*

Αποστολέας Θέμα: Αποσπάσεις σε ΙΕΚ  (Αναγνώστηκε 41903 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις σε ΙΕΚ
« Απάντηση #84 στις: Φεβρουαρίου 05, 2011, 05:29:02 pm »
Γιατί δεν φωνάξαμε ποτέ για αυτά τα φαινόμενα;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:57:17 »

Αποσυνδεδεμένος ArchAngel

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 09:02:53 pm »
Τι να σου πω Archangel, δεν ξέρω πώς την έχει δει, μέχρι πρόσφατα μου έδινε στα νεύρα η όλη κατάσταση, αλλά τελευταία τον έχω ψιλολυπηθεί, φαίνεται ότι δεν μπορεί να κάνει και τίποτα, είναι και μεγαλούτσικος, μπερδεύεται.... δεν ξέρω πού είναι η αλήθεια ακριβώς, το θέμα είναι πως εμείς είμαστε όλοι καινούργιοι, και έχουμε περάσει αρκετά δύσκολα όντας μόνο 3 άτομα ουσιαστικά, με τη δουλειά να τρέχει (είμαστε αρκετά μεγάλο ΙΕΚ) κι εμείς να μην ξέρουμε τι να κάνουμε...... Χαίρομαι που απάντησες στο θέμα, για ένα διάστημα νόμιζα ότι κάτι δεν πάει καλά μ'εμένα και όλοι οι άλλοι τα πάνε περίφημα..... Εντάξει και τα 16 άτομα είναι υπερβολή (εγώ ήμουν πριν 3 χρόνια πάλι σε ΙΕΚ, στο λογιστήριο όμως, καμία σχέση με την κατάρτιση - ούτε καν εμπαινα στην γραμματεία- και ήμασταν 19 άτομα, άσε πέφταμε ο ένας πάνω στον άλλο), αλλά 1-2 ακόμα τους χρειαζόμασταν φέτος...

Αν κάποιος δεν μπορεί να μην πάει ή να φύγει. Είτε μόνος του είτε να τον διώξουν.
Να πάει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει.
Σε επαρχιακό ΙΕΚ στο οποίο παράλληλα βοηθάμε με τα οικονομικά είναι 3 άτομα με οργανική μέσα στην πόλη και έχουν παραδεχθεί ότι παίρνουν απόσπαση στα ΙΕΚ για να περνάνε καλύτερα , ενώ δεν ξέρουν ούτε υπολογιστή να ανοίγουν.
Και γω βύσμα έβαλα (όπως όλοι , ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας) για να πάω σε φορέα του υπουργείου για να μην είμαι 400χλμ από τη σύζυγό μου κι ας παίρνω λιγότερα μόρια απ ότι στην οργανική μου, αλλά η δουλειά δουλειά. Και μάλιστα πολύ δουλειά. Αν κάποιος από το ΙΕΚ μου μου έλεγε "δεν δουλεύω" θα τον διαολόστελνα.
Κι άλλωστε σ'ένα ΙΕΚ υπάρχουν αρκετές δουλειές για όλους άσχετα με τα προσόντα.

Η αξιοπρέπεια, η συναδελφικότητα και η εργατικότητα δε θέλουν διδακτορικό.

Αποσυνδεδεμένος Alice6

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 09:13:07 pm »
Μα ρε παιδί μου, του αναθέτουν μια δουλειά, κάνει συνεχώς ερωτήσεις σε σημείο να θέλεις να τον πνίξεις, προσπαθεί διπλωματικά να μας την φορτώσει, μετά τα κάνει θάλασσα και τρέχουμε οι (3) υπόλοιποι να ξελασπώσουμε. Και υπάρχει και πολλή δουλειά γμτ..... και ο διευθυντής στον κόσμο του, δεν του λέει τίποτα, όλες τις φωνές τις ακούμε οι υπόλοιποι σε φάσεις που αυτός δεν είναι παρών, όταν αυτός είναι εκεί.... κενό..... Πολύ κουραστική η φετινή χρονιά... είναι και θέμα χαρακτήρα, εγώ νομίζω ότι έχω την ευθύνη για τα πάντα και πραγματικά αυτό είναι πολύ ψυχοφθόρο.

Αποσυνδεδεμένος chris75

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 11:33:18 pm »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:57:17 »

Αποσυνδεδεμένος Alice6

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Φεβρουαρίου 07, 2011, 07:59:40 am »
Chris 75 η τελευταία σου πρόταση όλα τα λεφτά :)   Να επισημάνω πάντως ότι, κατά τη γνώμη μου, ο συνάδελφος που αποσπάται σε υπηρεσία και δεν προσφέρει τίποτα δεν νομίζω ότι προσφέρει και στην τάξη... κάποια πράγματα είναι και θέμα χαρακτήρα, ή είσαι εργατικός/ευσυνείδητος παντού ή δεν είσαι πουθενά. Ξέρει κανένας εάν υπάρχει διοικητικός υπάλληλος σε κάποιο ΙΕΚ? Εγώ ξέρω μόνο μία στο ΙΕΚ Πειραιά.

