*

Αποστολέας Θέμα: Προς τους αναπληρωτές ειδικής αγωγής δευτεροβάθμιας  (Αναγνώστηκε 98215 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Προς τους αναπληρωτές ειδικής αγωγής δευτεροβάθμιας
« Απάντηση #266 στις: Δεκεμβρίου 22, 2009, 08:55:13 pm »
Είμαι περίεργος ποιοι θα έχουν δικαίωμα να δώσουν ΑΣΕΠ ειδικής Δ/θμιας, σίγουρα όσοι έχουν μεταπτυχιακό τίτλο, ίσως και κάποιοι με μεγάλη προϋπηρεσία ?
αυτοί με σεμινάριο ? μήπως οι πάντες ??????

ο μόνος κλάδος που έχει άτομα με μεταπτυχιακό σε ικανούς αριθμούς είναι οι φιλόλογοι,στους άλλους κλάδους είναι μετρημένοι στα δάκτυλα
οπότε ?

για να καταλάβετε εδώ που είμαι, επειδή δεν υπήρχε πίστωση για αναπληρωτή μαθηματικό ειδικής σε ένα Τ.Ε.  και κανένας ωρομίσθιος μαθηματικός δεν ερχόταν πήραν 1 φυσικό και του χρόνου περιμένουν  1 ακόμα χημικό (και οι 2 για να κάνουν μαθηματικά), η φυσικός που γνώρισα είχε κάνει πέρσι σεμινάριο.

τα μεταπτυχιακά που υπάρχουν δεν καλύπτουν την ζήτηση ούτε για πλάκα. Ακόμα και όλοι όσοι μπαίνουν στα μεταπτυχιακά ειδικής να ήταν δ/θμιοι ακόμα και όλοι αδιόριστοι να ήταν δεν φτάνουν

αν δεν τα έχουν καταλάβει αυτά και δεν γίνει πρόβλεψη στην προκήρυξη για αναπληρωτές ειδικής μπορεί να βρεθούμε υπό κατάρρευση του χρόνου

για τους μόνιμους δεν ξέρω τι θα γίνει, μπορεί το σεμινάριο να παραμείνει ως προσόν, εγώ έχω κάνει με ΕΠΕΑΕΚ το οποίο δεν ήταν με πληρωμή. Δεν ξέρω αν η δήλωση της υφυπουργού για  "ακριβοπληρωμένα σεμινάρια των 400 ωρών" μπορεί να εξαιρέσει τα ΕΠΕΑΕΚ.

Όπως και να έχει για την ώρα έχουμε μόνο δηλώσεις και τίποτα χειροπιαστό, άρα υπάρχει χρόνος ακόμα για διαβουλεύσεις

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 22, 2009, 09:07:13 pm από kinegiros »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος spapioan

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #267 στις: Δεκεμβρίου 22, 2009, 10:44:04 pm »
συναδελφοι καλησπερα. μολις μιλησα τηλεφωνικα με τον lang. μετα τις γιορτες επικειται συναντηση των αναπληρωτων ειδικης αγωγης. οχι τιποτα επισημο, απλα για μια κουβεντα, για να γνωριστουμε απο κοντα και να κανονισουμε τις κινησεις μας στη συνεχεια. θα εχετε πληροφορηση.

Αποσυνδεδεμένος δηιάνειρα

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #268 στις: Δεκεμβρίου 22, 2009, 11:15:54 pm »
μας επρηξαν με την διαφημιση πανω δεξια
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 26, 2012, 05:37:20 pm από ermionoula »

