0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ουσιαστικα τιποτα!απλα ειναι η ασφαλεια για μια "κακια" στιγμη συν τα φάρμακα που αλλιως πρεπει να τα πληρωνειςτι εναλλακτικες υπαρχουν δλδ ?τι προγραμματα?ξερετε?
Πράγματι, σχύουν διάφορες ρυθμίσεις για τους ανέργους: http://efpalio.wordpress.com/2011/09/05/%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%83-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%83-50-%CE%AD/
κι αν δεν εχεις τα ενσημα τι κανεις?μενεις ανασφάλιστος???
Παράθεση από: asus07 στις Ιανουαρίου 17, 2012, 06:13:25 pmκι αν δεν εχεις τα ενσημα τι κανεις?μενεις ανασφάλιστος???Μόλις ήρθα από το ΙΚΑ όπου έμαθα ότι οι μακροχρόνια άνεργοι ( πάνω από 12 μήνες) δικαιούνται ανανέωση του βιβλιάριου εφόσον έχουν έναν αριθμό ενσήμων συνολικά από τη μέχρι τώρα εργασία τους που εξαρτάται από την ηλικία του καθενός. Για την ακρίβεια είναι 600 ένσημα που προσαυξάνονται κατά 100 για κάθε έτος μετά την ηλικία των 29. Δηλαδή για κάποιον που είναι 40 χρονών, χρειάζονται 1700 ένσημα[600+(40-29)100]. Εγώ δυστυχώς δεν έχω ούτε τόσα..αλλά όσοι έχετε τα ένσημα που απαιτούνται και ήσασταν άνεργοι το 2011 μπορείτε να το ανανεώσετε.
μου απαντησαν σε αναλογο ερωτημα μου, σε αλλο θεμα εδω στο φορουμ, οτι πρεπει να εχεις συμπληρωσει 90 ενσημα μεσα στο 2011. αλλη ερωτηση εχω εγω. τα ενσημα του τελευταιου τριμηνου του 2011 θα καταγραφουν στο ικα στο τελος ιανουαριου. καπως ετσι δεν γινεται? ποτε θα προλαβουν να υπολογισουν τα ενσημα κ να στειλουν το ειδικο αυτοκολλητο για την ανανεωση του βιβλιαριου? ή θα πρεπει να παμε απο το ικα?
μάλλον δεν μπορείς να θεωρήσεις το βιβλιάριο ασθενείας αφού το προηγούμενο έτος δεν έχεις κανένα ένσημο εκτός και αν άλλαξε κάτι στη νομοθεσία....... δεν ξέρω πάλι
Παράθεση από: ELEN LIA στις Φεβρουαρίου 08, 2012, 04:29:39 pmμάλλον δεν μπορείς να θεωρήσεις το βιβλιάριο ασθενείας αφού το προηγούμενο έτος δεν έχεις κανένα ένσημο εκτός και αν άλλαξε κάτι στη νομοθεσία....... δεν ξέρω πάλι Tοσο ωραια!
Παράθεση από: werm στις Φεβρουαρίου 14, 2012, 10:37:19 pmΠαράθεση από: ELEN LIA στις Φεβρουαρίου 08, 2012, 04:29:39 pmμάλλον δεν μπορείς να θεωρήσεις το βιβλιάριο ασθενείας αφού το προηγούμενο έτος δεν έχεις κανένα ένσημο εκτός και αν άλλαξε κάτι στη νομοθεσία....... δεν ξέρω πάλι Tοσο ωραια!επαιρνες επιδομα ανεργιας? για κοιτα λιγο αυτο http://www.ika.gr/gr/infopages/press/20120208.cfm
εγω έπαιπνα το επίδομα ανεργίασ το καλοκαίρι αλλα δεν εχω επιδοτηθει τουλάχιστον 90 μερεσ για να μου στείλουν το αυτοκόλλητο οι μέρεσ ήταν λιγότερεσ γιατι με προσλάβανε στισ αρχεσ τισ σχολικής χρονιάς. ¨οποτε πρέπει να πάω στο ΙΚΑ να θεωρήσω το βιβλιάριο?