0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Είναι άλλο πράγμα παιδιά όμως να κάνει ρύθμιση για άτομα με επιτυχία ΑΣΕΠ και προϋπηρεσία και ο ΑΣΕΠ να γίνει στην ώρα του και άλλο πράγμα να γίνει παράταση για να απορροφηθούν κάποιοι και οι υπόλοιποι να παραμείνουν άνεργοι για άλλο ένα χρόνο.
papia, αν δοθεί παράταση στη μεταβατική φαντάζομαι ότι θα διοριστώ.Αν δεν δοθεί όμως; Έχω καμία ελπίδα να ανοίξει έστω και για 25 μόνο θέσεις τον πίνακα των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ (πέρα από τους 35 διοριστέους που ούτως ή άλλως θα προσλάβει) ή θα αρκεστεί μόνο στους 35 συν λίγους από το 40% (για να τηρηθεί το 60-40) και τους 24μηνίτες;Αν το κάνει αυτό, και πάλι δεν θα χρειάζεται κι άλλους, δεδομένων των πολλών συνταξιοδοτήσεων στον κλάδο μας που θα φανούν, κυρίως στο επόμενο σχολικό έτος;Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω. Τα έχω ξαναγράψει. Είμαι 34 ετών με οικογένεια, μου βγήκε το λάδι να διαβάσω για ΑΣΕΠ γιατί δουλεύω σε άσχετη δουλειά (σε φαρμακευτική) και έχω χίλιες δυο υποχρεώσεις και νιώθω ότι είμαι πολύ κοντά στην πηγή και νερό μπορεί να μην πιω τελικά.Πάντως, έχω ξεκινήσει δειλά δειλά και ξαναδιαβάζω (τα βράδια που τελειώνω με τη δουλειά, το σπίτι, το γιο μου που πηγαίνει ΣΤ' δημοτικού και τον άντρα μου που έχει την υπομονή του Ιώβ και με στηρίζει απίστευτα στο διάβασμα και την προσπάθεια που κάνω).Καλή δύναμη και υπομονή σε όλους μας.
Eπαναλαμβάνω η παράταση της μεταβατικής ειναι σίγουρη και κατα τη γνώμη μου το δικαιότερο μέτρο. Εξάλλου για τον πρώτο χρόνο δεν κύλησε κανονικά λόγω μνημονίου. Επίσης όσοι ήταν στη συνάντηση 24 μηνιτων στο υπουργείο το γνωρίζουν. Παράταση μεταβατικής τουλάχιστον 1 ετος.Και κάτι ακόμη:Πολλούς όψιμους fαn του Ασεπ βλέπω στο forum και καθόλου υπομονή και εγκράτεια.Κι εμείς δώσαμε Ασεπ και με επιτυχίες αλλά δεν κάναμε έτσι. Πως έχει δημιουργηθεί η εικόνα στο μυαλό κάποιων ότι δίνοντας Ασεπ και μόνο το πρόβλημά τους θα λυθεί ειναι απορίας άξιον. Μακάρι , αλλα δεν το βλέπω, το 90 είναι μάλλον η βάση σε ενα διαγωνισμό χωρίς προκυρησόμενες θέσεις, που στο παρελθόν ανθρωποι ματωσαν για το 60 (Μαθηματικοί 2009). Καλη τυχη σε όλους όπως και να έχει
Αν κάποιος ματώνει για ένα 60, κρίμα την... αιμοραγία του!Την πρώτη φορά που είχα δώσει, πήγα τουρίστας (με άδεια τελευταίας στιγμής από στρατό) και οριακά δεν έπιασα την βάση. Οπότε, όποιος προσπαθεί σοβαρά, τη βάση (55) ή το 60, πρέπει να πιάνει χαλαρά και να μην κλαίγεται.Και κάτι ακόμα.. ΟΧΙ άλλες μεταβατικές! Αν αρχίσουμε να τραβάμε την κάθε μεταβατική περίοδο, σε 10 χρόνια ακόμα για μεταβατική περίοδο θα μιλάμε. Ας σοβαρευτούμε και ας μην κοιτάζει ο καθένας ό,τι τον βολεύει (αν και λογικό αυτό εν μέρει).
Παράθεση από: Landau στις Νοεμβρίου 01, 2010, 06:23:31 pmΑν κάποιος ματώνει για ένα 60, κρίμα την... αιμοραγία του!Την πρώτη φορά που είχα δώσει, πήγα τουρίστας (με άδεια τελευταίας στιγμής από στρατό) και οριακά δεν έπιασα την βάση. Οπότε, όποιος προσπαθεί σοβαρά, τη βάση (55) ή το 60, πρέπει να πιάνει χαλαρά και να μην κλαίγεται.Και κάτι ακόμα.. ΟΧΙ άλλες μεταβατικές! Αν αρχίσουμε να τραβάμε την κάθε μεταβατική περίοδο, σε 10 χρόνια ακόμα για μεταβατική περίοδο θα μιλάμε. Ας σοβαρευτούμε και ας μην κοιτάζει ο καθένας ό,τι τον βολεύει (αν και λογικό αυτό εν μέρει).Συγνώμη αυτό είναι μεταβατική;;;Και πού είναι οι διορισμοί που έπρεπε να κάνει -ως όφειλε-;;;Δηλαδή σοβαρά πιστεύεις ότι άλλαξε το σύστημα για περισσότερη διαφάνεια;;;;;
Παράθεση από: Lila_76 στις Νοεμβρίου 01, 2010, 06:34:04 pmΠαράθεση από: Landau στις Νοεμβρίου 01, 2010, 06:23:31 pmΑν κάποιος ματώνει για ένα 60, κρίμα την... αιμοραγία του!Την πρώτη φορά που είχα δώσει, πήγα τουρίστας (με άδεια τελευταίας στιγμής από στρατό) και οριακά δεν έπιασα την βάση. Οπότε, όποιος προσπαθεί σοβαρά, τη βάση (55) ή το 60, πρέπει να πιάνει χαλαρά και να μην κλαίγεται.Και κάτι ακόμα.. ΟΧΙ άλλες μεταβατικές! Αν αρχίσουμε να τραβάμε την κάθε μεταβατική περίοδο, σε 10 χρόνια ακόμα για μεταβατική περίοδο θα μιλάμε. Ας σοβαρευτούμε και ας μην κοιτάζει ο καθένας ό,τι τον βολεύει (αν και λογικό αυτό εν μέρει).Συγνώμη αυτό είναι μεταβατική;;;Και πού είναι οι διορισμοί που έπρεπε να κάνει -ως όφειλε-;;;Δηλαδή σοβαρά πιστεύεις ότι άλλαξε το σύστημα για περισσότερη διαφάνεια;;;;;Όχι, δεν το πιστεύω, τουλάχιστον περίμενα βελτίωση του συστήματος και όχι το μπάχαλο που γίνεται και θα γίνεται για αρκετό διάστημα (μέχρι να ξαναλλάξει το σύστημα ίσως). Αλλά δεν μπορούμε να διαιωνίζουμε μεταβατικές περιόδους, τι να κάνουμε δηλαδή; Ξέρω κάποιοι θα βολεύονταν με μια παράταση, αλλά δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει το προσωπικό βόλεμα του καθενός, αλλά η πραγματική αλλαγή.