0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Kάποιος ανέφερε πριν ότι οι πολλές συνταξιοδοτήσεις που πρόκειται να γίνουν φέτος θα αυξήσουν τους διορισμούς μονίμων. Νομίζω ότι οι κενές θέσεις των συνταξιοδοτουμένων δίνονται ως λειτουργικά κενά και άρα έχουν επίπτωση μόνο στην πρόσληψη αναπληρωτών. Μήπως κάνω λάθος;
Έχουμε και λέμε λοιπόν για διορισμούς φιλολόγων φέτος και του χρόνου:240 με το 60%160 με το 40%370 με 24μηνο και ασεπ3 με τριαντάμηνοΣύνολο: 773 και τις δυο χρονιές.Εκτιμάτε ότι θα χρειαστεί περισσότερους για να καταφύγει σε ασεπ; Εκτός αν δεν εκτιμάτε ότι θα διορίσει το 24μηνο παρόλες τις ανάγκες. Γιατί να το κάνει;
Μιλώντας για σακούλια...Εκατό σακούλια θα διορίσει φέτος; Έχουν μπει ετικέτες στα 60 ( προσωπικά ΦΕΚ διορισμού). Στα 40 θα μπουν ετικέτες στο τέλος του Ιουνίου (με την έκδοση των πινάκων)...Και αν θέλει ο σακουλάς θα προσθέσει μερικές από τις εναπομείνασες ετικέτες στα υπόλοιπα κατωχυρώσαντα, λέει, διορισμό σακουλάκια στον τουρβά του (24μηνο με ασεπ) εκτός ποσοστών και σύμφωνα με τις ανάγκες της αποθήκης ψυχών (σε τέτοια προσπαθεί να μετατρέψει το σχολείο των ονείρων μας και των μαθητών μας.) Έτσι εξήγγειλε με τον πρόσφατο φετφά (νόμο)η πολυχρονεμένη μας σουλτάνα και ψήφισε η βουλή...
Πολύ καλά τα λες.Μόνο μια πραγματολογική διόρθωση: Η σουλτάνα εξέδωσε μπουγιουρντί (διαταγή) και όχι φετβά. Ο φετβάς (γνωμοδότηση) εκδίδεται εκ της θρησκευτικής εξουσίας. Στην περίπτωσή μας ο φετβάς βγήκε απο το ΔΝΤ-αγιατολάχ, το φερμάνι από τον Ραγκούση και το μπουγιουρντί από τη Διαμάντω. Και εμείς θα μείνουμε με την ποσόστωση στο χέρι, όπως είπες...
Παράθεση από: Selanik στις Ιουνίου 08, 2010, 07:32:21 pmΠολύ καλά τα λες.Μόνο μια πραγματολογική διόρθωση: Η σουλτάνα εξέδωσε μπουγιουρντί (διαταγή) και όχι φετβά. Ο φετβάς (γνωμοδότηση) εκδίδεται εκ της θρησκευτικής εξουσίας. Στην περίπτωσή μας ο φετβάς βγήκε απο το ΔΝΤ-αγιατολάχ, το φερμάνι από τον Ραγκούση και το μπουγιουρντί από τη Διαμάντω. Και εμείς θα μείνουμε με την ποσόστωση στο χέρι, όπως είπες...Να σε χαρώ!! Φιλόλογος είσαι μάτια μου;Πάντως ως μαθηματικός καλά τα πήγα με την ποσόστωση (και όχι μόνο ε;)Υ.Γ.Πάντως η διάκριση των εξουσιών στην Ελλάδα ήταν και είναι πάντα ένα μεγάλο ζητούμενο αν δεν με απατούν οι ιστορικές μου γνώσεις...
βρε καλά τα πήγες με την ποσόστωση με τις μαντικές ικανότητες όμως πως τα πας; Αριθμό διοριστέων φιλολόγων φέτος θα μας δώσεις; 773 και τις δύο χρονιές είπες. αν το κόψεις στη μέση όμως; ποια χρονιά θα πάρει τον ένα και παραπάνω τυχερό; εδώ σε θέλω μαθηματικέ μου! Και για κάνε και ένα πιο σύνθετο υπολογισμό: αποσπάσεις μείον συνταξιοδοτήσεις συν συμπτύξεις τμημάτων δια 30αρια δια δεύτερες αναθέσεις μαθήματος ιστορίας σε γυμναστές μείον τις συγχωνεύσεις σχολείων, πόσα κενά φιλολόγων μένουν;όσο για τη διάκριση εξουσιών από φετβάδες φουλ είμαστε στην ιστορία αυτής της χώρας (με τόσους Άνθιμους και Παπαρούπες)...