*

Αποστολέας Θέμα: Συμβουλές ευπρόσδεκτες  (Αναγνώστηκε 9777 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος τυχερούλα2

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Συμβουλές ευπρόσδεκτες
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 14, 2010, 09:53:50 pm »
, αν έχουμε και επιτυχία στο διαγωνισμό, δηλαδή διορισμό ή ωρομισθία,κλπ, και περάσουμε σε κάποια σχολή τί γίνεται; Μπορείς να είσαι και φοιτητής και καθηγητής

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:30:59 »

Αποσυνδεδεμένος max

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 15, 2010, 02:12:53 pm »

ωωωω μάρεσε η άδεια!γι αυτό και μόνο λέει να διοριστώ!χαχα!έχω τελειώσει κλασικό και τώρα είμαι στο ιστορικό-αρχαιολογικό!θα βγω 2 φορές φιλόλογος δηλαδή!
 αλήθεια μετρά πουθενά το δεύτερο πτυχίο ή τσάμπα πηγαινοέρχομαι;
[/quote]

μέχρι τώρα στον ασεπ μετρούσε σαν να είχες μεταπτυχιακό. 2 μονάδες δηλαδή....

Αποσυνδεδεμένος Αναστασια 76

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κατι...κινειται....ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 22, 2010, 05:06:14 pm »
"Δημοκρατία είναι όταν 4 λύκοι και ένα πρόβατο ψηφίζουν για φαγητό"
(Αρκάς)

Κάποτε, τριακόσιοι πέθαναν για την Ελλάδα.
Σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει για τριακόσιους...
http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

Αποσυνδεδεμένος αλκιβιαδης

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 28, 2010, 01:27:25 pm »
Καλησπερα σε ολους !!!! θα ηθελα τις συμβουλες σας και τις αποψεις πανω σε ενα θεμα που με προβληματιζει. Ειμαι 25 ετων, με πτυχιο φιλοσοφικης σχολης εδω και 2 χρονια σχεδον , και φυσικα στην ανεργια. Δεν εχω βρει ουτε καν ιδιαιετερα. Η κατασταση ειναι πλεον απογοητευτικη και δεν αντεχω αλλο να καθομαι, ο καιρος να περναει και να μην κανω τιποτα χρησιμο στην ζωη μου. Σκεφτηκα λοιπον να ξαναδωσω πανελληνιες ειτε για καποια σχολη με μεγαλυτερη αποκατασταση επαγγελματικη η για καποια σχολη που με ενδιεφερε χρονια με χαμηλη βαση. Ξερει καποιος απο εσας αν μπορω να ξαναδωσω πανελληνιες? Το σχολειο το τελειωσα το 2003 και ειχαμε δωσει 11 μαθηματα. Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις σας  :)
καλημερα! ειμαι και γω στην ιδια φαση με εσενα, οπως και πολλοι εδω μεσα,απ' οτι καταλαβαινω. Εμενα με ειχε συμβουλευσει ενας καθηγητης μου να ασχοληθω πλεον με τις ξενες γλωσσες και δη τη μεταφραση. ολοι μας οντες φιλολογοι ,μπορουμε να γινουμε αριστοι μεταφραστες και εχουμε περισσοτερες ευκαιιρες για επαγγελματικη αποκατασταση. Προσωπικα ακολουθω αυτη την πορεια και δε νομιζω οτι ειναι κατι ασχετο με τον κλαδο μας. απεκτησα πλεον και ιδιαιτερα διδασκοντας γαλλικα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:30:59 »

Αποσυνδεδεμένος englishteacher06

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 28, 2010, 02:06:08 pm »
εγω θα προτεινα αν υπαρχει χρονος , διαθεση και κουραγιο το διαβασμα για τον επομενο διαγωνισμο του ΑΣΕΠ. ειναι ασχημο πραγμα να μην ασχολειστε με αυτο που σπουδασατε  και αφιερωσατε ηδη τεσσερα τουλαχιστον χρονια απο την ζωη σας και να κυνηγατε την πιθανοτητα διορισμου αν επιτυχετε ως δασκαλοι μετα απο 4 χρονια ...και αν τα δεδομενα αλλαξουν? σημερα υπαρχει αυτο , σε λιγα χρονια αυτο δεν ξερουμε αν θα ισχυει...εγω ειμαι αγγλικων και αυτο που ειπωθηκε για τις ξενες γλωσσες με βρισκει απολυτως συμφωνη σε περιπτωση που ψαχνετε για δουλεια . οποια μα οποια ξενη γλωσσα ( και καμια σπανια οπως τουρκικα η ρωσικα ,περα απο αγγλικα, γαλλικα , γερμανικα , ιταλικα που πολλοι ξερουν πια ...) και να μαθετε θα ωφεληθητε πολυ . εμενα δε μου ελειψε ποτε η δουλεια με 2 γλωσσες που ξερω . υπαρχουν και ιδιωτικοι φορεις που εξειδικευονται στην μεταφραση , στην Αθηνα . φερειπειν στο  www.glossologia.gr  και στο www.metafrasi.edu.gr και στο www.hau.gr μπειτε και δειτε πιθανοτητες εξειδικευσης και δουλειας εφοσον μπορειτε να πληρωσετε και καποια χρηματα... ελπιζω να βοηθησα. :)

