0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν ξέρω αν υπάρχει ξανά το θέμα αλλά μόλις διάβασα αυτόhttp://troktiko.blogspot.com/2009/12/blog-post_2714.htmlΟμολογώ πως έπεσα απτα σύννεφα γιατί τη Δραγώνα την είχα καθηγήτρια στη σχολή κ' προσωπικά είχα κ' ένα θεματάκι με ένα μάθημά της αλλά τέλος καλό όλα καλά!
1) Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού
Παράθεση από: vasouli στις Δεκεμβρίου 13, 2009, 03:10:19 pmΔεν ξέρω αν υπάρχει ξανά το θέμα αλλά μόλις διάβασα αυτόhttp://troktiko.blogspot.com/2009/12/blog-post_2714.htmlΟμολογώ πως έπεσα απτα σύννεφα γιατί τη Δραγώνα την είχα καθηγήτρια στη σχολή κ' προσωπικά είχα κ' ένα θεματάκι με ένα μάθημά της αλλά τέλος καλό όλα καλά! Προσωπική μου άποψη είναι πως η Δραγώνα, (χωρίς να τη γνωρίζω προσωπικά) έχοντας ασχοληθεί διεξοδικά με το έργο της,είναι ένας άνθρωπος πολύ ανοιχτόμυαλος για την εποχή μας και αν προσπαθήσει να προωθήσει τις ιδέες της μέσα από πρακτικές σίγουρα θα καταφέρουμε να κάνουμε ένα βηματάκι παραπάνω ως κράτος στον τομέα της Παιδείας και κατα συνέπεια της άρσης του κοινωνικού αποκλεισμού "μειονεκτούντων ομάδων" .
Κολλημένα μυαλά?Παράθεση1) Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού Πιο κολλημένα από αυτά που έγραψαν κάτι τέτοιο?
Τα άκρα πάντα έχουν πολλές ομοιότητες. Το θέμα βέβαια είναι οτι το συγκεκριμένο άκρο που παρατίθεται εδώ, το κάνουν "σημαία" διάφορα ακραία στοιχεία που κυβερνούν γειτονική μας χώρα.
Πριν από περίπου 20 μέρες ο Χαρδαβέλλας στον "Αθέατο Κόσμο" είχε ως θέμα του τα βιβλία της ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα, τα οποία εγκρίνονται ή απορρίπτονται από την κ. Δραγώνα.Από κοινού η εν λόγω κυρία μαζί με τον Τούρκο ιστορικό Μπιρτέκ υποστηρίζουν πως "Επεκτατική Εθνική πολιτική ήταν η Επανάσταση των Ελλήνων το 1821, ενώ η Ελληνική Εθνική ταυτότητα είναι στηριγμένη σε μύθους...Ο Τούρκος καθηγητής καταγγέλλει από την μια πλευρά την Ελλάδα για καλλιέργεια εθνικισμού στα παιδιά μέσω των βιβλίων, τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να ξαναγραφούν, αλλά από την άλλη πλευρά, όταν ερωτάται για το αν η Τουρκία είναι έτοιμη να αναγνωρίσει τα μελανά σημεία της ιστορίας της όπως για παράδειγμα η Κύπρος του ’74 και η γενοκτονία των Αρμενίων, απαντά πως ο ίδιος δεν αποδέχεται την γενοκτονία, αλλά και πως δεν θεωρεί μαύρη σελίδα για τη ιστορία της Τουρκίας τα γεγονότα της Κύπρου!...Όλα αυτά τα άκουσα με τα αυτιά μου στην συγκεκριμένη εκπομπή.Τα συμπεράσματα δικά σας.
Τα όσα υποστήριζει ή όχι, ελέγχονται (και θα ελεγχθούν). Να ρωτήσω τώρα κάτι άλλο σχετικά με την εν λόγω κυρία και συγκεκριμένα το βιογραφικό της. Επειδή αυτή την ώρα δεν έχω όρεξη να το ψάξω, αληθεύει ότι τελείωσε απλά το deree και μετά πήγε έξω για διδακτορικό (ελεγχόμενη αξίας και αυτό); Και στο ίδιο θέμα, τι ειδικότητα τελείωσε στο deree και τι ειδικότητα ήταν το PhD της; Όποιος γνωρίζει ας απαντήσει, αλλά θα το ψάξω κι εγώ τις επόμενες μέρες.