*

Αποστολέας Θέμα: Διοριστέοι  (Αναγνώστηκε 688477 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ----

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Διοριστέοι
« Απάντηση #1694 στις: Ιουλίου 04, 2010, 11:49:05 am »
Αυτοί που έχουν δικαίωμα διορισμου, Ok το κατάλαβα..τον αριθμό με τις μεταθέσεις και αποσπασμένωνν δεν το καταλαβαίνω, αν και είμαι εκτός του συτήματος και μου φαίνεται εντελώς μπερδεμένο..όλο το σύστημα με αποσπάσεις , κενά, λειτουργικά κενά, πραγματικά κενα....
Ποιός κρίνεις ότι θα είναι ο αριθμός των διορισμών φέτος για τους φυσικούς;;;;
Είπαμε ότι στους φυσικούς παρατηρούνται 200 οργανικά κενά, που διαφαίνονται με τα κριτήρια των μεταθέσεων.  Απ’ τους 410 φυσικούς που πήραν μετάθεση οι 70 ήταν αποσπασμένοι σε γραφεία, δηλαδή εκτός σχολείων. Αυτοί καταλαμβάνοντας ένα οργανικό κενό δεν αφήνουν πίσω τους κενό σε σχολείο. Άρα στους φυσικούς μένουν 200-70= 130 οργανικά κενά.
Πιθανολογώ ότι αυτός περίπου θα είναι και αριθμός των διορισμών για τους φυσικούς την ερχόμενη χρονιά. 
Να σημειώσω ότι και εγώ είμαι εκτός συστήματος και προσπαθώ να βγάλω μια άκρη. Αλλά δεν υπάρχει πληροφόρηση και αναγκαστικά καταφεύγουμε σε θεωρίες που μπορεί να σφάλλουν...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:53:50 »

Αποσυνδεδεμένος max

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1695 στις: Ιουλίου 04, 2010, 01:20:42 pm »
πώς μπορούμε joap να υπολογίσουμε πόσοι αποσπασμένοι σε γραφεία φιλόλογοι πήραν μετάθεση σε σχολείο; θέλω να εφαρμόσω το σκεπτικό σου και στους φιλολόγους.

Αποσυνδεδεμένος fani-11

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1696 στις: Ιουλίου 04, 2010, 01:26:14 pm »

Είπαμε ότι στους φυσικούς παρατηρούνται 200 οργανικά κενά, που διαφαίνονται με τα κριτήρια των μεταθέσεων.  Απ’ τους 410 φυσικούς που πήραν μετάθεση οι 70 ήταν αποσπασμένοι σε γραφεία, δηλαδή εκτός σχολείων. Αυτοί καταλαμβάνοντας ένα οργανικό κενό δεν αφήνουν πίσω τους κενό σε σχολείο. Άρα στους φυσικούς μένουν 200-70= 130 οργανικά κενά.
Πιθανολογώ ότι αυτός περίπου θα είναι και αριθμός των διορισμών για τους φυσικούς την ερχόμενη χρονιά. 
Να σημειώσω ότι και εγώ είμαι εκτός συστήματος και προσπαθώ να βγάλω μια άκρη. Αλλά δεν υπάρχει πληροφόρηση και αναγκαστικά καταφεύγουμε σε θεωρίες που μπορεί να σφάλλουν...
[/quote]

Φίλε Joap uα μας δώσεις τα φώτα σου και για τον κλάδο της Γαλλικής και της Φυσικής Αγωγής? :D Και πόσους θα πάρουν από το 60% του ΑΣΕΠ ?. Άντε κάνε το καλό και θα κεράσουμε και φοντάν ;D

Αποσυνδεδεμένος ----

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1697 στις: Ιουλίου 04, 2010, 01:44:07 pm »
Αυτοί που έχουν δικαίωμα διορισμου, Ok το κατάλαβα..τον αριθμό με τις μεταθέσεις και αποσπασμένωνν δεν το καταλαβαίνω, αν και είμαι εκτός του συτήματος και μου φαίνεται εντελώς μπερδεμένο..όλο το σύστημα με αποσπάσεις , κενά, λειτουργικά κενά, πραγματικά κενα....
Ποιός κρίνεις ότι θα είναι ο αριθμός των διορισμών φέτος για τους φυσικούς;;;;
Να σημειώσω ότι και εγώ είμαι εκτός συστήματος και προσπαθώ να βγάλω μια άκρη. Αλλά δεν υπάρχ
ει πληροφόρηση και αναγκαστικά καταφεύγουμε σε θεωρίες που μπορεί να σφάλλουν...
ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ.
ΜΕΤΡΗΣΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:53:50 »

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #1698 στις: Ιουλίου 04, 2010, 01:55:01 pm »
Νομίζω ότι οι νεοδιόριστοι τοποθετούνται σε λειτουργικά κενά. Επιπλέον υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι στη διάθεση ΠΥΣΔΕ χωρίς οργανική.