Αποσυνδεδεμένος mpiloyla

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 17, 2010, 05:48:00 pm »
Καλησπερα σε ολους !!!! θα ηθελα τις συμβουλες σας και τις αποψεις πανω σε ενα θεμα που με προβληματιζει. Ειμαι 25 ετων, με πτυχιο φιλοσοφικης σχολης εδω και 2 χρονια σχεδον , και φυσικα στην ανεργια. Δεν εχω βρει ουτε καν ιδιαιετερα. Η κατασταση ειναι πλεον απογοητευτικη και δεν αντεχω αλλο να καθομαι, ο καιρος να περναει και να μην κανω τιποτα χρησιμο στην ζωη μου. Σκεφτηκα λοιπον να ξαναδωσω πανελληνιες ειτε για καποια σχολη με μεγαλυτερη αποκατασταση επαγγελματικη η για καποια σχολη που με ενδιεφερε χρονια με χαμηλη βαση. Ξερει καποιος απο εσας αν μπορω να ξαναδωσω πανελληνιες? Το σχολειο το τελειωσα το 2003 και ειχαμε δωσει 11 μαθηματα. Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις σας  :)
καλημερα! ειμαι και γω στην ιδια φαση με εσενα, οπως και πολλοι εδω μεσα,απ' οτι καταλαβαινω. Εμενα με ειχε συμβουλευσει ενας καθηγητης μου να ασχοληθω πλεον με τις ξενες γλωσσες και δη τη μεταφραση. ολοι μας οντες φιλολογοι ,μπορουμε να γινουμε αριστοι μεταφραστες και εχουμε περισσοτερες ευκαιιρες για επαγγελματικη αποκατασταση. Προσωπικα ακολουθω αυτη την πορεια και δε νομιζω οτι ειναι κατι ασχετο με τον κλαδο μας. απεκτησα πλεον και ιδιαιτερα διδασκοντας γαλλικα.
[/quote

Δεν είμαι ειδική στο θέμα αλλά διαβάζοντας τον προσανατολισμό σου θυμήθηκα ότι πριν λίγο καιρό γνώρισα ένα παιδί που τελείωσε στην Κέρκυρα μεταφραστής, μιλά 3 ξένες γλώσσες και πεινάει.........Μου είπε ότι έχει το δικαίωμα να μεταφράζει μιας και έχει σφραγίδα αλλά τη μερίδα του λέοντος την παίρνουν οι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι , οι οποίοι έχουν το κατ εξοχήν δικαίωμα να επικυρώνουν μια μετάφραση. Δυστυχώς δνε ξέρω περισσότερα αλλά για ψαξε το λίγο ...........
Στα χτυπήματα βαδίζω όλη μέρα αλλά δεν θα το βάλλω κάτω.......

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 03:11:22 pm »
να κανετε παντα αυτο που σας αρεσει, σας "γεμιζει" και σας εκφραζει.και να προσπαθειτε γιαυτο.
καλη δυναμη σας ευχομαι. να μη το βαζετε κατω. καντε το επειδη ετσι απλα.....το "γουσταρετε"!!!

Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος ΜΕΝΙ@

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 09:24:58 pm »
να κανετε παντα αυτο που σας αρεσει, σας "γεμιζει" και σας εκφραζει.και να προσπαθειτε γιαυτο.
καλη δυναμη σας ευχομαι. να μη το βαζετε κατω. καντε το επειδη ετσι απλα.....το "γουσταρετε"!!!

Συμφωνώ απόλυτα......!!!!!!!!! ;) ;) ;) ;)
Αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο....κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει!!! ;)

Αποσυνδεδεμένος χλωρίνη

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 10:51:07 pm »
Καλησπερα σε ολους !!!! θα ηθελα τις συμβουλες σας και τις αποψεις πανω σε ενα θεμα που με προβληματιζει. Ειμαι 25 ετων, με πτυχιο φιλοσοφικης σχολης εδω και 2 χρονια σχεδον , και φυσικα στην ανεργια. Δεν εχω βρει ουτε καν ιδιαιετερα. Η κατασταση ειναι πλεον απογοητευτικη και δεν αντεχω αλλο να καθομαι, ο καιρος να περναει και να μην κανω τιποτα χρησιμο στην ζωη μου. Σκεφτηκα λοιπον να ξαναδωσω πανελληνιες ειτε για καποια σχολη με μεγαλυτερη αποκατασταση επαγγελματικη η για καποια σχολη που με ενδιεφερε χρονια με χαμηλη βαση. Ξερει καποιος απο εσας αν μπορω να ξαναδωσω πανελληνιες? Το σχολειο το τελειωσα το 2003 και ειχαμε δωσει 11 μαθηματα. Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις σας  :)
Τί σε ενδιέφερε χρόνια?

