0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αγαπητοί συνάδελφοι, θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει τελικά πιθανότητα να γίνει ασεπ το Δεκέμβριο. Είμαστε πολλοί οι νέοι εκπιδευτικοί που ούτε προϋπηρεσία έχουμε (και ούτε πρόκειται, όπως βλέπω...) ούτε ξαναδώσαμε για να έχουμε κάποια μόρια! Στο ΕΘΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ανέφεραν ότι με βάση τις πληροφορίες τους ο διαγωνισμός θα διεξαχθει το Δεκέμβριο. Επειδή δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στις..."πληροφορίες" τους ρωτώ εσάς! Για εμάς υπάρχει καμια μαμημένη ΕΛΠΙΔΑ;;;
Παράθεση από: nikgre στις Φεβρουαρίου 18, 2010, 05:44:00 pmΑγαπητοί συνάδελφοι, θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει τελικά πιθανότητα να γίνει ασεπ το Δεκέμβριο. Είμαστε πολλοί οι νέοι εκπιδευτικοί που ούτε προϋπηρεσία έχουμε (και ούτε πρόκειται, όπως βλέπω...) ούτε ξαναδώσαμε για να έχουμε κάποια μόρια! Στο ΕΘΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ανέφεραν ότι με βάση τις πληροφορίες τους ο διαγωνισμός θα διεξαχθει το Δεκέμβριο. Επειδή δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στις..."πληροφορίες" τους ρωτώ εσάς! Για εμάς υπάρχει καμια μαμημένη ΕΛΠΙΔΑ;;;Το θέμα με την αλλαγή στο σύστημα πρόσληψης ώστε να είναι όσο το δυνατό αντικειμενικό έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό όπως και άλλα στην ελληνική πραγματικότητα. Δυστυχώς πολλά αφήνονται από τους δήθεν αρμόδιους χωρίς πρόβλεψη και προγραμματισμό. Τώρα γιατί η όποια συνθετική λύση για το ζήτημα των εκπαιδευτικών που είναι στους πίνακες δεν φαίνεται εφικτή; Γιατί σαν κλάδος είμαστε αδιάφοροι στα θέματα που μας αφορούν; Ο καθένας κοιτά από την σκοπιά του και επιμένει στην άποψή του χωρίς να κοιτά γύρω του. Το σύστημα πρόσληψης μέχρι τώρα είχε τρείς διεξόδους: ασεπ , προϋπηρεσία, και συνδυασμό. Σε αυτό κατέληξαν σταδιακά για πολλούς λόγους. Τώρα ψάχνουν ένα συνθετικό ,που θα έχει και τα τρία, ώστε να υπάρχει μια ενιαία φιλοσοφία. Και πάλι θα αρχίσουν οι αντιρρήσεις και η αμφισβήτηση. Το τέλειο όμως δεν υπάρχει και ειδικά στην δικιά μας περίπτωση. Έτσι το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι να ληφθούν όλες οι περιπτώσεις σε κάποιο βαθμό. Λέω το καλύτερο γιατί από το να χάσουν όλοι προτιμότερο κάποιοι να ωφεληθούν. Η μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δεν έδωσε ασεπ και επανειλημμένα άλλωστε; Ένα μεγάλο ποσοστό δεν εργάστηκε σε ωρομισθίες στην εκπαίδευση και μάλιστα χωρίς οικονομικό όφελος πολλές φορές; Αυτό δυστυχώς ήταν το σύστημα και όλοι εμείς που βρισκόμαστε σε αυτή την θέση σε αυτό οφείλεται. Είχε παράθυρα όσον αφορά τις προϋπηρεσίες; Είχε ένα διαγωνισμό πολλές φορές απαράδεκτα διενεργούμενο; Υπάρχει πληθωρισμός εκπαιδευτικών λόγο έλλειψης μακροχρόνιου σχεδιασμού στις καθηγητικές σχολές; Υπήρχε κάκιστη διαχείριση του υπάρχοντος προσωπικού; Όλα αυτά και πολλά άλλα ερωτηματικά θα μείνουν αναπάντητα. Η όποια αλλαγή δεν μπορεί να διορθώσει αυτό που έγινε στο παρελθόν αλλά να φέρει μια καινούργια κατάσταση ώστε μακροπρόθεσμα να διαμορφωθούν οι ισορροπίες στην εκπαιδευτική κοινότητα. Αλλά το να παραβλέψει κανείς τόσους ανθρώπους χωρίς να τους δοθεί η ευκαιρία να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα είναι άδικο.Οι νέοι συνάδελφοι που θέλουν και αυτοί να μπουν στην εκπαίδευση πρέπει να δουν καθαρά. Αυτό που πραγματικά θα είναι χρήσιμο για αυτούς είναι ένα σύστημα με αμετάβλητους κανόνες. Αυτό που έγινε με τους παλιότερους είναι εξωφρενικό. Κάθε τρεις και λίγο αλλαγές , ρυθμίσεις , ασάφεια ,αβεβαιότητα. Κανένας από τους «παλιούς» δεν μπορεί να πει , έστω και αν μπήκε ή μπει, ότι αυτό έγινε με λογική και σταθερά βήματα. Έγινε με άγχος και σκαμπανεβάσματα ,με υψηλό κόστος σε πολλά επίπεδα ώστε το τελικό αποτέλεσμα αν υπάρξει να είναι μια πύρρειος νίκη.
