0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να ρωτήσω κι εγώ. Σας κράτησαν τα γνήσια χαρτιά από τον εργοδότη? έδωσα 2 χαρτιά γνήσια (καταγγελία σύμβασης και ένα χαρτί παό το ικα) αλλά από την πρωτοβάθμια μουείχαν πει να μη δώσω τα γνήσια. τι γίνεται???
θα γίνω σαφής λοιπόντο 2010 δούλεψα για ένα μήνα σε ένα πρόγραμμα πανεπιστημιακό(κατέθεσα το εκκ/κο του '11 αφού για φέτος δεν έκανα ακόμη δήλωση)χωρίς ένσημα χωρίς πρόσληψη τπτμιλάμε για ένα μήνααυτό κατχωρείται ως εισόδημα άλλη κατηγορίας απ'ότι θυμάμαιμου ζητησαν να πάω τη βεβαίωση και θα την πάω αύριο αφού δεν την είχα μαζί μου σήμεραθα επηρεάσει αυτό το επίδομα που θα πάρω;
ΟΑΕΔ Ιωαννίνων, σημερινή αίτηση, είπαν ότι θα πληρώσουν 7 με 14 Αυγούστου.mitsy αυτό που λες (από πρόγραμμα πανεπιστημιακό) πρέπει να θεωρείται κάτι σαν υποτροφία και πρέπει να είναι αφορολόγητο.Ίσως να θεωρούν ότι μπορεί να έχεις και μπλοκάκι και γι' αυτό να θέλουν την βεβαίωση για να είναι εξασφαλισμένοι.
Παράθεση από: mitsy στις Ιουλίου 03, 2012, 02:07:20 pmθα γίνω σαφής λοιπόντο 2010 δούλεψα για ένα μήνα σε ένα πρόγραμμα πανεπιστημιακό(κατέθεσα το εκκ/κο του '11 αφού για φέτος δεν έκανα ακόμη δήλωση)χωρίς ένσημα χωρίς πρόσληψη τπτμιλάμε για ένα μήνααυτό κατχωρείται ως εισόδημα άλλη κατηγορίας απ'ότι θυμάμαιμου ζητησαν να πάω τη βεβαίωση και θα την πάω αύριο αφού δεν την είχα μαζί μου σήμεραθα επηρεάσει αυτό το επίδομα που θα πάρω;Αν δεν έκανες έναρξη στην εφορία δεν υπάρχει πρόβλημα να δηλώσεις άνεργη.Ουσιαστικά ανέλαβες να διεκπεραιώσεις ένα έργο για ένα μήνα στο πανεπιστήμιο.Πώς πληρώθηκες...μαύρα; Έκοψες κάποιο παραστατικό; Σου εκοψαν εκείνοι κάποιο;Όπως και να έχουν τα πράγματα αν έχεις τα ένσημα που απαιτούνται για να βγεις σε ταμείο και μια απόλυσηδε νομίζω ότι θα έχεις κανένα πρόβλημα να πάρεις επίδομα ανεργίας. Γιατί όμως ο ΟΑΕΔ σου ζήτησε τη βεβαίωση αποδοχών εκείνου του μηνός εργασίας; Και πώς το ανακάλυψε ο υπάλληλος; Έψαξε τη δήλωσή σου;
Μήπως σου είχαν κόψει "απόδειξη δαπάνης" για το ποσό από το πανεπιστήμιο;
Ποιο θα αργήσει; Το εκκαθαριστικό; Μα δε θα περιμένεις να έρθει το εκκαθαριστικό. Θα πας με το προσωπικό σου αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης φωτοτυπία. Είναι η καλύτερη επιλογή.