PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί
Πίνακες αναπληρωτών - Εξετάσεις ΑΣΕΠ
Κλάδος ΠΕ01 Θεολόγων
(Συντονιστής:
ΠΕ01
)
"Πληροφόρηση" για τα κενά θεολόγων
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: "Πληροφόρηση" για τα κενά θεολόγων (Αναγνώστηκε 4109 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
korinad
Νέο μέλος
"Πληροφόρηση" για τα κενά θεολόγων
«
στις:
Φεβρουαρίου 12, 2010, 04:40:45 pm »
Tweet
Επειδή μου έκανε φοβερή εντύπωση σας μεταφέρω απο κυριακάτικη εφημερίδα άρθρο για τα κενά που υπάρχουν στην επαρχία:
"Μάλιστα, μεγαλύτερες ελλείψεις στην επαρχία καταγράφονται στον κλάδο των θεολόγων, καθώς
η πλειοψηφία
κατέχει διπλή ιδιότητα: του εκπαιδευτικού και του ιερωμένου.Οι συνθήκες έχουν επιβάλει
για κάθε θεολόγο να υπάρχει και ένας αναπληρωτής
, αφού το έργο του Θεού προειγήται της διδασκαλίας επι καθημερινής βάσεως. Κατά συνέπεια και προκειμένου τα παιδιά να μην στερούνται της εκμάθησης των θρησκευτικών, για κάθε θέση θεολόγου απαιτούνται δύο εκπαιδευτικοί"
Δήλαδή για να καταλάβω το μεγάλο πρόβλημα των κενών οργανικών θέσεων στον κλάδο μας το δημιουργούν οι παπάδες;
Ειλικρινά δεν ξέρω πόσοι δουλεύουν στην εκπαίδευση αλλά εγώ 4 χρόνια έχω συναντήσει 1 που πήγαινε κανονικά στο σχολείο και οι κενές θέσεις πο υπήρχαν δεν ήταν απο παπάδες αλλά από άλλους συναδέλφους, με τις ίδιους λόγους που υπάρχουν κ στις άλλες ειδικότητες.
Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω οτι είναι σωστό να έχουν δυο θέσεις οι παπάδες όταν είμαστε τόσοι αδιόριστοι και ναι μπορεί νομικά να έχουν το δικαίωμα αλλά ηθικά δε το βρίσκω σωστό.
Όμως με ποιά στοιχεία βγάζουν οι δημοσιογράφοι τέτοια συμπεράσματα; Θα μπορούσε να πει για τα εκκλησιαστικά, για τη Σιβιτανίδειο κά.που νομίζω θα μας έβρισκαν σύμφωνους όλους. Αλλά οτι έχει κενά λόγω των παπάδων ; και που είναι αυτά τα κενά γιατί απ' όσο ξέρω στην Κεντρ. & Ανατ. Μακεδονία στην τελευταία φάση αναπληρωτών διόρισαν 3 αναπληρωτές και "σπάσαν" άλλες 4 θέσεις αναπλ.στην Κεντρ.Μακεδονία σε διπλάσιους ωρομίσθιους. Γιατί ο θεολόγος δεν έχει β΄ανάθεση (εκτός απο ιστορία β' γυμνασίου) ώστε να καλύψει και άλλων ειδικοτήτων κενά (ενώ π.χ. οι ξενόγλωσσοι καθηγητές μπορούν να τα βγάλουν πέρα καλύτερα με την ιστορία) και έτσι δε μας προτιμούν ως αναπληρωτές οι διευθυντές και οι δευτεροβάθμιες.
Νομίζω άρθρα όπως το παραπάνω με γενικεύσεις και ασάφειες μόνο ερωτηματικά και λαθεμένα συμπεράσματα προκαλούν.
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: "Πληροφόρηση" για τα κενά θεολόγων
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 00:32:35 »
SIOUXSIE
Νέο μέλος
«
Απάντηση #1 στις:
Φεβρουαρίου 15, 2010, 11:27:57 am »
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΣΟΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ή ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ Ν.ΠΕΛΛΑΣ?
Καταγράφηκε
xom
Νέο μέλος
«
Απάντηση #2 στις:
Μαρτίου 03, 2010, 12:23:37 pm »
Συγνωμη ρε παιδια να ρωτησω και εγω κατι?
Πως μπορουμε να μαθουμε για τα κενα ΠΕ01 στο νομο Χανιων?
Καταγράφηκε
konstantinat
Νέο μέλος
«
Απάντηση #3 στις:
Μαρτίου 04, 2010, 11:14:54 am »
Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο τη
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1