*

Ψηφοφορία

Έχετε σκοπό να συμμετέχετε στις κινητοποιήσεις που ακολουθούν;

Ναι
270 (73.6%)
Όχι
55 (15%)
Δεν έχω αποφασίσει ακόμα
42 (11.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 364

Αποστολέας Θέμα: Απεργία (σχολιασμός) - Νέες Κινητοποιήσεις  (Αναγνώστηκε 237326 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dimfil

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Απεργία (σχολιασμός) - Νέες Κινητοποιήσεις
« Απάντηση #546 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 07:29:55 pm »
ΑΠΕΡΓΩΝΤΑΣ ΘΑ ΠΕΣΩ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΩ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΟΥ
ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΑΠ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΦΩΝΑΞΩ ΓΑΠ ΣΗΚΩ ΦΥΤΕ.
ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:03:24 »

Αποσυνδεδεμένος mujerk

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #547 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 07:40:01 pm »
Ήθελα να ακούσω κάποια γνώμη από αναπληρωτές... Θα κάνετε απεργία?

Εγώ το θέλω γιατί το θεωρώ κοροιδία να δουλέψουμε τη στιγμή που γίνεται μια συνολική προσπάθεια αντίδρασης , από την άλλη οι 2 μόνιμες του νηπιαγωγείου δε θα κάνουν κι εγώ έχω μόλις 2 βδομάδες που έχω τοποθετηθεί...

Αν υπάρχει κάποιος σε ανάλογη θέση να μου πει κάποια γνώμη, θα με βοηθούσε πολύ να αποφασίσω!!!

Αποσυνδεδεμένος dinateacher

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • τα όνειρα θα βγουν αληθινά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #548 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 07:44:56 pm »
εγω ουτε που σκεφτηκα να μην κανω! εκανα ηδη 2μερες,θα κανω αυριο και μεθαυριο και διαρκειας αν γινει...ετσι εχω αποφασισει.....
του χρονου οπως φαινεται δε θα ειμαι παλι αναπληρωτρια οποτε.....δεν εχουμε πια τιποτα να χασουμε!!! >:(
να κανεις οτι πιστευεις ΕΣΥ!!!!! ασε τις μονιμες..........
Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο: εκπληρώνει τον σκοπό του όταν είναι ανοικτό.
Νοημοσύνη είναι αυτό που χρησιμοποιείς όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Αποσυνδεδεμένος suliet

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #549 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 08:03:51 pm »
ο διευθυντής του σχολείου υποχρεούται να είναι ( απεργεί δεν απεργεί ) προκειμένου να τακτοποιήσει κάποια διαδικαστικά:
να ενημερώσει τη διεύθυνση για τους απεργούς
να κανονίσει τη μεταφορά των μαθητών που μετακινουνται με κτελ
να αναμορφώσει το πρόγραμμα σε περίπτωση που υπάρχουν εκπ/κοί που δεν συμμετέχουν στην απεργία
να ενημερώσει το ημερολόγιο του σχολείου κτλ.

εαν απεργεί ο διευθυντής και είναι άλλος εκπαιδευτικός (γυμναστής στη συγκεκριμένη περίπτωση) που δεν απεργεί χρειάζεται πάλι να πάει?Μπορεί να ενημερώσει ο γραφείο ο γυμναστής.Κ τι γίνεται με τα παιδιά που ξέχασαν και πήγαν σχολείο?Τα κρατάει ο γυμναστής που δεν απεργεί ή τα διώχνει?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:03:24 »

Αποσυνδεδεμένος sparos2

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #550 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 08:41:51 pm »
Εγώ ντρέπομαι να πάω αύριο σχολείο ,μέρα καθολικής απεργίας , να αντικρίσω τα παιδιά και να κάνω μάθημα.. Και μάλιστα είμαι διατεθειμένος να κατέβω και σε απεργία διαρκείας. Από το να πάρω ψίχουλα και να εξευτελίζομαι προτιμώ να μην πληρωθώ καθόλου. Τα επιδόματα που κόβονται έχουν κερδιθεί με αγώνες και πολυήμερες απεργίες..εμείς τα βρηκαμε έτοιμα και θα τους επιτρέψουμε εν μια νυκτί να μας τα πάρουν όλα πίσω χωρίς να αντιδράσουμε;;;Ημαρτον τι πρέπει να γίνει για να απεργήσουμε δηλαδή... Δεν δουλεύω από χομπυ , έχω ανάγκη τα χρήματα αλλά μπροστά στα 500 που μου κόβουν τι είναι τα 50 της απεργίας;;
Απορώ εν τω μεταξύ με τους αναπληρωτές της ειδικής στο σχολείο μου που καταπίνουν αμάσιτο το κόψιμο του επιδόματος...

