0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: smet στις Ιουνίου 14, 2012, 05:57:20 pmέχει γίνει λάθος 100% μάλλον η βθμια ή αθμια περνούσε μόνο τις μέρες που δούλευες χωρίς να υπολογίζει αργίες...εκτός αν οι 15 ώρες δεν είναι μοιρασμένες σε όλη την εβδομάδα άλλα σε 3 μέρες ή 4....για να βάζει 22 ένσημα ΑΜΩ θα πρέπει να δουλεύεις και τις 5 μέρες της Εβδομάδαςγια απάντησε μας serikδούλευα α'θμια και τις 5 μέρες της εβδομάδας. Επίσης όλους τους μήνες με βάλανε 16 ένσημα/μήνα παρόλο που μπορεί κάποιοι να είχανε περισσότερες αργίες από άλλους. Οπότε δεν παίζει να μην υπολόγιζαν τις αργίες..
έχει γίνει λάθος 100% μάλλον η βθμια ή αθμια περνούσε μόνο τις μέρες που δούλευες χωρίς να υπολογίζει αργίες...εκτός αν οι 15 ώρες δεν είναι μοιρασμένες σε όλη την εβδομάδα άλλα σε 3 μέρες ή 4....για να βάζει 22 ένσημα ΑΜΩ θα πρέπει να δουλεύεις και τις 5 μέρες της Εβδομάδαςγια απάντησε μας serik
Τηλεφώνησα στον τοπικό ΟΑΕΔ και μου είπαν ότι τα χαρτιά για το επίδομα ανεργίας τα καταθέτουμε ΜΟΝΟ στον ΟΑΕΔ τόπου μόνιμης κατοικίας ή στον ΟΑΕΔ όπου υπάγεται διοικητικά το σχολείο μας.... Προσπαθώ να διευκρινίσω λιγάκι εάν πρόκειται για ΟΑΕΔ όπου υπάγεται Διοικητικά το σχολείο ή η Δευτεροβάθμια ως εργοδότης αλλά με παραπέμπουν σε άλλον υπάλληλο καθε φορά Λοιπόν, διευκρίνιση δεν υπάρχει, η τελευταία κυρία που ρώτησα μου απάντησε ότι α)στον ΟΑΕΔ τόπου εργοδότη ο οποίος με απολύει - πληρώνει ή β) στον τόπο προσωρινής διαμονής μου εφόσον έχω αποδεικτικό προσωρινής διαμονής, δυστυχώς η Δευτεροβάθμια δε γνωρίζει καθότι είναι πρώτη φορά που αποσπούν από μία Διεύθυνση σε άλλη αναπληρωτές, κι έχω μείνει με την απορία, θα τηλεφωνήσω και σε άλλα υποκαταστήματα ΟΑΕΔ να βγάλω άκρη, απλά ψάχνω αριθμό εγκυκλίου που να μας διαφωτίσει....
Παράθεση από: serik στις Ιουνίου 15, 2012, 12:13:22 amΠαράθεση από: smet στις Ιουνίου 14, 2012, 05:57:20 pmέχει γίνει λάθος 100% μάλλον η βθμια ή αθμια περνούσε μόνο τις μέρες που δούλευες χωρίς να υπολογίζει αργίες...εκτός αν οι 15 ώρες δεν είναι μοιρασμένες σε όλη την εβδομάδα άλλα σε 3 μέρες ή 4....για να βάζει 22 ένσημα ΑΜΩ θα πρέπει να δουλεύεις και τις 5 μέρες της Εβδομάδαςγια απάντησε μας serikδούλευα α'θμια και τις 5 μέρες της εβδομάδας. Επίσης όλους τους μήνες με βάλανε 16 ένσημα/μήνα παρόλο που μπορεί κάποιοι να είχανε περισσότερες αργίες από άλλους. Οπότε δεν παίζει να μην υπολόγιζαν τις αργίες..ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Προσπαθησε να λυσεις το θεμα αμεσα, βαζοντας και δικηγορο αν χρειαστει! Δεν ειναι δυνατον να δουλευες 5 ημερες τη βδομαδα και να μη σου εβαζαν ενσημα για ολες τις ημερες που δουλευες, οταν ακομη κι οι ωρομισθιοι παιρνουν ενα ενσημο για καθε μερα που δουλευουν! Μηπως καποια μερα ειχες μονο μια ωρα μαθημα, και με τη μειωση του μισθου απο 1/11, το ΙΚΑ θεωρησε οτι δε δικαιουσουν πλεον το ενσημο εκεινης της μερας; Αλλά τοτε ας σου το ελεγαν απο την αρχη, να μην πηγαινες αδικα στη δουλεια καθημερινα, αλλά να ειχες μαζεψει τις ωρες σου σε λιγοτερες μερες! Ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να πηγαινεις στη δουλεια καθε μερα και η ΔΔΕ να σου βαζει τα ιδια ενσημα με οσους δουλευουν 4 μερες τη βδομαδα!
Πρακτικα, ο ΟΑΕΔ του τοπου κατοικιας ειναι οντως προτιμοτερος για τον απολυμενο ανεργο, διοτι εκει θα πρεπει να εμφανιζεταικαθε μηνα για να παιρνει το επιδομα, ενω στον ΟΑΕΔ του εργοδοτη δεν εχει λογο να ξαναπαει!
Ο προηγούμενος ΟΑΕΔ στον οποίο υπαγόμουν δεν ζήτησε ουδέποτε ένσημα 4ου και 5ου μήνα, διότι δεν προσμετρώνται στο επίδομα αφενός, αφετέρου τους καλύπτει η καταγγελία σύμβασης, η οποία αναφέρει ότι απολυθηκαμε 31-5 (αυτονόητο μάλλον ότι εργαστήκαμε και 4ο και 5ο μήνα στην επιχείρηση...).
Σ΄ευχαριστώ Jak 13
Να ρωτήσω κάτι και τους καλούς μας συναδέλφους. Η δήλωση μου έχει εκκαθαριστεί αλλά δεν έχει έρθει στο σπίτι το εκκαθαριστικό. Μέσω internet όμως είναι διαθέσιμο να το τυπώσω σε ένα Α4 χαρτί και να το πάω στον ΟΑΕΔ. Γίνεται δεκτό; Ή να πάω το περσινό; Το έχει κάνει κανείς;Ευχαριστώ!!