*

Αποστολέας Θέμα: Μείωση των Προσλήψεων  (Αναγνώστηκε 195512 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος paschalist

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Πάγωμα Όλων των Προσλήψεων ;
« Απάντηση #98 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 10:10:21 am »
Προχθές μίλησα με τμήμα διορισμών πρωτοβάθμιας  στο υπουργείο. Πριν από λίγο πήρα και στο τμ.διορισμών δευτεροβάθμιας.
Δεν έχουν επίσημα ενημερωθεί για εξαίρεση στις προσλήψεις, αλλά αν γίνουν διορισμοί μέσα στο καλοκαίρι θα πάει 60-40% σύμφωνα με την προκήρυξη. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Δεν μπορούν να πάρουν μόνο ΑΣΕΠ, ή μόνο με προϋπηρεσία
Nil homini certum est

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:02:34 »

Αποσυνδεδεμένος velis

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 10:14:31 am »
Σίγουρα θα μείνουν απ' έξω πολλοί , αλλά εδώ που φτάσαμε τουλάχιστον να αρχίσει να διορίζει κάποιους για να παίρνουν σειρά και οι επόμενοι για την άλλη χρονιά και για να βελτιώσουν τη θέση τους για αναπλήρωση του χρόνου.

Οσον αφορά το 24μηνο και 30μηνο κι εγώ πιστεύω ότι θα μείνουν τελικά απ' έξω φέτος ή συνολικά ή κατά το μεγαλύτερο ποσοστό . Στην καλύτερη περίπτωση βλέπω να τους βάζει στη  μεταβατική περίοδο για 2-3 χρόνια και να τους απορροφήσει από εκεί σταδιακά. Δηλαδή μπορεί να σπάσει το π.χ. 24μηνο το φετινό για διορισμό σε 3 χρόνια και να πάρει το 1/3 φέτος , το 1/3 του χρόνου και το 1/3 την 3η χρονιά.

Αποσυνδεδεμένος velis

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 10:18:47 am »
Παιδιά να μην περιμένουμε ότι από το Υπουργείο θα μας δώσουν σαφείς πληροφορίες. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν τίποτα και όσοι ξέρουν δεν μιλάνε. Εγώ πάντως πήρα χθες τηλ. στο γραφείο της Υπουργού και δεν ήξεραν τίποτα συγκεκριμένο να μου πουν . Μου είπε μια κυρία "δεν ξέρω... θα ρωτήσω και θα σας πω.. πάρτε πάλι αύριο..." Ε, σήμερα άλλα θα τη ρωτήσω . Αν δηλαδή θα κάνουν όντως διορισμούς φέτος ....

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 10:26:57 am »
Σίγουρα θα μείνουν απ' έξω πολλοί , αλλά εδώ που φτάσαμε τουλάχιστον να αρχίσει να διορίζει κάποιους για να παίρνουν σειρά και οι επόμενοι για την άλλη χρονιά και για να βελτιώσουν τη θέση τους για αναπλήρωση του χρόνου.

Οσον αφορά το 24μηνο και 30μηνο κι εγώ πιστεύω ότι θα μείνουν τελικά απ' έξω φέτος ή συνολικά ή κατά το μεγαλύτερο ποσοστό . Στην καλύτερη περίπτωση βλέπω να τους βάζει στη  μεταβατική περίοδο για 2-3 χρόνια και να τους απορροφήσει από εκεί σταδιακά. Δηλαδή μπορεί να σπάσει το π.χ. 24μηνο το φετινό για διορισμό σε 3 χρόνια και να πάρει το 1/3 φέτος , το 1/3 του χρόνου και το 1/3 την 3η χρονιά.

