*

Αποστολέας Θέμα: Διοριστέοι  (Αναγνώστηκε 689242 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος geolil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Απ: Διοριστέοι
« Απάντηση #420 στις: Μαρτίου 20, 2010, 12:44:28 pm »
Εγώ θα συνεχίσω να το λέω κι εσείς βάλτε όλα τα δημοσιεύματα που βρίσκετε που λένε για διορισμούς μέχρι το 2012.

60+40 ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ :)

σαν προεκλογική δεσμευση μου φαίνεται. Μακάρι να βγει αληθινή!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:32:30 »

Αποσυνδεδεμένος dimisfl

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #421 στις: Μαρτίου 20, 2010, 12:45:33 pm »
Πεστα βρε SeLaniK, βαρέθηκα να τα λέω

Αποσυνδεδεμένος Tertia

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #422 στις: Μαρτίου 20, 2010, 12:50:22 pm »
Εγώ θα συνεχίσω να το λέω κι εσείς βάλτε όλα τα δημοσιεύματα που βρίσκετε που λένε για διορισμούς μέχρι το 2012.

++++++++++++++++++++++++++++++++++

Αποσυνδεδεμένος geolil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #423 στις: Μαρτίου 20, 2010, 12:52:04 pm »
όλη αυτή η "παραφιλολογία" γίνεται γιατί υπάρχει η γνωστή κρίση.
Δηλαδή αν η χώρα πτωχεύσει -λέμε τώρα- θα μας διορίσει;
Ετσι -επειδή η χώρα είναι στα πρόθυρα -λέμε τώρα- μπορεί να κάνει ότι θέλει η υπουργός
(όπως έκοψαν μισθούς, επιδόματα, αύξησαν φόρους κλπ)
αυτά δεν ήταν με νόμους και δεν άλλαξαν με νόμο;   ;)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:32:30 »

Αποσυνδεδεμένος Selanik

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #424 στις: Μαρτίου 20, 2010, 12:55:11 pm »

σαν προεκλογική δεσμευση μου φαίνεται. Μακάρι να βγει αληθινή!!!

geolil  δεν είναι προεκλογίκη δέσμευση, είναι κοινή λογική.

Αποσυνδεδεμένος tsounga

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #425 στις: Μαρτίου 20, 2010, 01:08:43 pm »
επαναλαμβάνω ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να μη δικαιωθεί άνθρωπος που θα προσφύγει για μη προγραμματισμένο διορισμό
συμφωνώ μαζί σου. το θέμα μας είναι όμως να μην τραβιόμαστε στα δικαστήρια κ να διορστούμε φέτος οι ασεπίτες.

Είδατε πουθενά στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ ή στο ΦΕΚ διορισμού να λέει ότι θα σας διορίσει όποτε θέλει ο κάθε υπουργός ανάλογα με τα κεφια του;
το φεκ που έχει τα ονόματά μας, νομίζω ότι όλοι το ξέρουμε απ' έξω κ ανακατωτά. το λιώσαμε να το διαβάζουμε. όμως η ενδεχόμενη παράταση του φεκ ποτέ δεν αναφέρεται στο ίδιο φεκ, αλλά μπορεί να γίνει.

dimisfl, κάποιος που δεν έχει εσωτερική ενημέρωση, απλώς παλεύει με τα δημοσιεύματα.διαβάζουμε τόσα κ προσπαθούμε να δούμε πως σκέφτονται (λέμε τώρα) εκεί στο υπουργείο κ να βγάλουμε συμπεράσματα για τις προθέσεις τους.  αν εσύ (ή οποιοσδήποτε άλλος) ξέρεις κάτι παραπάνω, δεκτό. δεν φαντάζεσαι πόσο εύχομαι να΄βγεις αληθινός. :) όμως τα δημοσιεύματα το μόνο που δε λένε είναι 60+40 ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

