0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΕΡΩΤΗΣΗ:Μέχρι 31-10-2009 είχα ασφάλεια ΟΑΕΕ ως φροντιστής, οπότε και την διέκοψα. Φυσικά μου δίνεται το δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μέχρι 31-10-2010.Από την 1-11-2009 εργάζομαι ως αναπληρωτής οπότε δικαιούμαι και ασφάλεια ΙΚΑ. Εκείνο που θέλω να ρωτήσω είναι αν μπορώ να μην κάνω χρήση του δικαιωματος βιβλιαρίου ΙΚΑ, ώστε να παραμείνω στο ΟΑΕΕ ιατρικά, χωρίς αυτό φυσικά να δημιουργεί μπέρδεμα ή στην καταμέτρηση των ενσήμων.jak13;;;;
Καλησπέρα.Δουλεύω πρώτη χρονιά ως ωρομίσθια από Σεπτέμβρη αλλά δεν έχω πάει να βγάλω βιβλιάριο στο ικα.Το βιβλιάριο μπορώ να το βγάλω μέχρι να λήξει η σύμβαση;Και μέχρι πότε θα ισχύει;τα ένσημα τα μαθαίνω απ' το ικα;Είμαι τελείως άσχετη..
Δεν είμαι ωρομίσθια ωστόσο με αφορά το θέμα με το ΙΚΑ. Εργάζομαι σε φροντιστήριο από πέρυσι τον Ιούλιο. Τα ένσημα μου είναι μηδαμινά (μου έβαζαν 2 τη βδομάδα)...Δε γνωρίζω το συνολικό αριθμό ενσήμων, αλλά αύριο θα επισκεφτώ το ΙΚΑ για να μάθω. Πόσα ένσημα χρειάζομαι για να βγάλω βιβλιάριο ΙΚΑ; Για να δω αν τα ένσημα έμπαιναν κανονικά θα υπολογίσω τις ημέρες αργίας; Λογικά ναι εφόσον δε δούλευα αλλά τις πληρωνόμουν. Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να γνωρίζω σχετικά με το ΙΚΑ και την έκδοση βιβλιαρίου;
Παράθεση από: Kallipateira στις Μαΐου 19, 2010, 03:44:47 pmΔεν είμαι ωρομίσθια ωστόσο με αφορά το θέμα με το ΙΚΑ. Εργάζομαι σε φροντιστήριο από πέρυσι τον Ιούλιο. Τα ένσημα μου είναι μηδαμινά (μου έβαζαν 2 τη βδομάδα)...Δε γνωρίζω το συνολικό αριθμό ενσήμων, αλλά αύριο θα επισκεφτώ το ΙΚΑ για να μάθω. Πόσα ένσημα χρειάζομαι για να βγάλω βιβλιάριο ΙΚΑ; Για να δω αν τα ένσημα έμπαιναν κανονικά θα υπολογίσω τις ημέρες αργίας; Λογικά ναι εφόσον δε δούλευα αλλά τις πληρωνόμουν. Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να γνωρίζω σχετικά με το ΙΚΑ και την έκδοση βιβλιαρίου;Διάβασε λίγο παραπάνω...ο jak13 είναι απόλυτα κατατοπιστικός
Παράθεση από: domenica στις Μαΐου 19, 2010, 03:58:19 pmΠαράθεση από: Kallipateira στις Μαΐου 19, 2010, 03:44:47 pmΔεν είμαι ωρομίσθια ωστόσο με αφορά το θέμα με το ΙΚΑ. Εργάζομαι σε φροντιστήριο από πέρυσι τον Ιούλιο. Τα ένσημα μου είναι μηδαμινά (μου έβαζαν 2 τη βδομάδα)...Δε γνωρίζω το συνολικό αριθμό ενσήμων, αλλά αύριο θα επισκεφτώ το ΙΚΑ για να μάθω. Πόσα ένσημα χρειάζομαι για να βγάλω βιβλιάριο ΙΚΑ; Για να δω αν τα ένσημα έμπαιναν κανονικά θα υπολογίσω τις ημέρες αργίας; Λογικά ναι εφόσον δε δούλευα αλλά τις πληρωνόμουν. Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να γνωρίζω σχετικά με το ΙΚΑ και την έκδοση βιβλιαρίου;Διάβασε λίγο παραπάνω...ο jak13 είναι απόλυτα κατατοπιστικός Τα διάβασα αλλά....η ανασφάλεια και η άγνοια συχνά μας κάνει κουραστικούς....
παιδια να ρωτησω ειμαι ανεργη απο τον ιουνη . η ασφαλεια τυο ΙΚα εληξε ή ειμαι ακομα ασφαλισμενη?