*

Ψηφοφορία

Έχετε σκοπό να συμμετέχετε στις κινητοποιήσεις που ακολουθούν;

Ναι
270 (73.6%)
Όχι
55 (15%)
Δεν έχω αποφασίσει ακόμα
42 (11.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 364

Αποστολέας Θέμα: Απεργία (σχολιασμός) - Νέες Κινητοποιήσεις  (Αναγνώστηκε 237534 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος raven

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Απεργία (σχολιασμός) - Νέες Κινητοποιήσεις
« Απάντηση #588 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 12:40:33 am »
Τα συμφώνησε τελικά η κυβέρνηση με τους δημοσιογράφους.
Αφού κλήθηκαν οι μεγαλοκαναλάρχες σήμερα σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό,
αποφασίστηκε να συνεχιστεί η απεργία της ΕΣΥΕΑ και τις επόμενες δυο μέρες.
Έτσι δε θα προβάλλονται οι εικόνες από τα μεγάλα συλλαλητήρια και το πλήθος του λαού που θα βγει στο δρόμο αύριο και μεθαύριο.
Όλοι τους ταγμένοι στη "σωτηρία της πατρίδας", υπερασπιζόμενοι το αγαθό της "κοινωνικής ειρήνης", όλοι ταγμένοι στις επιταγές της τρόικα

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:44:17 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #589 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 12:43:16 am »
καιρός να πάρουν φωτιά τα megapixels των κινητών....και το youtube...
όσο και να θέλουν να "κρύψουν" το μέγεθος της οργής όλων μας δε θα τα καταφέρουν.

Στοίχημα ότι θα υπάρξουν έκτακτα δελτία;
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος Roula_S

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #590 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 01:06:47 pm »
Μεγάλη συμμετοχή στο νησί των Κυκλάδων όπου βρίσκομαι...βέβαια υπήρχαν και σε εμάς οι εξαιρέσεις και κάποιοι μάλιστα που είπαν οτι θα απεργήσουν δούλεψαν κανονικά σήμερα...

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #591 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 01:16:23 pm »
η δική μας ΔΔΕ λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.
Το παλιό μου σχολείο επίσης συμμετέχει - εκτός 2 εκπ/κών- σύσσωμο.
Το γυμνάσιο-λύκειο Γενναδίου Ρόδου έκλεισε κανονικότατα σήμερα.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:44:17 »

Αποσυνδεδεμένος ducati

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #592 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 01:30:21 pm »
Η κουτοπονηριά ορισμένων δεν έχει όρια, δυστυχώς: τελευταία νέα από το σχολείο μου, όπου χθες ομόφωνα είπαμε "ναι" στην απεργία (τουλάχιστον για σήμερα, αύριο κάποιοι θα δουλέψουν). Τα παιδιά δεν ήρθαν (όπως τους ενημέρωσε από χθες ο δ/ντής), όμως μια "συνάδελφος" που χθες δήλωσε απεργός, σήμερα στις 8 παρουσιάστηκε κανονικά (ενώ ήξερε πως τα παιδιά θα λείπουν και το σχολείο θα είναι κλειστό)!!! Παρακάλεσε-έγλυψε-, λοιπόν, το δ/ντή να τη δηλώσει ασθενή για να πληρωθεί κανονικά!!! Οπότε, ούτε γάτα, ούτε ζημιά!!! Δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά, πάντως εγώ θα το κάνω θέμα. Τέλος η ανεκτικότητα στη λαμογιά και στο προσωπικό συμφέρον και τέλος η κλάψα (έχω ενοίκιο, δάνειο, παιδιά, γατιά). Όλοι τα έχουμε αυτά. Αλλά, είπαμε, αν κατακτηθεί κάτι από την απεργία, ποιός έχει το σθένος να πει εγώ δεν δικαιούμαι να ωφεληθώ? Έχω εξοργιστεί από χθες και ξέρω πως αύριο θα φύγουν όλοι 2η ώρα (δείχνοντας αμέριστη συμπαράσταση στους συναδέλφους που τρέχουν στις πορείες και στις απεργίες)
Τουλάχιστον ακούγεται πως η συμμετοχή ήταν μεγάλη και αυτό είναι θετικό.

