0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: olyadro στις Φεβρουαρίου 20, 2010, 10:36:00 amΠαράθεση από: Landau στις Φεβρουαρίου 19, 2010, 08:42:07 pmΑπουσίες σε παιδιά ίσως όχι (είναι αντιπαιδαγωγικό), αλλά άδειες (άγραφες) σε εκπαιδευτικούς άμα γουστάρει χαρίζει. Ποιο το πρόβλημά σου δηλαδή; Γίνονται αυτά και χωρίς πίτες. Μήπως είσαι διευθυντής; Όχι, δεν είμαι διευθύντρια, αλλά πέντε πράγματα για το πώς λειτουργεί η υπηρεσία που δουλεύω, φρόντισα και έμαθα. Το σχολείο δεν είναι τσιφλίκι του κάθε διευθυντή για να κάνει ό,τι "γουστάρει", όπως αναφέρεις. Ο ρόλος του είναι να φροντίζει μαζί με τον σύλλογο των καθηγητών για την καλή λειτουργία του σχολείου και να διεκπεραιώνει τη γραφειοκρατική δουλειά. Ή μήπως φαντάζεσαι πως αν συμβεί κάτι στα παιδιά την ωρα που εσύ έπρεπε να τους κάνεις μάθημα αλλά έλειπες εκμεταλλευόμενος την προφορική άδεια του διευθυντή, εκείνος θα σε καλύψει; Το πιο πιθανό είναι να σε δηλώσει "αδικαιολογήτως απόντα". Συγνώμη για τον λάθος τρόπο αποστολής προηγουμένως. Τώρα μαθαίνω.Κι εγώ έχω μάθει από γνωστούς και φίλους, ότι αν ο διευθυντής είναι εντάξει και έχεις ανάγκη από μια άδεια 1-2 ημερών, στη δίνει και σε καλύπτει, και προφανώς έχει φροντίσει για την καλή λειτουργία του σχολείου (με κατάλληλο προγραμματισμό αδειών δεν δημιουργείται πρόβλημα). Στην τελική, αν είναι κανείς τόσο άτυχος και συμβεί κάτι κατά την απουσία του, δικαιολογείται π.χ. με μια αναρρωτική κλπ.Οι τυπολάτρες είναι από τα χειρότερα είδη γραφειοκράτη.Σε ποια υπηρεσία δουλεύεις αν επιτρέπεται;
Παράθεση από: Landau στις Φεβρουαρίου 19, 2010, 08:42:07 pmΑπουσίες σε παιδιά ίσως όχι (είναι αντιπαιδαγωγικό), αλλά άδειες (άγραφες) σε εκπαιδευτικούς άμα γουστάρει χαρίζει. Ποιο το πρόβλημά σου δηλαδή; Γίνονται αυτά και χωρίς πίτες. Μήπως είσαι διευθυντής; Όχι, δεν είμαι διευθύντρια, αλλά πέντε πράγματα για το πώς λειτουργεί η υπηρεσία που δουλεύω, φρόντισα και έμαθα. Το σχολείο δεν είναι τσιφλίκι του κάθε διευθυντή για να κάνει ό,τι "γουστάρει", όπως αναφέρεις. Ο ρόλος του είναι να φροντίζει μαζί με τον σύλλογο των καθηγητών για την καλή λειτουργία του σχολείου και να διεκπεραιώνει τη γραφειοκρατική δουλειά. Ή μήπως φαντάζεσαι πως αν συμβεί κάτι στα παιδιά την ωρα που εσύ έπρεπε να τους κάνεις μάθημα αλλά έλειπες εκμεταλλευόμενος την προφορική άδεια του διευθυντή, εκείνος θα σε καλύψει; Το πιο πιθανό είναι να σε δηλώσει "αδικαιολογήτως απόντα". Συγνώμη για τον λάθος τρόπο αποστολής προηγουμένως. Τώρα μαθαίνω.
Απουσίες σε παιδιά ίσως όχι (είναι αντιπαιδαγωγικό), αλλά άδειες (άγραφες) σε εκπαιδευτικούς άμα γουστάρει χαρίζει. Ποιο το πρόβλημά σου δηλαδή; Γίνονται αυτά και χωρίς πίτες. Μήπως είσαι διευθυντής;
Από τότε που μπήκα στην εκπαίδευση έχω δουλέψει μόνο σε σχολείο. Συμφωνώ σε αυτό που λες για την τυπολατρία αλλά σήμερα που ό,τι και να συμβεί στο σχολείο όλοι αναζητούν υπεύθυνους και εξιλαστήρια θύματα, πιστεύω πως καλό θα ήταν να είμαστε καλλυμμένοι με δικές μας ενέργειες και όχι να βασιζόμαστε στη μεγαλοψυχία του εκάστοτε διευθυντή. Αφού η νομοθεσία μάς δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε χρήση πλήθους αδειών (κανονικής, αναρρωτικής, εκπαιδευτικής, γονικής κ.α.), όταν υπάρχει ανάγκη, γιατί να ζητάμε επιπλέον προφορικές άδειες από τους διευθυντές; Για να υποχρεωνόμαστε δίχως λόγο ή για να δίνουμε δίκιο σε αυτούς που πιστεύουν πως οι εκπαιδευτικοί είναι "ένα μάτσο τεμπέληδες" που άλλο δεν κάνουν από το να ψάχνουν τρόπους να λείψουν από τη δουλειά τους;
ΩΠΑ
Παράθεση από: Αναστασια 76 στις Φεβρουαρίου 26, 2010, 02:30:10 pmΩΠΑ
Παράθεση από: jimy100 στις Φεβρουαρίου 26, 2010, 02:33:51 pmΠαράθεση από: Αναστασια 76 στις Φεβρουαρίου 26, 2010, 02:30:10 pmΩΠΑ
Παράθεση από: Αναστασια 76 στις Φεβρουαρίου 26, 2010, 02:38:23 pmΠαράθεση από: jimy100 στις Φεβρουαρίου 26, 2010, 02:33:51 pmΠαράθεση από: Αναστασια 76 στις Φεβρουαρίου 26, 2010, 02:30:10 pmΩΠΑ
Υπάρχει όμως ένα θέμα: στις ΗΠΑ ήδη τα σχολεία είναι κατηγοριοποιημένα! Και καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό, φαντάζομαι.