Αποσυνδεδεμένος geolil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #426 στις: Μαρτίου 20, 2010, 01:19:56 pm »
selanik δεν μιλάω για τις προεκλογικές δεσμεύσεις που δεν έγιναν πραγματικότητα μόνο.
Αναφέρομαι σε νόμους του κράτους που αλλάζουν συνεχώς (αάσφαλιστικό, φορολογικό, παιδεία, κλπ)
Η νομοθεσία δεν είναι νεκρή φύση. Αλλάζει και είτε ακολουθεί την κοινωνία, είτε προηγείται αυτής.
Τώρα σχετικά με ότι θα δικαιωθούμε στα δικαστήρια κανείς δεν μπορεί αυτό να το προεξοφλήσει.
και το πιο πιθανο είναι η Αννούλα να ζυγίσει τα υπερ και τα κατά (για παράδειγμα: προσφυγή και δικαίωση των διοριστέων το 2017 - μείωση του ελλείμματος για το 2010 που την καίει)
ξαναλεω ότι μακάρι να μας διορίσει! Γιατί η προσφυγή μπορεί να χρειαστεί και τα δικα μας σ....!

Αποσυνδεδεμένος dimisfl

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #427 στις: Μαρτίου 20, 2010, 01:24:52 pm »
Φίλη (αν μ επιτρέπεις) και συνάδελφε tSoUnga Κι εγώ αγχώθηκα, και καταλαβαίνω ότι ο καθένας το αντιμετωπίζει διαφορετικά. Ξέρω ότι είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο απλά προσπαθώ να δω την θετική πλευρά.

Έχω σκεφτεί, μη νομίζεις, και το εξής:

Αν δεν μας διορίσει φέτος, θα πάω για μεταπτυχιακό έξω, δεν κάνω ωρομισθία, πάω kick boxing για διαχείρηση οργής, βάζω την φωτο της Αννούλας στο σάκο, κάνω υπομονή διορίζομαι μετά το 2011, 2012(;) ή και 2013, κάνω στο ενδιάμεσο την προσφυγή και σε δέκα χρονάκια μουρχονται κάποια λεφτά και αποπληρώνω τις
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 20, 2010, 01:31:31 pm από dimisfl »

Αποσυνδεδεμένος Selanik

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #428 στις: Μαρτίου 20, 2010, 01:38:02 pm »
όλη αυτή η "παραφιλολογία" γίνεται γιατί υπάρχει η γνωστή κρίση.
Δηλαδή αν η χώρα πτωχεύσει -λέμε τώρα- θα μας διορίσει;
Ετσι -επειδή η χώρα είναι στα πρόθυρα -λέμε τώρα- μπορεί να κάνει ότι θέλει η υπουργός
(όπως έκοψαν μισθούς, επιδόματα, αύξησαν φόρους κλπ)
αυτά δεν ήταν με νόμους και δεν άλλαξαν με νόμο;   ;)

Θεωρητικά τα συνδικάτα δικαιούνται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη ακόμη και για αυτό που αναφέρεις. Μάλιστα ήδη γίνονται κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Αποσυνδεδεμένος tsounga

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #429 στις: Μαρτίου 20, 2010, 01:55:23 pm »
Αν κόψει τους διορισμούς στη ΜΕΣΗ δεν μειώνονται. Αν διορίσει το 60 και 40 ΜΟΝΟ φέτος, μειώνονται... Διότι συνάδελφοι που θα έμπαιναν με το 40 το ξεχνάνε...και ούτε λόγος για δικαίωμα προσφυγής σε ΣτΕ κτλ...
αυτό ομολογώ δεν το κατάλαβα.

πάντως διορίζοντας όλο το 60-40 κ πάλι δεν γλιτώνει τις προσφυγές, διότι νομίζω ότι κ το 30μηνο θεμελιώνει δικαίωμα διορισμού. το είπε κ η ίδια η υπουργός μας, υπάρχει πολυνομία για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών. όλοι σε κάποιο νόμο πατάνε. μάλιστα πολλοί νόμοι ερχονται σε αντίθεση ο ένας με τον άλλο κ η συνταγματικότητα κάποιων εκκρεμεί.

