*

Αποστολέας Θέμα: Διοριστέοι  (Αναγνώστηκε 690515 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Eleos!!!

• Επισκέπτης
Απ: Διοριστέοι
« Απάντηση #882 στις: Απριλίου 13, 2010, 05:49:54 pm »
Αναβολή στην αναβολή..η κλασική δοκιμασμένη συνταγή παρέλκυσης των ελλήνων πολιτικών. Αρχικά έιχαν πει πως δε θα μας θίξουν γιατί λεέι έιμαστε το πιο αξιοκρατικά αναδεδειγμένο κομμάτι εκπαιδευτικών, απότομη μεταστροφή 360 μοιρών κατόπιν και η καρδάρα κοντεύει να χυθεί! Αναρωτιέμαι αν υπάρχει έστω και μια στοιχειώδης εμπιστοσύνη μεταξύ της σκιάς τους και των ίδιων! 

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:23:17 »

Αποσυνδεδεμένος tsounga

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #883 στις: Απριλίου 13, 2010, 05:56:53 pm »
Το ξέρω tsounga ότι το πρόβλημά μας δεν είναι οι του 40%. Το πρόβλημά μας είναι η υπουργός και η στάση της να αγνοεί τον προγραμματισμό που κάναμε όλοι μας. Και φυσικά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το πότε. Αλλά με αυτή την κυρία βγάζεις ποτέ άκρη; Δε φοβάσαι ότι θα μας πάει και πιοοοοοοο πίσω και πιοοοοοο πίσω;
άλλο είπα εγώ. ότι κάποιοι από το 40% τα βάζουν με τους ασεπίτες, ενώ άλλοι κατανοούν ότι η βάση διορισμού θα έπεφτε αν έλειπαν οι αεδίτες.
όσο για εμάς, εννοείται πως δε εμπιστεύομια καμία δμντ και κανένα υπουργείο. θέλω όμως να πιστεύω ότι μπορώ να εμπιστέυομαι τη δικαιοσύνη.

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #884 στις: Απριλίου 13, 2010, 06:03:21 pm »
Το ξέρω tsounga ότι το πρόβλημά μας δεν είναι οι του 40%. Το πρόβλημά μας είναι η υπουργός και η στάση της να αγνοεί τον προγραμματισμό που κάναμε όλοι μας. Και φυσικά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το πότε. Αλλά με αυτή την κυρία βγάζεις ποτέ άκρη; Δε φοβάσαι ότι θα μας πάει και πιοοοοοοο πίσω και πιοοοοοο πίσω;
άλλο είπα εγώ. ότι κάποιοι από το 40% τα βάζουν με τους ασεπίτες, ενώ άλλοι κατανοούν ότι η βάση διορισμού θα έπεφτε αν έλειπαν οι αεδίτες.
όσο για εμάς, εννοείται πως δε εμπιστεύομια καμία δμντ και κανένα υπουργείο. θέλω όμως να πιστεύω ότι μπορώ να εμπιστέυομαι τη δικαιοσύνη.
Υπάρχει ήδη προσφυγή εναντίον των ΟΑΕΔιτών, της οποίας η εκδίκαση εκκρεμεί.
Πραγματικά οι συνδικαλιστές έχουν καταφέρει να θεωρείται ως αντισυναδελφική συμπεριφορά η επιτυχία στον διαγωνισμό και όχι η χρήση παραθύρων!

