*

Αποστολέας Θέμα: Διδασκαλία μαθημάτων άλλων ειδικοτήτων από Ωρομίσθιους  (Αναγνώστηκε 2495 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
Οι ωρομίσθιοι μπορούν να διδάξουν μάθημα ΟΧΙ της ειδικότητάς τους; Πχ κάποιος της Αγγλικής να διδάξει πχ Ιστορία;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος dimitra26

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Διδασκαλία μαθημάτων άλλων ειδικοτήτων από Ωρομίσθιους
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 09, 2010, 12:09:32 pm »
Κανονικά δεν μπορούν!Επειδή όμως οι καθηγητές αγγλικών είναι υπεράριθμοι και δεν έχουν που να τους βάλλουν τους καλύπτουν τις ώρες δίνοντας τους να κάνουν το μάθημα της Ιστορίας.Το ξέρω είναι εξοργιστικό για εμάς τους φιλιλόγους αλλά γνωρίζω και πολλούς καθηγητές Αγγλικών που παθαίνουν αναφυλαξία στη σκέψη και μόνο πως μπορεί να τους ζητηθεί να κάνω το μάθημα της Ιστορίας. 

Αποσυνδεδεμένος tagiw634

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 09, 2010, 12:28:22 pm »
αυτο το ακουω πρωτη φορα! που γινεται, στη β/βαθμια??? Δεν ειμαι φιλολογος, αλλα εχω φιλους! Καθονται και περιμενουν δηλαδη τοσοι φιλολογοι μηπως και τυχει κα τους φωναξουν να δουλεψουνλιγο και συμβαινει αυτο???? Εμεινα με ανοιχτο το στομα τωρα...

Αποσυνδεδεμένος dimitra26

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 09, 2010, 01:07:14 pm »
Όσο περίεργο και αν ακούγεται δυστυχώς γίνεται!Σε αυτή την χώρα όλα γίνονται!Έγώ είμαι φιλόλογος και όταν το άκουσα πρώτη φορά κυριολεκτικά μου κόπηκε η φωνή!!!Πρόκειται για καθηγητές ξένων γλωσσών που τους πήραν για το μάθημα της ειδικότητάς τους αλλά τελικά οι θέσεις ήταν καλυμένες.
Προς Θεού μην παρεξηγηθώ δεν τα βάζω με τους καθηγητές ξένων γλωσσών ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ. Όπως είπα έχω φίλους που είναι καθηγητές Αγγλικών και δεν τους αρέσει καθόλου αυτοί η κατάσταση.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Berlin

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 09, 2010, 01:08:51 pm »
Υπάρχει η δεύτερη ανάθεση, που τους επιτρέπει να διδάσκουν διάφορα...άσχετα. Κάνουν "νόμιμο" το παράλογο! Το να διδάσκει φιλόλογος ιστορία είναι μάλλον εξαίρεση. Εμένα μου είχαν δώσει Ιστορία και τώρα, μολονότι είμαι ιστορικός, μου την πήραν (για να βολέψουν το πρόγραμμα), την έδωσαν στη Θεολόγο (!) κι εμένα μου έδωσαν Δίκαιο! Κρίμα, γιατί είχα πολύ υλικό να δείξω στα παιδιά.

Αποσυνδεδεμένος marianthid

• Πλήρες μέλος
  • η ρίζα μου είν' ο λόγος...
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 09, 2010, 01:16:17 pm »
και εμένα με πήραν ωρομίσθια φιλόλογο για να κάνω... θεατρολογία! τη στιγμή που η αγγλικός κάνει ιστορία.. είναι πλέον άτυπος θεσμός  >:(
αν έτσι είναι τα πράγματα, γιατί μας τα ζαλίζουν με την ιστορία στον ΑΣΕΠ;; και εγώ και άλλοι εξαίρετοι φιλόλογοι που ξέρω θα είχαμε διοριστεί προ πολλού με το παλιό σύστημα...
Όχι,δεν είμαι λυπημένη.
Σε σωστή ώρα νυχτώνει.