Αποσυνδεδεμένος spapioan

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #269 στις: Δεκεμβρίου 22, 2009, 11:24:57 pm »
αν θεσπιστει ασεπ ειδικης αγωγης:
1) πρεπει να ειναι ΕΙΔΙΚΗΣ αγωγης και οχι ο ασεπ γενικης με μια επιπλεον θεματικη ενοτητα στην ειδικη αγωγη
2) πρεπει να δοθει και στους αναπληρωτες ειδικης αγωγης η ιδια μεταβατικη περιοδος που θα δοθει και στην κανονικη αγωγη, ειδαλλως τιθεται σαφες θεμα μη νομιμοτητας
3) πρεπει οι διευθυντες των σμεα να δωσουν ολες τις οργανικες θεσεις που ειναι κενες και οχι οπως γινοταν μεχρι σημερα κατα το δοκουν για να βολεψουν ημετερους
4) και το σημαντικοτερο: αν απαξιωσουν τα σεμιναρια, πρεπει να αποζημιωσουν ολους τους συναδελφους που εδωσαν τα διχιλιαρα και τα τριχιλιαρα για ενα χαρτι χωρις αντικρυσμα. μπορει να ειμαι μεταπτυχιακος, αλλα και εγω και ολοι οι συναδελφοι με μεταπτυχιακα θα σταθουμε στο πλευρο σας. να ειστε σιγουροι γι'αυτο.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 22, 2009, 11:27:17 pm από spapioan »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος leontokardos

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #270 στις: Δεκεμβρίου 22, 2009, 11:49:21 pm »
Η λέξη "κατάργηση" απο μόνη της δεν λέει τίποτα για την αναδρομική ισχύ των σεμιναρίων. Απο ότι φαίνεται πάντως όσοι έχουν κάνει το σεμινάριο, θα έχουν μια τελευταία ζαριά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Απο εκεί και πέρα...το άγνωστο.Πάντως το να επιλέγεις καθηγητές για την ειδική αγωγή μέσα απο μια τετράωρη γραπτή δοκιμασία, μου ακούγεται λίγο... Ελληνικό!Καλά σας Χρσιτούγεννα... 

Αποσυνδεδεμένος evipan

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #271 στις: Δεκεμβρίου 23, 2009, 12:12:37 am »
Οι προσπάθειες της Υπουργού και του επιτελείου της να διασπάσει τον κλάδο και να μετατρέψουν την συναδελφική αλληλεγγύη σε μίσος και εσωτερικό διχασμό,θα πέσουν στο κενό.Τα σεμινάρια εγκρίθηκαν από τους ίδιους,τους εκάστοτε ιθύνοντες,και τώρα και πάλι εν μία νυκτί και χωρίς έλεος τα ακυρώνουν.Κάτι τέτοιο και για την δική μου την ηθική είναι ανεπίτρεπτο και συντάσσομαι με την θέση σου spapioan.

Αποσυνδεδεμένος tou.fas

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #272 στις: Δεκεμβρίου 23, 2009, 12:26:51 am »
ΕΛΕΟΣ.Το κράτος είναι υποδιάλυση...τι θα γίνει με αυτούς που έχουν κάνει ήδη σεμινάριο?αυτούς που το κάνουν αυτή την στιγμή?τι τους λένε οι οργανωτές των σεμιναρίων για αυτήν την κατάσταση?αυτοί που έχουν προϋπηρεσία.....Μάλλον αυτοί στο υπουργείο δεν έχουν ιδέα.εδώ ζητάνε να επισπεύσουν οι νομάρχες τις πληρωμές των ωρομισθίων ενώ δεν οφείλεται σε αυτούς η αργοπορία...

Αποσυνδεδεμένος leontokardos

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #273 στις: Δεκεμβρίου 23, 2009, 12:39:44 am »
Το ίδιο μπάχαλο έγινε και με την ΠΔΣ. Ίδια τραγική αργοπορία με τα αποτελέσματα στα ΣΔΕ. Για πρώτη φορά στα χρονικά δεν δόθηκαν εξετάσεις πιστοποίησης ακόμα στα ΙΕΚ. Μήπως το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να προσθέσουν το "Δια