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #551 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 08:57:32 pm »
Συνάδελφε το κείμενο αυτό είναι ουσιαστικό και περιεκτικό.
Θίγει πάρα πολλά ζητήματα, με τρόπο αξιοπρεπέστατο.
Χάρηκα που το διάβασα.

Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος suliet

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #552 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 09:00:49 pm »
έχεις δίκιο, μαζί σου!!!!!Πιστεύω οτι μετά την απεργία θα ήταν καλό να κάνουμε και μια συζήτηση με τους μαθητές μας για το νόημα των απεργιών γιατί μιας και είμαστε δάσκαλοι πρέπει να τους μάθουμε και πως να αγωνίζονται για τοδίκιο τους, αν θέλουμε να λεγόμαστε δάσκαλοι του γένους!!!!

Αποσυνδεδεμένος stellitsa12

• Νέο μέλος
  • *
  • Μanners maketh man. Proverb
    • Προφίλ
« Απάντηση #553 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 09:03:51 pm »
Ο κάθε ένας μας έχει δικαίωμα είτε να απεργήσει είτε να μην απεργήσει για τους δικούς του λόγους. Αλλά κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει τον άλλο για την όποια επιλογή του >:(. Θεωρώ φασιστική την πίεση που δέχτηκα από κάποιους συναδέλφους για να απεργήσω.
"Οι άνθρωποι ξεχνούν τι είπες, οι άνθρωποι ξεχνούν τι έκανες αλλά οι άνθρωποι δεν θα ξεχάσουν ποτέ πώς τους έκανες να αισθανθούν" Maya Angelou

Αποσυνδεδεμένος ducati

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #554 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 09:51:41 pm »
Συνάδελφοι καλησπέρα...παρακολουθώ καιρό το φόρουμ και τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις που γίνονται...

Ο λόγος που γράφω σήμερα για πρώτη φορά είναι ένα γεγονός που με εκνεύρισε πολύ σήμερα στο σχολείο και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας και να μου πείτε τη γνώμη σας: καταρχάς να πω πως αύριο θα κάνουμε όλοι απεργία και το σχολείο θα παραμείνει κλειστό. Ο δ/ντής -κακώς κατά την άποψή μου- ήδη από την προσευχή το πρωί ενημέρωσε τους μαθητές πως αύριο δεν θα γίνουν μαθήματα, να μην έρθουν κτλ... Θεωρώ πως η απεργία γίνεται ακριβώς γι΄αυτό το λόγο: να προκληθεί αναστάτωση, έτσι δεν είναι??? Και φυσικά τα παιδιά στο άκουσμα του νέου πανηγύριζαν έξαλλα!!! Όταν είπα στο δ/ντή πως δεν έπρεπε να το πει, μου απάντησε πως το κάνει για να μην ταλαιπωρηθούν τα παιδιά!!!

Πάμε και στο 2ο θέμα που ανέκυψε: ορισμένοι συνάδελφοι θα κάνουν μάθημα την Πέμπτη και άρχισαν να συννενοούνται για το πως θα τροποποιηθεί το πρόγραμμα, προκειμένου να φύγουν με δίωρα και τρίωρα!!! Όταν πήρα το λόγο και είπα πως οι συνάδελφοι που δεν απεργούν οφείλουν να είναι στο σχολείο από τις 8 μέχρι τις 2, να μην γίνουν αλλαγές στο πρόγραμμα και να αναλάβουν την ευθύνη των παιδιών, μια "συνάδελφος" μου είπε: "Αφού δεν θα είσαι εδώ τι σε νοιάζει τι θα κάνουμε εμείς???" Οι έννοια της συναδελφικότητας σε πλήρη ανάπτυξη!!!! Και ρωτάω λοιπόν: κατά πόσο "νομιμοποιούνται" αυτοί που δεν απεργούν να έρχονται ό,τι ώρα θέλουν ή να αλλάζουν το πρόγραμμα και να φεύγουν απ΄τις 10??? Εγώ νομίζω (από τη δεκαετή εμπειρία στη δημόσια εκπ/ση) πως: α) όλοι ενημερώνουν το δ/ντή στις 8 το πρωί για το τι θα κάνουν (και σε καμμιά περίπτωση την προηγούμενη), β) ο δ/ντής πάει κανονικά στο σχολείο -απεργεί, δεν απεργεί- για να ενημερώσει το γραφείο, γ) κανονίζει τη μετακίνηση των παιδιών -σε περίπτωση που κλείσει το σχολείο εντελώς-, δ) όσοι δεν απεργούν, παρουσιάζονται στις 8 -κι ας έχουν μάθημα 4η ώρα π.χ- και αναλαμβάνουν την ευθύνη της φύλαξης των μαθητών. Γίνονται κενά και αυτοί μπαίνουν στην τάξη κανονικά στην ώρα τους και φεύγουν στις 2, ε) εάν ο δ/ντής απεργεί, αφού δηλώσει τα στοιχεία που χρειάζονται στο γραφείο, αποχωρεί και αφήνει τα κλειδιά στους συναδέλφους που παραμένουν και οι οποίοι έχουν την απόλυτη ευθύνη σχολείου & μαθητών.

