*

Αποστολέας Θέμα: Εγκυμοσύνη και ωρομισθία  (Αναγνώστηκε 13616 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος k_elina54

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Εγκυμοσύνη και ωρομισθία
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 13, 2010, 10:20:24 am »
Καλημέρα!Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποια σε ποιο τηλέφωνο και πιοά υπηρεσία να απευθυνθώ για να μάθω όλη τη διαδικασία καθώς και τα δικαιώματα μου όσον αφορά την εγκυμοσύνη.Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:05:14 »

Αποσυνδεδεμένος elia

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ86 - ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 15, 2010, 11:27:18 am »
είχα πιθανή ημερομηνία κανονικά 10 Αυγούστου μου έβαλε ο γιατρός μου 5 μέρες νωρίτερα για να είμαι σε ενεργή σύμβαση εργασίας για να πάρω την άδεια από το ΙΚΑ. Νομίζω ότι μπορείς να πάρεις τα επιδόματα κυήσεως τοκετού και μητρότητας αρκεί να έχεις τα ένσημα.

Είναι σίγουρο αυτό; Εμένα η άδεια μου κανονικά αρχίζει 10 Ιούνη και έλεγα να προσπαθήσω να "σπρώξω" την προβλεπόμενη ημερομηνία τοκετού πιο μετά για να κερδίσω μέρες με τα μωρά μου, του χρόνου, μετά τη γέννα. Αν το κάνω υπάρχει φόβος να χάσω τα επιδόματα του ΙΚΑ; Στην κόρη μου είχα πάρει συνολικά κοντά 3000 ευρώ και σίγουρα δεν θέλω να τα χάσω!

Άλλη μία ερώτηση επειδή δεν κατάλαβα από όσα είπατε : στον ΟΑΕΔ θα μπω κανονικά, ή μήπως θα χάσω το επίδομα ανεργίας επειδή θα με επιδοτεί το ΙΚΑ;

Αποσυνδεδεμένος baby

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 15, 2010, 05:45:43 pm »
Άλλη μία ερώτηση επειδή δεν κατάλαβα από όσα είπατε : στον ΟΑΕΔ θα μπω κανονικά, ή μήπως θα χάσω το επίδομα ανεργίας επειδή θα με επιδοτεί το ΙΚΑ;
[/quote]
Θα πάρεις κανονικά και το επίδομα ανεργίας και τα επιδόματα απο το ικα. Το ίδιο έγινε και με μένα.

Αποσυνδεδεμένος elia

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ86 - ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 15, 2010, 09:59:38 pm »
Ωραία! Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: ωρομίσθια έγκυος
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:05:14 »

Αποσυνδεδεμένος elia

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ86 - ΠΕ70
    • Προφίλ
Απ: ωρομίσθια έγκυος
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 16, 2010, 11:47:29 am »
Γειά σας!

Αν και πολλές φορές κατά καιρούς έχει τεθεί το ερώτημα, θέλω να μου διευκρινίσετε όποιος γνωρίζει υπεύθυνα σε περίπτωση επαπειλούμενης κύησης ακόμα και στην αρχή ή την μέση της χρονιάς, ένας ωρομίσθιος τα μόρια τα παίρνει κανονικά αν σταματήσει από το σχολείο?  μη με παραπέμψετε στο link που αναφέρει τις άδειες αναπληρωτών-ωρομισθίων, το διάβασα και δεν κατάλαβα και πολλά...  ::) σε τέτοια περίπτωση (επαπειλούμενης) τι ακριβώς πρέπει να κάνω?   

ευχαριστώ πολύ!

Ξέρω σίγουρα τα παίρνεις όλα τα μόρια, ακόμα και αν είσαι με άδεια σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γιατί είχε συμβεί στη γυναίκα ενός γνωστού μου. Μου είχε πει απλά ότι είχε χρειαστεί πολύ τρέξιμο, αλλά λεπτομέρειες δεν  ξέρω. Και εγώ είμαι στη φάση του ψαξίματος τώρα.

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 16, 2010, 05:51:16 pm »

Συγχωνεύθηκαν δύο παρόμοια θέματα που ήταν σε εξέλιξη παράλληλα, για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του forum.

