Σύνολο ψηφοφόρων: 364
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Με προβληματίζει και εμένα η "ένοχη" στάση των εκπαιδευτικών της χώρας απέναντι στην ανελέητη επίθεση που δέχονται από την πολιτική εξουσία. Τη στιγμή που άλλοι κλάδοι του δημόσιου τομέα αντιδρούν με έντονο τρόπο, αν και μισθολογικά κερδίζουν περισσότερα, οι εκπαιδευτικοί νιώθουν σαν να πρέπει να απολογηθούν για κάθε τους κίνηση στην κοινωνία. Κάποιοι που έκαναν κάποια ιδιαίτερα στις χρυσές εποχές του '90, νιώθουν ένοχα, ενώ ο ταξιτζής σιγουρα δεν ένιωσε ποτέ ένοχα για τις διπλές και τριπλές κούρσες του. Αν και στον κλάδο μας είναι όλοι πανεπιστημιακού επιπέδου, πολλοί με μεταπτυχιακές σπουδές και οι νεότεροι έχουν φτύσει αίμα στην προσπάθεια τους για διορισμό, νιώθουμε υπόλογοι στην ταμία του σούπερμαρκετ που δεν παίρνει άδεια 2 μήνες το καλοκαίρι... Άκουσα προχθές από μια μανάβισσα της γειτονιάς να αναφέρεται με μίσος στους ανεπαρκείς και τεμπέληδες εκπαιδευτικούς, ενώ η ίδια την έχει δει επιχειρηματίας που τους πληρώνει με τους φόρους της... Μάλλον ο κλάδος μας πρέπει κάποια στιγμή να βγεί μπροστα και μου φαίνεται πρέπει να βγει επιθετικά και απέναντι στην υπόλοιπη κοινωνία. Τονίζω το "απέναντι" γιατί πρέπει να υπάρξει κάποια στιγμή συσπείρωση του κλάδου και να αισθανθούμε υπερήφανοι για αυτό που είμαστεκαι για αυτό που έχουμε καταφέρει.
Με προβληματίζει και εμένα η "ένοχη" στάση των εκπαιδευτικών της χώρας απέναντι στην ανελέητη επίθεση που δέχονται από την πολιτική εξουσία. Τη στιγμή που άλλοι κλάδοι του δημόσιου τομέα αντιδρούν με έντονο τρόπο, αν και μισθολογικά κερδίζουν περισσότερα, οι εκπαιδευτικοί νιώθουν σαν να πρέπει να απολογηθούν για κάθε τους κίνηση στην κοινωνία. Κάποιοι που έκαναν κάποια ιδιαίτερα στις χρυσές εποχές του '90, νιώθουν ένοχα, ενώ ο ταξιτζής σιγουρα δεν ένιωσε ποτέ ένοχα για τις διπλές και τριπλές κούρσες του. Αν και στον κλάδο μας είναι όλοι πανεπιστημιακού επιπέδου, πολλοί με μεταπτυχιακές σπουδές και οι νεότεροι έχουν φτύσει αίμα στην προσπάθεια τους για διορισμό, νιώθουμε υπόλογοι στην ταμία του σούπερμαρκετ που δεν παίρνει άδεια 2 μήνες το καλοκαίρι...
Πριν λίγο είδα στην τv ανακοίνωση για απεργία καθηγητών στις 26 /10 ...Αλλά στις εκπαιδευτικές σελίδες δεν έγραφε κάτι. Ισχύει ;
Για τις "Νέες κινητοποιήσεις" παρακαλούμε να συνεχίσετε εδώ Το θέμα αυτο αφορά το σχολισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων. Ευχαριστούμε.