Nil homini certum est

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:02:34 »

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 10:54:17 am »
Πήρα πριν λίγο στο υπουργείο Παιδείας. Η υπάλληλος μου είπε το εξής: Μέχρι στιγμής, αυτό που ξέρουν είναι ότι οι διορισμοί θα γίνουν κανονικά όσον αφορά το σκέλος του 60-40. Αλλά το βλέπει πολύ χλωμό για 30μηνο-24μηνο(δε συζητάμε για πολύτεκνους και κάτι άλλες κατηγορίες, αυτοί τέλειωσαν). Αυτό που μου είπε- και μάλλον επιβεβαιώνεται σιγά-σιγά το σενάριο- είναι ότι μέσα στο 2010 μάλλον δε θα υπάρξει ΑΣΕΠ. Επί λέξη μου είπε "είστε τυχερός μέσα στην γενικότερη μαυρίλα".

ln03

• Επισκέπτης
« Απάντηση #103 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 11:01:44 am »
Πήρα πριν λίγο στο υπουργείο Παιδείας. Η υπάλληλος μου είπε το εξής: Μέχρι στιγμής, αυτό που ξέρουν είναι ότι οι διορισμοί θα γίνουν κανονικά όσον αφορά το σκέλος του 60-40. Αλλά το βλέπει πολύ χλωμό για 30μηνο-24μηνο(δε συζητάμε για πολύτεκνους και κάτι άλλες κατηγορίες, αυτοί τέλειωσαν). Αυτό που μου είπε- και μάλλον επιβεβαιώνεται σιγά-σιγά το σενάριο- είναι ότι μέσα στο 2010 μάλλον δε θα υπάρξει ΑΣΕΠ. Επί λέξη μου είπε "είστε τυχερός μέσα στην γενικότερη μαυρίλα".

Όταν λες 2010 εννοείς την χρονιά 2010-2011; Γιατί αν γίνει ο διαγωνισμός το γενάρη ή φεβρουάριο του 2011, εμένα το ίδιο μου κάνει...

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 11:06:06 am »

Όταν λες 2010 εννοείς την χρονιά 2010-2011; Γιατί αν γίνει ο διαγωνισμός το γενάρη ή φεβρουάριο του 2011, εμένα το ίδιο μου κάνει...

Έχεις δίκιο, αυτό δε σκέφτηκα να ζητήσω να μου το αποσαφηνίσουν. Α, ξέχασα να πω ότι επίσης μου ανέφερε πως τα πάντα μέχρι τα μέσα Μάρτη θα έχουν ξεκαθαρίσει όσον αφορά το σκέλος των προσλήψεων.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 11:07:35 am »
Στην ουσία όμως 30μηνίτες και 24μηνίτες θα μπουν με το 40% αφού είναι και στον πίνακα διορισμών. Απλώς δεν θα συνταχθεί πίνακας 24μηνου και 30-μηνου. Έτσι δεν είναι; Για να μην μπερδευόμαστε.
Nil homini certum est

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 11:15:50 am »
Στην ουσία όμως 30μηνίτες και 24μηνίτες θα μπουν με το 40% αφού είναι και στον πίνακα διορισμών. Απλώς δεν θα συνταχθεί πίνακας 24μηνου και 30-μηνου. Έτσι δεν είναι; Για να μην μπερδευόμαστε.

Νομίζω ότι είναι προφανές αυτό. Δεν μπερδευόμαστε.  :D

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 11:28:02 am »
Κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, στις 10 Φλεβάρη έχουμε απεργία. ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ- η ΓΣΕΕ ως συνήθως έχει ξεπουλήσει τα πάντα εκ των προτέρων. Και τώρα που είναι και το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία δε θα ρίξει ούτε εκείνες τις τουφεκιές που συνήθιζε να ρίχνει για την τιμή των όπλων. Αν είναι να πέσουμε, ας πέσουμε με το κεφάλι ψηλά, όπως είπε κι ο Sun. Δε μας ταιριάζει το κλάμα μπροστά σε μια οθόνη, ας δείξουμε τουλάχιστον ότι σαν άνθρωποι έχουμε αξιοπρέπεια και διάθεση να παλέψουμε για κάτι καλύτερο.

