0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
οι σουπερ φιλολογοι και κομπλεξικοι του κλασσικου(όχι ολοι αλλα οι ξιπασμενοι) ας καταλαβουν οτι αυτα που κανουν μεσα στην σχολη ελάχιστη σχεση έχουν με τα σχολικα μαθηματα και λιγο θα τους χρειαστουν.Στο σχολειο δεν ζητανε μετρο λατινικων και άγγνωστο στα λατινικα πχ. Εγώ στην σχολή δεν έκανα λατινικα αλλα τα 50 κειμενα που τα εκανα ως τριτοδεσμιτης τα εκανα μια επαναληψη και τα διδασκω χρονια τωρα. Δηλαδή είμαι κακός μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας;Αν στα αρχαια εβγαλαν και 20 αγνωστα στα τέσσερα χρόνια εγώ στα φροντιστηρια τοσα χρονια εχω βγαλει τα δεκαπλασια . Αυτό που μετραει για να πετυχεις ειναι ο βαθμός ανταπόκρισης σου στην σχολική ύλη και εκεί όλοι χωλαίνουν τελειώνοντας όλες τις σχολές του πανεπιστημίου, αφού άλλα κανεις στο πανεπιστημιο και αλλα ζητανε σε μεγαλο βαθμο στο σχολειο .Επομένως θα μετρησει περισσότερο ποιος θα ,ασχοληθει περισσότερο με τα του σχολειου μεσα απο τα φροντιστηρια και την πειρα .Και 100 λογοτεχνίες να εκανα πχ στο πανεπιστημιο τι να το κάνω αν δεν έχω τριφτεί πάνω στα συγκεκριμένα κείμενα πχ της γ λυκειου, για να κάνω με επιτυχία ενα ιδιαιτερο; Το πανεπιστημιο δίνει γενικές γνώσεις που πολλες απο αυτες δεν έχουν αντικρυσμα στην συγκεκριμενη σχολικη υλη που την τελευταια αν ασχοληθεις θα την κατακτησεις. Μετα απο τοσα χρονια εμπεριας ξέρω αριστα ολα τα κειμενα των φιλολογικων μαθηματων του σχολειου και έχω λιγότερες γενικες γνωσεις που στο κατω κατω δεν θα μου χρειαστουν και καπου. Ποιος ειναι καλυτερος αυτος που διαθετει αρκετες γενικες γνωσεις και μειωμενη επαρκεια στην σχολικη υλη ή αυτός που είναι αριστος στην σχολικη ύλη λόγω εμπειριας και μέτριος στις γενικες γνώσεις;Ούτε φυσικά θεωρώ τον εαυτο μου ειδικο γιατι εβγαλα το φπψ λόγω παιδαγωγικής καταρτισης. Δεν δέχομαι το αντεπιχειρημα, να έχουμε εμεις παιδαγωγικη καταρτιση και εσεις δεν εχετε. Το θεωρω εξισου γελοιο με το επιχειρημα των φοιτητων της φιλολογιας περι ανωτεροτητας τους γιατι εχουν διδαχθει παραπανω φιλολογικα μαθηματα. Οι γνώσεις του πανεπιστημιου ειναι γενικες και συν τοις αλλοις ξεχνιουνται και ευκολα ακομα και στην περιπτωση που λιγες απο αυτες χρειαστουν αμεσα στην διδακτικη πραξη. Όσο περνουν τα χρονια και ασχολειστε πιο ενεργα με το επαγγελμα και την σχολικη υλη τοσο περισσοτερο θα υποβαθμιζετε μεσα σας την αξια του πανεπιστημιου ως εφοδιου για ασφαλη επαγγελματικη επιτυχια.