αν και δεν ξέρω το νομικό κομμάτι, πιστεύω ότι οι νέες "ρυθμίσεις" θα έχουν νομική ισχύ, δλδ θα είναι νέος νόμος που θα επισκιάσει τους προηγούμενους.

υ.γ. ελπίζω να μου αναγνωρίζετε το δικαίωμα στην απαισιοδοξία/ηττοπάθεια για εσάς, καχυποψία/ εγρήγορση για μένα. φιλικά πάντα.

Αποσυνδεδεμένος Commando

• Πλήρες μέλος
  • Nemo malus felix
    • Προφίλ
« Απάντηση #430 στις: Μαρτίου 20, 2010, 05:40:59 pm »
Ακριβώς, όλοι θεμελιώνουν νομικά δικαίωμα διορισμου : 30μηνο, 40%, διοριστέοι ΑΣΕΠ.
Μήπως λοιπόν πάμε σε ένα 50% σε όλες τις κατηγορίες με το σκεπτικό ότι ΟΛΟΙ έχουν δικαίωμα προσφυγής;;;

Νομίζω ότι εδώ βρίσκεται το κλειδί !

Έπειτα όλοι οι διαπιστευμένοι στο ΥΠΕΠΘ δημοσιογράφοι αναπαράγουν παντού την λογική του "μισοί φέτος - μισοί του χρόνου".....

Εν  κατακλείδει : αν δεν υπάρξει συντονισμός εκ μέρους μας για νομική προσβολή των προθέσεων του ΥΠΕΠΘ και του Υπ.Εσ.  , θα βρεθούμε προ τετελεσμένων!
Προτείνω να ξεκινήσει άμεσα πρωτοβουλία επωνύμως για νομική αντιμετώπιση του θέματος !  Επιτέλους αν περάσει ο μη - διορισμός με νομικό πραξικόπημα  ΑΥΡΙΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΑΣ!!!!!!

Διαβάστε τα "Νέα":

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

1
 Ο λόγος του αριθμού των ετήσιων διορισμών εκπαιδευτικού προσωπικού προς τον αριθμό των αποχωρήσεων, για την περίοδο 01-01-2011 έως 31-12-2013, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από ένα προς ένα.

2
 Οι επιτυχόντες του Α.Σ.Ε.Π. διορίζονται σταδιακά, βάσει σειράς επιτυχίας, µε έναρξη το β΄ εξάµηνο του έτους 2010 και ο διορισµός όλων όσων περιλαµβάνονται στους οριστικούς πίνακες ολοκληρώνεται µέχρι την 31.12.2012.

3
 Μείωση των μόνιμων διορισμών τη σχολική χρονιά 2010/11 κατά 50%

4
 Μείωση της πρόσληψης αναπληρωτών κατά 70%

5
 Οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών μειώνονται υποχρεωτικά κατά πενήντα τοις εκατό (50%), το αργότερο μέχρι τις 30 Αυγούστου 2010

Πηγή: Χρήστος Κάτσικας, Ανάλυση στοιχείων του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) και ν. 3833/2010 « Προστασία της εθνικής οικονομίας – Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης » (ΦΕΚ 40 τ. Α΄/15-3-2010)

" Ποτέ στην Ιστορία η Πολιτική δεν δημιούργησε Παιδεία. Διότι οι πολίτες με γνώση και κρίση δεν είναι "βολικοί" ψηφοφόροι"
Ρένος Αποστολίδης

Αποσυνδεδεμένος tsounga

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #431 στις: Μαρτίου 20, 2010, 05:57:39 pm »
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=13115&subid=2&pubid=26515152

Δμντ: με την υφιστάμενη κατάσταση μόλις το 38% των διορισμών γίνεται μέσω AΣEΠ και το υπόλοιπο 62% μέσω πινάκων
άρα ξέρει, ή τουλάχιστον έμαθε τις κατηγορίες.

