*

Αποστολέας Θέμα: Μείωση των Προσλήψεων  (Αναγνώστηκε 195895 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ----

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Πάγωμα Όλων των Προσλήψεων ;
« Απάντηση #560 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 09:52:22 pm »
Αγαπητοί συνάδελφοι, θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει τελικά πιθανότητα να γίνει ασεπ το Δεκέμβριο. Είμαστε πολλοί οι νέοι εκπιδευτικοί που ούτε προϋπηρεσία έχουμε (και ούτε πρόκειται, όπως βλέπω...) ούτε ξαναδώσαμε για να έχουμε κάποια μόρια! Στο ΕΘΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ανέφεραν ότι με βάση τις πληροφορίες τους ο διαγωνισμός θα διεξαχθει το Δεκέμβριο. Επειδή δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στις..."πληροφορίες" τους ρωτώ εσάς! Για εμάς υπάρχει καμια μαμημένη ΕΛΠΙΔΑ;;;
Το θέμα με την αλλαγή στο σύστημα πρόσληψης ώστε να είναι όσο το δυνατό αντικειμενικό έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό όπως και  άλλα στην ελληνική πραγματικότητα. Δυστυχώς πολλά αφήνονται από τους δήθεν αρμόδιους χωρίς πρόβλεψη και προγραμματισμό.
Τώρα γιατί η όποια συνθετική λύση για το ζήτημα των εκπαιδευτικών που είναι στους πίνακες δεν φαίνεται εφικτή;
Γιατί σαν κλάδος είμαστε αδιάφοροι στα θέματα που μας αφορούν; Ο καθένας κοιτά από την σκοπιά του και επιμένει στην άποψή του χωρίς να κοιτά γύρω του.
Το σύστημα πρόσληψης μέχρι τώρα είχε τρείς διεξόδους: ασεπ , προϋπηρεσία, και συνδυασμό. Σε αυτό κατέληξαν σταδιακά για πολλούς λόγους. Τώρα ψάχνουν ένα συνθετικό ,που θα έχει και τα τρία, ώστε να υπάρχει μια ενιαία φιλοσοφία.
Και πάλι θα αρχίσουν οι αντιρρήσεις και η αμφισβήτηση. 
Το τέλειο όμως δεν υπάρχει και ειδικά στην δικιά μας περίπτωση. Έτσι το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι να ληφθούν όλες οι περιπτώσεις σε κάποιο βαθμό. Λέω το καλύτερο γιατί από το να χάσουν όλοι προτιμότερο κάποιοι να ωφεληθούν. 
Η μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δεν έδωσε ασεπ και επανειλημμένα άλλωστε;
Ένα μεγάλο ποσοστό δεν εργάστηκε σε ωρομισθίες στην εκπαίδευση και μάλιστα χωρίς οικονομικό όφελος πολλές φορές;
Αυτό δυστυχώς ήταν το σύστημα και όλοι εμείς που βρισκόμαστε σε αυτή την θέση σε αυτό οφείλεται.  Είχε παράθυρα όσον αφορά τις προϋπηρεσίες; Είχε ένα διαγωνισμό πολλές φορές απαράδεκτα διενεργούμενο; Υπάρχει πληθωρισμός εκπαιδευτικών λόγο έλλειψης μακροχρόνιου σχεδιασμού στις καθηγητικές σχολές;  Υπήρχε κάκιστη διαχείριση του υπάρχοντος προσωπικού; 
Όλα αυτά και πολλά άλλα ερωτηματικά θα μείνουν αναπάντητα.
Η όποια αλλαγή δεν μπορεί να διορθώσει αυτό που έγινε στο παρελθόν αλλά να φέρει μια καινούργια κατάσταση ώστε μακροπρόθεσμα να διαμορφωθούν οι ισορροπίες στην εκπαιδευτική κοινότητα. Αλλά το να παραβλέψει κανείς τόσους ανθρώπους χωρίς να τους δοθεί η ευκαιρία να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα είναι άδικο.
Οι νέοι συνάδελφοι που θέλουν και αυτοί να μπουν στην εκπαίδευση πρέπει να δουν καθαρά. Αυτό που πραγματικά θα είναι χρήσιμο για αυτούς είναι ένα σύστημα με αμετάβλητους κανόνες. Αυτό που έγινε με τους παλιότερους είναι εξωφρενικό. Κάθε τρεις και λίγο αλλαγές , ρυθμίσεις , ασάφεια ,αβεβαιότητα. Κανένας από τους «παλιούς» δεν μπορεί να πει , έστω και αν μπήκε ή μπει, ότι αυτό έγινε με λογική και σταθερά βήματα. Έγινε με άγχος και σκαμπανεβάσματα ,με υψηλό κόστος σε πολλά επίπεδα ώστε το τελικό αποτέλεσμα αν υπάρξει να είναι μια πύρρειος νίκη.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:57:33 »