Σας παρακαλώ διορθώστε με όπου έχω λάθος, γιατί αυτά πρέπει να λέγονται και κυρίως και γίνονται πράξη (είναι πολλοί που λένε "έλα μωρέ θα κάνω ένα διωράκι και θα φύγω". Ναι, αλλά σε βάρος του συναδέλφου που απεργεί, διαμαρτύρεται, αγωνίζεται και στην τελική δεν του περισσεύουν κιόλας???). Τι γνώμη έχετε εσείς για όλα αυτά??? Και τι στάση να κρατήσω εγώ την  Παρασκευή (είναι βέβαιο πως θα κάνουν αλλαγές και θα διώξουν τα παιδιά πολύ νωρίς). Τέλος, θεωρώ πως είμαστε άξιοι της μοίρας μας με τέτοιες μικροατομιστικές συμπεριφορές...

Αποσυνδεδεμένος dinateacher

• Ιστορικό μέλος
  • τα όνειρα θα βγουν αληθινά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #555 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 09:58:19 pm »
και στα 5 θεματα που θετεις νομιζω πως εχεις δικιο...
τωρα για τι τι σταση θα κρατησεις...καλη απορια γιατι γινομαστε και "κακοι"....... >:(
Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο: εκπληρώνει τον σκοπό του όταν είναι ανοικτό.
Νοημοσύνη είναι αυτό που χρησιμοποιείς όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Αποσυνδεδεμένος katerina_s

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #556 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 10:08:37 pm »
Κοίτα να δεις, εξαρτάται κατά πολύ από τη βαθμίδα.
Στο δημοτικό, επιβάλλεται κατά τη γνώμη μου να δηλώσουμε από την προηγούμενη και να ενημερωθούν παιδιά και γονείς, γιατί δεν είναι σωστό να ψάχνουν οι γονείς πρωί πρωί τι θα κάνουν τα παιδιά τους για να πάνε στη δουλειά τους. Μην ξεχνάμε ότι οι περισσσότεροι μπορεί να είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι και να μην τους παίρνει να απεργήσουν.
Στο γυμνάσιο πάλι, θεωρώ ότι είναι καλό να διαμορφώνεται το πρόγραμμα έτσι ώστε να μένουν όσο γίνεται λιγότερες κενές ώρες και να σχολάνε νωρίτερα τα παιδιά. Είναι ευθύνη να έχεις χύμα 30, 60 ή και περισσότερα παιδιά στο προάυλιο να περιμένουν.
Στο λύκειο δεν τίθεται θέμα, κατά πάσα πιθανότητα θα φύγουν από μόνα τους τα παιδιά έτσι κι αλλιώς  :D Αλλά και πάλι, γιατί να ταλαιπωρούνται περιμένοντας πχ 3 κενές ώρες για να κάνουν μάθημα 5η και 6η? Το θέμα δεν είναι να ταλαιπωρηθούν τα παιδιά.

Επίσης μην σε νοιάζει αν πανηγυρίζουν έξαλλα ή όχι, έτσι κι αλλιώς τα μικρά του γυμνασίου δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται γύρω τους. Ας το ξέρουν από την προηγούμενη, να το πουν και στους γονείς τους! Αυτό βασικά σε ενδιαφέρει άλλωστε, να το μάθουν οι γονείς.

Αποσυνδεδεμένος GILDA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #557 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 10:11:02 pm »
Ο κάθε ένας μας έχει δικαίωμα είτε να απεργήσει είτε να μην απεργήσει για τους δικούς του λόγους. Αλλά κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει τον άλλο για την όποια επιλογή του >:(. Θεωρώ φασιστική την πίεση που δέχτηκα από κάποιους συναδέλφους για να απεργήσω.
Θα παίρνουμε που θα παίρνουμε 660 ευρώ σε λίγο καιρό γιατί να χάσεις και τα 60 με μια ακόμη απεργία; Τι να πω είμαστε άξιοι της μοίρας μας

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #558 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 10:12:49 pm »
ducati
έχεις απόλυτο δίκιο σε ΟΛΑ.