Αποσυνδεδεμένος arty76

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #885 στις: Απριλίου 13, 2010, 06:12:35 pm »
Αναρωτιεμαι αν θα προλάβουμε καν να αντιδρασουμε και το καλοκαιρι ετσι που λειτουργει το υπουργειο. Εν μια νυκτι ειναι ικανοι να καλεσουν για διορισμο και οποιος προλαβε τον Κυριο ειδε.Μας αντιμετωπιζουν σαν μια ανεπυθημητη ιωση που κοιτανε πως να γιατρεψουν.Δεν τους νοιαζει το σχολειο γιατι αυτοι τα παιδια τους τα στελνουν σε ιδιωτικα κολλεγια.Σκασιλα τους αν εγω μεινω ανεργη του χρονου μιας και ειχα την αφελεια να πιστεψω οτι αφου περασα ΑΣΕΠ θα διοριστω κιολας.Πρεπει να φωναξουμε γιατι αλλιως τη βαψαμε!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:23:17 »

Αποσυνδεδεμένος Tertia

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #886 στις: Απριλίου 13, 2010, 06:13:25 pm »
Τελικά απο τις νεες ρυθμίσεις ποιοι ευνοούνται; οαεδιτες και αρκετοι απο το 40% που  ίσως δεν εχουν δώσει καν ασεπ ή έχουν μαζεψει αλλιως τις προυπηρεσίες
η αξιοκρατία αρχιζει να εφαρμοζεται;;

Αποσυνδεδεμένος LEONTITO

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #887 στις: Απριλίου 13, 2010, 06:18:09 pm »
Sorry, tsounga, έχεις δίκιο. Ίσως, κάποιοι να καταλαβαίνουν ότι δε φταίμε σε κάτι. Εντέλει, οφείλουμε να μην κάνουμε ούτε έναν συμβιβασμό, γιατί αυτή η κυρία θα λάβει το μήνυμα ότι είμαστε υποχωρητικοί. Υπάρχουν και νόμοι όσο κι αν αυτή νομίζει ότι είναι καίσαρ της εκπαίδευσης. Το θέμα δεν είναι κομματικό, άλλωστε εγώ την είχα δει με καλό μάτι, όταν έβαλε  ένα κριτήριο στην ΠΔΣ. Το μάτι  αυτό βγάζει φλύκταινες τώρα! Και η σύνδεσή μου σέρνεται

Αποσυνδεδεμένος marianthid

• Πλήρες μέλος
  • η ρίζα μου είν' ο λόγος...
    • Προφίλ
« Απάντηση #888 στις: Απριλίου 13, 2010, 06:20:01 pm »
Αν δε διοριστούμε φέτος ,συμφωνα με το ΦΕΚ ποιος μας διασφαλίζει οτι η κυρία δεν θα βγάλει έναν άλλο νόμο την επομενη χρονια που και πάλι θα μεταθέτει το διορισμό μας ;Οσο και αν φαντάζει απίθανο σε καποιους ,ας σκεφτούν οτι και οι τωρινές εξελίξεις πριν μερικους μήνες φάνταζαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Αγαπητή Tertia,
είπε ότι σκοπεύει να κάνει άλλον ΑΣΕΠ για να προσλάβει από εκεί το 2012-13, οπότε, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να παρατείνει την ισχύ των πινάκων (έτσι λέγεται νομικά) και παράλληλα να αναρτίσει νέους πίνακες ΑΣΕΠ.
 Επιπλέον, το ότι μπορεί να παρατείνει την ισχύ τους, δεν σημαίνει ότι μπορεί να την παρατείνει επ'άπειρον. Π.χ. ο ένας χρόνος είναι ένα εύλογο διάστημα (αυτή είναι η νομική διατύπωση), τα 2 όμως (αν πάμσε στο σενάριο που λες) όχι, καθώς κάθε δύο χρόνια γινόταν και θα γίνεται -σύμφωνα με τις εξαγγελίες-- ΑΣΕΠ.

Όχι,δεν είμαι λυπημένη.
Σε σωστή ώρα νυχτώνει.