Αποσυνδεδεμένος nikgre

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #561 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 10:56:23 pm »
Αγαπητοί συνάδελφοι, θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει τελικά πιθανότητα να γίνει ασεπ το Δεκέμβριο. Είμαστε πολλοί οι νέοι εκπιδευτικοί που ούτε προϋπηρεσία έχουμε (και ούτε πρόκειται, όπως βλέπω...) ούτε ξαναδώσαμε για να έχουμε κάποια μόρια! Στο ΕΘΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ανέφεραν ότι με βάση τις πληροφορίες τους ο διαγωνισμός θα διεξαχθει το Δεκέμβριο. Επειδή δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στις..."πληροφορίες" τους ρωτώ εσάς! Για εμάς υπάρχει καμια μαμημένη ΕΛΠΙΔΑ;;;
Το θέμα με την αλλαγή στο σύστημα πρόσληψης ώστε να είναι όσο το δυνατό αντικειμενικό έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό όπως και  άλλα στην ελληνική πραγματικότητα. Δυστυχώς πολλά αφήνονται από τους δήθεν αρμόδιους χωρίς πρόβλεψη και προγραμματισμό.
Τώρα γιατί η όποια συνθετική λύση για το ζήτημα των εκπαιδευτικών που είναι στους πίνακες δεν φαίνεται εφικτή;
Γιατί σαν κλάδος είμαστε αδιάφοροι στα θέματα που μας αφορούν; Ο καθένας κοιτά από την σκοπιά του και επιμένει στην άποψή του χωρίς να κοιτά γύρω του.
Το σύστημα πρόσληψης μέχρι τώρα είχε τρείς διεξόδους: ασεπ , προϋπηρεσία, και συνδυασμό. Σε αυτό κατέληξαν σταδιακά για πολλούς λόγους. Τώρα ψάχνουν ένα συνθετικό ,που θα έχει και τα τρία, ώστε να υπάρχει μια ενιαία φιλοσοφία.
Και πάλι θα αρχίσουν οι αντιρρήσεις και η αμφισβήτηση. 
Το τέλειο όμως δεν υπάρχει και ειδικά στην δικιά μας περίπτωση. Έτσι το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι να ληφθούν όλες οι περιπτώσεις σε κάποιο βαθμό. Λέω το καλύτερο γιατί από το να χάσουν όλοι προτιμότερο κάποιοι να ωφεληθούν. 
Η μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δεν έδωσε ασεπ και επανειλημμένα άλλωστε;
Ένα μεγάλο ποσοστό δεν εργάστηκε σε ωρομισθίες στην εκπαίδευση και μάλιστα χωρίς οικονομικό όφελος πολλές φορές;
Αυτό δυστυχώς ήταν το σύστημα και όλοι εμείς που βρισκόμαστε σε αυτή την θέση σε αυτό οφείλεται.  Είχε παράθυρα όσον αφορά τις προϋπηρεσίες; Είχε ένα διαγωνισμό πολλές φορές απαράδεκτα διενεργούμενο; Υπάρχει πληθωρισμός εκπαιδευτικών λόγο έλλειψης μακροχρόνιου σχεδιασμού στις καθηγητικές σχολές;  Υπήρχε κάκιστη διαχείριση του υπάρχοντος προσωπικού; 
Όλα αυτά και πολλά άλλα ερωτηματικά θα μείνουν αναπάντητα.
Η όποια αλλαγή δεν μπορεί να διορθώσει αυτό που έγινε στο παρελθόν αλλά να φέρει μια καινούργια κατάσταση ώστε μακροπρόθεσμα να διαμορφωθούν οι ισορροπίες στην εκπαιδευτική κοινότητα. Αλλά το να παραβλέψει κανείς τόσους ανθρώπους χωρίς να τους δοθεί η ευκαιρία να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα είναι άδικο.
Οι νέοι συνάδελφοι που θέλουν και αυτοί να μπουν στην εκπαίδευση πρέπει να δουν καθαρά. Αυτό που πραγματικά θα είναι χρήσιμο για αυτούς είναι ένα σύστημα με αμετάβλητους κανόνες. Αυτό που έγινε με τους παλιότερους είναι εξωφρενικό. Κάθε τρεις και λίγο αλλαγές , ρυθμίσεις , ασάφεια ,αβεβαιότητα. Κανένας από τους «παλιούς» δεν μπορεί να πει , έστω και αν μπήκε ή μπει, ότι αυτό έγινε με λογική και σταθερά βήματα. Έγινε με άγχος και σκαμπανεβάσματα ,με υψηλό κόστος σε πολλά επίπεδα ώστε το τελικό αποτέλεσμα αν υπάρξει να είναι μια πύρρειος νίκη.