το δικαίωμα στην απεργία ειναι σεβαστό αλλά πρέπει να τηρούνται και οι κανόνες που διέπουν μια απεργία. Όποιος δεν θέλει να κάνει απεργία φυσικά και μπορεί αλλά όχι εις βάρος όσων κάνουν.

Επομένως, καταγγελία στην ολμε/ αδεδυ για παραβίαση όρων απεργίας: Οι δημόσιες υπηρεσίες αιχμής λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και οι μη απεργούντες οφειλουν να καλύψουν πλήρως το εργασιακο τους ωράριο ( όχι μόνο το διδακτικό) καθώς αντικαθιστούν τον διευθυντή που απεργεί. Άρα οφείλουν να βρίσκονται εκεί γιατί ας πουμε - πέραν των άλλων, μπορεί να χρειαστεί να δώσουν ένα έγγραφο ή στοιχεια κτλ....

Σε περίπτωση που πολίτης θελήσει έγγραφο και το σχολείο είναι κλειστό, θα βρουν άγριο μπελά....

και πρέπει να βρουν - εδώ που τα λέμε - γιατι για χρόνια τώρα κάτι τέτοια λαμόγια έφεραν τους εργαζόμενους εδώ που τους έφεραν ( βλ. πλήρη απαξίωση). Σ' αυτή την απεργία λέμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ όχι μόνο στα ανθρωπάκια της πολιτικής αλλά και στα ανθρωπάκια που βρίσκονται παντού γύρω μας.....

όσο για αυτο που γράφει η katerina_s .....""Στο λύκειο δεν τίθεται θέμα, κατά πάσα πιθανότητα θα φύγουν από μόνα τους τα παιδιά έτσι κι αλλιώς   Αλλά και πάλι, γιατί να ταλαιπωρούνται περιμένοντας πχ 3 κενές ώρες για να κάνουν μάθημα 5η και 6η? Το θέμα δεν είναι να ταλαιπωρηθούν τα παιδιά."""

sorry  αλλά διαφωνώ....δηλαδή, όταν δεν ειναι απεργία αλλά λείπουν εκπ/κοί και τα παιδιά βρίσκονται έξω έχοντας τρίωρα κενά δεν πειράζει να ταλαιπωρηθούν....; Μην μπλέκουμε την προσωπική μας βολή με την απεργία....
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος ducati

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #559 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 10:25:23 pm »
Φυσικά και είναι ευθύνη να κρατάς 60-100 παιδιά, άρα λοιπόν, ο απεργοσπάστης συνάδελφος ας αναλογιστεί και το ζήτημα της ευθύνης του (έστω προς τα παιδιά... δε μιλάω για "ηθική" ή "συλλογική" ευθύνη που είναι αυτονόητη σε μια απεργία, αλλά, πλέον, έχουν χαθεί τα αυτονόητα στον κλάδο μας που ζει μάλλον σε άλλο πλανήτη, σε αυτόν του λήθαργου), πριν αποφασίσει να πάει κανονικά στο μάθημά του, έτσι δεν είναι?? Μήπως εάν τελικά ίσχυε το τυπικό μέρος, υπήρχε μεγαλύτερη συμμετοχή??? Και δεν εννοώ να υπάρχει φόβος, αλλά ανάληψη ευθύνης και μόνο!!! Και γιατί τελικά τα παιδιά να μείνουν στα σπιτάκια τους και να κοιμούνται το πρωί??? (αναφέρομαι σε γυμνάσιο). Και στο δημοτικό, γιατί να μην υπάρξει αναστάτωση??? Φυσικά και το καταλαβαίνω πως οι γονείς έχουν θέμα το πρωί με τη φύλαξη των παιδιών, αλλά μόνο η κουστωδιακή λειτουργία του σχολείου είναι σημαντική??? Το θέμα σαφώς δεν είναι να ταλαιπωρηθούν τα παιδιά, αλλά ποιος θα μας ακούσει τελικά?? Εάν όλα είναι οκ, σχολείο κλειστό, παιδιά στα σπίτια, καθηγητές που φεύγουν 2η ώρα, τι απεργία είναι αυτή??? Για αργία-παρωδία τη βλέπω καλύτερα (και τελικά σε βάρος αυτών που απεργούν...εγώ προσωπικά νιώθω πως θα με εξαπατήσουν την Πέμπτη)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182669
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)