Αποσυνδεδεμένος physicaest

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Koλωνακι (Πλατεια)1920
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 12:23:46 pm »
Tι εγινε βρε παιδια ??? Γιατι κολλησαμε ???

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 12:25:33 pm »
Πολύ χαίρομαι που το φως της ημέρας έφερε και κάποιες καλές ειδήσεις. Μπορεί τελικά να υιοθετήθηκε το σχέδιο
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 12:30:35 pm »
Πολύ χαίρομαι που το φως της ημέρας έφερε και κάποιες καλές ειδήσεις. Μπορεί τελικά να υιοθετήθηκε το σχέδιο
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 03, 2010, 12:32:59 pm από paschalist »
Nil homini certum est

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 12:53:19 pm »
Ισχύει, βέβαια, και το ελληνικό "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος", το οποίο στις μέρες μας αποκτά πολλές ερμηνείες. Παραθέτω και τη σχετική διδακτική ιστορία, η οποία έχει και επίκαιρο χαρακτήρα.

Η προέλευση της φράσης «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».  ( http://stisrymestouxronou.blogspot.com/2009/08/blog-post_6688.html )

Οι «Νεκρικοί Διάλογοι» είναι ίσως το πιο γνωστό έργο του αρχαίου σοφιστή και συγγραφέα Λουκιανού, ένα από αυτά που άσκησαν μεγάλη επίδραση στη μεταγενέστερη λογοτεχνία. Πρόκειται για 30 σύντομους διαλόγους μεταξύ γνωστών μυθικών και ιστορικών προσώπων,τα οποία συζητούν στον κάτω κόσμο διάφορα θέματα από την οπτική γωνία της μεταθανάτιας ζωής.Το ακόλουθο απόσπασμα προέρχεται από τον διάλογο «Χάρωνος και Μενίππου» •ο Μένιππος,κυνικός φιλόσοφος του 3ου π.Χ.αιώνος από τα Γάδαρα της Παλαιστίνης, συντετριμμένος από την οικονομική ανέχεια,στην οποία περιήλθε, απαγχονίζεται. Η ψυχή του, συνοδευόμενη από τον Ερμή, τον οδηγό θεό των ψυχών στην κάθοδό τους στον κάτω κόσμο, συναντά τον γέροντα Χάροντα στην όχθη της Αχερουσίας λίμνης, ο οποίος-έναντι της καταβολής του οβολού, που απαραιτήτως, κατά τις αρχαίες δοξασίες,πρέπει να φέρει μαζί του κάθε νεκρός-διαπορθμεύει τις νεκρές ψυχές στην άλλη όχθη, όπου βρίσκεται η είσοδος του Άδη (γι’αυτό στην αρχαία Ελλάδα τοποθετούσαν οι συγγενείς κάτω από την γλώσσα των νεκρών τους έναν οβολό, προκειμένου να πληρώσουν τα ναύλα του «ταξιδιού» τους). Ο Μένιππος, ωστόσο, ευρισκόμενος σε πραγματική οικονομική δυσπραγία, αρνείται να καταβάλει στον Χάροντα τα οφειλόμενα, αν και πέρασε με την βάρκα στην όχθη του Άδη,γεγονός που εξοργίζει τον γέροντα πορθμέα •τελικά τα ναύλα δεν καταβλήθηκαν ποτέ. Ο διάλογος που επινοεί ο Λουκιανός ξεχωρίζει για το γλαφυρό του ύφος και τον εύθυμο χαρακτήρα του (παρατίθεται ένα απόσπασμα του διαλόγου, συγκεκριμένα το περιέχον την ακόλουθη γνωστή έκφραση που λέγεται αυτούσια ως τις μέρες μας):

«ΧΑΡΩΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΝΙΠΠΟΥ

ΧΑΡΩΝ
Απόδος, ω κατάρατε, τα πορθμεία.
ΜΕΝΙΠΠΟΣ
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 03, 2010, 12:57:08 pm από apri »
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182658
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)