Συγγνώμη joap, αλλά από πού εξάγεις το συμπέρασμα ότι θέλω να παραβλέψουν τόσους ανθρώπους χωρίς να τους δοθεί η ευκαιρία να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα;;;;;;; Δεύτερον ποιος σου είπε και από πού βγαίνει το συμπέρασμα ότι θέλω να βολέψω τα οπίσθιά μου (βλ. "Ο καθένας κοιτά από την σκοπιά του και επιμένει στην άποψή του χωρίς να κοιτά γύρω του."), γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων μου συναδέλφους με προϋπηρεσία;; Αυτό μου δίνεις να καταλάβω με τη φράση που έχω στην παρένθεση!! Γράφεις: "Η μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δεν έδωσε ασεπ και επανειλημμένα άλλωστε;", λέω κάτι διαφορετικό; Αμφισβήτησα κάτι τέτοιο; Αμφισβήτησα το θεσμό της τυρρανικής ωρομισθίας και τους εκπαιδευτικούς που για 350 Ε τρέχουν στην άλλη άκρη της Ελλάδας; Εγώ ως νέος εκπαιδευτικός και πολλοί νέοι εκπαιδευτικοί, που μόλις βγήκαν από τις σχολές, μια χαρά καθαρά βλέπουμε (σε ευχαριστούμε για τη νουθεσία...). Αν τα πράγματα είναι θολά, δε φταίμε εμείς που μέχρι το Σεπτέμβριο ήμασταν στα αμφιθέατρα. Να πεις να βλέπουν καθαρά κάποιοι άλλοι, παλαιότεροι συνάδελφοι, που με τα βύσματά τους έπαιρναν τις καλύτερες ΠΔΣ. Και έτσι μετά ανέβαιναν στον πίνακα ωρομισθίων, γίνονταν αναπληρωτές και μετά έπαιρναν το δρόμο τους... Την ιστορία την ξέρουμε όλοι μας. Αυτά από εμένα!

ΥΓ. Εμάς τους νεώτερους δε χρειάζεται να μας φοβάστε. Εσείς έχετε το πλεονέκτημα της πείρας και πάνω απ΄όλα έχετε ψηθεί στο ασεπ, στα ιδιαίτερα και στα φροντιστήρια. Αν τώρα η ΕΛΠΙΔΑ των νεώτερων είναι κάτι το προβληματικό, τί να πω...
ΠΕ 02

Αποσυνδεδεμένος ----

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #562 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 11:25:45 pm »
Δεν αναφέρθηκα προσωπικά. Αλλά πήρα αφορμή από το ύφος του μηνύματος .
Για τους νέους που αποφοιτούν τώρα και η όλη κατάσταση φαίνεται ότι τους αποκλείει.
Όταν λέω καθαρά εννοώ να δουν οι νεότεροι το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση.
Το πρόβλημα με το τεράστιο πλήθος των εκπαιδευτικών που διαγκωνίζονται για μια θέση στο δημόσιο σχολείο.
Αν είναι να μπλέξετε και εσείς και να χαραμίσετε χρόνια με ψευδαισθήσεις  δεν αξίζει…
Η αλλαγή  θα ωφελήσει τους νεώτερους αν δημιουργήσει ένα πεδίο με ορατές τις διαδρομές. Ακόμη και αν είναι λίγοι αυτοί που θα προσλαμβάνονται θα γνωρίζουν ακριβώς τα δεδομένα.
  Συμφωνώ με αυτό που λες για τους τρόπους απόκτησης μορίων, αυτό διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό  την υπάρχουσα κατάσταση …
Κανείς δεν πρέπει να φοβάται κανένα.
Το σύστημα που υφίσταται είναι προβληματικό και δημιουργεί στρεβλώσεις και διαχωρισμούς… αυτό να φοβόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος kindim

