0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα καταλήξουμε να έχουμε ένα 80% περίπου του πληθυσμού με πτυχίο τριτοβάθμιας σχολής. Δε ξέρω τί σας λέει αυτό, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι έχει αλλάξει η κοινωνική δομή της χώρας μας δραματικά. Δε μπορούν να γίνουν όλοι επιστήμονες. Δε μπορούν να γίνουν όλοι διευθυντές στο δημόσιο. Μία κοινωνία χρειάζεται και τον εργατικό πληθυσμό, χρειάζεται τους τεχνίτες, χρειάζεται και τους ανειδίκευτους για να λειτουργήσει...
Γιατί να μην δώσει ο οποιοσδήποτε πανελλήνιες με το 10% ? !!! και ας μπει οπουδήποτε. Ειδικά τώρα με την κρίση θα ήταν μια μεγάλη ανάσα στα οικογενειακά έξοδα!!! Το σκέφτομαι να δώσω! Τουλάχιστον να τρώω τσάμπα και να έχω και έκπτωση στις συγκοινωνίες βρε παιδιά που όλο και ακριβαίνουν!Εδώ έμειναν και κενές θέσεις και μάλιστα λέει και γιαυτους να επιτρέψει να μπαίνουν ελεύθερα με βαθμό απολυτηρίου. Τι καθόμαστε και γκρινιάζουμε ότι δεν μας φτάνουν τα λεφτά; Εμπρός. Όλοι φοιτητές!Πλήρωνε Ελλάδα!!!!
Παράθεση από: gringa στις Αυγούστου 26, 2010, 12:33:38 pmΑν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα καταλήξουμε να έχουμε ένα 80% περίπου του πληθυσμού με πτυχίο τριτοβάθμιας σχολής. Δε ξέρω τί σας λέει αυτό, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι έχει αλλάξει η κοινωνική δομή της χώρας μας δραματικά. Δε μπορούν να γίνουν όλοι επιστήμονες. Δε μπορούν να γίνουν όλοι διευθυντές στο δημόσιο. Μία κοινωνία χρειάζεται και τον εργατικό πληθυσμό, χρειάζεται τους τεχνίτες, χρειάζεται και τους ανειδίκευτους για να λειτουργήσει...Δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό όσο:1. Στην Ελλάδα οι γονείς τρελλαίνονται αν το παιδί τους δεν σπουδάσει κάτι2. Οι γονείς πληρώνουν τις σπουδές του παιδιού τους. Στο εξωτερικό όλοι οι φοιτητές δουλεύουν παράλληλα. Οι γονείς , όταν τα παιδιά τους κλείνουν τα 18 , τα καθιστούν υπεύθυνα και τους λένε να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Γνωστή μου Ελληνοαμερικάνα είπε στην κόρη της "τώρα που θα πάμε Ελλάδα για διακοπές, να μην λες ότι δουλεύεις σε σουπερμάρκετ τα απογεύματα για να πληρώσεις τη σχολή σου, γιατί στην Ελλάδα κάτι τέτοιο το θεωρούν εγκατάλειψη και αδιαφορία προς το παιδί"3. Όσο στην Ελλάδα μένουμε με τους γονείς μας μέχρι τα 35 μας και σπουδάζουμε, σπουδάζουμε, σπουδάζουμε αφού άλλοι πληρώνουν και μας συντηρούν
όπως εξήγησα και παραπάνω η Ελλάδα έχει μπλέξει σε έναν φαύλο κύκλο. Αφού φτιάχτηκαν τόσα τμήματα δεν θα πρέπει να τα γεμίσουν και με φοιτητές; Αυτό δεν έταξαν προεκλογικά; Να γίνει ανάπτυξη και στο τελευταίο χωριό ώστε να δουλέψουν τα νοικιαζόμενα οι καφετέριες και τα μαγαζιά. Τώρα που φτιάχθηκαν τα τμήματα, δεν κλείνουν. Με το κλείσιμο, θα ξεσηκωθούν οι τοπικές κοινωνίες που δεν θα έχουν έσοδα και αυτό θα σημαίνει κόστος σε ψήφους στις εκλογές.
Καθηγητής πανεπιστημιου σε επίσημες δηλώσεις του είπε: ¨αν δεν ήταν και αυτά τα παιδιά που περνάνε από πανελήνιες κάθε χρόνο, εμείς δεν θα είχαμε δουλειά