0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: olgalia στις Ιανουαρίου 21, 2012, 06:39:37 pmΤο δικαιούσαι αρκεί η φορολογική σου δήλωση να μην ξεπερνά τα 9000 ευρώ το χρόνο νομίζω.Όχι δεν ισχύει αυτό(ακόμα τουλάχιστον).Είχαν προτείνει κάτι τέτοιο,αλλά δεν προχώρησε νομίζω.....Ανάλογα τα ένσημα που έχει κάποιος,βγαίνει ταμείο για κάποιους μήνες.Εμένα ας πούμε πέρυσι,που δούλευα Σεπτέμβριο μέχρι Ιούνιο με έβγαλαν ταμείο για 8 μήνες.Φέτος να δούμε.....
Το δικαιούσαι αρκεί η φορολογική σου δήλωση να μην ξεπερνά τα 9000 ευρώ το χρόνο νομίζω.
τα κριτηρια για το επιδομα ανεργιας εχουν αλλαξει? κατι δεν συζητουσαν, με τον αριθμο ενσημων κ τα 4 τελευταια χρονια(δεν το θυμαμαι ακριβως...)? εχει τεθει σε ισχυ?
Τελικα βαζουμε
Παράθεση από: vaseto στις Μαρτίου 13, 2012, 10:01:16 amΤελικα βαζουμε
Καλησπέρα μήπως ξέρετε αν δικαιούμαι το Ειδικό βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στα μητρώα ανέργωνΈχω κάρτα ανεργίας 6 μήνες από τον Σεπτέμβριο και ήμουν ελ επαγγελματίας ευχαριστώ
Παράθεση από: mples στις Μαρτίου 13, 2012, 08:18:06 pmΚαλησπέρα μήπως ξέρετε αν δικαιούμαι το Ειδικό βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στα μητρώα ανέργωνΈχω κάρτα ανεργίας 6 μήνες από τον Σεπτέμβριο και ήμουν ελ επαγγελματίας ευχαριστώΛογικά δε δικαιούσαι επειδή δεν ήσουν ιδιωτικός υπάλληλος. Στο http://www.oaed.gr/Pages/SN_1079.pg λέει:"Ειδικό βοήθημα, δικαιούνται οι ασφαλισμένοι, εφόσον δεν συγκεντρώνουν προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης, παραμένουν άνεργοι επί τρεις μήνες και έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση ανεργίας εξήντα (60) τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου."Άρα πρέπει να μπορούσες να κάνεις αίτηση για τακτική επιδότηση και να μην είχες τα απαιτούμενα ένσημα.Αυτό σημαίνει ότι προϋπόθεση είναι ότι θα είχες και απόλυση από τον εργοδότη.Ρώτησε στον ΟΑΕΔ μήπως και υπάρχει κάτι άλλο που ισχύει για όσους ελεύθερους επαγγελματίες είναι άνεργοι επειδή έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους. Εξάλλου πρόσφατα αρχίσατε να πληρώνετε όλοι οι ΕΕ κάποια εισφορά, ώστε να παίρνετε κι εσείς ένα επίδομα σαν ταμείο ανεργίας. Ψάξτο λίγο καλύτερα.
Γεια σας και πάλι. Έκανα προσληψη 11/10 και απόλυση θα κάνω 31 Μαίου.Τα ένσημα που θα έχω μέχρι την 31/3 δεν μου φτάνουν να πάρω ταμείο ανεργίας. Όμως το καλοκαιρι που πέρασε δεν πήρα πάλι ταμείο καινούργιο αλλά τους εναπομείναντες μήνες.Θα μετρήσουν ο περσινός Απρίλιος και Μάιος που δεν μετρήθηκαν πέρσι?Οι τελευταίοι 14 μήνες χωρίς τους 2 τελευταίους? Η μόνο από Οκτώβριο και μετά?Ευχαριστώ
Παράθεση από: orestakos3 στις Μαρτίου 14, 2012, 01:38:53 amΓεια σας και πάλι. Έκανα προσληψη 11/10 και απόλυση θα κάνω 31 Μαίου.Τα ένσημα που θα έχω μέχρι την 31/3 δεν μου φτάνουν να πάρω ταμείο ανεργίας. Όμως το καλοκαιρι που πέρασε δεν πήρα πάλι ταμείο καινούργιο αλλά τους εναπομείναντες μήνες.Θα μετρήσουν ο περσινός Απρίλιος και Μάιος που δεν μετρήθηκαν πέρσι?Οι τελευταίοι 14 μήνες χωρίς τους 2 τελευταίους? Η μόνο από Οκτώβριο και μετά?ΕυχαριστώΟι τελευταίοι 14 μήνες, χωρίς τους 2 τελευταίους, άρα αν δεν έχουν υπολογιστεί για κάποιο επίδομα τα συγκεκριμένα ένσημα, μπορούν να προσμετρήσουν τώρα.
Είστε σίγουροι? Γιατί ως τισ 31/3 θα εχω 124 ένσημα και άμα είναι να πω τον λογιστή να μου προσθέσει ένα.Αν όμως πιάνονται και οι περσινοί μήνες ο Μάιος και ο Απρίλιος δεν χρειάζεται να ζητάω χάρη.Αλλά πρέπει να είμαι 100% σίγουρος ότι θα μετρήσουν