Αποσυνδεδεμένος LEONTITO

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #889 στις: Απριλίου 13, 2010, 06:25:08 pm »
Αυτή θα φταίει που σέρνεται η σύνδεση. ΆΙ στον κόρακα!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #890 στις: Απριλίου 13, 2010, 06:32:58 pm »
Αναρωτιεμαι αν θα προλάβουμε καν να αντιδρασουμε και το καλοκαιρι ετσι που λειτουργει το υπουργειο. Εν μια νυκτι ειναι ικανοι να καλεσουν για διορισμο και οποιος προλαβε τον Κυριο ειδε.Μας αντιμετωπιζουν σαν μια ανεπυθημητη ιωση που κοιτανε πως να γιατρεψουν.Δεν τους νοιαζει το σχολειο γιατι αυτοι τα παιδια τους τα στελνουν σε ιδιωτικα κολλεγια.Σκασιλα τους αν εγω μεινω ανεργη του χρονου μιας και ειχα την αφελεια να πιστεψω οτι αφου περασα ΑΣΕΠ θα διοριστω κιολας.Πρεπει να φωναξουμε γιατι αλλιως τη βαψαμε!

++++++++++++++
αγαπητή arty76, κάποιοι από εμάς φωνάζουμε εδώ και δύο μήνες περίπου, που άρχισε να διαφαίνεται η παρούσα εξέλιξη. "φωνἀζουμε" σε βουλευτές, σε δημοσιογράφους, στο υπουργείο, στα fora, σε ανεξάρτητες αρχές, σε συναδέλφους στα σχολεία, σε πολιτικούς παράγοντες,σε petition, όπου δλδ μπορεί ο καθένας μας ή και όλοι μαζί ως ομάδα.

δυστυχώς, φωνή βοώντος εν τη ερήμω. και ας μην πούμε τι είναι αυτό που ακούμε -η στρεψοδικία και η υποκρισία περισσεύει σε πολλούς.

για το καλοκαίρι, μη σε ανησυχεί, και έχουν γνώση οι φύλακες. αν θες, στείλε μου προσωπικό μήνυμα, να σε ενημερώσω αναλυτικά.
Όχι,δεν είμαι λυπημένη.
Σε σωστή ώρα νυχτώνει.

Αποσυνδεδεμένος Tertia

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #891 στις: Απριλίου 13, 2010, 06:35:35 pm »
Αν δε διοριστούμε φέτος ,συμφωνα με το ΦΕΚ ποιος μας διασφαλίζει οτι η κυρία δεν θα βγάλει έναν άλλο νόμο την επομενη χρονια που και πάλι θα μεταθέτει το διορισμό μας ;Οσο και αν φαντάζει απίθανο σε καποιους ,ας σκεφτούν οτι και οι τωρινές εξελίξεις πριν μερικους μήνες φάνταζαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Αγαπητή Tertia,
είπε ότι σκοπεύει να κάνει άλλον ΑΣΕΠ για να προσλάβει από εκεί το 2012-13, οπότε, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να παρατείνει την ισχύ των πινάκων (έτσι λέγεται νομικά) και παράλληλα να αναρτίσει νέους πίνακες ΑΣΕΠ.
 Επιπλέον, το ότι μπορεί να παρατείνει την ισχύ τους, δεν σημαίνει ότι μπορεί να την παρατείνει επ'άπειρον. Π.χ. ο ένας χρόνος είναι ένα εύλογο διάστημα (αυτή είναι η νομική διατύπωση), τα 2 όμως (αν πάμσε στο σενάριο που λες) όχι, καθώς κάθε δύο χρόνια γινόταν και θα γίνεται -σύμφωνα με τις εξαγγελίες-- ΑΣΕΠ.
δε θελω να κινδυνολογώ αλλα το οτι ειπε κατι δε σημαίνει οτι θα το κάνει ,αυτο είναι το savoir vivre των πολιτικών και τους ωρομισθίους είπε οτι θα τους καταργησει ,αλλα τους προβίβασε σε ψευτο αναπληρωτές!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #892 στις: Απριλίου 13, 2010, 06:42:04 pm »

Αγαπητή Tertia,
δε θελω να κινδυνολογώ αλλα το οτι ειπε κατι δε σημαίνει οτι θα το κάνει ,αυτο είναι το savoir vivre των πολιτικών και τους ωρομισθίους είπε οτι θα τους καταργησει ,αλλα τους προβίβασε σε ψευτο αναπληρωτές!