Αποσυνδεδεμένος pe20katerina

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #274 στις: Δεκεμβρίου 23, 2009, 12:50:01 am »
Συνάδελφοι,
παρακαλουθώ τις συζητήσεις του θεματος εξ αρχής. Αυτό που θα ηθελα να πω απο μεριάς μου ειναι το εξής
Θελω πάρα πολύ εδώ και χρόνια να κάνω μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή. Όμως έχω βασικά κωλύματα: Δεν έχω ανώτατη πιστοποίηση στα αγγλικά, δεν έχω το 6.000. στην τσέπη, δεν έχω το μπάρμπα στην Κορώνη να με βάλει μέσα. Τελος δεν εχω τον καθημερινό χρόνο για  τις υποχρεωτικές παρακολοθήσεις ενός τέτοιου προγράμματος , που μπορεί να αλλάζει μερα και ωρα άτακτα (Πες τελος πάντων ότιαυτό το λύνω)!

Ετσι λοιπον, όταν έμαθα για ένα σεμινάριο που διοργανώθηκε από Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα , και αφού έμαθα για το κύρος των εκπαιδευτών και την ποιότητα της εκπαίδευσης, αποφάσισα να το κάνω.
Ενα ολόκληρο σχολικό έτος,
παρακολοθούσα(με) με αυστηρότατο σύστημα καταγραφής σπουσιών τις εισηγήσεις των μαθημάτων, που παρέχονταν όλες από Διδάκτορες στην ΕΑ,και οι οποίοι μας αποκαλούσαν μεταπτυχιακούς φοιτητές,
έκανα εργασίες σε όλες σχεδον τις θεματικές ενότητες, που έπρεπε να υποβληθούν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και τελικά βαθμολογήθηκαν από τους εισηγητές αυστηρά,
πραγματοποίησα 220 ωρες πρακτικής άσκησης σε Ειδικά πλάισια με την άδεια του ΥΠΕΠΘ και του εκάστοτε Διευθυντη εκπαίδευσης
δημιούργησα ασκησιακό υλικό για άτομα με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, που χορηγήθηκε τελικά στα ειδικά πλάισια, άσκηση που βοήθησε πραγματικά να κατανοήσεω τις ανάγκες ένος παιδιού.
Αξιολογήθηκα με γραπτή εξέταση στο χωρο του Πανεπιστημίου

Αλλά πραγματικά πιστεύω ότι μπορώ να σταθώ σαν καταρτισμένος εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής απέναντι σε παιδιά με ειδικές αναγκες.

Τα αναφέρω όλα αυτά, γιαι πιστεύω ότι το σεμινάριο που παρακολούθησα ,εγώ τουλάχιστον (δεν μπορώ να πω απολύτως τιποτα για τα άλλα που ισως κατηγορούνται) ήταν ένα ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.
Δεν ξέρω αν θα πρέπει να τεθεί συστημα αξιολόγησης πριν την πρόσληψη τυπου ΑΣΕΠ,
δεν ξέρω αν θα πρέπει να καταργηθούν τα σεμινάρια, που στο κάτω κάτω κάποιοι καταθέσαμε ψυχή και σωμα, χρόνο και χρήμα (θυμίστε μου αλήθεια σε τι διαφέρει τόσο απο το μεταπτυχιακό, εκτός βέβαια από τη χρονική διάρκεια, οπότε κι γιαυτό τοποθετείται στην κατάταξη μετά από το μεταπτυχιακό)

Αυτό που έχω να πώς είναι ότι θέλω να δουλέψω στην ειδική αγωγή και δεν το βλεπω σαν την πίσω πόρτα για εισαγωγή στη δημόσια εκπαίδευση!
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 23, 2009, 02:34:02 pm από pe20katerina »
Αυτός που κάνει μια ερώτηση είναι ανόητος για 5 λεπτά.
Αυτός που δεν κάνει καθόλου ερωτήσεις παραμένει ανόητος για πάντα.