Αποσυνδεδεμένος chris75

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Φεβρουαρίου 07, 2011, 10:43:07 pm »
Chris 75 η τελευταία σου πρόταση όλα τα λεφτά :)   Να επισημάνω πάντως ότι, κατά τη γνώμη μου, ο συνάδελφος που αποσπάται σε υπηρεσία και δεν προσφέρει τίποτα δεν νομίζω ότι προσφέρει και στην τάξη... κάποια πράγματα είναι και θέμα χαρακτήρα, ή είσαι εργατικός/ευσυνείδητος παντού ή δεν είσαι πουθενά. Ξέρει κανένας εάν υπάρχει διοικητικός υπάλληλος σε κάποιο ΙΕΚ? Εγώ ξέρω μόνο μία στο ΙΕΚ Πειραιά.

Συμφωνώ Alice6 μαζί σου.Όποιος είναι ευσυνείδητος σε μία δουλειά θα είναι και σε άλλη.Όσον αφορά στο θέμα των διοικητικών υπαλλήλων δεν πρόκειται να βρεις κανέναν, αφού το υπουργείο έχει να διορίσει διοικητικούς εδώ και πολλά χρόνια και βολευόταν με τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς σε οποιαδήποτε διοικητική θέση μπορεί να φανταστεί κανείς μας!Τώρα τι θα γίνει με τη στελέχωση των ιεκ, ύστερα από την προγραμματιζόμενη δραματική μείωση των διορισμών εκπαιδευτικών, είναι άλλο θέμα.Ίσως βρει κάποια λύση ο Πολ Τόμσεν,ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, στην τρόϊκα!Κλείστε όλα τα ιεκ ή ιδιωτικοποιήστε τα, αφού στείλετε όλους τους αποσπασμένους στα σχολεία τους και απολύσετε τους διοικητικούς!Μην σας φαίνεται υπερβολική σκέψη που έκανα!Σκεφτείτε μόνον ότι το ΔΝΤ ζητά απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και σχεδόν εξαφάνιση του δημοσίου τομέα υπερ του ιδιωτικού, από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα!!Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνει τίποτε από όλα αυτά!Έτσι κι αλλιώς τα ιεκ χωρίς τους αποσπασμένους καθηγητές και με ανύπαρκτους τους διοικητικούς πως θα λειτουργήσουν;;!!

Αποσυνδεδεμένος Alice6

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 07:47:53 am »
Ήδη σε διαβεβαιώ ότι -κρίνοντας από το ιεκ στο οποίο δουλεύω εγώ - ορισμένα ιεκ σίγουρα υπολειτουργούν. Στο δικό μας το τι δουλειές έχουν μείνει πίσω δεν λέγεται. Δεν ξέρω πότε θα γίνουν όλα αυτά που πρέπει να γίνουν... Πάντως πολύ σωστό ίσως θα ήταν να γίνεται και μία αξιολόγηση προσόντων ή και μία συνέντευξη πριν την απόσπαση σε ΙΕΚ ή σε γραφείο (η αξιολόγηση προσόντων υποτίθεται ότι γίνεται και τώρα). Και άντε, για την αξιολόγηση προσόντων λέω κι εγώ ότι ίσως έτσι αδικηθεί κάποιος που είναι εργατικός αλλά δεν έχει προϋπηρεσία σε υπηρεσία, αλλά η συνέντευξη παίζει κάποιο ρόλο. Αυτόν τον δικό μας που μας έχει χώσει μια χαρά φέτος, εάν είσαι διευθυντής και του μιλήσεις 5 λεπτά δεν τον δέχεσαι με τίποτα νομίζω.... Για φαντάσου να πας του χρόνου αποσπασμένος/η σε γραφείο και να είστε δύο άτομα, εσύ και αυτός......  Τελοσπάντων, για να επανέλθουμε στο θέμα μας, δεν νομίζω ότι έχω δουλέψει ποτέ σε χειρότερο κλίμα από αυτό στο οποίο δουλεύω φέτος, είναι όλοι μέσα στα νεύρα...

