Σύνολο ψηφοφόρων: 364
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα! Είμαι ωρομίσθια σε ολοήμερα δημοτικά και σε ΕΠΑΛ και θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση για την αυριανή απεργία. Καταρχάς,διαβάζοντας το forum, ας θεωρήσω αυτονόητο ότι μπορούν οι ωρομίσθιοι να απεργήσουν (πέρισυ μου είχαν πει απ'το γραφείο ότι δεν μπορώ να απεργήσω γιατί ως ωρομίσθια δεν ανήκω στον σύλλογο διδασκόντων -κάτι τέτοιο). Το άλλο που μου είπανε, είναι να μην πάω στο σχολείο αν θέλω να απεργήσω, αλλά το μόνο που θα γίνει είναι να μην γράψουν τις ώρες μου. Κατα τ' άλλα δεν θα φαίνεται πουθενά ότι απήργησα. Ισχύει αυτό; Δεν σκέφτομαι τις ώρες, αλλά αν είναι απλά να μη τις γράψω, λες και βαρέθηκα να πάω και απλά έκατσα σπίτι μια μέρα, ποιο το νόημα;
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Στο ολοήμερο που είχα σήμερα μάθημα με ενημέρωσαν ότι θα απεργήσει η δασκάλα του ολοήμερου και να μην πάω, αλλά οι ώρες μου θα περαστούν κανονικά. Όταν τους είπα ότι΄δεν θέλω να γράψω τις ώρες αλλά να δηλωθώ σαν απεργός με κοιτούσαν σαν να είμαι εξωγήινη... Πήραμε τηλέφωνα σε γραφεία, διευθύνσεις και διευθυντές άλλων σχολείων και όλοι είπαν το ίδιο. Μας καλύπτει η ΟΛΜΕ για ν' απεργήσουμε(τους ωρομίσθιους), αλλά δεν περιλαμβανόμαστε στα στατιστικά. Τέλος πάντων, εγώ δήλωσα απεργός και στο δημοτικό και στο ΕΠΑΛ και ότι γίνει.Το θέμα δεν είναι ίσως τόσο τα στατιστικά όσο τα κλειστά σχολεία και η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις (εγώ δυστυχώς είμαι σε νησί και δεν μπορώ να λάβω μέρος σε κάποια απ'αυτές).
μιας και λέει το θέμα νέες κινητοποιήσεις θυμίζω ότι 8 Μάρτη έχει πάρει απόφαση για απεργία η ΟΛΜΕ και μάλλον θα μπει και η ΔΟΕ και στις 24/2 έχει πάρει απόφαση η ΓΣΕΕ και μάλλον τις επόμενες μέρες θα μπει και η ΑΔΕΔΥ, οπότε θα καλύπτει και τους εκπαιδευτικούς