ΥΓ. Εμάς τους νεώτερους δε χρειάζεται να μας φοβάστε. Εσείς έχετε το πλεονέκτημα της πείρας και πάνω απ΄όλα έχετε ψηθεί στο ασεπ, στα ιδιαίτερα και στα φροντιστήρια. Αν τώρα η ΕΛΠΙΔΑ των νεώτερων είναι κάτι το προβληματικό, τί να πω...
Παράθεση από: nikgre στις Φεβρουαρίου 18, 2010, 10:56:23 pmΥΓ. Εμάς τους νεώτερους δε χρειάζεται να μας φοβάστε. Εσείς έχετε το πλεονέκτημα της πείρας και πάνω απ΄όλα έχετε ψηθεί στο ασεπ, στα ιδιαίτερα και στα φροντιστήρια. Αν τώρα η ΕΛΠΙΔΑ των νεώτερων είναι κάτι το προβληματικό, τί να πω... συμφωνω απολυτα !!!!!! (εχω πλεον βαρεθει να το φωναζω εδω μεσα. κοιταμε μονο τα μοριακια μας και επειδη καναμε 1 αναπληρωση νομιζουμε οτι θεμελιωσαμε δικαιωμα εις βαρος των νεων...δε βλεπω κανεις να τους υποστηριζει και ειναι αξιολυπητο αυτο...)
Παράθεση από: Rwxanh στις Φεβρουαρίου 18, 2010, 12:38:07 pmΤο καράβι βουλιάζει και διεκδικήσεις τύπου να διοριστούν όσοι είναι αναγκαίοι σε μια τέτοια εποχή που ζούμε είναι ουτοπικές.Ωραία, εγώ προτείνω να διοριστώ ΕΓΩ και να μην διοριστείς ΕΣΥ στη λογική της διεκδίκησης του εφικτού. Συμφωνείς;
Το καράβι βουλιάζει και διεκδικήσεις τύπου να διοριστούν όσοι είναι αναγκαίοι σε μια τέτοια εποχή που ζούμε είναι ουτοπικές.
Παράθεση από: nikgre στις Φεβρουαρίου 18, 2010, 10:56:23 pmΥΓ. Εμάς τους νεώτερους δε χρειάζεται να μας φοβάστε. Εσείς έχετε το πλεονέκτημα της πείρας και πάνω απ΄όλα έχετε ψηθεί στο ασεπ, στα ιδιαίτερα και στα φροντιστήρια. Αν τώρα η ΕΛΠΙΔΑ των νεώτερων είναι κάτι το προβληματικό, τί να πω... συμφωνω απολυτα !!!!!! (εχω πλεον βαρεθει να το φωναζω εδω μεσα. επειδη καναμε 1 αναπληρωση νομιζουμε οτι θεμελιωσαμε δικαιωμα εις βαρος των νεων...)ωχ, ξερω θα μου την "πουνε" παλι, αλλα τους εχω μαθει. κοιτανε την παρτυ τους μονο, αλλτρουιστικα βεβαιως.....και σεβονται την οποια αντιθετη γνωμη με δημοκρατικοτητα
Παράθεση από: Stavroula.V. στις Φεβρουαρίου 18, 2010, 08:22:55 pmΠαράθεση από: Rwxanh στις Φεβρουαρίου 18, 2010, 12:38:07 pmΤο καράβι βουλιάζει και διεκδικήσεις τύπου να διοριστούν όσοι είναι αναγκαίοι σε μια τέτοια εποχή που ζούμε είναι ουτοπικές.Ωραία, εγώ προτείνω να διοριστώ ΕΓΩ και να μην διοριστείς ΕΣΥ στη λογική της διεκδίκησης του εφικτού. Συμφωνείς;Γιατί αμφιβάλλεις ότι ένας στους δύο θα διοριστεί? Τώρα αν είμαι εγώ ή εσύ δεν είναι το θέμα μας.
Μάλλον δεν έχετε καταλάβει τι συμβαίνει τον τελευταίο καιρό και ότι κινδυνεύουμε να χάσουμε την εθνική μας κυριαρχία. Και στην τελική πίστεψέ με με καίει αφάνταστα το αν θα διοριστώ γιατί είμαι στη β' φουρνιά αλλά εδώ συντελούνται σημεία και τέρατα...