0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Giorgos-Effie είναι καλύτερα να ρωτήσεις στον ΟΑΕΔ γιατί αυτό που ρωτάς είναι εξιδεικευμένο.Με κάθε επιφύλαξη θα σου πω ότι δε δικαιούται επίδομα. Αν δουλέψει ως ΑΚΩ άλλη μια χρονιά θα δικαιούται.
Προσεξε κανεις στη σελ 8 του πολυνομοσχεδιου την ακολουθη προταση; "στ)το επίδομα ανεργίας που καταβάλλει ο Ο.Α.Ε.Δ. στους δικαιούχους ανέργους, εφόσον τοάθροισμα των λοιπών εισοδημάτων του φορολογούμενου δεν υπερβαίνει ετησίως τις δέκα χιλιάδες(10.000) ευρώ"Αυτο σημαινει οτι αν το ετησιο εισοδημα υπερβαινει τις 10000, φορολογειται το επιδομα που πηραμε το καλοκαιρι ως "εισοδημα", δηλ. αλλαζουμε κλιμακιο; Αυτοι ειχαν πει οτι το επιδομα δε θα φορολογειτο ως εισοδημα, αλλά θα μετραγε μονο για να πληρωσουμε την ΕΕΑ. Κανω καπου λαθος; (το ευχομαι!)
Ισχύει από το 2014. Για φέτος το όριο του ετήσιου εισοδήματος είναι οι 30.000
Ευχαριστω για την απαντηση. Τα δυο ακρα, δηλαδη... Τα 30000 ειναι υπερβολικα ως οριο (αν πηρες ενα μηνα επιδομα, τους υπολοιπους 11 θα ειχες μισθο πανω απο 2700 ευρω!), αλλά τα 10000 ειναι ελαχιστα.
Ερωτηση: Μπορει καποιος να παει να δωσει το παρον αντι για καποιον αλλο με εξουσιοδοτηση? Οταν δινεις το παρον μια φορα στο τριμηνο, αυτο εννοω.
Γειά σας, μια ερώτηση θέλω να κάνω,Δουλεύω σε ξενοδοχείο και τον άλλο μήνα θα με απολύσουν γιατι κλείνει... Πέρυσι μπήκα κανονικα στο ταμείο για πέντε μήνες, φέτος όμως θέλω να μπω για οχτώ και όπως το υπολογίζω χρειάζομαι ακόμη 20 ένσημα, ρώτησα στο ξενοδοχείο αν μπορούν να μου τα "βάλλουν"-"πουλήσουν" και μου είπαν οτι δεν κάνουν τέτοια.Ρώτησα απο δω κ απο εκεί και μου είπαν να ρωτήσω σε κάποια καφετέρια (που πάλι θεωρείται εποχιακή δουλειά όπως το ξενοδοχείο) και να τους πληρώσω τα ένσημα ή να δουλεύω τσάμπα και απλά να μου κολλάει ένσημο...Αλλα δεν έχω καταλάβει ακριβώς, τι πρέπει να κάνω, μπορεί κάποιος να μου δώσει τα φώτα του? Επίσης επειδή είδα εδω στο φορουμ σε μια ανάρτηση κάτι σχετικό με πλήρη απασχόληση, οτι αν δεν είναι πλήρη απασχόληση θα παίρνω απο τον ΟΑΕΔ -50% του επιδόματος...Ουφ, μπερδεύτηκα.Πάντως πέρυσι έπερνα 360 ευρώ για πέντε μήνες. Ευχαριστώ ρε παιδιά.