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 09, 2010, 01:49:18 pm »
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Άκουσα για Αγγλικών να κάνει Ιστορία ή Υπολογιστές και Μαθηματικό να κάνει Γεωγραφία. Να ρωτήσω και κάτι ακόμα: οι συγκεκριμένοι καθηγητές παίρνουν κανονικά τα μόρια σαν να διδάσκουν την ειδικότητά τους, ή απλά πληρώνονται και παίρνουν τα ένσημα αλλά όχι τα μόρια; Μιλάω πάντα για Ωρομίσθιους.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 09, 2010, 02:03:23 pm »
κανονικά, παίρνεις μόρια - ένσημα - χρήματα. δεν είναι παράνομη η δεύτερη ανάθεση!
Όχι,δεν είμαι λυπημένη.
Σε σωστή ώρα νυχτώνει.

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 09, 2010, 03:13:42 pm »
Και γιατί παίρνουν Αγγλικών πχ για Ιστορία; Όταν υπάρχει κενό για Ιστορία στο Χ σχολείο, δεν ανοίγουν τον πίνακα Φιλολόγων; Ή υπάρχει στο συγκεκριμένο σχολείο Αγγλικών που δεν συμπληρώνει ωράριο και τον βάζουν να κάνει κι άλλο μάθημα;

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 09, 2010, 03:56:12 pm »
το δεύτερο. πρὠτα διευθετούν το ωράριο των ήδη απασχολούμενων εκπαιδευτικών και μετά καλούν άλλους.
Όχι,δεν είμαι λυπημένη.
Σε σωστή ώρα νυχτώνει.

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 09, 2010, 06:14:13 pm »
Δεύτερη ανάθεση δικαιούνται κι όσοι ωρομίσθιοι απολύονται λόγω επιστροφής μονίμου; Αφού λες ότι πρώτα διευθετούν το ωράριο των ήδη απασχολούμενων εκπαιδευτικών άρα δεν πρέπει αντί να τους απολύσουν να τους αναθέσουν κάποιο άλλο μάθημα; (τόσα κενά υπάρχουν)

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 09, 2010, 09:31:40 pm »
τα εχουν κανει μπαχαλο με τις αναθεσεις.ειδικα απο τοτε που εκοψαν την 3η ωρα στα γυμνασια και τα λυκεια απο την β ξενη γλωσσα(βλεπε Κουτσικου εργα και ημερες) ωστε να δοθει στα αρχαια,δεν μας φτανει που δεν συμπληρωνουμε ωραριο και θα καταληξουμε καφετζηδες στα σχολεια,μας λενε παρτε την ιστορια για να κουτσοσυμπληρωσετε.εμεις κυριοι,δεν θελουμε την ιστορια,θελουμε πισω την 3η ωρα μας,εχουμε καταφυγει γι αυτο οι συλλογοι γαλλικης ,γερμανικης στον νομο,δεν εκδικαζεται το θεμα παει απο αναβολη σε αναβολη,δεν θυμαμαι ποσες αναβολες,ουκ εστιν αριθμος.εχουμε χασει χιλιαδες οργανικες θεσεις και φυτοζωουμε δυο κλαδοι,που θα μπορουσαμε να προσφερουμε πολλα.θελουμε να προσφερουμε,θελουμε το κανονικο μας ωραριο.στην ελλαδα,θελεις τελικα ν αγιασεις και δεν μπορεις

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 09, 2010, 10:31:05 pm »
προσφυγει ηθελα να πω

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 10, 2010, 02:31:56 am »
Δεύτερη ανάθεση δικαιούνται κι όσοι ωρομίσθιοι απολύονται λόγω επιστροφής μονίμου; Αφού λες ότι πρώτα διευθετούν το ωράριο των ήδη απασχολούμενων εκπαιδευτικών άρα δεν πρέπει αντί να τους απολύσουν να τους αναθέσουν κάποιο άλλο μάθημα; (τόσα κενά υπάρχουν)

όχι, οι ωρομίσθιοι καλύπτουν ένα κενό θέσης που ανήκει σε κάποιον άλλο. αν γυρίσει αυτός ο άλλος, τη δικαιούται. τώρα, αν υπάρχουν κενά, θα πρέπει λογικά (=και θέλουν να τα καλύψουν) να ξανακαλέσουν τον ωρομίσθιο ως πρώτο διαθέσιμο στον πίνακα, αλλά αυτό δεν είναι θέμα δεύτερης ανάθεσης....
Όχι,δεν είμαι λυπημένη.
Σε σωστή ώρα νυχτώνει.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182656
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671