Αποσυνδεδεμένος tttzzz

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #275 στις: Δεκεμβρίου 23, 2009, 01:16:14 am »
όλα καλά αυτά που λες εκτός από την αναφοορά σου στα μεταπτυχιακά,Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.Το μεταπτυχιακό που έκανα εγώ ούτε χρήματα χρειάστηκε,ούτε ανώτατη πιστοποίηση Αγγλικών, ούτε μπάρμπες.Με εξετάσεις μπήκαμε και χωρίς δίδακτρα.Δεν αντιλέγω πως υπάρχουν κ οι περιπτώσεις που αναφέρεις αλλά μην το παρουσιάζεις σαν κανόνα.Αν υπάρχει διάθεση κ ψάξει κανείς βρίσκει άκρη..
Και όταν ακούω "δε μπορώ τις υποχρεωτικές παρακολουθήσεις" κάτι παθαίνω.. ;D
Στα υπόλοιπα με βρίσκεις σύμφωνη  :P  ;)
Οπως κ να χει δε μπορεί να παίζει η εκάστοτε κυβέρνηση με τις ζωές κανενός.Ας αναλάβει να επιμορφώνει το κράτος δωρεάν τους εκπαιδευτικούς προσφέροντάς τους την νώτατη εκπαίδευση για την ειδική αγωγή αφού δε μπορούν να αποφασίσουν διαφορετικά ποιος έχει εξειδικευτεί επαρκώς και ποιος όχι.
Μην αφήνεις ό,τι σε τρώει να χορτάσει..

Αποσυνδεδεμένος smile02.50

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #276 στις: Δεκεμβρίου 23, 2009, 11:26:09 am »
Τα σεμινάρια των 400 ωρών αποτελούν εμπαιγμό τόσο για την επιμόρφωση που παρέχουν, όσο και για τους κατόχους αναγνωρισμένων τίτλων σπουδών στην ειδική αγωγή, δήλωσε η Χριστοφιλοπούλου. Δεν είναι όμως έτσι. Σίγουρα τα 2 τελευταία χρόνια υπήρξε στυγνή εκμετάλλευση από φορείς άσχετους που διοργάνωσαν σεμινάρια με μόνο στόχο το κέρδος. Και σίγουρα πρέπει να υπάρξει ένα φρένο σε όλο αυτό.  Όμως ποιος μπορεί να αμφισβητήσει το σεμινάριο του Πανεπιστημίου του

Αποσυνδεδεμένος tttzzz

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #277 στις: Δεκεμβρίου 23, 2009, 11:49:19 am »
Μέσα στα κεφάλια τους, και πολύ φοβάμαι ότι είναι το μοναδικό που υπάρχει εκεί μέσα   :)
Μην αφήνεις ό,τι σε τρώει να χορτάσει..

Αποσυνδεδεμένος ioannar

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #278 στις: Δεκεμβρίου 23, 2009, 12:56:14 pm »
Το μόνο που με εκνεύρισε όσον αφορά τα σεμινάρια ήταν η αθροιστική μοριοδότηση τους στους πτυχιούχους ειδικούς εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα την πρόταξή τους στους φετινούς πίνακες αναπληρωτών.Ξέρω άτομα με μεταπτυχιακό που ξεκίνησαν φέτος το σεμινάριο λόγω αυτού που έτσι κι αλλιώς είναι ένα περιττό προσόν.Κατά τ'άλλα θεωρώ τα σεμινάρια απαραίτητα για ειδικότητες χωρίς μεταπτυχιακούς,διδακτορικούς κτλ.Εκτός αν απορροφούνται μόνο από πίνακα Α ή γονείς ΑΜΕΑ πράγμα άδικο για όσους δουλεύουν καιρό στην Ειδική Αγωγή.