Αποσυνδεδεμένος sparos2

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #593 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 01:38:49 pm »
να το κάνεις θέμα συνάδελφε...έλεος πια κλαίνε για 50 ευρώ ενώ θα χάσουμε χιλιάδες..
το δικό μου σχολείο δυστυχώς λειτούργησε με τους μισούς ...τώρα τι θα γίνει αύριο με την΄εκδρομή δεν ξέρω...αλλά αμά πάνε θα γίνει χαμός :o

Αποσυνδεδεμένος ducati

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #594 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 01:47:43 pm »
Η κατάσταση είναι δραματική: όταν ανακοινώθηκε το ενιαίο, υπήρχαν συνάδελφοι που ήρθαν την επόμενη μέρα περιχαρείς (γιατί είπε η τηλεόραση "θα πάρουμε αύξηση") και άλλοι που λέγανε: 660 ο νεοδιόριστος??? Μια χαρά είναι!!! (επειδή νόμιζαν 660 το 15νθήμερο, έτσι είπε η "τηλεόραση"). Τελικά αυτό που διάβαζα κάπου (ίσως και εδώ να το είπε ένας συνάδελφος) πως είμαστε αμμόρφωτοι και με χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι μια ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!!! Και...συγνώμη εσείς αύριο θα πάτε "εκδρομή"? Δεν πάμε καλά ρε παιδιά...

Αποσυνδεδεμένος villie

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #595 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 01:58:53 pm »
πάντως στο σχολείο μου εδώ και χρόνια δεν πραγματοποιούνται εκδρομές σε μέρες απεργίας, ακόμη και προγραμματισμένες, από σεβασμό στους απεργούς, με το σκεπτικό  "εγώ θυσιάζω το μεροκάματο για να πετύχω κάτι και εσύ θα πας εκδρομή;"

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #596 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 02:03:09 pm »
 λοιπόν, για το λαμόγιο του σχολείου σου υπάρχουν δύο τινά:
την καταγγέλει όλος ο σύλλογος επώνυμα και την βγάζετε στα φόρα και τα sites και επίσης, δεν της εγκρίνεται η άδεια γιατί
με το γράμμα του νομου
η κανονική άδεια ζητείται ΠΡΙΝ την μέρα για την οποία την θες και αυτή ΔΕΝ είχε υποβάλλει αίτηση
για την δε αναρρωτική άδεια...
ε άμα είσαι άρρωστος δεν πας οκτώ η ώρα το πρωί στο σχολείο - κάθεσαι στο κρεβάτι και την βγάζεις με τσαγάκια...

δεδομένου ότι υπήρχαν και μάρτυρες ότι α. είπε πως θα συμμετέχει και β. δεν ήταν στο κρεβάτι της αλλά στο σχολείο με συγχωρείς, αλλά στοιχειοθετείται κανονικότατος δόλος προς την υπηρεσία και να περάσει πειθαρχικό ΧΤΕΣ!!

ε μα πια...σεβασμός κανένας....!! δεν της είπε κανείς να απεργήσει με το ζόρι αλλά οχι άλλα χθες κι άλλα σήμερα.... αυτό είναι ανέντιμο και αντισυναδελφικό και επομένως με τον αυτο τρόπο πρέπει να αντιμετωπισθεί η περί ης ο λόγος....

και επίσης, στις επόμενες εκλογές ΕΛΜΕ κτλ βγαίνει κάποιος και την κράζει επώνυμα ενώπιον όλων για να γίνει ρόμπα να δει τι ωραία ειναι....κάτι τέτοιοι δεν θέλουν λύπηση.....
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 19, 2011, 02:08:59 pm από bitch »

Αποσυνδεδεμένος villie

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #597 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 02:10:29 pm »
Έχω συνάδελφο με σύζυγο που δεν εργάζεται (τον απέλυσαν) και 4 παιδιά, και έμαθα ότι σήμερα έκανε απεργία. Και από την άλλη έχεις τα λαμόγια!

