0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά με όρεξη και μεράκι για την εκπαίδευση, γνώσεις πάνω στα σύγχρονα διδακτικά δεδομένα, που δεν θα τους δοθεί μια ευκαιρία να δοκιμαστούν αξιοκρατικά για μια θέση, επειδή έτυχε απλά να αποφοιτήσουν από το 2009 και μετά...Αυτούς σκέφτομαι κυρίως και όσους από εμάς ελπίζαμε σε μια δεύτερη ευκαιρία...
Αν η εκπαιδευτική πολιτική στην παιδεία αλλάξει θα υπάρξουν χιλιάδες θέσεις για τους νέους εκπαιδευτικούς.Θα σου πω απλά 2 ρύθμισεις για να γίνει αυτό:1)Αριθμός μαθητών ανα τάξη έως 18 μαθητές , 2)ίδρυση και λειτουργιά ολοήμερων σχολείων σε όλη την Ελλάδα.
Μαζί σου είμαι και να γίνει ΑΣΕΠ και ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ πολλοί διορισμοί αλλά ξέρεις κάτι; Κι οι αδιόριστοι διοριστέοι του τελευταίου διαγωνισμού κι αυτοί κάποτε ήταν νέα παιδιά με όρεξη, μεράκι, πολλές γνώσεις στα σύγχρονα διδακτικά δεδομένα που απέκτησαν εν μέσω αναπλήρωσης-ωρομισθίας-παράλληλης ημιαπασχόλησης-ταυτόχρονης μελέτης για ΑΣΕΠ. Κι αυτοί σήμερα πια δε θεωρούνται νέα παιδιά γιατί είναι 40+ και σ'αυτή την ηλικία βρίσκονται άνεργοι κι αναγκασμένοι να αλλάξουν επάγγελμα. Που πού να αλλάξεις επάγγελμα και στα 40+ σου να συναγωνιστείς (σε μια συνέντευξη πχ) ως ανειδίκευτος έναν νεότερο που επιπλέον έχει προϋπηρεσία (γραμματέας ή ό,τι άλλο) και με αυτά τα τραγικά ποσοστά ανεργίας και με τόσες επιχειρήσεις να κλείνουν. Αν ήμουν 25, με τη μία θα έφευγα για μάστερ στο εξωτερικό με σκοπό να μείνω εκεί. Και τώρα στα 43 μου το επιδιώκω να πάω έξω και θα πάω, αν καταφέρω να βρω δουλειά που να εξασφαλίζει και στέγη, μιας και δεν έχω οικονομίες για το πρώτο διάστημα (πχ κατοικία που στο εξωτερικό, για να σου νοικιάσουν σπίτι, πρέπει να έχεις στα χέρια σου βεβαίωση εργοδότη με το μισθό μαζί, να ξέρουν τι πληρώνεσαι κι αν μπορείς να τους πληρώνεις). Ειλικρινά η γενιά των 35+ θεωρώ ότι είναι η πιο αδικημένη γιατί ως ανειδίκευτος δε σε προσλαμβάνουν. Το να είσαι άπειρος στα 25 στο "συγχωρούν". Συμπληρώνω κάτι επειδή ανάφερα ως παράδειγμα το επάγγελμα της γραμματέως. Έστειλα σε γνωστή φίρμα βιογραφικό για να πλένω πιάτα, έπειτα από αγγελία που έβαλε. Ε δε μου απάντησαν καν. Επιπλέον μετά από λίγο έβαλαν για το ίδιο υποκατάστημα αγγελία κι είχαν προσθέσει όρια ηλικίας με ανώτερο τα 35. Δηλαδή ούτε ως λαντζιέρες δε μας παίρνουν, έλεος.