*

Ψηφοφορία

Είστε ευχαριστημένοι απο την περιοχή τοποθέτησής σας;

Ναι
71 (80.7%)
Όχι
17 (19.3%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 88

Αποστολέας Θέμα: Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 228155 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος voice

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
Απ: Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών
« Απάντηση #238 στις: Απριλίου 25, 2009, 03:26:07 am »
Στο σχολείο που είμαι, μου έκανε εντύπωση πόση διαφορά έχουν οι μαθητές στις τάξεις του γυμνασίου μεταξύ τους.
Στην α' γυμνασίου είναι δημοτικό ακόμα, θυμούνται κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του μαθήματος να σου δείξουν ότι έκαναν τις ασκήσεις και έρχονται στην έδρα με το τετράδιο για να το δείς (!),
"κυρία πείτε του κάτι, μου τραβάει τη μπλούζα/ με χτυπάει/ δείτε τί μου κάνει" ,
"ναι, αλλά να το διαβάσουμε ή να το μάθουμε;" .
(Και το κλισέ: ρωτάς κάτι, όλοι προβληματίζονται, κανείς δεν απαντάει, αναδιατυπώνεις, ξαφνικά βλέπεις ένα μαθητή να σηκώνει το χέρι με ανυπομονησία, του δίνεις το λόγο με προσδοκία για να ακούσεις: "κυρία, να πάω έξω;;")
Στη β' γυμνασίου παρακολουθούν, σκέφτονται, έχουν αρχίσει να μαθαίνουν να διαβάζουν.
Στη γ' γυμνασίου έχουν αναπτυχθεί, φλερτάρουν και είναι πολύ απασχολημένοι με τα αισθηματικά τους.
Καμία σύγκριση οι μαθητές της γ' γυμνασίου με αυτούς της πρώτης.
Μόνο σε γυμνάσιο έχω διδάξει, αλλά απολαμβάνω το ύφος που έχουν όταν μαθαίνουν κάτι καινούριο που τους έχει εντυπωσιάσει, και το οποίο δεν το έχουν ακούσει και μάθει ήδη -μηχανιστικά- από κάποιο φροντιστήριο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:34:13 »

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #239 στις: Απριλίου 25, 2009, 12:30:58 pm »
To αν θα επιλέξεις σε γυμνάσιο ή σε λύκειο είναι καθαρά υποκειμενικό και καθε βαθμίδα έχει υπερ και κατά.Σίγουρα βέβαια δε συμφωνώ με το συνάδερφο που είπε ότι οι καθηγητές στο γυμνάσιο αράζουν.Αν θέλεις και είσαι τύπος που αράζει , θα το κάνεις παντου.και αντιθετα, αν θέλεις να δουλέψεις και να νιώσεις δημιουργικός μπορείς και στο γυμνάσιο και στο λύκειο.Εγώ έχω δουλέψει και στις 3 βαθμίδες (λυκειο ΤΕΕ και γυμνάσιο).Από το καθένα παίρνεις αλλα και δίνεις κάτι διαφορετικό.
Το μάθημα προσαρμόζεται ανάλογα με το υλικο που έχεις απέναντι σου.
Η επιλογη , όπως και να χει, είναι δική σου. Καλη τοποθέτηση
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος shania