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #1699 στις: Ιουλίου 04, 2010, 02:52:40 pm »
Νομίζω ότι οι νεοδιόριστοι τοποθετούνται σε λειτουργικά κενά. Επιπλέον υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι στη διάθεση ΠΥΣΔΕ χωρίς οργανική.
Οι πρωτοδιόριστοι τοποθετούνται όπου να ναι (είτε σε λειτουργικό είτε σε οργανικό). Εξαρτάται από την περιοχή. Και, φυσικά, υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ. Ειδικά όταν πηγαίνεις προς τα μεγάλα αστικά κέντρα τις πρώτες χρονιές, μέχρι να μαζέψεις μόρια, είσαι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ.

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
« Απάντηση #1700 στις: Ιουλίου 04, 2010, 03:03:33 pm »
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σημαντικό αλλά θα ήθελα να προσθέσω κάτι ακόμη που πρέπει να έχουμε κατά νου σε σχέση με τα κενά που προκύπτουν από συνταξιοδοτήσεις και μεταθέσεις. Όσοι βγαίνουν στη σύνταξη αφήνουν πίσω τους κενό 16 διδακτικών ωρών, αν, μάλιστα, είχαν θέση διευθυντή, ενδεχομένως και καθόλου κενό σε διδακτικές ώρες. Απ' την άλλη οι νεοδιοριζόμενοι καλύπτουν κενά 21 ωρών. Επίσης, οι τέως αποσπασθέντες  που επιστρέφουν στα σχολεία με μεταθέσεις ίσως να μην καλύπτουν πάντα κενά 21 ωρών. Αυτή είναι μια παράμετρος που πρέπει να έχουμε υπόψη μας όταν προσπαθούμε να υπολογίσουμε κενά.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 04, 2010, 03:05:31 pm από tihea »
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #1701 στις: Ιουλίου 04, 2010, 03:28:32 pm »
Επίσης, να προσθέσουμε ότι αν πραγματικά έφερνε πίσω τους αποσπασμένους, τότε για πολλές ειδικότητες μπορεί να περνούσαν χρόνια μέχρι να ξανακάνει διορισμούς. Ενδέχεται ακόμη και εμείς οι ΠΕ02 να είμαστε υπεράριθμοι!!!!!!!!

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #1702 στις: Ιουλίου 04, 2010, 03:48:23 pm »
Αυτό που λες LK ισχύει αποδεχόμενοι όμως ότι τα σχολεία θα λειτουργούν με 30 μαθητές, η ΠΔΣ και η ενισχυτική θα συνεχίσουν να υπολειτουργούν και  να στελεχώνονται από ωρομίσθιους και αναπληρωτές, ότι θα συγχωνεύονται σχολεία ή ακόμη χειρότερα θα κλείνουν σχολεία κλπ.
Αν όμως μιλήσουμε για ένα, πιο ακριβό αλήθεια, σχολείο, με 20 μαθητές ανα τάξη, με ουσιαστική αντισταθμιστική αγωγή, με άλλα αναλυτικά προγράμματα που στόχο θα έχουν να μάθουμε στα παιδιά μας πώς να μαθαίνουν πραγματικά και όχι στα χαρτιά, όπου η καλλιέργεια αναλυτικής- συνθετικής σκέψης και κριτικής ικανότητας θα είναι κύριος διδακτικός στόχος κλπ ε, τότε μπορούμε να μιλάμε για μαζικούς διορισμούς, όχι με την έννοια να βολευτούμε εμείς αλλά να "βολέψουμε" τα παιδιά μας.

