*

Αποστολέας Θέμα: Επιλογή Θ.Δραγώνα ως Γεν.Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας  (Αναγνώστηκε 41251 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vasouli

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Life is wooondeeerfuuul..
    • Προφίλ
Δεν ξέρω αν υπάρχει ξανά το θέμα αλλά μόλις διάβασα αυτό
http://troktiko.blogspot.com/2009/12/blog-post_2714.html
Ομολογώ πως έπεσα απτα σύννεφα γιατί τη Δραγώνα την είχα καθηγήτρια στη σχολή κ' προσωπικά είχα κ' ένα θεματάκι με ένα μάθημά της αλλά τέλος καλό όλα καλά! ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 13, 2009, 03:15:14 pm από vasouli »
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος grooog

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Επιλογή Θ.Δραγώνα ως Γεν.Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 13, 2009, 08:16:57 pm »
Ομολογώ πως έπεσα απτα σύννεφα γιατί τη Δραγώνα την είχα καθηγήτρια στη σχολή κ' προσωπικά είχα κ' ένα θεματάκι με ένα μάθημά της αλλά τέλος καλό όλα καλά! ;D

Προσωπική μου άποψη είναι πως η Δραγώνα, (χωρίς να τη γνωρίζω προσωπικά) έχοντας ασχοληθεί διεξοδικά με το έργο της,είναι ένας άνθρωπος πολύ ανοιχτόμυαλος για την εποχή μας και αν προσπαθήσει να προωθήσει τις ιδέες της μέσα από πρακτικές σίγουρα θα καταφέρουμε να κάνουμε ένα βηματάκι παραπάνω ως κράτος στον τομέα της Παιδείας και κατα συνέπεια της άρσης του κοινωνικού αποκλεισμού "μειονεκτούντων ομάδων" .

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 13, 2009, 08:20:26 pm »
Κολλημένα μυαλά?

Παράθεση
1) Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού

Πιο κολλημένα από αυτά που έγραψαν κάτι τέτοιο?
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 13, 2009, 08:41:44 pm »

Προσωπική μου άποψη είναι πως η Δραγώνα, (χωρίς να τη γνωρίζω προσωπικά) έχοντας ασχοληθεί διεξοδικά με το έργο της,είναι ένας άνθρωπος πολύ ανοιχτόμυαλος για την εποχή μας και αν προσπαθήσει να προωθήσει τις ιδέες της μέσα από πρακτικές σίγουρα θα καταφέρουμε να κάνουμε ένα βηματάκι παραπάνω ως κράτος στον τομέα της Παιδείας και κατα συνέπεια της άρσης του κοινωνικού αποκλεισμού "μειονεκτούντων ομάδων" .
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 13, 2009, 09:40:50 pm »
Τα άκρα πάντα έχουν πολλές ομοιότητες. Το θέμα βέβαια είναι οτι το συγκεκριμένο άκρο που παρατίθεται εδώ, το κάνουν "σημαία" διάφορα ακραία στοιχεία που κυβερνούν γειτονική μας χώρα.
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Αποσυνδεδεμένος vasouli

• Πλήρες μέλος
  • Life is wooondeeerfuuul..
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 13, 2009, 09:54:22 pm »
 Κατά τη γνώμη μου είναι καλό που ένας άνθρωπος που έχει δει από κοντά τα πράγματα κ' έχει συναναστραφεί με φοιτητές βρίσκεται σ'αυτή τη θέση, όμως υπάρχουν θέματα που με προβληματίζουν όπως το γεγονός οτι η ιδια διαθέτει μόνο κάποιο πτυχίο ψυχολογίας του Κολεγίου Deree κ' απλά αναγνωρίσθηκε το διδακτορικό της...Μήπως έμμεσα με τον ορισμό της κα Δραγώνα ως ΓΓ στο Υπουργείο Παιδείας νομιμοποιεί τα ιδιωτικά κολέγια?
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος RedCommon

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 14, 2009, 03:01:16 am »
Κολλημένα μυαλά?

Παράθεση
1) Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού

Πιο κολλημένα από αυτά που έγραψαν κάτι τέτοιο?
Τα άκρα πάντα έχουν πολλές ομοιότητες. Το θέμα βέβαια είναι οτι το συγκεκριμένο άκρο που παρατίθεται εδώ, το κάνουν "σημαία" διάφορα ακραία στοιχεία που κυβερνούν γειτονική μας χώρα.

