0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα και καλό μήνα. Για επίδομα ανεργίας αναπληρωτή για τα προστατευόμενα μέλη ξερει κανείς το έγγραφο Ασφαλιστική Ικανότητα (μόνο για όσους έχουν προστατευόμενα μέλη) που το βγάζουμε; Τέτοια βεβαίωση ο ΕΦΚΑ δεν εκδίδει.
Μήπως σου είναι χρήσιμες αυτές οι οδηγίες;https://www.efka.gov.gr/sites/default/files/2021-02/manual_apodosi_ai_emmesa_apografi.pdf
Αυτό είναι για να δώσεις ασφαλιστική ικανότητα αν δεν υπάρχει στα έμμεσα μέλη, εμένα υπάρχει. Απλά έψαχνα βεβαίωση που να το δείχνει. Τέλος πάντων έκανα σκρινσοτ από το σαιτ του εφκα που φαίνονται οι πληροφορίες. Ξέρει κανείς πόσο βγαίνει το επίδομα με προστατευόμενα μέλη δυο παιδιά και σύζυγο; Εξαρτάται από το ύψος του μισθού;
Εγω πάντως που δουλεύω ως αναπληρώτρια τα τελευταία 2 χρόνια δεν δικαιούμαι ακόμη επίδομα! Διότι πριν ήμουν με μπλοκάκι! Μετά τον τρίτο χρόνο έμαθα σήμερα! Είναι απαράδεκτο!
κι εγώ είχα πέρσι. Η διαδικασία είναι απλή. Θα σου αφαιρέσουν από το πρώτο επίδομα το χρέος σου. Τα επόμενα θα μπαίνουν κανονικά
Το βασικό επίδομα εξαρτάται από το ύψος του μισθού. Οι περισσότεροι παίρνουν το κλασικό ποσό.Όμως, αν παίρνεις πολύ χαμηλό μισθό τότε μπορεί να πάρεις τα 3/4 ή το 1/2 του βασικού επιδόματος.Η προσαύξηση είναι 10% του επιδόματος, για κάθε προστατευόμενο μέλος.
Θα ρωτήσω κάτι κι ελπίζω να μην είναι αδιάκριτη η ερώτηση. Πώς προκύπτει χρέος στον ΟΑΕΔ; Για να ξέρω μήπως τυχόν να αναμένω κι εγώ.
αν πέρυσι δεν έχεις δουλέψει με ΙΚΑ μην περιμένεις να πάρεις φέτος ταμείο ανεργίας... Επειδή βλέπω ότι αρκετοί αναπληρωτές είτε τριμηνοι είτε κανονικοί που μπήκαν πρώτη φορά φέτος στο θεσμό της αναπλήρωσης, είναι σίγουροι ότι θα πάρουν και ταμείο ανεργίας... Όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο... Αν μπαίνεις πρώτη φορά πρέπει να έχεις ένσημα από δύο χρόνια χωρις τους τελευταίους δύο μήνες.