0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εκ νέου απόφαση......πάντα βέβαια με το όριο των 12 μηνών επιδόματος κατά τα τελευταία 4 έτη.
Αυτό το όριο με τα 4 έτη δεν το έχω καταλάβει. Εγώ ποτέ δεν έχω πάρει τα τελευταία 4 χρόνια παραπάνω από 4 μήνες. Αθροιστικά μετράει;
Ο υπολογισμός δεν αφορά ολόκληρους μήνες (π.χ. 4ος ή 5ος κλπ).Από τη μέρα απόλυσης υπολογίζεις 14 μήνες προς τα πίσω.Στην περίπτωσή σου δηλαδή 3/6/2019 - 4/4/2018.
αν πας οαεδ 1 ιουλίου 2019θα μετρήσουν απο 2/5/2018 ως 1/7/2019 οκ? (14 μήνες)αν πας όμως οαεδ 12 ιουλίου 2019?θα μετρήσουν απο 13/5/2018 ως 12/7/2019 ?
Οι μήνες υπολογίζονται λογιστικά ως 30 ημερών. Στους αναπληρωτές ο μήνας έχει 25 ένσημα ακόμα κι αν έχει διακοπές.Ως ωρομίσθιος ΟΑΕΔ πολλές φορές επικαλέστηκα τις διακοπές του Πάσχα για να μην μετρήσουν αναλογικά τα ένσημα.Όταν αφαιρούσα το τελευταίο δίμηνο πριν την απόλυση έφτανα στις 15 Απριλίου και είχα π.χ. 8 ένσημα.Στον ΟΑΕΔ μου μετρούσαν τα μισά, επειδή θεωρούσαν ότι τα 8 ένσημα ήταν διάσπαρτα ως το τέλος του Απριλίου.Εξηγούσα ότι εφόσον το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απρίλη είχαμε διακοπές έπρεπε να μετρήσουν όλα τα ένσημα.Στην αρχή αντιδρούσαν, αλλά μετά το δεχόταν...ακόμα κι αν χρειαζόταν να φτάσω μέχρι τον προϊστάμενο του ΚΠΑ.
Tελικά απέρριψαν την αίτηση...Αξίζει τον κόπο να κάνω ένσταση και πως γίνεται ; ηλεκτρονικά στο site του ΟΑΕΔ ;
Αν πήγαινες από το ΚΠΑ του ΟΑΕΔ θα σε καθοδηγούσαν τι πρέπει να γράψεις. Ξέρουν κι εκείνοι ότι για 1-2 ένσημα, αν κάποιος έχει ανάγκη την επιδότηση, μπορούν να του χορηγήσουν το ταμείο ανεργίας μετά από ένσταση.Σίγουρα δεν ζητάς να ξαναμετρήσουν τα ένσημά σου, αφού δεν έχουν κάνει λάθος. Εστίασε στην ανάγκη που έχεις το επίδομα.
ΟΑΕΔ Λάρισας. Κατέθεσα σήμερα.... Πρώτη παρουσια στις 3/9..... Φαντάζομαι πως τότε θα δω και χρήματα....