0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
αυτο το βιβλιαριο ενσημων που αναφερετε τι ακριβωσ ειναι?δ θυμαμαι να ειχα προσκομισει κατι τετοιο την προηγουμενη φορα που εκανα τα χαρτια μου.μηπωσ θυμαμαι λαθος?
Το ποσό που παιρνουμε ως επιδομα ειναι καθορισμενο ή υπαρχουν διάφορα ποσά ανάλογα με τα ένσημα, παιδια κλπ ??
Συνάδελφοι καλημέρα! Σας αναφέρω την περίπτωσή μου. Προσλήφθηκα 21 Νοεμβρίου και απολύθηκα 21 Ιουνίου. Μέχρι τις 18 Νοεμβρίου έπαιρνα επίδομα ανεργίας και μετά την πρόσληψή μου έκανα αναστολή επιδόματος ανεργίας (Μου είχαν μείνει 15 ημέρες περίσσευμα). Όπως βλέπετε η περίπτωσή μου νομίζω ότι είναι παρόμοια και με άλλων συναδέλφων. Στο διαδίκτυο αναφέρει ότι αν επιδοτείσαι δεύτερη φορά υπολογίζεις τους τελευταίους 14 μήνες αφαιρώντας τους δύο μήνες μετά την πρόσληψή σου. Πουθενά όμως δεν αναφέρει ότι σε περίπτωση αναστολής επιδότησης υπολογίζεις ως εκκίνηση του νέου επιδόματος την ημέρα πρόσληψης, δηλαδή 21 Νοεμβρίου. Τηλεφώνησα στα κεντρικά του Οαεδ, σε περίπου 30 τηλέφωνα τα 28 δεν το σήκωσαν, τα δύο μου απάντησαν αλλά δεν γνώριζαν τίποτα. Στον ΟΑΕΔ της συνοικίας μου μού είπαν ότι καταλαβαίνουν ότι αυτό που γίνεται είναι παράλογο αλλά έτσι είναι. Όμως επειδή ζούμε στην εποχή της γνώσης και της πληροφόρησης θεωρώ παράλογο να στηρίζομαι στην προφορική πηγή και να μην στηρίζομαι σε γραπτή πηγή. Πού αναφέρει στην ιστοσελίδα του Οαεδ ότι σε περίπτωση αναστολής επιδόματος υπολογίζεται η ημέρα πρόσληψης και όχι οι τελευταίοι 14 μήνες?Αποφάσισα λοιπόν να κάνω ένσταση γραπτή και να μου απαντήσουν σε ποιο νόμο στηρίζονται και υποστηρίζουν ότι υπολογίζω τα ένσημα από την ημερομηνία πρόσληψης μου? (δεύτερη φορά επιδότηση). Συνάδελφοι νομίζω ότι πρέπει να ακολουθήσετε και εσείς την δική μου τακτική.
Στο διαδίκτυο αναφέρει ότι αν επιδοτείσαι δεύτερη φορά υπολογίζεις τους τελευταίους 14 μήνες αφαιρώντας τους δύο μήνες μετά την πρόσληψή σου. Πουθενά όμως δεν αναφέρει ότι σε περίπτωση αναστολής επιδότησης υπολογίζεις ως εκκίνηση του νέου επιδόματος την ημέρα πρόσληψης.Αποφάσισα λοιπόν να κάνω ένσταση γραπτή και να μου απαντήσουν σε ποιο νόμο στηρίζονται και υποστηρίζουν ότι υπολογίζω τα ένσημα από την ημερομηνία πρόσληψης μου? (δεύτερη φορά επιδότηση).
προβλημα που αντιμετωπισα.δουλευα φετος ωρομισθια στην αθηνα αλλα μενω επαρχια. πηρα τη βεβαιωση εργοδοτη απο τη πρωτοβαθμια και ηρθα να τη θεωρησω στο ικα της πολης μου και δεν μου τη θεωρουν πρεπει να γυρισω παλι αθηνα να μου τη θεωρησουν στο ικα της περιοχης που δουλευα.επισης δεν εχω ξαναπαρει ποτε επιδομα. εχω στο συνολο 266 ενσημα απο το 2008. ομως μου ειπαν στον οαεδ οτι πρεπει να εχω 205 ενσημα απο απριλιο του 2009 εως απριλιο του 2010οποτε επιδομα δεν βλεπω και φετος