0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: para5 στις Δεκέμβριος 03, 2012, 06:54:29 μμΠαράθεση από: cynop στις Δεκέμβριος 01, 2012, 08:38:21 μμΤο φθινοπωρο του 2013 σκεφτομαι να ξεκινησω ενα 4ετες διδακτωρικοΒέβαια, αν σκοπεύεις όντως να το ξεκινήσεις γράψε το τουλάχιστον σωστά!Ωχ! ρεζιλι. Ανωτατη Εκπαιδευση σου λεει μετα
Παράθεση από: cynop στις Δεκέμβριος 01, 2012, 08:38:21 μμΤο φθινοπωρο του 2013 σκεφτομαι να ξεκινησω ενα 4ετες διδακτωρικοΒέβαια, αν σκοπεύεις όντως να το ξεκινήσεις γράψε το τουλάχιστον σωστά!
Το φθινοπωρο του 2013 σκεφτομαι να ξεκινησω ενα 4ετες διδακτωρικο
Καλησπέρα,Ο σύζυγος εργάζεται στο εξωτερικό. (στον ιδιωτικό τομέα) Δεν έχουμε παιδιά. Μπορώ να ζητήσω άδεια άνευ αποδοχών για 1 έτος για προσωρινή εγκατάσταση στο εξωτερικό, λόγω εργασίας του συζύγου? ή αυτό δεν θεωρείται "σοβαρός λόγος"?Πόσο εφικτό είναι να την πάρω?Ευχαριστώ.
Παράθεση από: para5 στις Δεκέμβριος 03, 2012, 06:51:14 μμΑπλά πρόκειται για μία ακόμη αυθαιρεσία του υπουργείου μας. Η άδεια άνευ αποδοχών ισχύει κανονικά για 5 χρόνια σε όλο το δημοσίο και χορηγείται χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Όμως το υπουργείο παιδείας δεν θέλει να δεχτεί αυτό και βάζει από μόνο του όριο τα 3 χρόνια (παλιότερα ίσχυαν τα 2 χρόνια). Η προσωπική μου άποψη: αν το ψάξεις με Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ή με άλλη υπηρεσία που μπορεί να τους υποχρεώσει να εφαρμόσουν τον νόμο, δε θα μπορούν να σου την αρνηθούν.Πως λειτουργει αυτο; Δεν εχω ξαναασχοληθει με τετοιο θεμα. Πρεπει να προσλαβω δικηγορο; Αυτες οι εγκυκλιοι οπως αποδεικνυεται με τις προσφατες εξελιξεις μπορει να ειναι και εντελως παρανομες, το θεμα ειναι πως τους αναγκαζεις να το παραδεχθουν και να τις ανακλησουν;
Απλά πρόκειται για μία ακόμη αυθαιρεσία του υπουργείου μας. Η άδεια άνευ αποδοχών ισχύει κανονικά για 5 χρόνια σε όλο το δημοσίο και χορηγείται χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Όμως το υπουργείο παιδείας δεν θέλει να δεχτεί αυτό και βάζει από μόνο του όριο τα 3 χρόνια (παλιότερα ίσχυαν τα 2 χρόνια). Η προσωπική μου άποψη: αν το ψάξεις με Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ή με άλλη υπηρεσία που μπορεί να τους υποχρεώσει να εφαρμόσουν τον νόμο, δε θα μπορούν να σου την αρνηθούν.
Ανα πάσα στιγμή, απλά στα κρατάνε αργότερα, γιατι η μισθοδοσία προκαταβάλλεται[/quoSorry που ρωτάω αλλά είναι η απάντηση στο ερώτημά μου ή σε άλλο; Είμαι καινούργια και δεν γνωριζω
Καλησπέρα σε όλους!Ήθελα να ρωτήσω το εξής: Από μια συνάδελφό μου έμαθα ότι ένας άλλος συνάδελφος που ζήτησε άδεια άνευ αποδοχών δεν του την έκαναν δεκτή, λόγω μειωμένου προσωπικού στην περιοχή του. Καταρχήν ήθελα να ρωτήσω, αν όντως γίνεται αυτό, δηλαδή να μην γίνεται αποδεκτή η άδεια άνευ αποδοχών και κατά δεύτερον, πότε πρέπει να την καταθέσει κανείς ;