0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ κάτι άλλο να ρωτήσω: καταργήθηκαν οι επιταγές; Δε θα πηγαίνουμε στην τράπεζα πια;
Παράθεση από: panickos στις Ιουνίου 24, 2009, 07:40:49 pmΕγώ κάτι άλλο να ρωτήσω: καταργήθηκαν οι επιταγές; Δε θα πηγαίνουμε στην τράπεζα πια;Την πρώτη φορά θα πληρωθούμε με επιταγή. Οι επόμενες πληρωμές θα γίνονται απευθείας στον τραπεζικό μας λογαριασμό. Χωρίς βέβαια να είναι 100% σίγουρο. Αυτό μου είπαν στον ΟΑΕΔ της περιοχής μου. Δεν ξέρω αν ισχύει γενικά.Πάντως το οικογενειακό επίδομα μου το καταθέσαν μέσα σε μια εβδομάδα απευθείας στην ΕΤΕ και μάλιστα την έγκριση την πήρα επιτόπου την ημέρα που κατέθεσα τα δικαιολογητικά.υγ στην τράπεζα θα πηγαίνεις για ...ανάληψη.
Εμένα μου είπαν ότι δε θα παίρνουμε επιταγές κι ότι θα δίνεται εντολή στην τράπεζα.
Και σε εμένα μου είπαν οτι θα παρουσιάζομαι συγκεκριμένη ημερομηνία και θα δίνεται εντολή για κατάθεση των χρηματων στην τράπεζα.Δεν θα πάρουμε μπλοκ επιταγώνΕυτυχώς, γιατι ήταν μεγάλη η ταλαιπωρία της αναμονής τόσο στον οαεδ όσο και στην τράπςζα
πήγα σήμερα στον ΟΑΕΔ να καταθέσω τα χαρτιά μου και μου είπε πως δεν μπορούν να μου δώσουν ταμείο επειδή ο διευθυντής δε μου έδωσε τα ένσημα του Ιουνίου. Της είπα πω ςείναι αδιανόητο αυτό που κάνει καθώς έχω συμπληρώσει κατα πολύ τα ένσημα που χρειάζονται και είναι άδικο να πηγαίνω ξανά στο σχολείο που είναι 1:30 ώρα μακριά γιοα να πάρω το χαρτί με τα ένσημα του Ιούνη. Δεν το θεωρείτε αδικο;
Επειδή δεν καταλάβα καλά, σου είπαν ότι δεν μπορούν να σου δώσουν ταμείο ή ότι δεν μπορείς να κάνεις τα χαρτιά σου μέχρι να πας τα ένσημα του Ιουνίου? Ρωτάω γιατί έχει διαφορά. Μέσα σε όλα τα δικαιολογητικά που χρειάζεσαι είναι και τα ένσημα των 2 τελευταίων μηνών από όλους τους εργοδότες που έχεις δουλέψεις.Τα ένσημα αυτά δεν μετράνε για να βγεις ταμείο ανεργίας αλλά θέλουν να τα έχουν όλα μέχρι την ημέρα απόλυσης. Επείδη αυτά τα ένσημα δεν έχουν περαστεί στο ΙΚΑ πρέπει να τα πάρεις από τον εργοδότη σου και να τα πας να τα σφραγίσεις στο ΙΚΑ και μετά να τα πας στον ΟΑΕΔ.
Για να αντιμετωπίζει κάποιος την παραπάνω μεταβλητότητα δικαιολογητικών από οαεδ σε οαεδ διαφορετικής περιοχής πρέπει να σου έχουν δώσει αρκετές ωρες πδσ; αρκούν οι λίγες ή χρειάζεται το μέγιστο δυνατό για να υπάρχει 'κάλυψη' με την παρουσίαση της μεταβλητότητας;
Παράθεση από: kbmarina στις Ιουνίου 24, 2009, 08:57:04 pmΕπειδή δεν καταλάβα καλά, σου είπαν ότι δεν μπορούν να σου δώσουν ταμείο ή ότι δεν μπορείς να κάνεις τα χαρτιά σου μέχρι να πας τα ένσημα του Ιουνίου? Ρωτάω γιατί έχει διαφορά. Μέσα σε όλα τα δικαιολογητικά που χρειάζεσαι είναι και τα ένσημα των 2 τελευταίων μηνών από όλους τους εργοδότες που έχεις δουλέψεις.Τα ένσημα αυτά δεν μετράνε για να βγεις ταμείο ανεργίας αλλά θέλουν να τα έχουν όλα μέχρι την ημέρα απόλυσης. Επείδη αυτά τα ένσημα δεν έχουν περαστεί στο ΙΚΑ πρέπει να τα πάρεις από τον εργοδότη σου και να τα πας να τα σφραγίσεις στο ΙΚΑ και μετά να τα πας στον ΟΑΕΔ. Σε εμάς δεν μας τα ζητήσανε. Είπανε ότι δεν χρειάζεται να τα προσκομίσουμε. Λες τελικά να χρειάζονται και να τρέχουμε το καλοκαίρι που θα είναι κλειστά τα σχολεία;