*

Αποστολέας Θέμα: Να κανω μηνυση? Διαβαστε να κουφαθείτε!!!  (Αναγνώστηκε 20903 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kshl

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
Να κανω μηνυση? Διαβαστε να κουφαθείτε!!!
« στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 03:41:56 am »
Για όσους θυμούνται έχω ξαναγράψει για το θέμα αλλα προέκυψαν νέα δεδομένα.

Υπενθυμίζω ότι συμμετείχα στις τεχνικές ειδικότητες με αποτελέσματα 98 στο γνωστικό και 82 στα παιδαγωγικά (συνολικά πρώτος δηλαδή σε αυτά τα δύο μεταξύ όλων των συμμετεχόντων). Για να μήν είμαι στους διορισταίους έπρεπε να πάρω κάτω απο τη βάση στην ειδική διδακτική, όπου είχα μάλιστα γράψει καλά.
Οπότε μου βάλανε ένα ωραιότατο 45!!!

Τα νέα δεδομένα που λέτε προέκυψαν όταν είδα το γραπτό μου χθές.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 06, 2010, 04:30:47 am από kshl »
Ώς απόφοιτος ΑΕΙ θεωρώ τους απόφοιτους ΤΕΙ εν δυνάμει ισάξιους ή και καλύτερους σε κάθε επίπεδο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Να κανω μηνυση? Διαβαστε να κουφαθείτε!!!
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:36:45 »

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 05:03:15 am »
Δεν ξέρω αν και τι μπορείς να κάνεις.

Ξέρω όμως ότι στους Μαθηματικούς, στον ΑΣΕΠ του Γενάρη του 2007, είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο σε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ Μαθηματικούς.

Συγκεκριμένα, συνέβη ΚΑΙ στους 2 μοναδικούς φίλους μου Μαθηματικούς που δίναμε μαζί.
Επειδή κάπου είχε συζητηθεί το θέμα και εδώ μέσα, βρέθηκαν και αρκετοί άλλοι με παρόμοιους βαθμούς, ενώ (πιστεύω) σίγουρα θα υπήρχαν και πολλοί ακόμη με παρόμοια βαθμολογία, που για διάφορους λόγους δεν ζήτησαν να δούνε τους βαθμούς τους.

Είναι σίγουρα εξοργιστικό, αλλά δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι...
Αν κάποιος απ'όλους αυτούς είχε βρει το δίκιο του με κάποιο τρόπο, φαντάζομαι θα το είχε μοιραστεί με εμάς...

Μια θεωρία συνομωσίας που κυκλοφόρησε τότε (προσωπικά δεν την πιστεύω) έλεγε ότι, με δεδομένο ότι οι διορθωτές πληρώνονται με το τεμάχιο, επίτηδες βγάζουν μεγάλες διαφορές, ώστε να πάνε πολλά γραπτά στον 3ο βαθμολογητή. Τραβηγμένο από τα μαλλιά μου ακούγεται...

Η δική μου θεωρία (εστιασμένη στο δείγμα από τους ΑΣΕΠ Μαθηματικών) λέει ότι μέχρι και τον ΑΣΕΠ του 2005, αν έδειχνες ότι κατέχεις καλά το γνωστικό και τόνιζες με το σχέδιό σου τα σημεία που έπρεπε από την παράγραφο, έστω και με μια απλή καταγραφή του φροντιστηριακού μαθήματος, σου βάζανε ένα πλαφόν του 60-65%.
Από το 2007 και μετά, η βαθμολόγηση ενός εκ των διορθωτών παρέμεινε σε αυτό το πνεύμα, αλλά ο 2ος και ο 3ος απαιτούσαν δομή και περιεχόμενο που να αποδεικνύει θεωρητικό υπόβαθρο στην Διδακτική.

Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Όσο δεν δημοσιεύονται επίσημες απαντήσεις του ΑΣΕΠ για το κομμάτι της Διδακτικής, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πώς περίπου θα ήταν οι ιδανικές απαντήσεις. Ότι και να μας βάλουν είμαστε αναγκασμένοι να το πιστεύουμε.
Και τότε η νύχτα... παίρνει διάσταση...

Αποσυνδεδεμένος psych@ra

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 05:17:11 am »
Θα σου πρότεινα το συνήγορο του πολίτη

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 12:04:37 pm »

Τα νέα δεδομένα που λέτε προέκυψαν όταν είδα το γραπτό μου χθές.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:36:45 »

Αποσυνδεδεμένος kshl

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 02:17:38 pm »
Παράθεση
[Στη θέση που βρίσκεσαι, έχουν βρεθεί χιλιάδες υποψήφιοι μέχρι τώρα και σε μικρότερη απόσταση από τον διορισμό μάλιστα...

