*

Αποστολέας Θέμα: Γρίπη και κλείσιμο σχολείων για τα Χριστούγεννα 1 βδομάδα νωρίτερα  (Αναγνώστηκε 144493 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ιουλια

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
νεα γριπη
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 24, 2009, 10:22:12 am »
ξερετε αν θα κλεισουν τα σχολεια μια εβδομαδα νωριτερα για διακοπες χριστουγεννων?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Astropeleki

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
    • Astropeleki - Just another star in the webSky
Πάντως αν συνεχίσει έτσι ο καιρός δεν νομίζω να κλείσουν πιο νωρίς...

Ίσως τα κρατήσουν μετά τις γιορτές λίγες μέρες.

Μεγάλος ντόρος! Θησαύρισαν οι φαρμακευτικές...

Μήπως ξέρετε αν επιτρέπεται να κάνουμε γιορτή για τα χριστούγεννα? Γιατί άκουσα ότι απαγορεύεται

να γίνει κλειστή γιορτή...
Για τις εθνικές γιορτές απ΄ότι ξέρω από συνάδελφο δασκάλα, κάθε τμήμα έκανε στην ταξη του γιορτή, τα παιδιά και η δασκάλα μεταξύ τους χωρίς θεατές. Λογικά και για τα χριστούγεννα ισχύει αυτό που λες.
Εγώ πάντως έμαθα από άτομο που δουλέυει στο υπουργείο, ότι συζητάνε πολύ το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία στις 10 του Δεκέμβρη λόγω της πανδημίας. Η αλήθεια  είναι ότι τα κρούσματα έχουν πολλαπλασιαστεί  και φοβούνται ότι τις επόμενες 40 μέρες θα γίνει χαμός. Τώρα κατά πόσο αληθεύει αυτό που μου είπε ο φίλος  μου, δεν το ξέρω.
 Από μέρα σε μέρα μου είπε θα βγάλουν απόφαση!
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ασχολείσαι με μικρά παιδιά!
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος xionati

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
κλειστετα το γρηγοροτερο να πιουμε κανα καφε.

Οι καφέδες μας μάραναν.Καλύτερα να ευχόμαστε να έχουμς δουλειά παρά να καθόμαστε, γιατί από του χρόνου δεν είναι και τόσο σίγουρο.
νηπιαγωγός

Αποσυνδεδεμένος Lenazagor

• Συλλέκτης Παραστάσεων
  • Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • Lenazagor
Συγχωνεύτηκαν δύο παρόμοια θέματα, που ήταν σε εξέλιξη παράλληλα,  για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του forum.

Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
Συγχωνεύτηκαν δύο παρόμοια θέματα, που ήταν σε εξέλιξη παράλληλα,  για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του forum.

Ευχαριστώ
Καλά έκανες! Να τα εχουμε μαζεμένα όλα. Ευχαριστούμε :)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος konpap

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Το σημαντικό δεν είναι αν θα κλείσουν τα σχολεία, αλλά αν θα εμβολιασθεί ο κόσμος με το νέο εμβόλιο ώστε να ανακόψουμε το κύμα γρίπης και να μην θρηνούμε θύματα μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά.
Όταν συνειδιτοποιήσουμε ότι έχουμε ευθύνη έναντι όλων των υπολοίπων να εμβολιασθούμε τότε σαν έθνος θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα. Στο θέμα τώρα δεν είναι απαραίτητο να κλείσουν τα σχολεία 1 εβδομάδα πριν τις διακοπές (σύνολο 3). Είναι σημαντικό το κλείσιμο για μία εβδομάδα γιατί ανακόπτει τη μετάδοση της γρίπης αλλά θα ήταν πιο οφέλιμο να γίνει με διαφορά από τα Χριστούγεννα, οπότε έτσι κι αλλιώς θα κλείσουν τα σχολεία για 2 εβδομάδες. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ:
ΤΟ ΕΜ
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 24, 2009, 03:20:43 pm από konpap »

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
Μα το θέμα είναι ότι άλλοι γιατροι δίνουν το οκ να το κάνουμε, άλλοι λένε ότι μπορεί να έχει παρενέργειες. Ποιον να πρωτοπιστέψουμε; Και αν κρύβονται οικονομικά συμφέροντα πίσω από όλο τον ντόρο του εμβολίου, εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Είμαστε ασφαλείς; Είμαστε σίγουροι ότι το εμβόλιο δεν θα έχειπαρενέργειες και δεν θα πειράξει το νευρικό μας σύστημα μετά από καιρό; Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να βγουν δημόσια και κατασταλλαγμένα με απόφαση.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος peri2005

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Με... λατρεύει η εκπαίδευση! (ουυυυυυυ....) ΠΕ03
    • Προφίλ
    • Οι φωτογραφίες μου
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 24, 2009, 05:41:44 pm από Dr_Michael »

Αποσυνδεδεμένος konpap

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Μα το θέμα είναι ότι άλλοι γιατροι δίνουν το οκ να το κάνουμε, άλλοι λένε ότι μπορεί να έχει παρενέργειες. Ποιον να πρωτοπιστέψουμε; Και αν κρύβονται οικονομικά συμφέροντα πίσω από όλο τον ντόρο του εμβολίου, εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Είμαστε ασφαλείς; Είμαστε σίγουροι ότι το εμβόλιο δεν θα έχειπαρενέργειες και δεν θα πειράξει το νευρικό μας σύστημα μετά από καιρό; Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να βγουν δημόσια και κατασταλλαγμένα με απόφαση.