Ευχαριστώ.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 16, 2010, 05:52:09 pm »
Α μπράβο. Πολύ καλύτερα έτσι  :)

Αποσυνδεδεμένος lloullou

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 18, 2010, 06:27:47 pm »
θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα! εάν σταματήσεις με άδεια επαπειλούμενης και παίρνεις τα μόρια σου κανονικά, παίρνεις και τα ένσημα? υποθέτω πως ναι..

Αποσυνδεδεμένος elia

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ86 - ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 22, 2010, 12:37:09 am »
θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα! εάν σταματήσεις με άδεια επαπειλούμενης και παίρνεις τα μόρια σου κανονικά, παίρνεις και τα ένσημα? υποθέτω πως ναι..

Χωρίς να μπορώ να το πω με σιγουριά, πιστεύω πώς τα χάνεις. Εγώ κατά τη διάρκεια της άδειας κύηση και λοχείας στην πρώτη μου εγκυμοσύνη δεν πήρα ένσημα.

Αποσυνδεδεμένος Jen

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 07, 2010, 11:01:52 am »
Μόλις χθες τα λέγαμε με μια συνάδελφο κ μου είπε ότι όσο καιρό είμαστε σε άδεια(είτε αναρρωτική, είτε κύησης-λοχείας) παίρνουμε ένσημα ασθενείας τα οποία είναι συντάξιμα αλλά δε μετράν στον ΟΑΕΔ.

Αποσυνδεδεμένος Tertia

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 07, 2010, 09:20:38 pm »
και αν οι 56 ημέρες πριν το τοκετό πέφτουν εκτός σχολικής χρονιάς δηλαδή το καλοκαίιρι που οι ωρομίσθιοι είναι άνεργοι;; σε καλύπτει το ΙΚΑ; εξειδικευμένη η ερώτηση αλλά έχει κανείς προσωπική εμπειρία με ωρομισθία και εγκυμοσύνη; θα με ενδιέφερε πολύ..

Μου ετυχε πριν λιγους μηνες, συνεχισα το ταμειο ανεργίας μεχρι να συμπληρωσω 56 μέρες πριν απο την ΠΗΤ ( η βεβαίωση για ΠΗΤ χορηγειται απο γιατρο ΙΚΑ) ,μετα πηρα το επίδομα τοκετου και μετα τον τοκετο το επιδομα λοχείας,αν επειτα απο τις 63 μερες μετα τον τοκετο έχεις και άλλους μηνες για ταμειο  τους εισπράττεις .

Αποσυνδεδεμένος Tertia

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 07, 2010, 09:23:15 pm »
mallon twra den boreis na kaneis tipota. adeia egkymosinis boreis na pareis , ws wromisthia, 2 mhnes peripoy prin genniseis kai afoy exeis ergastei gia 15 meres apo thn prolipsi soy,
nomizwwwwwwwwww
Η εργασια για 15 μέρες είναι υποχρεωτική μόνο αν θελεις να παρεις αναρρωτική.

Αποσυνδεδεμένος alma

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 10:56:15 pm »
Παράθεση
Καλημέρα!Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποια σε ποιο τηλέφωνο και πιοά υπηρεσία να απευθυνθώ για να μάθω όλη τη διαδικασία καθώς και τα δικαιώματα μου όσον αφορά την εγκυμοσύνη.Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Elina, κάλεσε σε ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, γραφείο δευτεροβάθμιας , διεύθυνση και υπουργείο.  Α, και επιθεώρηση εργασίας. Καθένας θα σου πει κάτι και ίσως όλοι μαζί φτιάξουν όλο το παζλ του θέματος. 
"Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει."
Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 11:21:16 pm »
Παράθεση

Elina, κάλεσε σε ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, γραφείο δευτεροβάθμιας , διεύθυνση και υπουργείο.  Α, και επιθεώρηση εργασίας. Καθένας θα σου πει κάτι και ίσως όλοι μαζί φτιάξουν όλο το παζλ του θέματος. 

Παναγία μου! Τόσες δημόσιες υπηρεσίες μαζεμένες!  ::) Κουράστηκα και μόνο που το διάβασα! ;D

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182552
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 614
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)