσαν τα νέα;
Αγαπητέ Selanik (πάντα είχα απορία και ήθελα να σε ρωτήσω, ως προς τι το ψευδώνυμο στην türkçe version αν ας πούμε έδινες στον Ασεπ του 2005, δεν θα έβαζες ναι στο κουτάκι με τα δυσπρόσιτα που ήταν 3 χρόνια υποχρεωτικά???Και επειδή η όλη μας κουβέντα εδώ έχει καταλήξει σε ένα διαρκή τσακωμό και άκρη δεν βρίσκουμε, θα συμφωνούσατε στο εξής???Να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να μην είναι υποχρεωμένοι να μείνουν 3ετία οι νεοδιόριστοι (αφού τόσο έχει πειράξει τους πάντες, έχουν δεν έχουν λόγο) και όσοι μένουν εθελοντικά να μοριοδοτούνται γενναία για κάθε επιπλέον χρόνο(και οι έχοντες ήδη μείνει στο παρελθόν)Αυτό θα σας άρεσε ή θα άρχιζαν πάλι παράπονα τύπου ""εσείς μας ανεβάζετε τις βάσεις μεταθέσεων γιατί δεν έχετε υποχρεώσεις και μένετε???""Μια ιδέα λέω....
Εγώ πάντως δε θα είχα πρόβλημα για τη γενναία μοριοδότηση, καλό θα ήταν. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να υπάρχει και κάποια υλική ανταμοιβή, ίσως όχι καθαρά στο μισθό αλλά με και με άλλους τρόπους: επιδότηση ενοικίου, παροχή ποσού για αγορά βιβλίων κ.α.