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #598 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 02:28:16 pm »
είσαι λάθος Πρόεδρε!! Εδώ μιλάμε για εργασιακή, κλαδική και εθνική αξιοπρέπεια.....Αυτό κι αν ΔΕΝ ειναι προσωπική υπόθεση!!  ;) ;) ;)
Η αξιοπρέπεια στην οποία αναφέρεστε με τόση ευκολία είναι πολύ γενικόλογη και ρομαντική.
Εγώ θα σας μιλήσω για ένα άλλο είδος αξιοπρέπειας,πιο χειροπιαστό:όταν λοιπόν εγώ δεν θα έχω τα 100 ευρώ και θα πρέπει να πληρώσω το νοίκι,τί θα πάω να πω στον σπιτονοικοκύρη?Πού θα πάει εμένα η αξιοπρέπεια μου όταν θα πρέπει να τον κοιτάξω στα μάτια και να του πώ οτι δεν έχω και θα πρέπει να τον παρακαλέσω να μου δώσει διορία?
Λοιπόν,ας αφήσουμε τα γενικόλογα ηθικοπλαστικά και ας προσγειωθούμε λίγο στην πραγματικότητα...Πολύ εύκολο το έχετε ορισμένοι να πετάτε πενηντάρικα δεξιά-αριστερά...
εγώ στον δικό μου τον σπιτονοικύρη (νοικοκύρης-σπιτιού) είπα για ενδεχόμενη απεργία διαρκείας όταν του έδωνα προχτές προκαταβολή ένα νοίκιο και μου είπε:  ΄΄μην σε νοιάζει αν χρειαστεί θα σου δώσω πίσω την προκαταβολή΄΄

Ήθελα όμως να παραθέσω και κάτι νέο που βλέπω σχετικά με τις απεργίες μας: Αρκετοί διεθυντές και μάλιστα νέοι σχετικά σε ηλικία συμμετέχουν και αυτοί στην απεργία σήμερα ή θα συμμετάσχουν και μεθαύριο στην διαρκείας. Αυτό είναι κάτι που δεν το περίμενα. Οι αλλαγές στον τρόπο επιλογής έφεραν και ανθρώπους πραγματικά μορφωμένους και κοινωνικά ευαισθητοποιημένους. Δεν βολεύτηκαν όλοι στο αυξημένο επίδομα του διευθυντή. Σιγά σιγά και αυτοί που μένουν στα σχολεία αυτές τις μέρες για χ,ψ λόγους θα καταλάβουν την σημασία της μαζικής αντίδρασης στα ισοπεδωτικά μέτρα που προωθούν σύντομα προς ψήφιση και στα επιπλέον που ετοιμάζουν τους επόμενους μήνες.

Αποσυνδεδεμένος ducati

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #599 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 02:30:28 pm »
Εννοείται πως θα το κάνω θέμα, δεν το αφήνω έτσι. Κι ας τολμήσει κάποιος να μου μιλήσει για "αναλγησία" (ξέρεις, έλα μωρέ τι να κάνει η καϋμενούλα, έχει δύο παιδιά, ενοίκιο κτλ κτλ....). Γι΄αυτό φτάσαμε στο σημείο μηδέν ως κλάδος με τέτοια και με τέτοια

Αποσυνδεδεμένος stellitsa12

• Νέο μέλος
  • *
  • Μanners maketh man. Proverb
    • Προφίλ
« Απάντηση #600 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 02:36:20 pm »
Θα παρακαλεσω οχι προσωπικες αντιπαραθεσεις. Το δικαιωμα συμμετοχης ή μη ειναι προσωπικη υποθεση απολυτα σεβαστη.

Είσαι πολύ σωστός :)  ;D
"Οι άνθρωποι ξεχνούν τι είπες, οι άνθρωποι ξεχνούν τι έκανες αλλά οι άνθρωποι δεν θα ξεχάσουν ποτέ πώς τους έκανες να αισθανθούν" Maya Angelou

Αποσυνδεδεμένος nmavro73

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • Anastasiadesigns, κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων
« Απάντηση #601 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 05:02:43 pm »
Πήγα στην πορεία της Θεσσαλονίκης και έμεινα μέχρι το σημείο που άρχισε να ανεβαίνει

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)