0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σας παρακαλώ κάποιος να μου θυμίσει τι ισχυει με τον νομο3848 και την παιδαγωγική επαρκεια.
Σε όσα έχω σβήσει δε βλέπω το λόγο να διαφωνήσω, με το ζόρι δε πήγε κανείς αναπληρωτής συνεχίζω να συμφωνώ και το αν αγόραζε ( ή αγοράζει) κανείς προϋπηρεσία ουσιαστικά είναι επιλογή. Το κράτος άλλαξε τους κανόνες παραπάνω από μια φορά και τώρα ουσιαστικά σε διεργασία αλλαγής πάλι είμαστε.
Τύπε, τότε η βάση ΑΣΕΠ μπήκε για στολίδι; Προφανώς, δεν έχεις περάσει ούτε απ΄έξω από τον ΑΣΕΠ, γιατί διαφορετικά θα θυμόσουν ότι όταν έβγαιναν τα αποτελέσματα, έβγαιναν σε ΤΡΕΙΣ πίνακες. Ο πρώτος ήταν για τους διοριστέους, ο δεύτερος για τους επιτυχόντες και ο τρίτος για τους αποτυχόντες. Αυτά για να μη λέμε και ό, τι θέλουμε. Όσο για το ποιός νόμος, θα σε παραπέμψω στο νόμο του Στυλιανίδη και σε αντίστοιχη απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ, παλιότερη, που αναφέρει ότι ο πίνακας του 24μήνου λειτουργεί εφεδρικά, αν εξαντληθεί ο πίνακας διοριστέων του ΑΣΕΠ και υπάρχουν ανάγκες στην υπηρεσία. Σταμάτα να απαξιώνεις συνεχώς την επιτυχία σε ΑΣΕΠ, από τη στιγμή που δεν είσαι συνάδελφος και δεν έχεις δώσει ποτέ σου...
elefthe θα απαντούσα αν το ερώτημά σου ήταν συγκεκριμένο...αλλά είναι πολύ γενικό και δεν ξέρουμε και την ειδικότητά σου.Με την ευκαιρία αυτή θέλω να παροτρύνω όλους να διαβάσουν το νόμο 3848. Μας αφορά.Δε γίνεται να ρωτάμε απλά τους άλλους. Ας καθίσουμε να τον διαβάσουμε για να ξέρουμε!http://dipe.ker.sch.gr/images/20100521_nomos_3848_2010.pdf
Οπότε οφείλω να πω ότι ο typos72 και συνάδελφος είναι και διοριστέος του ΑΣΕΠ 2008.Αναγκάζομαι να το πω, επειδή είναι άλλο να το ισχυρίζεται ο ίδιος και άλλο να το πιστοποιούν και άλλοι συνάδελφοι.
Και τώρα που διάβασα τον νομο θα ήθελα να ρωτησω αν οι πρωην καθηγητικες σχολές( βλέπε φυσικος), που όμως δεν κάναμε παιδαγωγικά μαθηματα πριν το 2000 στο πανεπιστήμιο, έχει την δυνατότητα να δώσει με βαση τον νομο?
Ας με συγχωρήσει, λοιπόν, ο typos72. Είχα σχηματίσει την εντύπωση ότι είναι δικηγόρος... Καλό είναι, κάποιος που διορίζεται (και καλώς που διορίζεται, αφού είναι διοριστέος ΑΣΕΠ), να μην απαξιώνει την επιτυχία των άλλων. Κυρίως όταν βιώνουμε όλοι μας μια εύλογη αναστάτωση, με όλα όσα ακούγονται. Όσο για τη βάση στις διάφορες ειδικότητες, ας ρίξουν κάποιοι μια ματιά στην ύλη και τα θέματα των διάφορων ειδικοτήτων και θα καταλάβουν. Υπάρχουν και στατιστικά για το πόσοι κατάφεραν να την περάσουν. Αλλά δεν μιλάμε όλοι για βαθμό κοντά στη βάση. Πολλοί, έμεναν αδιόριστοι για ελάχιστα μόρια.
Παιδιά....επειδή έλειπα και δεν είχα πρόσβαση σε ιντερνετ.....και βαριέμαι να διαβάσω όλες τις σελίδες του τόπικ απ'την αρχή.... ....πείτε μου λίγο....εαν διενεργηθεί ΑΣΕΠ (σε παράλληλο σύμπαν κατά τη γνώμη μου)....δεν πρέπει λογικά να ισχύσει αμέσως μετά ό,τι όρισε η Διαματοπούλου; Δηλαδή άμεση πρόταξη των επιτυχόντων ΑΣΕΠ σε όλους τους πίνακες; Αν και υπάρχουν ειδικότητες όπου οι επιτυχόντες ΑΣΕΠ (τουλάχιστον ως τώρα) είναι ελαχιστότατοι....αλλά αυτό δεν αφορά τις 5 ειδικότητες στις οποίες αναφέρονται....Τι λέτε; Ισχύει τίποτα απ'όσα ορίζουν κατά καιρούς ή πάντα το χάος και το ό,τι θυμηθεί ο καθένας;
Ο διαγωνισμός θα γίνει για όλες τις ειδικότητες για να περάσει όλο το εκπαιδευτικό σύστημα προσλήψεων διορισμών στο νέο καθεστώς πινάκων.
Καλα θα ηταν να περιμενουμε την προκυρηξη και να μην δινουμε ψευτικες ελπιδες στον κοσμο.Θυμιζω οτι ο υπουργος εξαρχης αναφερθηκε σε 5 ειδικοτητες.Για αυτο καλο ειναι να αναμενουμε την προκυρηξη για να δουμε ποιους θα αφορα.
Δε χρειάζεται να διαβάσεις όλες τις σελίδες ΛΩΡΑ. Με το που θα γίνει ΑΣΕΠ θα καταργηθούν οι υφιστάμενοι πίνακες και θα συνταχθούν αυτοί του 3848, με άμεση πρόταξη των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ. Έτσι, θα υπάρχει ένας πίνακας σε κάθε ειδικότητα. Ο διαγωνισμός θα γίνει για όλες τις ειδικότητες για να περάσει όλο το εκπαιδευτικό σύστημα προσλήψεων διορισμών στο νέο καθεστώς πινάκων.