0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: anastasia86 στις Ιανουαρίου 14, 2010, 12:02:51 am , αν έχουμε και επιτυχία στο διαγωνισμό, δηλαδή διορισμό ή ωρομισθία,κλπ, και περάσουμε σε κάποια σχολή τί γίνεται; Μπορείς να είσαι και φοιτητής και καθηγητής
, αν έχουμε και επιτυχία στο διαγωνισμό, δηλαδή διορισμό ή ωρομισθία,κλπ, και περάσουμε σε κάποια σχολή τί γίνεται; Μπορείς να είσαι και φοιτητής και καθηγητής
Καλησπερα σε ολους !!!! θα ηθελα τις συμβουλες σας και τις αποψεις πανω σε ενα θεμα που με προβληματιζει. Ειμαι 25 ετων, με πτυχιο φιλοσοφικης σχολης εδω και 2 χρονια σχεδον , και φυσικα στην ανεργια. Δεν εχω βρει ουτε καν ιδιαιετερα. Η κατασταση ειναι πλεον απογοητευτικη και δεν αντεχω αλλο να καθομαι, ο καιρος να περναει και να μην κανω τιποτα χρησιμο στην ζωη μου. Σκεφτηκα λοιπον να ξαναδωσω πανελληνιες ειτε για καποια σχολη με μεγαλυτερη αποκατασταση επαγγελματικη η για καποια σχολη που με ενδιεφερε χρονια με χαμηλη βαση. Ξερει καποιος απο εσας αν μπορω να ξαναδωσω πανελληνιες? Το σχολειο το τελειωσα το 2003 και ειχαμε δωσει 11 μαθηματα. Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις σας
Παράθεση από: black_rose στις Ιανουαρίου 05, 2010, 09:38:27 pmΚαλησπερα σε ολους !!!! θα ηθελα τις συμβουλες σας και τις αποψεις πανω σε ενα θεμα που με προβληματιζει. Ειμαι 25 ετων, με πτυχιο φιλοσοφικης σχολης εδω και 2 χρονια σχεδον , και φυσικα στην ανεργια. Δεν εχω βρει ουτε καν ιδιαιετερα. Η κατασταση ειναι πλεον απογοητευτικη και δεν αντεχω αλλο να καθομαι, ο καιρος να περναει και να μην κανω τιποτα χρησιμο στην ζωη μου. Σκεφτηκα λοιπον να ξαναδωσω πανελληνιες ειτε για καποια σχολη με μεγαλυτερη αποκατασταση επαγγελματικη η για καποια σχολη που με ενδιεφερε χρονια με χαμηλη βαση. Ξερει καποιος απο εσας αν μπορω να ξαναδωσω πανελληνιες? Το σχολειο το τελειωσα το 2003 και ειχαμε δωσει 11 μαθηματα. Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις σας καλημερα! ειμαι και γω στην ιδια φαση με εσενα, οπως και πολλοι εδω μεσα,απ' οτι καταλαβαινω. Εμενα με ειχε συμβουλευσει ενας καθηγητης μου να ασχοληθω πλεον με τις ξενες γλωσσες και δη τη μεταφραση. ολοι μας οντες φιλολογοι ,μπορουμε να γινουμε αριστοι μεταφραστες και εχουμε περισσοτερες ευκαιιρες για επαγγελματικη αποκατασταση. Προσωπικα ακολουθω αυτη την πορεια και δε νομιζω οτι ειναι κατι ασχετο με τον κλαδο μας. απεκτησα πλεον και ιδιαιτερα διδασκοντας γαλλικα.[/quoteΔεν είμαι ειδική στο θέμα αλλά διαβάζοντας τον προσανατολισμό σου θυμήθηκα ότι πριν λίγο καιρό γνώρισα ένα παιδί που τελείωσε στην Κέρκυρα μεταφραστής, μιλά 3 ξένες γλώσσες και πεινάει.........Μου είπε ότι έχει το δικαίωμα να μεταφράζει μιας και έχει σφραγίδα αλλά τη μερίδα του λέοντος την παίρνουν οι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι , οι οποίοι έχουν το κατ εξοχήν δικαίωμα να επικυρώνουν μια μετάφραση. Δυστυχώς δνε ξέρω περισσότερα αλλά για ψαξε το λίγο ...........
να κανετε παντα αυτο που σας αρεσει, σας "γεμιζει" και σας εκφραζει.και να προσπαθειτε γιαυτο.καλη δυναμη σας ευχομαι. να μη το βαζετε κατω. καντε το επειδη ετσι απλα.....το "γουσταρετε"!!!
Παράθεση από: black_rose στις Ιανουαρίου 05, 2010, 09:38:27 pmΚαλησπερα σε ολους !!!! θα ηθελα τις συμβουλες σας και τις αποψεις πανω σε ενα θεμα που με προβληματιζει. Ειμαι 25 ετων, με πτυχιο φιλοσοφικης σχολης εδω και 2 χρονια σχεδον , και φυσικα στην ανεργια. Δεν εχω βρει ουτε καν ιδιαιετερα. Η κατασταση ειναι πλεον απογοητευτικη και δεν αντεχω αλλο να καθομαι, ο καιρος να περναει και να μην κανω τιποτα χρησιμο στην ζωη μου. Σκεφτηκα λοιπον να ξαναδωσω πανελληνιες ειτε για καποια σχολη με μεγαλυτερη αποκατασταση επαγγελματικη η για καποια σχολη που με ενδιεφερε χρονια με χαμηλη βαση. Ξερει καποιος απο εσας αν μπορω να ξαναδωσω πανελληνιες? Το σχολειο το τελειωσα το 2003 και ειχαμε δωσει 11 μαθηματα. Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις σας Τί σε ενδιέφερε χρόνια?
. Ειμαι 25 ετων, με πτυχιο φιλοσοφικης σχολης εδω και 2 χρονια σχεδον , και φυσικα στην ανεργια.
Ομως, επειδη ποτε δεν ειναι αργα, και το εννοω, κανε το ονειρο σου πραγματικοτητα. Δωσε παλι εξετασεις (μη το πεις και σε κανεναν, δεν χρειαζεται ετσι κι αλλιως) και επελεξε τη σχολη που σε "γεμιζει.μη πεσεις στη λουμπα της επαγγελματικης αποκαταστασης μονο, γιατι ολα αλλαζουν πλεον ταχυτατα.
. εμενα δε μου ελειψε ποτε η δουλεια με 2 γλωσσες που ξερω . υπαρχουν και ιδιωτικοι φορεις που εξειδικευονται στην μεταφραση , στην Αθηνα . φερειπειν στο www.glossologia.gr και στο www.metafrasi.edu.gr και στο www.hau.gr μπειτε και δειτε πιθανοτητες εξειδικευσης και δουλειας εφοσον μπορειτε να πληρωσετε και καποια χρηματα... ελπιζω να βοηθησα.