Οι γιατροί που ασχολούνται με το θέμα (λοιμωξιολόγοι) έχουν σαφή και ξεκάθαρη άποψη. Το εμβόλιο πρέπει να γίνει. Είναι απόφαση να διαλέξεις σε τι πιθανότητες θα παίξεις. Αν περάσεις τη γρίπη θα έχεις μία στα χίλια να νοσήσεις βαριά και 1/3-10.000 να πεθάνεις. Επίσης θα τη μεταδόσεις και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σου. Αν εμβολιασθείς έχεις 1 στο εκατομμύριο να πάθεις κάτι και 1/10 εκατομμύρια κάτι το μη αναστρέψιμο. Επίσης δεν θα μεταδόσεις σε κανέναν αυτό το πρόβλημα. Οι υπόλοιποι γιατροί που είχαν άλλη άποψη (χωρίς τεκμηρίωση - είναι μια απλή γρίπη - ναι αλλά για τους 999 στους χίλιους) τώρα αναδιπλώνονται και όσο βλέπουν να αυξάνονται τα περιστατικά θα πάρουν την αντίθετη άποψη. Ήδη κάποιοι το έχουν κάνει.....
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 26, 2009, 12:34:11 am από konpap »

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
Το σημαντικό δεν είναι αν θα κλείσουν τα σχολεία, αλλά αν θα εμβολιασθεί ο κόσμος με το νέο εμβόλιο ώστε να ανακόψουμε το κύμα γρίπης και να

Δηλαδή το εμβόλιο το εμπιστεύεσαι;Εγώ προσωπικά όχι!
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
Ωραία, να γίνει το εμβόλιο, δεν αντιλέγω, ΑΛΛΑ από τη στιγμή που δεν γ'ίνονται επίσημε διαγνώσεις γρίπης (παρά μόνο σε βαριά περιστατικά) πώς θα ξέρουμε ότι δεν έχουμε ήδη περάσει; Και αν την έχουμε περάσει, ΛΕΝΕ ότι το εμβόλιο δεν κάνει κακό, αλλά είναι σίγουρο αυτό; Μήπως επιβαρύνει περισσότερο τον οργανισμό;
Επίσης, το εμβόλιο κάνει γύρω στις 10 μερες για να δράσει, άρα σε αυτές τις 10 μέρες μπορεί πάλι να κολλήσουμε και να την μεταδόσουμε και στα παιδιά. Τι πρέπει να κάνουμε; Να γίνει το εμβόλιο και για 10 μέρες να μην πλησιάζουμε κανέναν γιατί πάλι οι πιθανότητες νόσησης και μετάδοσης είναι οι ίδιες;

Δεν ξέρω, εγώ απλά ερωτήματα θέτω. Εγώ προσωπικά δεν μπάινω σε αυτή τη διαδικασία, γιατί έτσι και αλλιώς πέρασα γρίπη (υπερβολικά ελαφριά) το καλοκαίρι, ΑΛΛΑ και να μην είχα περάσει πάλι δεν θα το έκανα το εμβόλιο γιατί είμαι αλλεργική στο αυγο και απαγορεύεται αυστηρά σε αλλεργικά άτομα να εμβολιαστούν!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος Dr_Michael

• Ιδρυτής του PDE
  • Administrator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
    • Galop
Παρακαλώ τη συζήτηση για το εμβόλιο να την συνεχίσετε στο σχετικό θέμα:
http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=13672.0

Το παρόν θέμα έχει να κάνει με το κλείσιμο των σχολείων και όχι με τον εμβολιασμό.

Αποσυνδεδεμένος MARGARITA_23

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
Σε ευχαριστώ πολύ αστροπελέκι για την πληροφορία!

Ναι το ξέρω για τις άλλες γιορτές, αλλά συνήθως είναι ανοιχτή των χριστουγέννων...

Το ψάχνω και στο έγγραφο του υπουργείου για τη γρίπη αλλά δεν το βρίσκω, που ακριβώς το λέει...
Η γνωση ειναι δυναμη!

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Το σημαντικό δεν είναι αν θα κλείσουν τα σχολεία, αλλά αν θα εμβολιασθεί ο κόσμος με το νέο εμβόλιο ώστε να ανακόψουμε το κύμα γρίπης και να μην θρηνούμε θύματα μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά.
Όταν συνειδιτοποιήσουμε ότι έχουμε ευθύνη έναντι όλων των υπολοίπων να εμβολιασθούμε τότε σαν έθνος θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα. Στο θέμα τώρα δεν είναι απαραίτητο να κλείσουν τα σχολεία 1 εβδομάδα πριν τις διακοπές (σύνολο 3). Είναι σημαντικό το κλείσιμο για μία εβδομάδα γιατί ανακόπτει τη μετάδοση της γρίπης αλλά θα ήταν πιο οφέλιμο να γίνει με διαφορά από τα Χριστούγεννα, οπότε έτσι κι αλλιώς θα κλείσουν τα σχολεία για 2 εβδομάδες. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ:
ΤΟ ΕΜ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182562
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144