0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα σε όλουςΘα ήθελα -αν κάποιος ξέρει-να με ενημερώσει, αν είναι νόμιμο -και με ποιοι νόμο, να αναπλιηρώνει μη απεργός καθηγητης ώρες απεργού συναδελφου.Προσέξτε! Μιλάω για νόμιμο, όχι για ηθικό, που ούτως ή άλλως δεν είναι.Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Παράθεση από: alma στις Φεβρουαρίου 10, 2010, 10:38:46 pmΚαλησπέρα σε όλουςΘα ήθελα -αν κάποιος ξέρει-να με ενημερώσει, αν είναι νόμιμο -και με ποιοι νόμο, να αναπλιηρώνει μη απεργός καθηγητης ώρες απεργού συναδελφου.Προσέξτε! Μιλάω για νόμιμο, όχι για ηθικό, που ούτως ή άλλως δεν είναι.Ευχαριστώ εκ των προτέρωνalma δεν νομίζω ότι υπάρχει συγκεκριμένος νόμος που ορίζει τι γίνεται σε περίπτωση απουσίας λόγω απεργίας. Οι υπέρμαχοι της συμπλήρωσης πατάνε στον γενικότερο νόμο που ορίζει πως πρέπει να γίνονται κινήσεις για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου (όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας την εύρυθμη). Δεν νομίζω ότι έχεις νομικό πάτημα για να διεκδικήσεις κάτι τέτοιο. Επειδή όμως έχεις ηθικό, μπορείς να κάνεις διάφορα "ωραία". Όπως πχ να ενημερώσεις τα παιδιά (όποιας ηλικίας κι αν είναι) και τους γονείς τους (ακόμα και εγγράφως με σημείωμά σου), ότι θεωρείς απαράδεκτη την τακτική της συμπλήρωσης. Διότι συναδέλφισσα, δεν λείπουμε γιατί αρρωστήσαμε, ούτε γιατί πήραμε άδεια να πάμε ταξιδάκι αναψυχής. Απεργούμε! γι'αυτό λείπουμε.Επιπλέον, εάν βλέπεις ότι με το σχολείο σου δεν έχεις συνενόηση, πας και βρίσκεις καμία συνδικαλιστική παράταξη που να χει την όρεξη να σε βοηθήσει (εγώ μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον μία ) και στην επόμενη απεργία συγκεντρώνεστε καμιά 20αριά άτομα στο σχολείο και καθόσαστε μπάστακες εκεί για να φροντίσετε να ΜΗΝ συμπληρωθούν οι ώρες. Απλή και πρακτική λύση του προβλήματος.
Το σωστό θα ήταν ν' απεργήσουν όλοι οι καθηγητές καθώς όλοι πλήττονται από αυτά τα μέτρα που παιρνεί η κυβερνήση...Μην το βάζουμε αμέσως κάτω και λέμε πως δεν απεργώ...Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος που γίνεται πάντα...Άμα δεν ξεσηκωθούμε δεν θα γίνει τίποτα...Πρέπει έπιτελους να ξυπνήσουμε και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για τον κλάδο των καθηγήτων...