Αποσυνδεδεμένος nikgre

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 19, 2010, 02:23:29 am »
Καλησπερα σε ολους !!!! θα ηθελα τις συμβουλες σας και τις αποψεις πανω σε ενα θεμα που με προβληματιζει. Ειμαι 25 ετων, με πτυχιο φιλοσοφικης σχολης εδω και 2 χρονια σχεδον , και φυσικα στην ανεργια. Δεν εχω βρει ουτε καν ιδιαιετερα. Η κατασταση ειναι πλεον απογοητευτικη και δεν αντεχω αλλο να καθομαι, ο καιρος να περναει και να μην κανω τιποτα χρησιμο στην ζωη μου. Σκεφτηκα λοιπον να ξαναδωσω πανελληνιες ειτε για καποια σχολη με μεγαλυτερη αποκατασταση επαγγελματικη η για καποια σχολη που με ενδιεφερε χρονια με χαμηλη βαση. Ξερει καποιος απο εσας αν μπορω να ξαναδωσω πανελληνιες? Το σχολειο το τελειωσα το 2003 και ειχαμε δωσει 11 μαθηματα. Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις σας  :)
Τί σε ενδιέφερε χρόνια?

Λοιπόν! Αφού πήγες φιλοσοφική (καλά να πάθεις) σου δίνω αμέσως τη λύση: αν είσαι άντρας γίνε...παπάς (δε θα πάνε χαμένα τα αρχαία που έμαθες :P :P). Σίγουρος μισθός και θα έχεις και τα τυχερά σου... Επίσης θα είσαι υπάλληλος του ΥΠΕΠΘ και θα του κατσικωθείς στο σβέρκο με το έτσι θέλω. Ούτε ασεπ ούτε τίποτα!!!!!!!! Αν τώρα είσαι γυναίκα γίνε...παπαδιά. :P "Πάλι σας δίνω όραμα" [Μιχάλης Κατσαρός, Κατά Σαδδουκαίων (1953)].

ΥΓ. Κάνουμε καμιά πλάκα για να περνά η ώρα. ??? ??? :-X :'(
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 19, 2010, 02:41:49 am από nikgre »
ΠΕ 02

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 19, 2010, 09:24:27 am »
black rose, ειπες οτι σε ενδιεφερε μια αλλη σχολη ( που εχει χαμηλη βαση) κι ομως εσυ επελεξες τη Μεγαλη του Γενους Σχολη, τη φιλοσοφικη!!!
Μεγα λαθος, αφου δεν σε ενδιεφερε.
Ομως, επειδη ποτε δεν ειναι αργα, και το εννοω, κανε το ονειρο σου πραγματικοτητα. Δωσε παλι εξετασεις (μη το πεις και σε κανεναν, δεν χρειαζεται ετσι κι αλλιως) και επελεξε τη σχολη που σε "γεμιζει.
μη πεσεις στη λουμπα της επαγγελματικης αποκαταστασης μονο, γιατι ολα αλλαζουν πλεον ταχυτατα.
απλως, ψαξτο σωστα και με υπομονη. ρωτα ανθρωπους που ασχολουνται με το αντικειμενο που πας να ακολουθησεις και παρε τη σωστη αποφαση.
εμεις εδω, διπλα σου θα ειμαστε να σε βοηθαμε οπως και οσο μπορουμε.
καλη σταδιοδρομια.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος ekfrasi

• Νέο μέλος
  • *
  • shit happens, συχνά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 19, 2010, 02:50:18 pm »
Αν και μπορεί να ακουστώ πολύ Offline σε ένα φόρουμ, κατά βάση στοχευμένο στον ΑΣΕΠ και το δημόσιο...

Ολα είναι θέμα αντοχών, οικονομικών αντοχών εννοώ.

. Ειμαι 25 ετων, με πτυχιο φιλοσοφικης σχολης εδω και 2 χρονια σχεδον , και φυσικα στην ανεργια.  :)

Δηλαδή έχεις ήδη χάσει 2 χρόνια ένσημα, αν δούλευες στον ιδιωτικό τομέα.

