0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και μέρες των διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα μετράνε για τα ένσημα στους αναπληρωτές ώστε να συμπληρώσουν 125 για να πάρουν επίδομα?
Παράθεση από: loella στις Ιουνίου 12, 2012, 04:37:07 pmΚαι μέρες των διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα μετράνε για τα ένσημα στους αναπληρωτές ώστε να συμπληρώσουν 125 για να πάρουν επίδομα?Ναι. Το ανέφερα και παραπάνω. Οι αναπληρωτές κάθε μήνα παίρνουν 25 ένσημα επειδή είναι μισθωτοί, όσες αργίες και να έχει ο μήνας. Οι ΑΜΩ παίρνουν τα ένσημα κανονικά στις γιορτές και στις διακοπές επίσης.
http://www.oaed.gr/Pages/SN_84.pg, κλικ εκεί που λέει "Επιδόματα Ανεργίας" και θα δεις ακριβώς τα δικαιολογητικά που χρειάζονται.
Μη μετράς τις εργάσιμες, αυτό το κάνεις αν είσαι ΑΜΩ και έχεις κάθε μέρα μάθημα. Οι ΑΚΩ παίρνουν 25 ένσημα χωρίς να καθόμαστε να μετράμε τις εργάσιμες, επειδή είναι μισθωτοί. Έχει σημασία ο όρος!
Καλησπέρα.μια ερώτηση γιατί μέχρι να ξημερώσει και πάω Οαεδ θα χαζέψω!!Εγώ ήμουν μέχρι ιούνιο κανονικά πέρισυ αναπληρωτής αλλά φέτος έχω πρόσληψη 6/2.... βγαίνω στο ταμείο(για δεύτερη φορά) Μήπως πιανόμαστε στα εποχιακά επαγγέλματα??
Παράθεση από: Lasid στις Ιουνίου 12, 2012, 06:31:10 pmΜη μετράς τις εργάσιμες, αυτό το κάνεις αν είσαι ΑΜΩ και έχεις κάθε μέρα μάθημα. Οι ΑΚΩ παίρνουν 25 ένσημα χωρίς να καθόμαστε να μετράμε τις εργάσιμες, επειδή είναι μισθωτοί. Έχει σημασία ο όρος!Μάλιστα, οπότε κάποιος που έχει δουλέψει ΑΚΩ από τα μέσα Σεπτεμβρίου, έχει μέχρι και τον Απρίλιο (μιας και Μάιος και Ιούνιος δεν μετράνε) 25x7,5μήνες=187,5 ένσημα και άρα θα πάρει επίδομα για 8 μήνες και όχι για 6, σωστά?Και κάτι άλλο, μισθωτός θεωρείται και κάποιος που έχει δουλέψει με full ωράριο σε κάποια ιδιωτική εταιρεία?
Καλησπέρα! Δουλεύω σε α΄ βάθμια και απολύομαι στις 21/6. Γνωρίζει κάποιος πόσες μέρες δίνουν προθεσμία για εγγραφή στον ΟΑΕΔ και αίτηση για το επίδομα ανεργίας; Επισης πολύ σημαντικό: είναι απαραίτητο να πας στον ΟΑΕΔ απο τον οποίο θα πληρωθείς ή μπορείς να καταθέσεις τα χαρτιά σου σε οποιοδήποτε κατάστημα; Ευχαριστώ πολυ!
δηλαδη ενας αμω που δουλευει καθε μερα δεν εχει 25 ενσημα το μηνα?μηπως παιρνει 25 αλλα ειναι μειωμενα?