Αποσυνδεδεμένος dimmag

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #1703 στις: Ιουλίου 04, 2010, 04:33:32 pm »
ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ οι περιοχές από τις οποίες έφυγαν περισσότεροι από όσους ήρθαν είναι οι παρακάτω
ΠΕΡΙΟΧΗ    ΕΦΥΓΑΝ   ΗΡΘΑΝ   ΔΙΑΦΟΡΑ
Α΄ Δωδεκανήσου (Δ.Ε.)   24   2   22
Α΄ Εβρου (Δ.Ε.)   11   2   9
Α΄ Κέρκυρας (Δ.Ε.)   6   2   4
Α΄ Κυκλάδων (Δ.Ε.)   11   1   10
Α΄ Σάμου (Δ.Ε.)   12   2   10
Α΄ Φλωρινας (Δ.Ε.)   8   1   7
Α΄ Χίου (Δ.Ε.)   12   1   11

Αποσυνδεδεμένος Kappa_Kay

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1704 στις: Ιουλίου 04, 2010, 05:07:06 pm »
dimmaq σε αυτά που έγραψες δε συμπεριλαμβάνονται τα δυσπρόσιτα έτσι?

ευχαριστούμε για τις πληροφορίες! 

Αποσυνδεδεμένος dimmag

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #1705 στις: Ιουλίου 04, 2010, 06:21:19 pm »
Υποθέτω ότι και τα δυσπρόσιτα είναι μέσα, εκτός και αν οι μεταθέσεις απο αυτά ανακοινώνονται αλλού.
Σημείωση1: Μην ξεχνάμε τους υπεράριθμους δεν ξέρουμε πόσοι ήταν
Σημείωση2: Οι αποσπάσεις δεν νομίζω ότι παίζουν ρόλο στα οργανικά κενά αλλά στα λετουργικά πχ κάποιος που είχε απόσπαση σε γραφείο επιστρέφει σε σχολείο αφού όμως πήρε μετάθεση αφήνοντας πίσω του λειτουργικό κενό στη θέση που ήταν αποσπασμένος και οργανικό στην οργανική του. Αν δεν πάρει μετάθεση η οργανική του είναι λειτουργικό κενό.
Σημείωση3: Οι διορισμοί μονίμων νομίζω γίνονται στα οργανικά κενά και των αναπληρωτών στα λειτουργικά κενά. Όσοι είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ καλύπτουν και τα δυο.
Παλιότερα πολλές διευθύνσεις δίνανε συνήθως περισσότερες οργανικές θέσεις απο όσες χρειαζονταν τώρα όμως τα πράγματα σφίγγουν.
Εκτιμώ ότι θα είναι μειωμένες κατά 20-30%

Αποσυνδεδεμένος ----

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1706 στις: Ιουλίου 04, 2010, 06:22:27 pm »
dimmag στην στήλη «ήρθαν» πρέπει να προσθέσεις συνολικά όσους έφυγαν αφαιρώντας όσους ήρθαν ,  επίσης στην στήλη «έφυγαν» να προσθέσεις συνολικά όσους πήγαν αφαιρώντας αυτούς που έφυγαν( να συμπεριλάβεις και τις περιοχές που μόνο μετατέθηκαν  εκπαιδευτικοί χωρίς να αποχωρίσει απ' αυτές κανείς). Πρέπει το άθροισμα στις δύο στήλες να βγαίνει ίδιο. Και εγώ έβγαλα 336 αλλά και στις δύο στήλες.
Για αυτό έγραψα ότι τα οργανικά κενά στους μαθηματικούς είναι περίπου 330.
Και κάτι άλλο δεν βλέπω την Αθήνα...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 04, 2010, 06:30:35 pm από joap »

Αποσυνδεδεμένος max

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1707 στις: Ιουλίου 04, 2010, 07:15:12 pm »
 Παιδιά όταν βγήκαν οι μεταθέσεις εφάρμοσα τη μέθοδο του/της dimmaq για να δω αν ο νομός μου έχει κενά. Κάποιος συνδικαλιστής μου είπε ότι δεν πρέπει να κοιτάζω τα πράγματα έτσι γιατί  δε λαμβανω υπόψη τις συνταξιοδοτήσεις αλλά και κάτι άλλο. Ισχυρίστηκε ότι πέρσι ο νομός αν και έστειλε στο υπουργείο αρκετά οργανικά κενά το υπουργείο δεν έδωσε κανένα κενό για διορισμό. Συμπλήρωσε ότι δεν έχει καταλάβει μετά από τόσα χρόνια πως αυτό το υπουργείο λειτουργεί. Δε θέλω να πω ότι η μεθοδος είναι αναξιόπιστη γιατί δεν είμαι σε θέση να το ξέρω αυτό. Μπορεί να το είπε και για να με παρηγορήσει.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 04, 2010, 07:18:40 pm από max »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182741
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 679
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144