0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τα ακαδημαϊκά προσόντα για μένα λίγη σημασία έχουν όταν μιλάμε για απόδοση. Φυσικά και πρέπει να υπάρχουν, ειδικά στην ανώτατη εκπαίδευση, αλλά δεν εξασφαλίζουν μόνο αυτά τον καλό δάσκαλο, που κάνει σωστό μάθημα.
Παράθεση από: emmaki στις Φεβρουαρίου 10, 2010, 02:54:35 pmΤα ακαδημαϊκά προσόντα για μένα λίγη σημασία έχουν όταν μιλάμε για απόδοση. Φυσικά και πρέπει να υπάρχουν, ειδικά στην ανώτατη εκπαίδευση, αλλά δεν εξασφαλίζουν μόνο αυτά τον καλό δάσκαλο, που κάνει σωστό μάθημα.Αυτό το σκέφτηκες καλά; Τα ακαδημαϊκά και γνωστικά προσόντα στην ανώτατη (και όχι μόνο) εκπαίδευση ΠΡΕΠΕΙ να αποτελούν το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ κριτήριο! Μην τρελαθούμε τελείως!
Παράθεση από: Landau στις Φεβρουαρίου 10, 2010, 02:57:46 pmΠαράθεση από: emmaki στις Φεβρουαρίου 10, 2010, 02:54:35 pmΤα ακαδημαϊκά προσόντα για μένα λίγη σημασία έχουν όταν μιλάμε για απόδοση. Φυσικά και πρέπει να υπάρχουν, ειδικά στην ανώτατη εκπαίδευση, αλλά δεν εξασφαλίζουν μόνο αυτά τον καλό δάσκαλο, που κάνει σωστό μάθημα.Αυτό το σκέφτηκες καλά; Τα ακαδημαϊκά και γνωστικά προσόντα στην ανώτατη (και όχι μόνο) εκπαίδευση ΠΡΕΠΕΙ να αποτελούν το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ κριτήριο! Μην τρελαθούμε τελείως!Μάλλον δεν κατάλαβες τι λέω, ή μπορεί και εγώ να το είπα λάθος (από τα ξημερώματα στον υπολογιστή σε κάποια φάση το μυαλό γίνεται πουρές).Λέω ότι τα ακαδημαϊκά προσόντα δεν εξασφαλίζουν το καλό δάσκαλο, όχι ότι δεν πρέπει να υπάρχουν. Εννοείται πως πρέπει να υπάρχουν και μάλιστα είμαι της άποψης ότι όλοι οι διδάσκοντες ΠΡΕΠΕΙ να έχουν διδακτορικό στον τομέα που διδάσκουν. Το διδακτορικό, όμως, δεν είναι αυτό που θα τους κάνει να είναι καλοί δάσκαλοι. Καλούς δασκάλους θα τους κάνει το ταλέντο στη διδασκαλία. Οι τίτλοι απλά θα τους κάνουν καλούς επιστήμονες
Παράθεση από: emmaki στις Φεβρουαρίου 10, 2010, 03:02:50 pmΠαράθεση από: Landau στις Φεβρουαρίου 10, 2010, 02:57:46 pmΠαράθεση από: emmaki στις Φεβρουαρίου 10, 2010, 02:54:35 pmΤα ακαδημαϊκά προσόντα για μένα λίγη σημασία έχουν όταν μιλάμε για απόδοση. Φυσικά και πρέπει να υπάρχουν, ειδικά στην ανώτατη εκπαίδευση, αλλά δεν εξασφαλίζουν μόνο αυτά τον καλό δάσκαλο, που κάνει σωστό μάθημα.Αυτό το σκέφτηκες καλά; Τα ακαδημαϊκά και γνωστικά προσόντα στην ανώτατη (και όχι μόνο) εκπαίδευση ΠΡΕΠΕΙ να αποτελούν το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ κριτήριο! Μην τρελαθούμε τελείως!Μάλλον δεν κατάλαβες τι λέω, ή μπορεί και εγώ να το είπα λάθος (από τα ξημερώματα στον υπολογιστή σε κάποια φάση το μυαλό γίνεται πουρές).Λέω ότι τα ακαδημαϊκά προσόντα δεν εξασφαλίζουν το καλό δάσκαλο, όχι ότι δεν πρέπει να υπάρχουν. Εννοείται πως πρέπει να υπάρχουν και μάλιστα είμαι της άποψης ότι όλοι οι διδάσκοντες ΠΡΕΠΕΙ να έχουν διδακτορικό στον τομέα που διδάσκουν. Το διδακτορικό, όμως, δεν είναι αυτό που θα τους κάνει να είναι καλοί δάσκαλοι. Καλούς δασκάλους θα τους κάνει το ταλέντο στη διδασκαλία. Οι τίτλοι απλά θα τους κάνουν καλούς επιστήμονεςΕδώ συμφωνούμε. Αν και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο διδάσκων έχει 2 ρόλους: και δασκάλου και ερευνητή. Επομένως, πρέπει να συνυπάρχουν, στο μέτρο του δυνατού, αυτά (αν και γνωρίζω ουκ ολίγες περιπτώσεις που δεν διαθέτουν τίποτα από τα δύο).