0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γιώργης ΠαυλόπουλοςΟυρά παγονιούσε πισινό μαϊμούςτούτος ο κόσμος.(Τριαντατρία Χαϊκού)... μήπως κάπου εκεί ανάμεσα -λέω εγώ - η από καιρό ασθμένουσα Αναπλήρωση ...;
Παράθεση από: aristos2 στις Φεβρουαρίου 02, 2010, 10:03:27 pmΓιώργης ΠαυλόπουλοςΟυρά παγονιούσε πισινό μαϊμούςτούτος ο κόσμος.(Τριαντατρία Χαϊκού)... μήπως κάπου εκεί ανάμεσα -λέω εγώ - η από καιρό ασθμένουσα Αναπλήρωση ...;Η Αναπλήρωση "άργησε μια μέρα" Κουράγιο : " Η ελπίδα που αναβάλλεται ατονεί την καρδιά ,ενώ όταν έρχεται το ποθούμενο είναι δέντρο ζωής " Παροιμίες 13:12
ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ ο. ΕΛΥΤΗΣΈχω δει πολλά και η αναπλήρωση μέσ' απ' το νου μου φαίνεται ωραιότερη.Ωραιότερη μες στους χρυσούς ατμούς ο διορισμός ο κοφτερός, ωραιότεροςτα μπλάβα των ισθμών και οι στέγες μες στα κύματα.Ωραιότερες οι αχτίδες της αναπλήρωσης όπου δίχως να πατείς περνάςαήττητη όπως η Θεά της Σαμοθράκης πάνω από τα βουνά της θάλασσας.Έτσι σ' έχω κοιτάξει που μου αρκείνα 'χει ο χρόνος όλος αθωωθεί.Μες στο αυλάκι που το πέρασμά σου αφήνεισαν δελφίνι πρωτόπειρο ν' ακολουθείκαι να παίζει με τ' άσπρο και το κυανό η ψυχή μου!..........Μόνος, και ας είναι ο ήλιος που κρατείς ένα παιδί νεογέννητοΜόνος, και ας είμ' εγώ η πατρίδα που πενθείΑς είναι ο λόγος που έστειλα να σου κρατεί δαφνόφυλλοΜόνος, ο αέρας δυνατός και μόνος τ' ολοστρόγγυλοβότσαλο στο βλεφάρισμα του σκοτεινού βυθούη υπουργός που ανέβασε κι έριξε πάλι πίσω στους καιρούςτον Παράδεισο!
Παράθεση από: domenica στις Φεβρουαρίου 02, 2010, 10:11:41 pmΠαράθεση από: aristos2 στις Φεβρουαρίου 02, 2010, 10:03:27 pmΓιώργης ΠαυλόπουλοςΟυρά παγονιούσε πισινό μαϊμούςτούτος ο κόσμος.(Τριαντατρία Χαϊκού)... μήπως κάπου εκεί ανάμεσα -λέω εγώ - η από καιρό ασθμένουσα Αναπλήρωση ...;Η Αναπλήρωση "άργησε μια μέρα" Κουράγιο : " Η ελπίδα που αναβάλλεται ατονεί την καρδιά ,ενώ όταν έρχεται το ποθούμενο είναι δέντρο ζωής " Παροιμίες 13:12 ... για την ώρα, ας αναζητήσουμε ... βηματοδότη ...!
Οι δυο λέξειςΘʼ αρχίσω με τη λέξη έρωταςκαι θα τελειώσωμε τη λέξη χώμα.Τις ενδιάμεσεςθαρρώ πως τις μαντεύετε.
Αφιερωμένο στον "παγωμένο -η" αδιόριστο -η ...
( Τάσος Λειβαδίτης)Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωποςδεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν' αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο.Θα βγεις στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα ματώσουν απ' τις φωνέςτο πρόσωπό σου θα ματώσει από τις σφαίρες μα ούτε βήμα πίσω.Κάθε κραυγή σου μια πετριά στα τζάμια των πολεμοκάπηλωνκάθε χειρονομία σου σα να γκρεμίζεις την αδικία.Και πρόσεξε: μη ξεχαστείς ούτε στιγμή.Έτσι λίγο να θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνιααφήνεις χιλιάδες παιδιά να κομματιάζονται την ώρα που παίζουν ανύποπτα στις πολιτείεςμια στιγμή αν κοιτάξεις το ηλιοβασίλεμααύριο οι άνθρωποι θα χάνονται στην νύχτα του πολέμουέτσι και σταματήσεις μια στιγμή να ονειρευτείςεκατομμύρια ανθρώπινα όνειρα θα γίνουν στάχτη κάτω απ΄τις οβίδες.Δεν έχεις καιρόδεν έχεις καιρό για τον εαυτό σουαν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος.Μπορώ ακόμη να ονειρεύομαι....