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #240 στις: Απριλίου 25, 2009, 02:26:36 pm »
Συνάδελφοι θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με τις τοποθετήσεις που έπονται των μεταθέσεων:
 1.Οταν η δδε βγάλει τα κενά και κάποιος δηλώσει μόνο εκείνα που πραγματικά θέλει,αν δεν πιάσει κάποιο από αυτά παραμένει στη διάθεση του πυσδε ή τον τοποθετεί η δδε σε κάποιο σχολείο έστω και χωρίς να το έχει συμπεριλάβει στις προτιμήσεις του?
 2.Εστω ότι η δδε με τοποθετεί σε σχολείο που δεν έχω επιλέξει,αυτό σημαίνει ότι αποκτώ αυτομάτως και οργανική θέση σε αυτό το σχολείο?αν ζητήσω απόσπαση εντός της περιοχής μετάθεσης θα "χρωστάω"το συγκεκριμένο σχολείο ή θα θεωρείται ότι υπηρέτησα?
Επειδή είμαι νεοδιόριστη και πραγματικά δεν έχω ιδέα περιμένω τις απαντήσεις σας...Ευχαριστώ!
Ν'αγαπάς την ευθύνη.
Να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γη.
Αν δε σωθεί,εγώ φταίω.
                                Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #241 στις: Απριλίου 25, 2009, 02:48:04 pm »
Αγαπητή Shania, δεν πειράζει που έχεις απορίες, γι΄ αυτό είμαστε εδώ.Λοιπον, ας πάρουμε τα ερωτήματα ένα-ένα.
1.Η ΔΔΕ μπορεί να σε τοποθετήσει και σε σχολείο που δεν έχεις επιλέξει στη δηλωση σου.
2.Αν το σχολείο στο οποιο θα σε τοποθετήσει ήταν ανάμεσα στ οργανικά κενα που είχε βγάλει η ΔΔΕ, τότε θα έχεις πάρει οργανική θέση.Υπάρχει όμως περίπτωση να σε τοποθετήσει και σε σχολείο που δεν υπήρχε οργανικό κενό (αυτό λέγεται εικονική τοποθέτησει).Σ' αυτή την περίπτωση δεν έχεις οργανική θέση και είσαι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ.
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:34:13 »

Αποσυνδεδεμένος shania

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #242 στις: Απριλίου 25, 2009, 03:02:56 pm »
soul σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!!Το δεύτερο ερώτημα μου είναι:εστω ότι με τοποθετούν με οργανική σε σχολείο που δε θέλω.Μπορώ να το "ξεχρεώσω"με απόσπαση σε άλλο σχολείο εντός της ίδιας περιοχής μετάθεσης ή όχι??Αν όχι,μπορώ να κάνω κάτι για να το αποφύγω?κατά πόσο είναι στο χέρι μου να παραμείνω στη διάθεση και να μην τοποθετηθώ οργανικά κάπου?
Ν'αγαπάς την ευθύνη.
Αν δε σωθεί,εγώ φταίω.
                                Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος eleni

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #243 στις: Απριλίου 25, 2009, 03:07:23 pm »
Αν η απόσπασή σου είναι σε σχολείο της ιδιας περιοχής μετάθεσης ή έστω σε άλλη περιοχή μετάθεσης-του ίδιου νομου- αλλά για τις ανάγκες της υπηρεσίας είναι σα να κάνεις την οργανική και θεμελιώνεις δικαίωμα μετάθεσης
"δαπανηρό πράγμα ο βίος. Ναυλώνεις έναν κόσμο για να κάνεις το γύρο μιας βάρκας"

Αποσυνδεδεμένος shania

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #244 στις: Απριλίου 25, 2009, 03:27:11 pm »
Αν η απόσπαση δεν είναι για τις ανάγκες της υπηρεσίας αλλά την έχω ζητήσει εγώ,δεν "ξεχρεώνω" την οργανική μου έστω κι αν είναι στην ίδια περιοχή μετάθεσης?
Ν'αγαπάς την ευθύνη.
Αν δε σωθεί,εγώ φταίω.
                                Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος eleni

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #245 στις: Απριλίου 25, 2009, 03:46:25 pm »
tην ξεχρεώνεις αντην εχεις ζητήσει εσύ για την ιδια περιοχη μεταθεσης. Αν ομως ζητησεις εσυ για άλλη περιοχή μεταθεσης του ιδιου νομού χωρις να στο επιβάλει η υπηρεσία δεν την ξεχρεώνεις.Ισχύει δηλ ότι ισχυει για την αιτηση απόσπασης για οποιαδήποτε άλλη περιοχή μετάθεσης.
"δαπανηρό πράγμα ο βίος. Ναυλώνεις έναν κόσμο για να κάνεις το γύρο μιας βάρκας"

Αποσυνδεδεμένος eleni

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #246 στις: Απριλίου 25, 2009, 03:56:08 pm »
Δίνω παράδειγμα!