σἰγουρα, ισχύει το ότι δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στους πολιτικούς, που βαφτίζουν το κρέας ψάρι. αλλά εδώ πρόκειται για άλλης τάξεως ζήτημα: ή θα κάνει ΑΣΕΠ ή δεν θα κάνει. ακόμα και για 100 άτομα (στην υπερβολή να το θέσω κι εγώ) να κάνει ΑΣΕΠ, ΟΦΕΙΛΕΙ να έχει εξαντλήσει τους διοριστέους. Επιπλέον, ισχύει και το θέμα με το "εύλογο διάστημα" που σου προανέφερα.

Γενικότερα, κι εγώ σήμερα δυσαρεστημένη είμαι, αλλά και προετοιμασμένη για μια τέτοια εξέλιξη. Μέχρι εκεί "τους έπαιρνε" να τα κάνουν και τα έκαναν. Αλλά και πάλι, αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη...
Όχι,δεν είμαι λυπημένη.
Σε σωστή ώρα νυχτώνει.

Αποσυνδεδεμένος Tertia

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #893 στις: Απριλίου 13, 2010, 06:57:55 pm »
Αγαπητη marianthid
απλως προσπαθώ να πω οτι απο τη στιγμή που ΦΕΚ με ονοματα και ημερομηνίες αλλαζουν με νέους  νόμους ,τίποτα δε μπορεί  δε μπορεί να  μας διασφαλίσει .Ηδη βρεθηκαμε προ εκπλήξεως.Μακαρι να ειμαι υπερβολική στα λεγόμενα και πραγματικα θέλω να τους πιστεψω ,αλλα μπορώ;

Αποσυνδεδεμένος remain

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #894 στις: Απριλίου 13, 2010, 07:16:32 pm »
Τελικά ξέρετε ποιοι μπορεί να είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι των αλλαγών αυτών και της μεταβατικής περιόδου?

Οι επιτυχόντες (και μη διοριστέοι) του προηγούμενου ΑΣΕΠ.

Με βάση τα νούμερα προσλήψεων φέτος και τον περιορισμό 60/40% και κατάργηση των κατηγοριών 24μηνο και τριαντάμηνο σαν ξεχωριστές κατηγορίες λογικά θα πάρουν και επιτυχόντες όταν εξαντληθούν οι διοριστέοι (τον 2ο χρόνο).

Ίσως το πιο ρεαλιστικό σενάριο τελικά είναι να πάρουν ένα μεγαλύτερο ποσοστό απο 50% από τους διοριστέους β' φουρνιάς και τους υπόλοιπους + επιτυχόντες για την επόμενη.

Αποσυνδεδεμένος Commando

• Πλήρες μέλος
  • Nemo malus felix
    • Προφίλ
« Απάντηση #895 στις: Απριλίου 13, 2010, 07:35:49 pm »
Υπάρχει ήδη προσφυγή εναντίον των ΟΑΕΔιτών, της οποίας η εκδίκαση εκκρεμεί.
Πραγματικά οι συνδικαλιστές έχουν καταφέρει να θεωρείται ως αντισυναδελφική συμπεριφορά η επιτυχία στον διαγωνισμό και όχι η χρήση παραθύρων!

Μα σε ένα κράτος αξιοκρατίας τα λαμόγια αυτά καθώς και πολλοί βουλευτές δεν θα είχαν αντικείμενο... Μόνο η δικαστική οδός απομένει στην Ελλάδα.
" Ποτέ στην Ιστορία η Πολιτική δεν δημιούργησε Παιδεία. Διότι οι πολίτες με γνώση και κρίση δεν είναι "βολικοί" ψηφοφόροι"
Ρένος Αποστολίδης

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182861
  • Σύνολο θεμάτων: 19476
  • Σε σύνδεση σήμερα: 732
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144