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #563 στις: Φεβρουαρίου 19, 2010, 08:27:40 am »
Η κ. Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε πριν από λίγο στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ ότι στο Υπουργείο Υγείας οι 2987 θέσεις προκηρύχτηκαν  τέλος Δεκεμβρίου του 2009 για να προλάβουν τις πιστώσεις του 2009 (7κ/2009 η προκήρυξη άρα έχει δίκιο) και θα προκηρύξει το επόμενο Διάστημα τις 3000 θέσεις που λέει και το σύμφωνο σταθερότητας.
Συμπέρασμα: Μήπως οι Διορισθέντες του ΑΣΕΠ ΄β Φουρνιά που είναι στο ΦΕΚ με ημερομηνία του 2009 είναι σε πιστώσεις του 2009 και οι 3000 είναι οι θέσεις πέρα από αυτές (δηλαδή 30μηνο, 24μηνο – που πιστεύω θα ενσωματωθούν στο 40% τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του - και 40%) που θα είναι σε ΦΕΚ του 2010;;;
Πρέπει να διευκρινιστεί…

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:57:33 »

Αποσυνδεδεμένος velis

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #564 στις: Φεβρουαρίου 19, 2010, 09:15:33 am »
Πολύ σωστός ο προβληματισμός σου. Υπάρχει κανείς συνάδελφος που να έχει κανένα γνωστό στο Τμήμα διορισμών στο ΥΠΕΠΘ να κάνει το ερώτημα?

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #565 στις: Φεβρουαρίου 19, 2010, 09:37:23 am »

ΥΓ. Εμάς τους νεώτερους δε χρειάζεται να μας φοβάστε. Εσείς έχετε το πλεονέκτημα της πείρας και πάνω απ΄όλα έχετε ψηθεί στο ασεπ, στα ιδιαίτερα και στα φροντιστήρια. Αν τώρα η ΕΛΠΙΔΑ των νεώτερων είναι κάτι το προβληματικό, τί να πω...

συμφωνω απολυτα !!!!!! (εχω πλεον βαρεθει να το φωναζω εδω μεσα. επειδη καναμε 1 αναπληρωση νομιζουμε οτι θεμελιωσαμε δικαιωμα εις βαρος των νεων...)

ωχ, ξερω θα μου την "πουνε" παλι, αλλα τους εχω μαθει. κοιτανε την παρτυ τους μονο, αλλτρουιστικα βεβαιως.....και σεβονται την οποια αντιθετη γνωμη με δημοκρατικοτητα

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 19, 2010, 09:42:44 am από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος smarw

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #566 στις: Φεβρουαρίου 19, 2010, 09:42:55 am »

συμφωνω απολυτα !!!!!! (εχω πλεον βαρεθει να το φωναζω εδω μεσα. κοιταμε μονο τα μοριακια μας και επειδη καναμε 1 αναπληρωση νομιζουμε οτι θεμελιωσαμε δικαιωμα εις βαρος των νεων...
δε βλεπω κανεις να τους υποστηριζει και ειναι αξιολυπητο αυτο...)

θα συμφωνήσω απόλυτα!!!υπάρχει μιζέρια....τι σημαίνει νεότερος και παλιότερος..ο καθένας κουβαλάει τον αγωνα του προσωπικά και ατομικά και είναι άδικο να τον κρίνει ο άλλος όταν δεν ξέρει.....

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση -ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #567 στις: Φεβρουαρίου 19, 2010, 10:02:33 am »
Το καράβι βουλιάζει και διεκδικήσεις τύπου να διοριστούν όσοι είναι αναγκαίοι σε μια τέτοια εποχή που ζούμε είναι ουτοπικές.
Ωραία, εγώ προτείνω να διοριστώ ΕΓΩ και να μην διοριστείς ΕΣΥ στη λογική της διεκδίκησης του εφικτού. Συμφωνείς;

Γιατί αμφιβάλλεις ότι ένας στους δύο θα διοριστεί? Τώρα αν είμαι εγώ ή εσύ δεν είναι το θέμα μας.
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...