Ομως, επειδη ποτε δεν ειναι αργα, και το εννοω, κανε το ονειρο σου πραγματικοτητα. Δωσε παλι εξετασεις (μη το πεις και σε κανεναν, δεν χρειαζεται ετσι κι αλλιως) και επελεξε τη σχολη που σε "γεμιζει.
μη πεσεις στη λουμπα της επαγγελματικης αποκαταστασης μονο, γιατι ολα αλλαζουν πλεον ταχυτατα.

Αν και συμφωνώ με τον Μάρκο στη γενική ιδέα του follow your heart, πάλι είναι θέμα αν σε "πέρνει"  οικονομικά.
Αλλιώς 2+4 min άλλα 6 χρόνια εργάσιμα πλην.

Οπως είπε και η:
. εμενα δε μου ελειψε ποτε η δουλεια με 2 γλωσσες που ξερω . υπαρχουν και ιδιωτικοι φορεις που εξειδικευονται στην μεταφραση , στην Αθηνα . φερειπειν στο  www.glossologia.gr  και στο www.metafrasi.edu.gr και στο www.hau.gr μπειτε και δειτε πιθανοτητες εξειδικευσης και δουλειας εφοσον μπορειτε να πληρωσετε και καποια χρηματα... ελπιζω να βοηθησα. :)

Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Τι και αν σπούδασες Φιλόλογος; Ξέρω φιλολόγους που είναι τραπεζικοί, που είναι υπάλληλοι  γραφείου, που είναι λογιστές, που έχουν μαγαζιά κτλ. Όπως επίσης ξέρω φιλολόγους στα 40 που κάνουν το 2ο post-doc μένουν με τους γονείς τους, τρώνε έτοιμα λεφτά και απλά κλαίγονται.

Το να είναι το όνειρο μας μια θέση στο δημόσιο, δεν είναι αναγκαστικό.
Για κάποιους, included my self, είναι εφιάλτης.

Πάλι θα πω οτι είναι θέμα της τωρινής σου οικονομικής κατάστασης, και της επιλογής σου.

Εγώ θα σου πρότεινα απλά, να πας να δουλέψεις.

Μόνο δύο "βιομηχανίες" λένε τους πελάτες τους "χρήστες" :) η 2η είναι οι υπολογιστές.

Αποσυνδεδεμένος mpiloyla

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 19, 2010, 04:16:14 pm »
Θα συμφωνήσω μαζί σου, ekfrasi!!!!!!!Όσουσ γνωστούς έχω , που απλά τελείωσαν ένα γυμνάσιο (μάλιστα γυμνάσιο) και ένα λύκειο και δνε κάναν τίποτε άλλο (εννοώ σε επίπεδο ακαδημαικό), αυτή τη στιγμή έχουν μια οργανωμένη ζωή, δουλεία με καλύτερα λεφτά , θέση σε εταιρία καλύτερη και με γάμο στον ορίζοντα. Αντίθετα , εγώ πάντα δυσκολευόμουν να βρω δουλειά (μόλις βλέπαν πτυχίο , δνε θέλαν να μου δώσουν το παραπάνω επίδομα, ενώ έναν απόφοιτο λυκείου τον παίρναν πολυ πιο εύκολα , και μόλισ βλέπαν ότι τουσ κάνει τον πλήρωναν και καλύτερα από όσα θα δίναν αρχικα σε μένα!!!!!!!!!!! :-\) και επίσης για να μη ξεχάσω τα σχετικά με το πτυχίο ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΟΥΝ ΝΑ ΤΡΕΧΩ ΜΕΤΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ. Επίσης, πάντα είχα το βάροσ να βρίσκω δουλειά κοντά στα ιδιαίτερα , που σημαίνει ότι έχανα και ένα σωρό ευκαιρίες για καλύτερες δουλειές!

Και για να κλείσω , μας έχουν βάλει σε ένα τρυπάκι ότι το πτυχίο δεν είναι αρκετό, το μεταπτυχιακό δεν είναι αρκετό, το διδακτορικό δεν είναι αρκετό, η γνώση υπολογιστών δεν είναι αρκετή , οι δύο ξένεσ γλώσσες δε είναι αρκετές. ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑΚΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΧΑΛΑΡΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΥΡΑΖΩ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΟΥ!!!!!!!!!!! ??? ???
Στα χτυπήματα βαδίζω όλη μέρα αλλά δεν θα το βάλλω κάτω.......

Αποσυνδεδεμένος semeli ΠΕ02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 19, 2010, 08:21:28 pm »
Συμφωνώ και εγώ με ekfrasi...Δεν είναι ανάγκη να απασχολούμαστε όλοι στο αντικείμενο που σπουδάσαμε και δη στο δημόσιο τομέα. Οι καιροί άλλαξαν, οι εποχές είναι δύσκολες...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182626
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 631
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)