0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μπράβο σε όσους από εσάς επέρασαν με "επιτυχία " αυτή τη ψυχοφθόρο διαδικασία των πανελληνίων!!Γιατί οι νεότεροι να ΠΑΘΟΥΝ το ίδιο;;Τα παιδιά έχουν δίκηο... Εμείς είμαστε αλλοπρόσαλλοι!
Πόσο δίκιο έχετε συνάδελφοι!!! Και τα πράγματα για τις επόμενες γενιές όσο πάνε και δυσκολεύουν αν κρίνω από αυτά που βλέπω στους δεκάχρονους μαθητές μου.... Πρόσφατα διάβασα ένα βιβλίο που μου άρεσε πολύ και σας παραθέτω την ομιλία της συγγραφέως με θέμα "Καλοί ή σωστοί γονείς" Έμενα με προβλημάτισε αρκετά... Ελπίζω κι εσάς!http://istologio.org/?p=240
Τι θα άλλαζε αν στη Γ' Λυκείου έκαναν στο δημόσιο σχολείο μόνο τα μαθήματα κατεύθυνσης;Τα παιδιά απάντησαν πως δε θα χρειαζόντουσαν σχεδόν καθόλου τα φροντιστήρια το απόγευμα!! (Ίσως μόνο για λίγα μαθήματα, όπου ενδεχομένως δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν μερικοί καθηγητές του σχολείου). ΄Έτσι θα υπήρχε και πολύ περισσότερος χρόνος για διάβασμα , αλλά και για μια ισορροπημένη ζωή (ξεκούραση, διασκέδαση, έρωτας…)
πολύ ωραία άποψη (δεν βρίσκω τη φατσούλα της ειρωνείας!)τα μαθήματα Γενικής Παιδείας φταίνε που "τρώνε" το χρόνο των μαθητών, οι οποίοι αναγκάζονται να πηγαίνουν στα φροντιστήρια για να καλύψουν τα κενά τους, κι έτσι δεν τους μένει χρόνος για "έρωτα".είμαι 39 και δεν νιώθω καθόλου καλά!
εγω θα διαφωνησω....δεν ειναι μονο θεμα ποσοτητας αλλα και ποιοτητας..δηλαδη τι θα αλλαζε αν οι 12 π.χ ωρες κατευθυνσης γινοταν 35 αλλα διδασκονταν απο ανεπαρκεις η αδιαφορους εκπαιδευτικους; ..ειτε στο δημοσιο σχολειο ειτε στο φροντιστηριο... πως θα μαθαινε καλυτερα ο μαθητης;
Μπράβο σε όσους από εσάς επέρασαν με "επιτυχία " αυτή τη ψυχοφθόρο διαδικασία των πανελληνίων!!Γιατί οι νεότεροι να ΠΑΘΟΥΝ το ίδιο;;
"ΕΙΜΑΣΤΕ 18 ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ"ασε με απο κει τωρα ...."δεν νιωθουμε καλα" και πρασινα αλογα. τα καημενα τα παιδακια, ποσο τα λυπαμαι!ολα τα εχουν και παραπανω,ολες οι καφετεριες γεματες ειναι, ολα τα μπαρακια επισης. πας για ποτο και δεν βρισκεις να καθισεις,ολα πια ψυχολογικα εχουνε !!! ελεος με αυτη τη καραμελαη γενια των λουκουμοπαιδων! (με ελαχιστες εξαιρεσεις)
Παράθεση από: MARKOS στις Δεκεμβρίου 09, 2009, 04:04:01 pm"ΕΙΜΑΣΤΕ 18 ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ"ασε με απο κει τωρα ...."δεν νιωθουμε καλα" και πρασινα αλογα. τα καημενα τα παιδακια, ποσο τα λυπαμαι!ολα τα εχουν και παραπανω,ολες οι καφετεριες γεματες ειναι, ολα τα μπαρακια επισης. πας για ποτο και δεν βρισκεις να καθισεις,ολα πια ψυχολογικα εχουνε !!! ελεος με αυτη τη καραμελαη γενια των λουκουμοπαιδων! (με ελαχιστες εξαιρεσεις)πες τα ρε Μαρκο...συμφωνω μεχρι οξειας.....ουτε καν φανταροι δεν εχουν την δυναμη να πανε.τα κανουν πανω τους....προτιμουν την ξεφτιλα του Ι5.....
δηλαδη μονο ο στρατος αποδεικνυει το ....θαρρος;; τι λετε τωρα;;;