ερχομαι με μεταθεση στη δ αχαιας και μου φορτωνουν οργανική στην περιοχή Αχαγιά που δεν θέλω καθόλου.Κάνω αιτηση και πηγαινω στου Λάππα που ανήκει και αυτό στη δ αχαιας και μου αρέσει.Εχω κανονικά δικαίωμα μετάθεσης.
Αν κάνω αιτηση για να πάω στα σχολεία της Πάτρας δηλ. στην Α Αχαιας χρωστώ την οργανική και δεν έχω δικαίωμα μεταθεσης.
Υπάρχει ομως και η εξης περιπτωση: Στο σχολειο που με τοποθετουν στη δ αχαιας δεν υπάρχουν ώρες για την ειδικοτητά μου κι ετσι με μετακινούν για τις αναγκες της υπηρεσιας μέσα στην πόλη ή σε άλλη περιοχή εντός του νομού. Πάλι θεμελιώνω δικαίωμα μεταθεσης. Ελπίζω να έγινα κατανοητή

Αποσυνδεδεμένος shania

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #247 στις: Απριλίου 25, 2009, 04:01:41 pm »
Απόλυτα!!!Με κατατόπισες άψογα!!!σε ευχαριστώ πάρα πόλύ!!!! :)
Ν'αγαπάς την ευθύνη.
Αν δε σωθεί,εγώ φταίω.
                                Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Dadi

• Πλήρες μέλος
  • Ήταν ένας και δεν έμεινε κανένας.
    • Προφίλ
« Απάντηση #248 στις: Απριλίου 26, 2009, 09:37:26 am »
Δίνω παράδειγμα!

ερχομαι με μεταθεση στη δ αχαιας και μου φορτωνουν οργανική στην περιοχή Αχαγιά που δεν θέλω καθόλου.Κάνω αιτηση και πηγαινω στου Λάππα που ανήκει και αυτό στη δ αχαιας και μου αρέσει.Εχω κανονικά δικαίωμα μετάθεσης.
Αν κάνω αιτηση για να πάω στα σχολεία της Πάτρας δηλ. στην Α Αχαιας χρωστώ την οργανική και δεν έχω δικαίωμα μεταθεσης.
Υπάρχει ομως και η εξης περιπτωση: Στο σχολειο που με τοποθετουν στη δ αχαιας δεν υπάρχουν ώρες για την ειδικοτητά μου κι ετσι με μετακινούν για τις αναγκες της υπηρεσιας μέσα στην πόλη ή σε άλλη περιοχή εντός του νομού. Πάλι θεμελιώνω δικαίωμα μεταθεσης. Ελπίζω να έγινα κατανοητή

ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ ....
Ο κουφός και ο κλανιάρης στέκουν δίπλα στα νταούλια.
MyLastFM : https://www.last.fm/user/Devote

Αποσυνδεδεμένος godo

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #249 στις: Μαΐου 19, 2009, 04:18:33 pm »
 Εφόσον βγήκαν τα οργανικά κενά και δεν παίρνεις τοποθέτηση, σε τοποθετούν μετά προσωρινά σε λειτουργικό κενό? Και αν ναι ξεχρεώνεις την οργανική σου???? ??? ???
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 20, 2009, 08:51:05 am από Lenazagor »

Αποσυνδεδεμένος mg

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #250 στις: Μαΐου 19, 2009, 04:56:31 pm »
Αν δεν πάρεις οργανική, σε τοποθετούν σε λειτουργικό κενό και η χρονιά μετράει σαν υπηρέτηση οργανικής. Δεν χρωστάς τίποτα μετά.
8)

Αποσυνδεδεμένος Kuttke

• Νέο μέλος
  • *
  • Εκπαίδευση είναι να μεταδίδεις πολιτισμό
    • Προφίλ
« Απάντηση #251 στις: Μαΐου 19, 2009, 11:54:57 pm »
Η τοποθέτηση σε λειτουργικό κενό είναι αυτό που λένε "στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ"; Και πότε γίνονται αυτές οι τοποθετήσεις; Τώρα ή μετά το καλοκαίρι;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182554
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)