Και όμως... αυτή τη στιγμή είμαι πρώτος επιλαχών καθώς κάποιοι έχουν διοριστεί σε άλλη ειδικότητα!

Παράθεση
Μια θεωρία συνομωσίας που κυκλοφόρησε τότε (προσωπικά δεν την πιστεύω) έλεγε ότι, με δεδομένο ότι οι διορθωτές πληρώνονται με το τεμάχιο, επίτηδες βγάζουν μεγάλες διαφορές, ώστε να πάνε πολλά γραπτά στον 3ο βαθμολογητή.

Αρκούσε διαφορά 12 βαθμών για να γίνει αναβαθμολόγηση, δέν χρειαζόταν 38 βαθμοί διαφορά

Ώς απόφοιτος ΑΕΙ θεωρώ τους απόφοιτους ΤΕΙ εν δυνάμει ισάξιους ή και καλύτερους σε κάθε επίπεδο.

Αποσυνδεδεμένος marianthid

• Πλήρες μέλος
  • η ρίζα μου είν' ο λόγος...
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 02:20:56 pm »
πραγματικά, διαβάζοντας την περίπτωσή σου (άλλη μία περίπτωση αυθαιρεσίας εκ μέρους του ΑΣΕΠ), εξοργίστηκα... όχι γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις γράψει 45 (πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω), αλλά γιατί κανείς δεν μπορεί να σου πει γιατί έχασες το διορισμό με τέτοιους βαθμούς στα υπόλοιπα και κυρίως, ότι αν έχεις δίκιο, μπορεί και να το βρεις...  >:( :o

πέραν όμως της συμπαράστασης που θα βρεις σε αυτό το φόρουμ, ψάξ'το και έξω από αυτό με τους τρόπους που αναφέρεις. δε θέλω να σου δώσω ελπίδες (σοφά μίλησαν και οι προηγούμενοι -πικρή πείρα), αλλά το σκεπτικό σου είναι λογικό και ίσως βρεις κανέναν άνθρωπο που να μπορεί να βρει ένα νομικό παράθυρο λογικής στη θεσμοθετημένη αυθαιρεσία... και γιατί αρκεί μία περίπτωση για να ακολουθήσει η δικαίωση ή έστω η απονομή δικαιοσύνης και σε άλλες...

καλό κουράγιο...
Όχι,δεν είμαι λυπημένη.
Σε σωστή ώρα νυχτώνει.

Αποσυνδεδεμένος kshl

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 02:31:36 pm »
Επίσης. και σχετικά με την υποκειμενικότητα: Ήταν τέτοια η φύση των ερωτημάτων, οι οποίες ζητούσαν κυρίως κυκλώματα, ερωτήσεις επανάληψης και παραδείγματα που σε μεγάλο βαθμό ο βαθμός θα μπορούσε να βγεί αντικειμενικά, γιατί ή είναι σωστά ή δέν είναι. Έτσι μπαίνει το θέμα της επιστημονικής επάρκειας των βαθμολογητών. Και δέν αναφέρομαι σε δόλο, γιατι αντε να βρείς σε ποιούς κάνανε ιδιαίτερα (που ξέρουμε ότι γίνονται, μέσα στο φόρουμ διάβασα για κάποιον που έκανε και πήρε 95 στην ειδική), η να βρείς με ποιούς φροντιστιριάρχες γνωρίζονται, η απο ποιόν τα πήραν χοντρά. Μιλάω για ανικανότητα και ανεπάρκεια η οποία στοιχειοθετείται απο την αντικειμενικότητα των απαντήσεων στα συγκεκριμένα θέματα (τεχνικός κλάδος γάρ). Η αυτός που έβαλε 76 εκρινε τα άστοχα κυκλώματα-παραδείγματα ώς σωστά είτε το αντίστροφο εκείνος που έβαλε 38.  

Αποσυνδεδεμένος giwrgos galos

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 04:08:57 pm »
Αυτά να τα διαβάζουνε όσοι είναι υπέρ του ''αντικειμενικού''-''αξιοκρατέστερου'' μέσου που λέγεται ΑΣΕΠ...

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 04:20:59 pm »
Αυτά να τα διαβάζουνε όσοι είναι υπέρ του ''αντικειμενικού''-''αξιοκρατέστερου'' μέσου που λέγεται ΑΣΕΠ...