Αποσυνδεδεμένος ----

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #568 στις: Φεβρουαρίου 19, 2010, 10:10:25 am »

συμφωνω απολυτα !!!!!! (εχω πλεον βαρεθει να το φωναζω εδω μεσα. επειδη καναμε 1 αναπληρωση νομιζουμε οτι θεμελιωσαμε δικαιωμα εις βαρος των νεων...)

ωχ, ξερω θα μου την "πουνε" παλι, αλλα τους εχω μαθει. κοιτανε την παρτυ τους μονο, αλλτρουιστικα βεβαιως.....και σεβονται την οποια αντιθετη γνωμη με δημοκρατικοτητα

Ναι ,να αναπαράγουμε και εμείς τώρα τα κόλπα των πολιτικών. Όλοι έχουν δίκαιο. Το δημόσιο σχολείο, μια χαβούζα ονείρων, κάνε και εσύ μια βουτιά.
Διαίρει και βασίλευε για να μην μπορέσει ποτέ να γίνει κάτι της προκοπής.
Όλοι να αισθάνονται ότι οι άλλοι τους αδικούν και τους κλέβουν το μέλλον…
Λύσε ρε φίλε το γρίφο των ελάχιστων θέσεων και το πλήθος των υποψηφίων.
Και τότε δες ποιος έχει δίκαιο και ποιος άδικο…

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #569 στις: Φεβρουαρίου 19, 2010, 10:13:57 am »
αυτο δεν σημαινει οτι ενα νεο παιδι δεν μπορει να ελπιζει......

αλλα, ειδα και τη συμμετοχη ολων αυτων που φωναζουν και "κοπτονται"
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Stavroula.V.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #570 στις: Φεβρουαρίου 19, 2010, 10:17:05 am »
Το καράβι βουλιάζει και διεκδικήσεις τύπου να διοριστούν όσοι είναι αναγκαίοι σε μια τέτοια εποχή που ζούμε είναι ουτοπικές.
Ωραία, εγώ προτείνω να διοριστώ ΕΓΩ και να μην διοριστείς ΕΣΥ στη λογική της διεκδίκησης του εφικτού. Συμφωνείς;

Γιατί αμφιβάλλεις ότι ένας στους δύο θα διοριστεί? Τώρα αν είμαι εγώ ή εσύ δεν είναι το θέμα μας.

Αυτό που με 'τρομάζει' ειναι ότι εσύ η συνάδελφός μου ζητάς από όλους να μην διεκδικούμε να διοριστούν όσοι είναι αναγκαίοι, επικαλούμενη μια λογική εφικτού. Ο ρόλος ο δικός μας δεν είναι να διεκδικούμε σαπούνι στο σχοινί που θα μας κρεμάσουν, αλλά αξιοπρέπεια και δικαίωμα στην εργασία.  ΑΜΑΝ ΠΙΑ!
Noise is relative to the silence preceding it. The more absolute the hush, the more shocking the thunderclap.

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση -ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #571 στις: Φεβρουαρίου 19, 2010, 10:19:59 am »
Μάλλον δεν έχετε καταλάβει τι συμβαίνει τον τελευταίο καιρό και ότι κινδυνεύουμε να χάσουμε την εθνική μας κυριαρχία. Και στην τελική πίστεψέ με με καίει αφάνταστα το αν θα διοριστώ γιατί είμαι στη β' φουρνιά αλλά εδώ συντελούνται σημεία και τέρατα...
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #572 στις: Φεβρουαρίου 19, 2010, 10:53:48 am »
Μάλλον δεν έχετε καταλάβει τι συμβαίνει τον τελευταίο καιρό και ότι κινδυνεύουμε να χάσουμε την εθνική μας κυριαρχία. Και στην τελική πίστεψέ με με καίει αφάνταστα το αν θα διοριστώ γιατί είμαι στη β' φουρνιά αλλά εδώ συντελούνται σημεία και τέρατα...

