0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
όλοι πήραμε πτυχίο γιατί οι σχολές μας έκριναν και θεώρησαν ότι μάθαμε αυτά που έπρεπε και τώρα πρέπει να ξανακριθούμε μπράβο τους. έδωσα μια φορά ασέπ στον προτελευταίο και πήγα βέβαια χωρίς προετοιμασία και δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναδώσω μιας και στα 37 με δύο παιδιά αυτό που με απαασχολεί είναι το τι θα κάνω για να έχω το καθημερινό τους φαγητό και ότι χρειάζονται, χρόνος για διάβασμα ξανά πραγμάτων του πανεπιστημίου τα οποία κάποια ούτε έχω διδαχθεί δεν υπάρχει. Μαθαίνωντας κάποια πράγματα που ούτε θα διδάξουμε ποτέ στα σχολεία κρινόμαστε για το αν μπορούμε να διαδάξουμε σε αυτά , για τα παιδαγωγικά ούτε κουβέντα να γίνεται αυτά που είναι σωστά και αποδεκτά στα βιβλία ούτε εφαρμόζονται ούτε υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστούν.
Παράθεση από: TEO FYSIKOS στις Δεκεμβρίου 20, 2010, 07:59:05 pmόλοι πήραμε πτυχίο γιατί οι σχολές μας έκριναν και θεώρησαν ότι μάθαμε αυτά που έπρεπε και τώρα πρέπει να ξανακριθούμε μπράβο τους. έδωσα μια φορά ασέπ στον προτελευταίο και πήγα βέβαια χωρίς προετοιμασία και δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναδώσω μιας και στα 37 με δύο παιδιά αυτό που με απαασχολεί είναι το τι θα κάνω για να έχω το καθημερινό τους φαγητό και ότι χρειάζονται, χρόνος για διάβασμα ξανά πραγμάτων του πανεπιστημίου τα οποία κάποια ούτε έχω διδαχθεί δεν υπάρχει. Μαθαίνωντας κάποια πράγματα που ούτε θα διδάξουμε ποτέ στα σχολεία κρινόμαστε για το αν μπορούμε να διαδάξουμε σε αυτά , για τα παιδαγωγικά ούτε κουβέντα να γίνεται αυτά που είναι σωστά και αποδεκτά στα βιβλία ούτε εφαρμόζονται ούτε υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστούν.Χωρίς παρεξήγηση αλλά η ηλικία και οι υποχρεώσεις που έχουμε όλοι δημιουργήσει δεν μπορούν να είναι κριτήριο για μια άλλη διαδικασία επιλογής ...Όλοι ξέρουμε ότι εκτός ΑΣΕΠ θα "παίζαν" μόνο βύσματα. Δυστυχώς όταν οι υποψήφιοι είναι πάρα πολλοί η διαδικασία επιλογής δεν μπορεί να είναι διαφορετική.Σίγουρα κάποια θέματα μπορούν να βελτιωθούν (π.χ ύλη). Φυσικά θα μπορούσε ακόμα και αυτό να σταματήσει για ένα διάστημα (π.χ πάγωμα προσλήψεων,μεγαλύτερα τμήματα,κατάργηση σχολείων κτλ.) στην Ελλάδα είμαστε... Τώρα το αν κάποια πράγματα δεν διδάσκονται στα σχολεία έστω και σε απλή ενημέρωση σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα (π.χ Cern) που πρέπει να γνωρίζει ένας νέος άνθρωπος οφείλεται στην ανεπάρκεια του εκπαιδευτικού συστήματος και των λειτουργών του(πόσοι άραγε ξέρουν τι είναι το Cern και πολλά άλλα επιστημονικά θέματα; ). Φυσικά αυτό δημιουργεί και τις αντίστοιχες παρενέργειες τύπου "θα μας καταπιεί μια μελανή οπή"http://www.youtube.com/watch?v=BXzugu39pKMhttp://notes-mirage.blogspot.com/2008_09_01_archive.htmlhttp://www.imdleo.gr/diaf/2008/15_CERN_logo.pdfκαι δεν είναι τυχαίο που ανθεί η εγχώρια και ξένη πα(πα)ραεπιστήμη http://www.youtube.com/watch?v=99E-aTIk9xM http://cosmonatural.blogspot.com/2009/01/blog-post_4902.htmlhttp://www.molis.gr/ilektrismos.htmlΥ.Γ Αν σε ενδιαφέρει πραγματικά κάνε την προσπάθειά σου και μην σκέφτεσαι τον κόπο. Καλές γιορτές σε σένα και την οικογενειά σου.
καλησπέρα..είμαι χημικός και θα ήθελα αν μπορει κάποιος να μου δώσει συμβουλές όσον αφορα το θέμα "από που πρέπει να διαβασω φυσική για τον Ασεπ" σαν συνεξεταζομενο...αρκούν μόνο τα σχολικά βιβλία ή πρέπει να ασχοληθώ και με άλλα βιβλία;ευχαριστω