Αποσυνδεδεμένος Commando

• Πλήρες μέλος
  • Nemo malus felix
    • Προφίλ
« Απάντηση #432 στις: Μαρτίου 20, 2010, 06:12:36 pm »
Συμπληρώνω:
Χαρακτηριστικό είναι ότι πρώτα πέρασαν το "νόμο περί εκτάκτων μέτρων" που προσδιορίζει αναλογία αποχωρούντων - διοριζομένων στο " 1 προς 1", ώστε να στηρίξουν τις όποιες αλχημείες τους στο νόμο αυτό ( που είναι πλέον νόμος του Κράτους).
Η απαίτηση όλων ( 30μηνιτών, 24μηνιτών, διοριστέων ΑΣΕΠ ) για διορισμό το καλοκαίρι του 2010 ΠΡΟΣΚΡΟΥΕΙ πλέον στο νόμο 3833/2010 !!!!

Θα πρέπει λοιπόν ο νόμος αυτός να ακυρωθεί ως ανακόλουθος με το ΦΕΚ του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008 και το νόμο περί προσλήψεως εκπαιδευτικών που ισχύει ακόμη ....!

Οι νομικοί σύμβουλοι της Αννούλας έχουν πάρει δουλειά και για το σπίτι και επειδή δεν διευθετούνται όλα, είμαι σίγουρος ότι θα πάμε στη λογική του " το μη χείρον βέλτιστον" (για το υπουργείο της Αννούλας...).
Έπειτα τόσοι δυστυχείς αναπληρωτές και ωρομίσθιοι στα ανα την επικράτεια ξερονήσια θα φύγουν ΑΥΡΙΟ ΧΑΡΑΜΑΤΑ αν καταλάβουν ότι τους εμπαίζουν.
Εδώ κολλάει και η αναγγελία για κατάθεση του νομοσχεδίου ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ (GAME OVER !)
 Αν πιστεύουμε ότι δεν έχουν διαβάσει τους νόμους ή ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται, μάλλον είμαστε οι αφελείς της υπόθεσης.

Με την δημοσίευση του προσχέδιου νόμου απαιτείται  ΠΡΟΣ
" Ποτέ στην Ιστορία η Πολιτική δεν δημιούργησε Παιδεία. Διότι οι πολίτες με γνώση και κρίση δεν είναι "βολικοί" ψηφοφόροι"
Ρένος Αποστολίδης

Eleos!!!

• Επισκέπτης
« Απάντηση #433 στις: Μαρτίου 20, 2010, 06:16:53 pm »
Πάντως προκαλούν εντύπωση οι πληροφορίες ορισμένων συναδέλφων μέσα από το ΥΠΕΠΘ που κάνουν λόγο για απορρόφηση του 60-40 φέτος, ΑΝΤΙΘΕΤΑ με τη ρητή δέσμευση του ΠΣΑ για σταδιακή απορρόφηση Ασεπιτών, τό όργιο δημοσιευμάτων στον τύπο, τις δηλώσεις των ιθυνόντων - αρκετά διφορούμενες ωστόσο, ώστε να επιδέχονται πλήθους ερμηνειών - καθώς και τις κρίσεις μιας μεγάλης μερίδας συναδέλφων, τόσο εδώ μέσα όσο και εκτός ΠΔΕ. Φίλε dimisfl μακάρι να τους διαψεύσεις όλους, κι αν τελικά όλα βουν όπως προβλέπεις, τότε ειλικρινά εγώ προσωπικά θα προτείνω να σου χορηγήσει το ΠΔΕ ένα ανάλογο της συνεισφοράς σου αξίωμα / έπαθλο.  :D

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182764
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 773
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)