Αποσυνδεδεμένος pe20katerina

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #279 στις: Δεκεμβρίου 23, 2009, 03:04:34 pm »
όλα καλά αυτά που λες εκτός από την αναφοορά σου στα μεταπτυχιακά,Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.Το μεταπτυχιακό που έκανα εγώ ούτε χρήματα χρειάστηκε,ούτε ανώτατη πιστοποίηση Αγγλικών, ούτε μπάρμπες.Με εξετάσεις μπήκαμε και χωρίς δίδακτρα.Δεν αντιλέγω πως υπάρχουν κ οι περιπτώσεις που αναφέρεις αλλά μην το παρουσιάζεις σαν κανόνα.Αν υπάρχει διάθεση κ ψάξει κανείς βρίσκει άκρη..
Και όταν ακούω "δε μπορώ τις υποχρεωτικές παρακολουθήσεις" κάτι παθαίνω.. ;D
Στα υπόλοιπα με βρίσκεις σύμφωνη  :P  ;)
Οπως κ να χει δε μπορεί να παίζει η εκάστοτε κυβέρνηση με τις ζωές κανενός.Ας αναλάβει να επιμορφώνει το κράτος δωρεάν τους εκπαιδευτικούς προσφέροντάς τους την νώτατη εκπαίδευση για την ειδική αγωγή αφού δε μπορούν να αποφασίσουν διαφορετικά ποιος έχει εξειδικευτεί επαρκώς και ποιος όχι.

Sorry tttzzz, αλλά απο μια σελίδα κείμενο, αυτό σου έμεινε;  Αυτό που σου χτυπησε άσχημα ειχε και συνέχεια, και δεν το λέω καθόλου χλεβαστικά! . Δεν είμαι βέβαια φιλόλογος, αλλά νομίζω ότι καλά το έγραψα, (εκτός από τα λάθη που παρακαλώ να συγχωρήσετε, notebook και 1.00 τη νυχτα...) Είπα [που μπορεί να αλλάζει μερα και ωρα άτακτα (Πες τελος πάντων ότι αυτό το λύνω)!
Και από την άλλη νομίζω ότι ο προσωπικός χρόνος του καθενός διατίθεται όπως ο ίδιος μπορεί και πιστεύει.
Άλλος θέλει καφέ, άλλος θέλει τον/την καλό/ή του, άλλος που μπορεί να είναι μόνος γονίος παιδιών, του ενός με κάποια προβλήματα, ίσως να τραβάει από τα μαλλιά το χρόνο 1 ή 2 απογευμάτων την εβδομάδα για τις παρακολουθήσεις.... ;) ;) ;). Φαντάσου λοιπόν  αυτόν τον τελευταίο να προσπαθεί να αφιερωθεί στην ειδική αγωγή, έχοντας εγκαταλήψει τα δικά του παιδιά!!!! Θα μου πεις 2-3 απογευματα για 2-3- χρονια, δεν σημαίνει εγκατάληψη. Σίγουρα όχι, αλλά είναι 2-3- απογευματα απ' αυτά που δεν υπάρχουν! (διάβασμα-δραστηριότητες κλπ, αλλά και λεφτά για αξιόπιστο babysitter τα απογευματα των μαθημάτων, και δε βαζω τον ασταθμιστο παράγοντα μη σου κάτσει και καμμιά αρρώστια των παιδιών, δε σου λεω που βάλαμε 10χρονα παιδάκια που αντί να παίζουν με τα αυτοκινητάκια τους πρέπει να προσέχουν και να φροντίζουν το 7χρονο αδερφάκι....)

Παρόλα αυτά όλοι οι παραπάνω μπορεί πραγματικά να έχουν ζήλο και θεληση να ασχοληθούν με την ειδική αγωγή!

Όσο φυσικά για το τελευταίο σου:
"Οπως κ να χει δε μπορεί να παίζει η εκάστοτε κυβέρνηση με τις ζωές κανενός.Ας αναλάβει να επιμορφώνει το κράτος δωρεάν τους εκπαιδευτικούς προσφέροντάς τους την ανώτατη εκπαίδευση για την ειδική αγωγή αφού δε μπορούν να αποφασίσουν διαφορετικά ποιος έχει εξειδικευτεί επαρκώς και ποιος όχι."
......το ελάχιστο που θα μπορούσαν να δώσω είναι +1. Αλλά ειπαμε Ελλαδιστάν!!!
Αυτός που κάνει μια ερώτηση είναι ανόητος για 5 λεπτά.
Αυτός που δεν κάνει καθόλου ερωτήσεις παραμένει ανόητος για πάντα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182669
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)