Καλό θα ήταν να διαβάσετε τις συγκεκριμένες σελίδες του βιβλίου και να δείτε οτι ΔΕΝ γραφει αυτα για τα οποια κατηγορειται.
Και επισης καλο θα ηταν να μπορουσαμε ολοι να διαπιστωνουμε ποτε μια ειδηση υπάρχει ή όχι. Με ενα απλό γκουγκλάρισμα (οπως το λενε οι μαθητες μου) θα διαπιστώνατε οτι το συγκεκριμενο δημοσιευμα ανακυκλώνεται απο blog συγκεκριμενου πολιτικου χωρου (δεξια και πιο περα) και η μόνη πηγη είναι το troktiko και το blog news24
Επίσης δεν θελει πολύ μυαλό (εκπαιδευτικοί ειμαστε) να καταλάβεις οτι πορεία εξω από το γραφείο της Υπουργού ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 14, 2009, 08:14:42 am »
Πριν από περίπου 20 μέρες ο Χαρδαβέλλας στον "Αθέατο Κόσμο" είχε ως θέμα του τα βιβλία της ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα, τα οποία εγκρίνονται ή απορρίπτονται από την κ. Δραγώνα.

Από κοινού η εν λόγω κυρία μαζί με τον Τούρκο ιστορικό Μπιρτέκ υποστηρίζουν πως "Επεκτατική Εθνική πολιτική ήταν η Επανάσταση των Ελλήνων το 1821, ενώ η Ελληνική Εθνική ταυτότητα είναι στηριγμένη σε μύθους...

Ο Τούρκος καθηγητής καταγγέλλει από την μια πλευρά την Ελλάδα για καλλιέργεια εθνικισμού στα παιδιά μέσω των βιβλίων, τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να ξαναγραφούν, αλλά από την άλλη πλευρά, όταν ερωτάται για το αν η Τουρκία είναι έτοιμη να αναγνωρίσει τα μελανά σημεία της ιστορίας της όπως για παράδειγμα η Κύπρος του ’74 και η γενοκτονία των Αρμενίων, απαντά πως ο ίδιος δεν αποδέχεται την γενοκτονία, αλλά και πως δεν θεωρεί μαύρη σελίδα για τη ιστορία της Τουρκίας τα γεγονότα της Κύπρου!...

Όλα αυτά τα άκουσα με τα αυτιά μου στην συγκεκριμένη εκπομπή.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 14, 2009, 04:02:23 pm »
Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν το ξέρω, αλλά από την πέιρα μου ξέρω ότι όποιο βιβλίο και να πάρουμε μπορούμε να απομονώσουμε κάποια κομμάτια και να το κάνουμε να παρουσιάζει ό,τι θέλουμε.
Την κυρία Δραγώνα τη γνωρίζω και έχω δουλέψει σε ερευνητικό πρόγραμμα μαζί της. Είναι πολύ αξιόλογη και πολύ σκεπτόμενος άνθρωπος. Μάλιστα οι απόψεις μας συνέπεπταν, αν και αυτό δεν αποτελεί απόδειξη/ένδειξη ότι ήταν σωστές γιατί το τι είναι σωστό είναι κάτι το πολύ υποκειμενικό.
Τώρα, ο Τούρκος ιστορικός παρουσίαζε τα πράγμαατ σίγουρα από την πλευρά της Τουρκίας. Η τουρκία, λοιπό, πράγματι δεν δέχεται ούτε τη γενοκτονία των Αρμενίων (αυτοί ξεσηκώθηκαν να κάνουν ξεχωριστό κράτος) αλλά ούτε και τα γεγονότα της Κύπρου (η Τουρκία επενέβη ως μία από τις προστάτιδες δυνάμεις γιατί υπήρχε κίνδυνος για το εκέι καθεστώς από τα γεγονότα  στην Ελλάδα). Ο κύριος, λοιπόν αυτός εκφράζει απλά το τι πιστεύει η χώρα του.
Η ιστορία δεν είναι αντικειμενική ποτέ. Μπαίνουν πάντα στη με΄ση τα προσωπικα πιστεύω του καθενός. Ακόμα και ένα απλό γεγονός (π.χ. μια βόλτα στην αγορά) 2 άτομα θα το πριγράψουν με διαφορετικό τρόπο. Δεν νομίζω ότι η έκφραση απόψεων διαφορετικών (ακόμα και αν τις θεωρούμε λανθασμένες) πρέπει να απαγορεύεται. Και ο κύριος αυτός δεν έκανε κάτι παραπάνω. Οι απόψεις αυτές εκφράστηκαν από κάποιους και απλά η κυρία Δραγώνα μαζί με τον Τούρκο επιστήμονα έχουν την επιμέλεια αυτού του βιβλίου. Δηλαδή, μάζεψαν τα κείμενα και τα εξέδοσαν.
Τώρα για το θ΄μα των σπουδών της, μου φαίνεται λίγο περίεργο να μην έχει τπυχίο. Από όσο έψαξα, απλά δεν αναφέρεται πουθενά και αναφέρει ότι έχει κάνει απουδές στην ψυσολογία στην Ελλάδα και στην Αγγλία και διδακτορικό στο τάδε πανεπιστήμιο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχει πτυχίο... Άλλωστε, τόσα χρόνια που είναι μέσα στο πανεπιστήμιο, όπου όλοι είναι τοοοοοοσο καλοί άνθρωποι, αν είχε γίνει τόσο εμφανής μ....α δεν θα το είχαν καταγγείλει;;;;
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 15, 2009, 01:50:34 am »
Τα όσα υποστήριζει ή όχι, ελέγχονται (και θα ελεγχθούν). Να ρωτήσω τώρα κάτι άλλο σχετικά με την εν λόγω κυρία και συγκεκριμένα το βιογραφικό της. Επειδή αυτή την ώρα δεν έχω όρεξη να το ψάξω, αληθεύει ότι τελείωσε απλά το deree και μετά πήγε έξω για διδακτορικό (ελεγχόμενη αξίας και αυτό); Και στο ίδιο θέμα, τι ειδικότητα τελείωσε στο deree και τι ειδικότητα ήταν το PhD της; Όποιος γνωρίζει ας απαντήσει, αλλά θα το ψάξω κι εγώ τις επόμενες μέρες.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος xionati