Παράθεση από: alexis35 στις Ιανουαρίου 27, 2010, 01:05:09 pmαποψη μου ειναι οτι θα κανει ασεπ μονο αν εξαντλησει ολους τους προβλεπομενους διορισμους φετος δηλ 60%, 40% και 24μηνο. Αν ομως λογω μειωσης των διορισμων - οπως λεγεται - πει η υπηρεσια δε χρειαζεται αλλους εκπαιδευτικους και δε παρει 24μηνο ή όλους του 24μηνου τοτε να δω πως μετα απο καποιους μηνες θα κανει ασεπ για να προσλαβει καινουριους. Παρ ολα αυτα για φετος πιστευω οτι δεν θα αλλαξει κατι και θα τους παρει όλους! Εμένα πάλι δική μου άποψη είναι ότι οι μόνοι που θα πάρει σίγουρα το 2010 είναι οι του ΑΣΕΠ! Και φυσικά και θα κάνει διαγωνισμό ΑΣΕΠ! Το περίεργο θα ήταν να μην κάνει, μετά από όλες τις διακηρύξεις που έχουν κάνει για ΑΣΕΠ! Και επειδή θα γίνει μείωση διορισμών μόνο μέσω ΑΣΕΠ θα παίρνουν! Αυτό μας έλειπε να παγώσει ο ΑΣΕΠ μέχρι να απορροφήσουν όλους τους άλλους! Πώς θα ήταν δυνατόν κάτι τέτοιο; Την προϋπηρεσία θέλουν να καταργήσουν, όχι το διαγωνισμό!Οι 24μηνίτες του 2010 (ίσως και το 40%) μάλλον θα μπουν στη μεταβατική περίοδο, όσα χρόνια κρατήσει αυτή!Και πώς να τους πάρει όλους; Στο πρόγραμμα σταθερότητας μιλούσαν για 3000 διορισμούς, τους μισούς από πέρσι, και στους φιλιλόγους μόνο οι 24μηνίτες είναι διπλάσιοι από πέρσι!
αποψη μου ειναι οτι θα κανει ασεπ μονο αν εξαντλησει ολους τους προβλεπομενους διορισμους φετος δηλ 60%, 40% και 24μηνο. Αν ομως λογω μειωσης των διορισμων - οπως λεγεται - πει η υπηρεσια δε χρειαζεται αλλους εκπαιδευτικους και δε παρει 24μηνο ή όλους του 24μηνου τοτε να δω πως μετα απο καποιους μηνες θα κανει ασεπ για να προσλαβει καινουριους. Παρ ολα αυτα για φετος πιστευω οτι δεν θα αλλαξει κατι και θα τους παρει όλους!
Μα γι'αυτο δεν πάμε ποτέ μπροστά οι φιλόλογοι.Εκεί που ανταλλάσουμε απόψεις για τον επόμενο ΑΣΕΠ πετάγεται κάποιος και πετάει μια ατάκα σχετικά με το αν οι κλασικοί οι φπψιτες ή οι ιστορικοί είναι καλύτεροι.'Ελεος!!!!!!!!Αλήθεια στην έκθεση με θέμα το ρατσισμό τί ακριβώς λέτε στους μαθητές σας?
Εδω εχουν μπει στον κλαδο ΠΕΟ2 τμηματα ακυρα και ασχετα με το αντικειμενο μας, τα τμηματα της καλαματας μας πειραξαν?
οχι εμενα προσωπικα με βολευει γιατι απο νοεμβρη θα μαι ανεργη....(ξανα ) οποτε θα μπορεσω να διαβασω πρερισσοτερο κ καλυτερα αυτους τους 2 μηνες..... ...γι αυτο.....σιγουρα....αν μας εχουν παλι στο περιμενε....κ απο αναβολη σε αναβολη.....θα μας σπασουν τα νευρα παλι.... καλο θα ηταν να μειωναν κ λιγο την υλη...στην ιστορια κατα προτιμηση...... μπραβο ρε προεδρε...ετσι ...πες μια κουβεντα στην αννουλα...η μαλλον στην αννα ...γιατι δεν την χωνευω κιολας...