Αποσυνδεδεμένος shark1

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Φεβρουαρίου 15, 2011, 07:34:12 pm »
Αν θέλει το κράτος να λειτουργούν τα ΙΕΚ σωστά και συστηματικά θα έπρεπε πράγματι να σταματήσει τις αποσπάσεις στα ΙΕΚ και να διορίσει μόνιμους διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι θα ξέρουν τι τους γίνεται. Όχι κάθε χρόνο καινούριοι που δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα και κανένας δεν τους ενημερώνει. Συμφωνώ απόλυτα για τη συνέντευξη πριν την απόσπαση και μία αξιολόγηση του ατόμου. Αν όμως ζούσαμε σε ένα κράτος αξιοκρατικό. Το γελοίο του πράγματος είναι ότι συνάδελφοι που έχουν αποσπαστεί και στο παρελθόν στα ΙΕΚ, και ας μην έχουν ιδέα, το παίζουν και αφεντικά των άλλων.

Αποσυνδεδεμένος Alice6

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Φεβρουαρίου 16, 2011, 07:43:48 am »
A,ναι shark, αυτό γίνεται στις περισσότερες υπηρεσίες, πάντα ο ένας πάει να πάρει τον αέρα του άλλου, όλοι ονειρεύονται προϊσταμενιλίκι, κάτι που δεν έχουν πολυδεί όσοι έχουν εργαστεί μόνο σε σχολεία.

Αποσυνδεδεμένος Alice6

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Μαρτίου 28, 2011, 09:49:03 pm »
Συνάδελφοι, άνοιξα κι αλλού αυτόνομο θεματάκι, αλλά δεν βλέπω λαό...... Πώς τη βλέπετε την απόφαση που βγήκε 23/3 και κοινοποιήθηκε σήμερα για τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς στα Δημόσια Ιεκ που τοποθετούνται στη ΓΓΔ

Αποσυνδεδεμένος marvac

• Ιστορικό μέλος
  • Εθισμός στο pde...
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Ιουλίου 15, 2011, 05:52:41 pm »
Συνάδελφοι τα φώτα σας γιατί από ΙΕΚ είμαι άσχετη:

1) Ξέρει κανείς ωράριο εκπαιδευτικών (αποσπασμένων ως διοικητικοί), συνθήκες εργασίας, κάθε άλλη χρήσιμη πληροφορία για ΙΕΚ Κορυδαλλού, ΙΕΚ Νικαίας, ΙΕΚ Αιγάλεω?

2) Είμαι παντελώς άσχετη με ΙΕΚ, κάθε πληροφορία/ συμβουλή/σχόλιο καλοδεχούμενο.
"Kι αν είναι κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα,
πέσουν καιροί οργισμένοι,
κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα,
για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια,
μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά ! τσεκούρι !τράβα !"
(Κωστής Παλαμάς)

Αποσυνδεδεμένος marvac

• Ιστορικό μέλος
  • Εθισμός στο pde...
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Ιουλίου 18, 2011, 01:22:45 pm »
Κανείς βρε παιδιά???? :(
"Kι αν είναι κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα,
πέσουν καιροί οργισμένοι,
κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα,
για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια,
μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά ! τσεκούρι !τράβα !"
(Κωστής Παλαμάς)

Αποσυνδεδεμένος Alice6

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Ιουλίου 18, 2011, 02:37:22 pm »
marvac εγώ δεν ξέρω τίποτε για τα συγκεκριμένα ΙΕΚ δυστυχώς...

Αποσυνδεδεμένος Alice6

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Ιουλίου 19, 2011, 01:35:50 pm »
Συνάδελφοι τα φώτα σας γιατί από ΙΕΚ είμαι άσχετη:

1) Ξέρει κανείς ωράριο εκπαιδευτικών (αποσπασμένων ως διοικητικοί), συνθήκες εργασίας, κάθε άλλη χρήσιμη πληροφορία για ΙΕΚ Κορυδαλλού, ΙΕΚ Νικαίας, ΙΕΚ Αιγάλεω?

2) Είμαι παντελώς άσχετη με ΙΕΚ, κάθε πληροφορία/ συμβουλή/σχόλιο καλοδεχούμενο.

μμμ, τώρα είδα το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σου....
Λοιπόν, καταρχήν εάν έχεις απόλυτη ανάγκη να είσαι κοντά στο σπίτι σου, τότε μια χαρά είναι τα ΙΕΚ. Κατά τα άλλα: Το ωράριο (εάν το ΙΕΚ είναι απογευματινό) είναι περίπου 13-20.30. Φέτος οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί μειώθηκαν δραστικά και η δουλειά ήταν πάρα πολύ. Να εύχεσαι στο ΙΕΚ που θα πας να έχει μείνει κανένας παλιός για να σας δείξει πέντε πράγματα. Όλα είναι θέμα διευθυντή πάντως. Εάν είναι νορμάλ άνθρωπος όλα καλά. Εάν όχι, μπορεί να σου βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι. Αυτά προς το παρόν, ό,τι άλλο θέλεις ρώτα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182654
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 670
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)