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 15, 2009, 02:19:02 am »
Η Δραγώνα δίδασκε Κοινωνική Ψυχολογία στη Σχολή μου.Θα κοιτάξω τα βιβλία για το βιογραφικό της μόλις γυρίσω σπίτι.
νηπιαγωγός

Αποσυνδεδεμένος RedCommon

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 15, 2009, 02:23:37 am »
Πριν από περίπου 20 μέρες ο Χαρδαβέλλας στον "Αθέατο Κόσμο" είχε ως θέμα του τα βιβλία της ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα, τα οποία εγκρίνονται ή απορρίπτονται από την κ. Δραγώνα.

Από κοινού η εν λόγω κυρία μαζί με τον Τούρκο ιστορικό Μπιρτέκ υποστηρίζουν πως "Επεκτατική Εθνική πολιτική ήταν η Επανάσταση των Ελλήνων το 1821, ενώ η Ελληνική Εθνική ταυτότητα είναι στηριγμένη σε μύθους...

Ο Τούρκος καθηγητής καταγγέλλει από την μια πλευρά την Ελλάδα για καλλιέργεια εθνικισμού στα παιδιά μέσω των βιβλίων, τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να ξαναγραφούν, αλλά από την άλλη πλευρά, όταν ερωτάται για το αν η Τουρκία είναι έτοιμη να αναγνωρίσει τα μελανά σημεία της ιστορίας της όπως για παράδειγμα η Κύπρος του ’74 και η γενοκτονία των Αρμενίων, απαντά πως ο ίδιος δεν αποδέχεται την γενοκτονία, αλλά και πως δεν θεωρεί μαύρη σελίδα για τη ιστορία της Τουρκίας τα γεγονότα της Κύπρου!...

Όλα αυτά τα άκουσα με τα αυτιά μου στην συγκεκριμένη εκπομπή.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ναι τα συμπερασματα θα ειναι δικα μας. Αλλα αυτο το οποιο γραφεις ειναι ασχετο με την κουβεντα μας. Και να ισχυουν αυτα τι σχεση εχει με το Θεμα μας?????

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 15, 2009, 11:08:29 am »

Την ανάλυση και την υπεράσπιση των τουρκικών θέσεων που μόνο ανόητους μπορούν να πείσουν, πρέπει να τη θεωρήσουμε σχετική με το θέμα;
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 15, 2009, 11:31:19 am »
Τα όσα υποστήριζει ή όχι, ελέγχονται (και θα ελεγχθούν). Να ρωτήσω τώρα κάτι άλλο σχετικά με την εν λόγω κυρία και συγκεκριμένα το βιογραφικό της. Επειδή αυτή την ώρα δεν έχω όρεξη να το ψάξω, αληθεύει ότι τελείωσε απλά το deree και μετά πήγε έξω για διδακτορικό (ελεγχόμενη αξίας και αυτό); Και στο ίδιο θέμα, τι ειδικότητα τελείωσε στο deree και τι ειδικότητα ήταν το PhD της; Όποιος γνωρίζει ας απαντήσει, αλλά θα το ψάξω κι εγώ τις επόμενες μέρες.

Το διδακτορικό της μπορεί να το βρει κανείς εδώ: http://ethos.bl.uk/OrderDetails.do?did=1&uin=uk.bl.ethos.348601, που είναι η επίσημη σελίδα της
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617