Την εθνική κυριαρχία την έχουμε χάσει προ πολλού και μακάρι να φτάσουμε στον πάτο, μήπως και ξυπνήσει ο κοιμησμένος και βολεμένος λαουτζίκος, αλλιώς θα συνεχίζουμε στον ίδιο βούρκο.
Ως β' φουρνιά να μην ανησυχείς και να μην ακούς τα παπαγαλάκια. Κανονικά θα γίνουν οι διορισμοί (δεν θα έχουμε μέτρα τύπου Λετονίας εδώ, όπου το ΔΝΤ τους έβαλε όρο να κλείσουν σχολεία για.. εξοικονόμηση!).
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος velis

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #573 στις: Φεβρουαρίου 19, 2010, 11:07:04 am »
"Η κ. Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε πριν από λίγο στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ ότι στο Υπουργείο Υγείας οι 2987 θέσεις προκηρύχτηκαν  τέλος Δεκεμβρίου του 2009 για να προλάβουν τις πιστώσεις του 2009 (7κ/2009 η προκήρυξη άρα έχει δίκιο) και θα προκηρύξει το επόμενο Διάστημα τις 3000 θέσεις που λέει και το σύμφωνο σταθερότητας.
Συμπέρασμα: Μήπως οι Διορισθέντες του ΑΣΕΠ ΄β Φουρνιά που είναι στο ΦΕΚ με ημερομηνία του 2009 είναι σε πιστώσεις του 2009 και οι 3000 είναι οι θέσεις πέρα από αυτές (δηλαδή 30μηνο, 24μηνο – που πιστεύω θα ενσωματωθούν στο 40% τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του - και 40%) που θα είναι σε ΦΕΚ του 2010;;;
Πρέπει να διευκρινιστεί…
"

Σχετικά με τις πιστώσεις για τους αναμενόμενους διορισμούς στον Κρατικό Προϋπολογισμού έτους 2010 ή παλιότερου:

Ο μόνος τρόπος να πάρουμε μια ιδέα είναι να δούμε τα κονδύλια που προβλέπονται για μισθούς εκπιαδευτικών . Ετσι κοίταξα τον Κρατικό Προϋπολογισμός έτους 2010 ( αναφέρει και τα αντίστοιχα κονδύλια των προηγούμενων 2 ετών, 2009 και 2008) σε συνδυασμό με την ΚΥΑ που ορίζει τον αριθμό των θέσεων εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ και τη δαπάνη που προκαέίται στον Προϋπολογισμό και  έβγαλα τα εξής συμπεράσματα ( www.mof-glk.gr/proypologismos/2010/ books/proyp/index.html --Υπ. Παιδείας , Πιστώσεις κατά φορέα και Κωδικό Αριθμό):

α) Από την ΚΥΑ Φ361.1/615/74481/Δ1 (ΦΕΚ 1097/10-8-2006) που αφορά τον καθορισμό θέσεων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από πίνακες διοριστέων ΑΣΕΠ τα σχολ. έτη 2007-8 και 2008-9, παρ.8. προκύπτει ότι οι δαπάνες των νέων διορισμών εκπαιδευτικών προβλέπονται στον Κρατικό Προύπολογισμό του ΥΠΕΠΘ στον Ειδικό Φορέα 19-170.

β) Αυτός ο κωδικός δεν αναφέρεται στην ΚΥΑ 109363/Δ2 (ΦΕΚ 1738/28-8-2008) που ορίζει τις θέσεις για τα έτη 2008-9 και 2010-11, αλλά είναι πάντα ο ίδιος - δεν αλλάζει.

γ) Από την ΚΥΑ 109363/Δ2 (ΦΕΚ 1738/28-8-2008) που ορίζει τις θέσεις εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ για τα έτη 2008-9 και 2010-11 , παρ.7 ορίζεται ότι η απόφαση αυτή προκαλεί δαπάνη "...για το οικονομικό έτος 2010 ύψους 71.800.000 ευρώ περίπου...."

δ) Στον Κρατικό Προϋπολογισμό έτους 2010, προβλέπονται τα εξής κονδύλια:

1) Αθμια εκπαίδευση
 α) Κωδικός 0200: Αμοιβές πολιτικών υπαλλήλων (τακτικοί και ΙΔΑΧ):
2010: 2.066.688.000 ευρώ
2009: 2.001.157.337 ευρώ
Αρα: επιλέον 65.530.663 ευρώ φέτος

β) Κωδικός 0300: Αμοιβές υπαλλήλων με σχέση εργασίας ΙΔ ορισμένου χρόνου και ειδικών κατηγοριών:2010: 135.000.000
2009: 159.500.000
Αρα: λιγότερα κονδύλια για αναπληρωτές 24.500.000 ευρώ

2)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182665
  • Σύνολο θεμάτων: 19473