Δυστυχώς στη χώρα μας, με τα σημερινά δεδομένα, η πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ είναι μονόδρομος, όσο δεν προτείνεται ένας αξιοκρατικότερος τρόπος πρόσληψης....
Ειδικά μέτρα για μια χώρα με "ξεχωριστούς" ανθρώπους, όπου κυριαρχεί το κ@λόβυσμα...

Άλλο είναι αυτό και άλλο να βρίσκουμε τα κακώς κείμενα του διαγωνισμού, ζητώντας βελτιώσεις.

Αποσυνδεδεμένος kshl

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 04:34:05 pm »

Παρά αυτό που μου έτυχε συνεχίζω να είμαι 100% υπέρ ΑΣΕΠ. Και παρά το γεγονός οτι αυτή τη στιγμή δουλεύω ώς ωρομίσθιος ελιπίζω να καταργηθεί το συντομότερο αυτή η μορφή δουλείας. Δυστυχώς ο ΑΣΕΠ ειναι αντικειμενικός μόνο όπου υπάρχει multiple choice και σκανάρισμα απο υπολογιστή. Τα ότι νάναι που βάζουν οι βαθμολογητές όμως, ιδίως σε μια εξέταση όπου διορίζονται 12 άτομα συνολικά, καθορίζουν ποιός θα μπεί και ποιός όχι. Αν δέν υπήρχαν όλα τα παράθυρα και οι πίνακες, οι θέσεις δέν θα ήταν 12 αλλά πολύ περισσότερες. Αυτό δέν αναιρεί ότι κάτι πρέπει να γίνει με το ρεζίλι της ειδικής διδακτικής.

Αποσυνδεδεμένος giwrgos galos

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 05:26:35 pm »
Πιο δίκαιο θεωρώ την τυχαία επιλογή (όλα τα ονόματα σε μια κληρωτίδα, και ο τυχερότερος διορίζεται) παρά όλο αυτό το τσίρκο του ΑΣΕΠ. Και καλό θα ήτανε να μαζευόσασταν όλοι όσοι έχετε τέτοιες εμπειρίες απο το διαγωνισμό, για να καταλάβει επιτέλους η κοινωνία σε τι κοροιδία μας υποβάλλουνε. Και φυσικά να το  προχωρήσεις το θέμα είτε αυτό λέγεται μήνυση είτε προσφυγή σε κάποιον άλλο φορέα.

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 06:23:16 pm »
τωρα, μαλιστα !!!!   σωθηκαμε !
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος kshl

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 06:24:33 pm »
απο:
http://www.synigoros.gr/what_cases.htm

Πότε δεν είναι αρμόδιος για μια υπόθεση

Δεν είναι αρμόδιος :

αν έχουν περάσει τουλάχιστον 6 μήνες από τότε που ο πολίτης πληροφορήθηκε την τελευταία, σχετική με την υπόθεσή του, πράξη ή παράλειψη της δημόσιας διοίκησης και δεν προέβη σε καμία άλλη ενέργεια προς αυτήν
σε διαφορές μεταξύ ιδιωτών
σε περιπτώσεις κατά τις οποίες η διοικητική ενέργεια έχει γεννήσει ή δημιουργήσει δικαιώματα και ευνοϊκές καταστάσεις υπέρ τρίτων, που ανατρέπονται μόνο με δικαστική απόφαση, εκτός αν προφανώς συντρέχει παρανομία ή αν τα δικαιώματα αυτά έχουν σχέση κατά το κύριο αντικείμενό τους με την προστασία του περιβάλλοντος
Στην αρμοδιότητά του δεν υπάγονται:

θέματα που αφορούν στην υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού των δημόσιων υπηρεσιών
ζητήματα που εκκρεμούν ενώπιον των δικαστηρίων
θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα ορισμένων αρχών (π.χ. των δικαστικών αρχών, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, της ΕΥΠ) ή άλλων ανεξάρτητων διοικητικών αρχών (π.χ. του ΑΣΕΠ)
θέματα που αφορούν την εθνική άμυνα και ασφάλεια
υποθέσεις που αφορούν την κρατική ασφάλεια
τα θρησκευτικά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου
οι πράξεις υπουργών και υφυπουργών ως προς τη διαχείριση της πολιτικής λειτουργίας
οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών για δραστηριότητες που ανάγονται στην εξωτερική πολιτική ή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182569
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)